2014. július 25., péntek

Hatalmas pénzt kaszál a Real Madrid

A katalán Sport értesülései szerint két nap alatt 350 ezer 10-es  Real Madrid mezt adtak el világszerte, mely James Rodriguez nevével van fémjelezve, ezzel pedig hatalmas összegre tett szert a madridi klub. 

A királyiaknak ez körülbelül 7 millió eurós tiszta hasznot jelent, mellyel 48 óra alatt kitermelték James Rodriguez első évi fizetését, vagy ha úgy tetszik, máris törlesztettek a klub kasszája felé a 80 millió eurós vételárból. Ez pedig még csak az első két nap volt, sok madridista még el sem jutott a boltokhoz, hogy megvegye az új kedvenc mezét, aki nemsokára bemutatkozhat felkészülési mérkőzésen.

Megérte tehát ekkora felhajtást csapni a kolumbiai körül, pár hét alatt, mire a transzfer és a szurkolók lecsillapodnak, igen komoly pénzösszegre tehet szert a Real Madrid, kíváncsian várjuk a végösszeget. Vajon 14, 18, 25 millió, vagy még annál is több!?

Arrow 

Megvan a Monaco első igazolása, van miből költeni... - hivatalos

Eric Abidal, Obbadi, Riviére és James Rodriguez eladása után úgy fest az igazolásokat is megkezdi az AS Monaco, mely első ízben egy védekező középpályást szerződtetett. 

A hercegségi klub közel 100 millió eurót tehette zsebre eladott játékosai után, így most van miből erősíteni, nem mintha eddig anyagi problémákkal küzdött volna a dúsgazdag klub. Ezúttal azonban nem egy sztárjátékost, hanem egy ifjú tehetséget szerződtettek piaci árának több mint hétszereséért.

A 19 esztendős Tiémoué Bakayoko a Rennes akadémiáján nevelkedett, majd mutatkozott be a felnőttek között, ahol ezidáig 28 mérkőzésen lépett pályára. Posztját tekintve védekező középpályásról van szó, aki Jérémy Toulalan vetélytársa, cseréje lehet a hercegségieknél.

Piaci értékét a transfermarkt.de 1,25 millió euróra becsli, a Monaco 8 millió eurót tett le érte az asztalra, melynek végén Bakayoko egy öt esztendős szerződést írt alá, jelentette be a klub hivatalos honlapján. A francia utánpótlás-válogatott játékos hatalmas reménységnek számít.

Arrow 

Megsérült a West Ham United gólfelelőse

Komoly térdsérülést szenvedett a West Ham United csatára Andy Carroll, akire az első becslések szerint minimum négy hónapos kihagyás vár. 

A 25 esztendős támadóra igen csak rájár a rúd mostanság, tavaly is sérülések kísérték végig a szezonját, így csupán 15 Premier League mérkőzésen tudta segíteni a csapatot a 17,5 millió  euróért szerződtetett gólfelelős, aki egyenlőre nagyon nem hálálta meg vételárát önhibáján kívül.

Carroll a csapat új-zélandi felkészülése során szenvedett keresztszalag-szakadást, így biztosan lemarad a bajnoki rajtról, de az is lehet, hogy a szezon első feléről is. 

Nagy gondban azért nincsenek a "Kalapácsosok", ugyanis immáron a csapat kötelékébe tartozik a világbajnokságon brillírozó Enner Valencia, mellette pedig Borriello és Zárate is a gólokért felel majd, ám lehet, hogy az események tükrében még egy támadót szerződtetnek majd a londoniak. 

Arrow

Európa Liga: Íme a harmadik selejtezőkör párosítása

Csütörtökön minden 2. selejtezőkörös párharcnak pont került a végére, ezáltal pedig kialakult az Európa Liga következő fordulójának menetrendje. A folytatásban 18 együttes csatlakozik a 40 továbbjutóhoz, így 29 párharcot rendeznek, melynek továbbjutói kerülnek majd a selejtező utolsó fázisába a rájátszásba. 

Hazánkat immáron csak a Diósgyőri VTK képviseli, a miskolciak szívrohamot okozva jutottak tovább, ellenfelük pedig a 9-0-ás összesítéssel továbblépő orosz Krassnodar lesz. A Győri ETO számára túl nagy falatnak bizonyult az IFK Göteborg, ám legalább szépen búcsúzott a csapat, míg a Ferencváros szégyenteljes teljesítménnyel kettős vereséggel zúgott ki a Rijeka ellenében. 

A párharcok első mérkőzéseit július 31-én, míg a visszavágókat egy héttel később augusztus 7-én rendezik.

Ami a rájátszást illeti, a lent látható 29 párharc továbbjutója mellett  33 másik együttes csatlakozik majd, 18 klub, mely még nem villanthatta meg tudását, hiszen csak ebben a fázisban kapcsolódik be az Európa Liga küzdelmeibe, míg 15 csapat a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének veszteseként próbálhatja meg az Európa Liga főtáblájára kvalifikálni magát

Európa Liga, 3. selejtezőkör:
Diósgyőri VTK - Krasznodar (orosz)
IFK Göteborg (svéd) - Rio Ave (portugál)
Vikingur (feröeri) - Rijeka (horvát)
Kardemir Karabükspor (török) - Rosenborg (norvég)
Trencin (szlovák) - Hull City (angol)
FK Sarajevo (bosnyák) - Atromitosz (görög)
Ruch Chorzow (lengyel) - Esbjerg (dán)
Csornomorec Ogyessza (ukrán) - RNK Split (horvát)
Omonia (ciprusi) - Metalurg Szkopje (macedón)
Real Sociedad (spanyol) - Aberdeen (skót)
Dinamo Moszkva (orosz) - Hapoel Kiryat Shomna (izraeli)
St. Johnstone (skót) - Spartak Trnava (szlovák)
Torino (olasz) - Brommapojkarna (svéd)
Asztana (kazah) - AIK Solna (svéd)
Young Boys (svájci) - Ermisz Aradippu (ciprusi)
FSV Mainz 05 (német) - Aszterasz Tripolisz (görög)
PSV Eindhoven (holland) - St. Pölten (osztrák)
Zulte Waregem (belga) - Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz)
Elfsborg (svéd) - Hafnarfjördur (izlandi)
Stjarnan (izlandi) - Lech Poznan (lengyel)
Petrolul Ploiesti (román) - Viktoria Plzen (cseh)
Mlada Boleslav (cseh) - Olympique Lyon (francia)
Zorja Luhanszk (ukrán) - Molde (norvég)
FC Astra (román) - Slovan Liberec (cseh)
Dinamo Minszk (fehérorosz) - CFR Cluj (román)
Neftci (azeri) - Csihura Szacshere (grúz)
Club Brugges (belga) - Bröndby (dán)
Sahtyor Karagandi (kazah) - Hajduk Split (horvát)
Grödig (osztrák) - Zimbru Chisinau (moldovai)

Arrow

Kinevezték az új szövetségi kapitányt Japánban

A világbajnokságon elszenvedett kudarcot követően azonnali hatállyal elhagyta posztját Alberto Zaccheroni a japán válogatott szövetségi kapitánya. A keresgélés véget ért, mexikói szakember váltja olasz kollégáját a a kispadon 

Az Espanyol éléről leköszönő 55 esztendős mexikói szakember  Javier Aguirre kinevezését hivatalosan is bejelentették. Bemutatkozni szeptemberben mutatkozhat be, mikor is Uruguay lesz a japán válogatott ellenfele barátságos mérkőzés keretein belül

Aguirre neve ismerősen csenghet a spanyol futball szerelmesei számára, az Espanyol mellett az Osasuna és az Atletico Madrid kispadján is megfordult, míg hazája nemzeti csapatát kétszer is irányította már.

Arrow

FootGolf: Íme a magyar bajnokság összetett állása

Egyre közelebb kúszik az aranyéremhez a junior, illetve a felnőtt kategória éllovasa, míg a senioroknál továbbra is hatalmas a küzdelem. Múlt hétvégén, pontosabban vasárnap került megrendezésre a Footgolf Országos Bajnokság 2014-es kiírásának 5. fordulója, nézzük meg, hogyan alakultak kategóriánként az összetettek.

A Férfi Felnőtt kategóriában a listavezető Lengyel Béla visszatért a tőle megszokott ösvényre, mely győzelmet jelentett. Előnyét újfent 30 ponttal növelte csapattársa és üldözője Bihary Péter mögött, aki ezúttal harmadikként ért célba. A versenynap meglepetését Kálló István okozta, aki besettenkedett a dobogó második fokára és 85 pontot tett zsebre. Lengyel Bála magyar bajnoki címét lassan elkönyvelhetjük, az ellenfeleknek, csupán matematikai esélye maradt arra, hogy beérjék őt. A dobogó másik két fokáért, főként a harmadik helyért azonban nagy a verseny, jelenleg az FTC Footgolf  versenyzője Bogár Krisztián van előnyben, ám csapattársa az igen egyenletes teljesítményt nyújtó Varga Gábor nem sokkal van lemaradva. Mögöttük pedig még 4-5 versenytő van, aki egy-egy jobb eredmény elérésével még odaérhet. 


Senior kategóriában immáron az ötödik nyertesnek gratulálhattak a szervezők, továbbra sincsen olyan játékos, aki kétszer tudott volna nyerni, ezáltal pedig roppant izgalmas az összetett, melyet a másodikként végző Pivacsek Antal továbbra is vezet, sőt növelni tudta előnyét riválisaival szemben, ugyanis a második helyezett Ivánkovics Zoltán 58, míg Korolovszki Gxörgy csupán 46 pontot gyűjtött. Utóbbi ezzel előzést hajtott véghez, maga mögé utasítva az eddigi harmadik Pandur Jánost, akinek sem sikerült túl fényesen ez a verseny. Ezáltal Kókai Ferenc is hátrébb csúszott, míg a győztes Dombay Zsolt hét helyet javítva immáron hatodik, s a mezőny mögötte is roppant sűrű. Ebben a kategóriában semmit sem jelenthetünk ki, még minden megtörténhet. 


Junior kategóriában újfent az élen végzett Kiss Roland, aki Lengyel Bélához hasonlóan hatalmas előnyre tett szert, üldözője Kókai Bence előtt ezúttal 25 ponttal növelte előnyét, mely három fordulóval a vége előtt 121 pont. A harmadik helyet továbbra is őrzi Juhász Donát aki csupán két versenyen vett részt, ám mindkettőt győzelemmel abszolválta. A juniorok mezőnye ezúttal igen csak foghíjas volt , csupán hárman indultak.


A nőknél a FociClub.hu Footgolf Team versenyzője Ujvári Izabella hibátlan teljesítménnyel 300 ponttal vezet.

Arrow