2015. április 23., csütörtök

Guardiola nem tágít, a Chelsea bástyáját akarja

Pár héttel korábban már beszámoltunk róla, hogy Pep Guardiola a Bayern München vezetőedzője a Chelsea védelmének bástyáját nézte ki. A hír újfent lábra kapott, mondhatni megerősítést nyert, a hírek szerint már zajlanak a háttérmunkálatok Branislav Ivanovic átigazolásának ügyében. 

A hírt úgy is tálalhatnánk, hogy Guardiola beleköpne Mourinho levesébe, hiszen a 31 esztendős szerb védő alapembere a londoni csapatnak, kihagyhatatlan, magabiztos és védő létére támadásban is jeles osztályzattal büszkélkedhet, ezt 6 gólja és 6 gólpassza statisztikailag is alá támasztja. Nem követünk el nagy baklövést, ha azt állítjuk, idei teljesítményét figyelve posztja (jobb oldali védő) egyik, ha nem a legjobbja.

Ivanovic piaci értékét 17 millió euróra taksálják, s nagyon fontos szegmense a hírnek a szerb szerződése, mely 2016 nyarán lejár. A felek nem tudtak megállapodni ezidáig a folytatást illetően, s ha továbbra is ez marad a helyzet, akkor a londoni csapat még most jó áron adhatja el játékosát, fél szezon múlva a télen, már csak apró pénzt láthat belőle a piaci viszonylatokhoz képest.

Őszi Ádám