2014. január 2., csütörtök

Korábbi ManUnited csillag ül le a Cardiff kispadjára - hivatalos

Edzői pályafutásának legnagyobb feladata előtt áll Ole Gunnar Solskjaer a Manchester United korábbi csatárcsillaga, aki a Molde együttesét irányította legutóbb. 

A 40 éves norvég szakember a Premier League újoncának a walesi Cardiff Citynek a kispadjára ülhet le, miután a klubvezetés menesztette posztjáról Malky Mackayt a csapat sikeredzőjét.

"Ez egy fantasztikus kihívás a számomra. A Cardiff meg akarja tenni a következő lépést, és remélhetőleg segíteni tudok nekik. Mindig arról álmodtam, hogy edző lehessek a Premier League-ben, szóval nagyon elégedett vagyok ezzel a lehetőséggel." - nyilatkozta Solskjaer a Cardiff City hivatalos honlapjának.

A "Babaarcú gyilkos"-nak becézett Solskjaer 11 esztendőn keresztül szolgálta a Manchester United csapatát játékosként, melyben 366 tétmérkőzésen 126 gólt szerzett és 13 különböző trófeának volt részese. A 2007-es visszavonulását követően nem tétlenkedett sokáig, 2008-2011-ig a Vörös Ördögök tartalékcsapatát trenírozta. Ezt követően egykori együtteséhez a norvég Moldéhoz került, ahol egyből bajnokságot nyert, sőt egy szezonra rá duplázni tudott, míg a 2013-as esztendőben kupagyőzelmet ünnepelhetett.

A nagy feladat adott, a cél benntartani a Cadiff Cityt a Premier Leagueben!

Őszi Ádám

Real Madrid: Zidane nem a pénzért csinálja!

Zinedine Zidane ismételten aktív tagja a galaktikusoknak, sokan csak úgy emlegetik őt, mint a csapat jelenlegi tizenkettedik játékosa. A klub iránti szerelem nem szűnt meg, a játékosként fantasztikus sikereket elérő francia most a szakmai stáb tagja, másodedzőként tevékenykedik Carlo Ancelotti mellett és tanulja a szakma fortélyait. A játékosok felnéznek rá, tisztelik, ő pedig tanul és egyáltalán nem a pénz érdekli. 

Jose Mourinho idején a portugál tréner segítője Rui Faria igen szép summát, mintegy évi 1,8 millió eurót tehetett a zsebbe. Zidane a csapat jelenlegi másodedzője ennél most jóval kevesebbet, éves szinten 600 ezer eurót (173 millió forintot) tehet zsebre. 

A Marca beszámolója szerint azonban a francia klasszist nem érdekli a pénz, rendkívüli módon élvezi új szerepkörét és minél több dolgot szeretne elsajátítani a szakmából, hogy egyszer őt is egy lapon emlegessél a világ legjobb, legsikeresebb edzőivel. A cél tehát megvan, a munka, a tanulás megkezdődött. Zidane újból kisiskolás és tanul a nagyoktól.

Őszi Ádám