2014. július 5., szombat

Di Stefano kómában!

Továbbra sincsenek jó hírek a 88 esztendős Alfredo Di Stefano állapotáról, a Real Madrid tisztelet béli elnöke kómában van, az orvosok az életéért küzdenek. A hírek nem teljesen egyértelműek, miszerint az egykori támadó kómába esett, vagy állapota miatt mesterséges kómába helyezték.  

A születésnapját tegnap ünneplő legenda kora este a Santiago Bernabeu Stadion közelében kapott szívrohamot, azóta kórházban van az intenzíven. A hír hallatán a királyiak elnöke Florentino Perez a Gregorio Marañón kórházba sietett meglátogatni Puskás egykori csapattársát.

Nehéz órák ezek a legenda számára, a futballtársadalom klubhovatartozástól függetlenül egy emberként szorít a világ valaha volt egyik legjobbjáért.

Arrow

Alfredo di Stéfano életéért küzdenek az orvosok

Kritikus az állapota Alfredo di Stéfanónak a Real Madrid tisztelet béli elnökének. A legendás játékos tegnap ünnepelte 88. születésnapját, ma pedig rosszul lett infarktust kapott, állapota a hírek szerint kritikus. 

A legendás támadó Madrid egyik utcáján lett rosszul és esett össze, ám szerencsére gyorsan a helyszínre érkeztek a mentősök és a Gregorio Marañón Kórházba szállították, ahol jelenleg is az életéért küzdenek. 

Di Stéfano 1953 és 1964 között 282 mérkőzésen öltötte magára a királyiak mezét, ez idő alatt pedig 216 gólt szerzett, Puskás Öcsi ékpárja volt a csapatban.

Arrow

Halálosan megfenyegették a Neymart kiiktató Zunigát

Mint ismeretes, Neymar számára véget ért a hazai rendezésű világbajnokság, az FC Barcelona klasszisa biztosan nem lesz ott az elődöntőben és ha bejut a csapat a döntőben sem, ugyanis a kolumbiai Zuniga megmozdulása révén eltörött a harmadik ágyékcsigolyája. 

A játékos többször is elnézést kért és elmondta, nem szándékosan tette amit tett, csupán hazája válogatottjáért küzdött a pályán és nem gondolta volna, hogy ekkora lesz a baj.

Természetesen a szurkoló az, aki a legnehezebben felejt, az örömünnep félig meddig sírásba csapott át brazíliai utcáin, a nép a szemet szemért elvet vallja lelki fájdalmában. A kolumbiai játékos számtalan kellemetlen üzenetet kapott twitter oldalán, olyanok is akadtak, akik halálosan megfenyegették, és kijelentették, hogy Zuniga élve nem hagyja el Brazíliát.Reméljük ezek csak üres szavak és csalódottság...

Arrow

Megvan az Arsenal első nyári igazolása

Gyakorlatilag biztossá vált, hogy Londonba teszi át székhelyét az Emiratesbe a francia válogatott jobb oldali szélsője Mathieu Debuchy, aki nem köntörfalazott és elismerte, Arsenal játékos lesz. 

"Igen, az Arsenalhoz igazolok a következő szezontól!" - mondta a játékos nem sokkal a németek elleni kiesést követően az egyik tévécsatornának, ezzel lezárva a találgatásokat, melyek pár napja bontakoztak ki karrierjének folytatását illetően.

A francia sportlap az L'Equipe részleteket is tud, írása szerint a Newcastle United és az Arsenal között is megszületett a megállapodás, melynek értelmében 8 millió font ellenében távozik Debuchy a "Szarkáktól" és ír alá egy négy esztendőre szóló szerződést.

A 28 esztendős játékos nemsokára Londonba érkezik, hogy átessen az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon és aláírja új szerződését. Ezzel ő lesz az Arsenal első nyári igazolása.

Arrow

VB 2014: Vajon Belgium megállítja Messiéket!? - előzetes

Péntek este kialakult a felső ág elődöntőjének párosítása, a házigazda brazil válogatott a németekkel küzd majd meg. A mai napon sem maradunk foci nélkül, az alsó ág még négy talpon álló együttese méri össze tudását, vagyis pontosabban az argentinok a belgák ellen, illetve a torna meglepetéscsapata Costa Rica az Oranje ellenében. Nézzük, mire számíthatunk előbbi párharc esetében. 

3. Negyeddöntő
Argentína - Belgium 18:00 (m1)
Brazíliaváros, Estádio Nacional de Brasília
Játékvezető: Nicola Rizzoli (olasz)

Argentína: Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott eddig a csapat, behúzták mérkőzéseiket, ám hasraesni nem kellett a mutatott játékoktól a torna során. A csapat rendre egy kiváló Messi villanásnak köszönhetően szerzett gólt, az argentin zseni vagy gólt szerzett, vagy előkészített, az eddigi argentin találatoknak mindegyikének részese volt, így az ő kikapcsolása kulcsfontosságú lehet. Emellett csatártársai eddig nem mutattak sokat, Higuain, Palacio és Lavezzi sem szerzett még gólt. Agüero játéka még mindig kérdéses ám valószínűleg nem játszhat, ez pedig továbbra is nagy érvágás a csapat számára. A csapat mezőnymutatói nagyon jók, a legtöbb támadás és beadás fűződik a nevükhöz, ám a pontossággal gondok vannak. A belga csapat nem fog hátradőlni, ezt USA ellen is láthattuk. Kemény mérkőzésre számíthatnak Messiék és azt is mondhatjuk, hogy nem ők a meccs favoritjai, bár az idézőjeles hazai pálya, ami az éghajlatot jelenti sokat nyomhat a latba. 

Belgium: Döcögősen indult a belgák számára is a torna, ám egyre jobb tendenciát mutat a csapat, ezt USA ellen is láthattuk. Komoly fegyvertény a kispad, a csapat variálhatósága. Míg az argentinok padja igen rövid, addig Wilmots kapitány kénye kedve szerint válogathat, ezt mi sem jelzi jobban, hogy hat cserejátékos is betalált már a torna során. Belgium a végső győzelemért jött, ez nem is titkolják  a játékosok, ennek szellemében futnak majd ki a gyepre és mindent megtesznek a győzelemért, ebben biztosak lehetünk. Kiemelkedő teljesítmény nincsen a csapatban, Hazard kicsit beleszürkül a mezőnybe, ám így, együtt csapatként jók a belgák.

Egymás ellen: Három mérkőzés, két világbajnoki és egy olimpiai összecsapás. Első ízben igen régen, még 1928-ban futottak össze a felek, akkor az olimpiai negyeddöntőben 6-3-ra diadalmaskodtak az argentinok.  Ugrunk egy nagyot az időben és 1982-ben találjuk magunkat a világbajnokságon, ahol Belgium 1-0-ra felülkerekedett a csoportmérkőzés során, ám mindkét csapat továbblépett a kvartettből. Legutoljára 1986-ban találkoztak, akkor az elődöntőben 2-0-ra az argentinok nyertek.

Arrow