2014. április 30., szerda

Spurs közlemény edző ügyben

Korábban beszámoltunk róla, hogy sajtóhírek szerint Frank de Boer és a Tottenham labdarúgócsapata frigyet kötnek a nyáron, a jelenlegi vezetőedző Tim Sherwood pedig így távozni kényszerül. A hetek óta tartó pletykákat eddig tűrte a Spurs vezetése, mely közleményben reagált a zsurnaliszták "vádjaira". 

"Teljességgel pontatlanok azok az értesülések, melyek szerint megkerestünk más klubokat az edzőkérdésben, ugyanis egyetlen egyesülettel sem vettük fel a kapcsolatot ebben az ügyben" - olvashatóak a sorok a londoni klub hivatalos honlapján

Ezen közlemény arra engedhet következtetni, hogy nem is olyan biztos Sherwood menesztése.

Őszi Ádám

Beckenbauer: "Valami nincs rendben a Bayernnél..."

A kedd esti Real Madrid ellen elszenvedett csúfos Bajnokok Ligája kudarc után megszólalt a német rekordbajnok tiszteletbeli elnöke Franz Beckenbauer is, aki nyugtázta a hetek óta tartó rossz formát, melyet mindenki láthat. 

A Császár becenévre hallgató egykori klasszis a Marcának nyilatkozott - "Valami nincs rendben a Bayernnél, ezt már hetek óta tudjuk. Nagy a csalódottság! A szezon első felében a legmagasabb szinten futballozott a csapat, azonban a bajnoki cím megszerzése óta gyenge és dekoncentrált a játék."

A Bayern München mióta bajnok lett tíz meccséből csupán négyet tudott megnyerni, ez pedig elképesztően nagy mélyrepülést jelent a csapat számára, mely soha nem látott gyorsasággal nyolc fordulóval a véde előtt, akkor még veretlenül zsebelte be a Bundesliga elsőséget. A csapat immáron távol áll a triplázástól és azt is tudjuk, hogy ezúttal sem lesz címvédés a Bajnokok Ligája történetében először. Egy trófea még bezsebelhető, ez pedig a Német Kupa, melynek döntőjében a Borussia Dortmund lesz Guardiola legénységének ellenfele.

A visszaesést egyébként többen Thiago Alcántara hiányának tudják be, mondván egy autó sem megy motor nélkül- Ez tény, ám itt több mint valószínű, hogy összetettebb problémáról van szó.

Őszi Ádám

Tottenham: Holland sikeredző érkezhet

A cím alapján sokaknak biztosan Louis van Gaal, a holland válogatott vb után leköszönő szövetségi kapitánya jutott eszébe, akit korábban a sajtó összeboronált már több angol klubbal, ám ezúttal nem a neves szakemberről, hanem az Ajax Amszeterdam sikeredzőjéről van szó Frank de Boer személyében.  

Az Ajax csapatával zsinórban negyedik bajoki címét bezsebelő 43 esztendős szakember már korábban is utalt rá és jelezte, hogy új kihívások elé nézne. A hétvégén biztossá vált a negyedik bajnoki cím zsinórban, ám Boer jelezte, a szezonnak még nincsen vége, jelenleg az amszterdami csapat vezetőedzője és szeretne a munkájára koncentrálni, ám hozzátette, hogy ezt követően meghallgatja az ajánlatokat, így a Spurs vezetőivel is tárgyalóasztalhoz ülhet.

A londoni alakulatot jelenleg Tim Sherwood irányítja, aki André Villas-Boas örökségét vette át szezon közben. A csapat jelenleg hatodik, tehát Európa Liga indulást érő helyen áll, de a tulajdonosok többet akarnak, nem érik be ennyivel, így hiába van érvényes szerződése a jelenleg i edzőnek a következő szezonra, a hírek szerint edzőváltás jöhet a szezon végeztével.

Őszi Ádám