2014. május 29., csütörtök

Felkészülés: Vereséggel folytatta Kamerun

Négy napon belül második felkészülési mérkőzését játszotta Kamerun labdarúgócsapata, mely gőzerővel készül a világbajnokságra. Az ellenfél ezúttal Dél-Amerikából érkezett és győzelemmel távozott Finke mester nagy bánatára. 

Kamerun - Paraguay 1-2 (0-1)
G: Choupo-Moting (76.) ill. Romero (3.), Santa Cruz (67.)

Hétfőn könnyedén lépett át a "szelídíthetetlen oroszlán" a macedón csapaton, csütörtökön azonban egy acélosabb ellenfél tornyosult eléjük, melynek a vége vereség lett. Igaz végig jobban játszott az afrikai csapat, ám lehetőségeivel sokkalta jobban gazdálkodott Genes kapitány legénysége, mely már a 3. percben vezetést szerzett Romero találatával. Santa Cruz aztán megduplázta csapata előnyét a 67. percre, melyre Choupo-Moting tíz percen belül válaszolt, így a végjáték izgalmasra sikeredett. Három minutummal a vége előtt büntetőt végezhetett Kamerun, azonban Idrissou kihagyta a lehetőséget. Eto'o továbbra sem volt a keretben, ezúttal Song is csak a padról szállt be. Finke mester próbálgatja a csapatot, keresi a legjobb opciókat, ez pedig helyén is van, ezek a mérkőzések pont ezt a célt szolgálják. 

Őszi Ádám

David Villa elhagyja Spanyolországot, dúsgazdag klubhoz megy

A mai nap folyamán egyszer már olvashattak nálunk egy cikket - Megvan David Villa új klubja - ám ekkor még egy országon belüli klubváltás sajtóhírétől számoltunk be. Eljött a nap második fele és úgy fest a délelőtti tényleg csak pletyka volt, ugyanis a spanyol válogatott gólrekorder az MLS-be költözhet. 

Figyelem, ezt a hírt még ne tekintsék hivatalosnak, ám olasz, spanyol és amerikai források is New York városába mutatnak. Az átigazolási specialista Gianluca Di Marzio, akinek szava elég hitelesnek számít a szakmában szintén tényként közli a transzfert. 

Noha a hír és New York hallatán sokan a Red Bulls csapatára asszociálnak, közölnünk kell, hogy nem, nem lesz Henry-Villa csatárduó, ugyanis a spanyol a nemrégiben megalakuló, hivatalos tétmeccset még nem is játszó New York City FC játékosa lesz, mely egy  új franchise. A klub jövőre először indul majd az MLS-ben, ezzel pedig fantasztikus városi derbikre van kilátás. Arról pedig, hogy milyen csapat épül a City Football Group gondoskodik. Ez a cég a Premier Leagueben szereplő Manchester City tulajdonosa is egyben, így ha akarják, akkor pénz, az bizony lesz...

Hangsúlyozzuk, ez csupán egy megerősített sajtóhír, semmi hivatalos.

Őszi Ádám

FootGolf: Magyar aranyérem Horvátországban

Az Európai FootGoolf Trophy Tour első olaszországi állomását követően nem tértek haza egyből a magyar játékosok, hiszen útba esett Horvátország, ahol Zagreb adott otthont az első hivatalos horvát bajnoki fordulónak, melyen magyar versenyzők is szép számmal megjelentek, igaz eredményeik önmagába a bajnokságba nem számítottak bele.  

A mezőnyhöz csatlakoztak olyanok is, akik Olaszországban nem voltak kint, de déli szomszédunkhoz ellátogattak. A horvát mezőnyben, komoly labdarúgó múlttal rendelkező hazai játékosok is felbukkantak. Hazánkat az Ferencváros Footgolf szakosztálya, a Footgolf Milan, az Első Magyar Footgolf Egyesület, a Hole Hunters is képviselte, na meg pár még egyesület nélküli játékos.

Az első hat helyezett közül négy magyar lett, nevezetesen az Olaszországban másodikként záró Lengyel Béla (69) megnyerte a versenyt. Mögötte két horvát végzett Hrvoje Cale (70) és Antonio Franja (72) személyében, majd ismételten a magyaroké volt a főszerep. Gelencsér Gábor (72) csupán a 9-6-3-1 szabály alapján csúszott le a dobogóról, míg őt követte  két Ferencváros Footgolf játékos Bogár Krisztián (75) és Varga Gábor (75), közöttük is az említett szabály döntött egyenlőség végett. 

Nincsen azonban megállás a Footgolf világ pezsgővé vált, köszönhetően az Európai FootGoolf Trophy Tour megrendezésének, melynek második állomása Hollandiába vezetett. Itt két magyar induló száll majd harcba a világ más pontjáról érkező versenyzőkkel Gelencsér Gábor,(EMFGE) és Varga Gábor (FTC Footgolf) személyében. A három napos verseny igazi gigászi összecsapásnak ígérkezik, összegyűlik a sportág krémje. Játékosok érkeznek a világ számtalan szegletéből: Argentína, Japán, Belgium, Norvégia, Olaszország, Magyarország, Németország, és még sorolhatnánk hosszan a sort).

Természetesen az eredményekről is beszámolunk majd.

Őszi Ádám

Íme az Arsenal nyári bevásárlólistája

Napvilágot látott egy lista, mely a hírek szerint Arsene  Wenger nyári átigazolási terveit tartalmazza. A francia szakember főként a középpályán és a támadószekcióban erősítene. Nézzük kik szereplenek a tervezetben. 

A középpályára a nyár talán legnagyobb igazolását jelentené Angel Di María megszerzése, aki így ismételten Özil oldalán játszhatna, ahogyan azt korábban a Real Madridban is tették. Az egészben csupán annyi a bökkenő, hogy Ancelotti ragaszkodik egyik legjobb játékosához, így hallani sem akar a távozásáról. Az út azonban mindig kifürkészhetetlen, így ne tegyük félre ezt az opciót egyenlőre, hiszen állítólag Wenger jókora összeget kap a keret megerősítésére. Mint ismeretes Theo Walcott még mindig harcképtelen, elég nagy törés következett be karrierjében, pótlására pedig megfelelő opció lenne a Fiorentina ásza Juan Cuadrado.

Középpálya:
Angel Di María --> Real Madrid --> piaci ár: 30 millió euró
Juan Cuadrado --> Fiorentina --> piaci ár: 24 millió euró

A csatársor, mellyel Wenger és a szurkolók egyaránt nagyon elégedetlenek! Giroud úgy ahogy termeli a gólokat, ám mellette nincsen megfelelő társ, illetve olyan játékos, aki akár a padról beszállva is megfelelően tudná segíteni a csapatot. Podolski számára ez a Premier League kaland nem annyira jött be és arról lehet hallani, hogy valószínűleg visszaszerződik Németországba, így minimum két támadót szeretne a nyáron szerződtetni Wenger. Rémy már régóta szerepel az opciók között, ahogyan most is, ezzel összeállhatna elöl egy francia csatárduó. A katalánok kiválósága Pedro jól érzi magát klubjában, ám többet szeretne játszani, így távozása nem zárható ki. A minap Morata átigazolásától volt hangos a nemzetközi sportsajtó, a felek állítólag már tárgyalóasztalhoz is ültek, melyben lehet egy két éves visszavásárlási kitétel. Végül pedig Samuel Eto'o, aki összekülönbözött portugál trénerével, így szinte biztosan elhagyja a londoni kékeket.

Támadók:
Samuel Eto'o --> Chelsea --> piaci ár: 9 millió euró
Álvaro Morata --> Real Madrid --> piaci ár: 12 millió euró
Pedro --> FC Barcelona --> piaci ár: 25 millió euró
Locy Rémy --> Newcastle United --> piaci ár: 12 millió euró

Emellett immáron egy biztos távozója is van a csapatnak, Fabianski hét év után hagyja el a klubot és a továbbiakban a Swansea kapuvédője lesz. Így biztosra vehető, hogy kapust is igazol majd az Arsenal. Eddig Kasper Schmeichel és David Marshall neve vetődött fel, az első számú kapuvédő továbbra is Szczesny marad.

Kapusok:
Kasper Schmeichel --> Leicester City --> piaci ár: 3,5 millió euró
David Marshall --> Cardiff City --> piaci ár: 2,5 millió euró

A védelemben továbbra is kérdéses Sagna sorsa, kiszemeltek itt is vannak, Richards, Piszczek és Aurier. A Manchester City védője nagy valószínűséggel mindenképpen távozik, ugyanis csupán epizódszerepet kapott a mögöttünk álló szezonban Pellegrini mestertől. Lukasz Piszczek a Dortmund kiválósága nagy fogás lehet, ám annak ára is lenne, ugyanis piaci ára mellé egy 2017-is szóló kontraktus kapcsolódik. Végül pedig egy kiváló elefántcsontparti tehetség Serge Aurier, aki a Toulouse csapatában rúgja a bőrt. Utóbbi transzferre nagy valószínűséget adnak a szakemberek. 

Védők:
Micah Richards --> Manchester City --> piaci ár: 12 millió euró
Lukasz Piszczek --> Dortmund --> piaci ár: 15 millió euró
Serge Aurier --> Toulouse --> piaci ár: 6,5 millió euró

Őszi Ádám

Di Maria négy sztárklub célkeresztjében, Ancelotti beszélt az elnökkel...

A nyári átigazolási időszak legkelendőbb Real Madrid játékosa lehet az argentin középpályás, Ángel Di María, aki iránt négy sztárklub is élénk érdeklődést mutat. Carlo Ancelotti a királyiak vezetőedzője már jelezte Florentino Pérez elnök úr irányába, hogy szeretné egyben tartani a keretet. 

Fantasztikus szezon, kupagyőzelem és Bajnokok Ligája diadal, 52 lejátszott mérkőzés 11 gól és 26 gólpassz, ezen statisztikák állnak a 26 esztendős argentin klasszis neve mellett, aki jelen pillanatban előre tekint, ám látása csupán Brazíliáig terjed. Játékjogáért azonban bekopogtathat Manchester két sztárklubja mellett az újgazdag Paris Saint-Germain és az AS Monaco egyaránt.

Ancelotti a hírek szerint leszögezte, nem szeretné azt, ami tavaly érkezésekor történt! Mint ismeretes ekkor nyolc labdarúgó hagyta el a királyiakat és jelentősen átalakult a keret összetétele. Az olasz szakember szerint a jelenlegi keret szinte tökéletes és még ennél is többet ki lehet hozni belőle, fejlődőképes az együttes, mely minimális változásokat ígér.

Azt is leszögezték, hogy nem kívánnak különösebb játékosmozgást lebonyolítani a világbajnokság végeztéig, feladatuk van így is bőven. Szeretnék meghosszabbítani Khedira és a sajtó által már eladott Benzema szerződését, míg új kontraktust kötnének a BL-döntőn sorsöntő gólt szerző védővel Ramossal.

A hírek persze ezzel ellentétesek, Morata távozásáról és Suarez érkezéséről szólnak, na meg persze még mindig terítéken van a Benzema sztori egyaránt. 

Őszi Ádám

Megvan David Villa "új" csapata - sajtóhír

Spanyolországi források szerint a 2014/2015-ös szezon nagy valószínűséggel nem a regnáló bajnok Atletico Madrid csapatával kezdi meg a spanyol válogatott gólrekordere David Villa, aki visszatérhet korábbi sikerei helyszínére. 

A 32 esztendős támadó úgy hírlik ismételten a Valencia szolgálatába állhat, mely jelenleg csatárproblémákkal küzd. Villa 2005-2010-ig volt a "Denevérek" labdarúgója, melynek színeiben 166 mérkőzésen 108-szor volt eredményes. 

David Villa egyébként 2015 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkezik, piaci árát pedig a transfermarkt.de 10 millió euróra taksálja. A mögöttünk álló szezonban 45 mérkőzésen 15 gólt és 5 gólpasszt jegyzett a támadó.

Őszi Ádám

Megvan a Granada új edzője

A spanyol labdarúgó-bajnoksás (La Liga) tizedik helyén záró Granada megállapodott új vezetőedzőjével, akinek személyéről lehullt a lepel. A Nazaríest a következő két esztendőben Joaquin Caparros irányítja, így az is eldőlt, hogy Roberto Carlos nem lesz a csapat vezetőedzője.  

Caparros a mögöttünk álló szezonban a Levante együttesét irányította, mely végül tízedik pozícióban zárta a bajnokságot. Nagy valószínűséggel a Granada vezetői elégedettek lennének egy ilyen eredménynél, célként a bennmaradást kell megcéloznia a csapatnak. 

Az 58 esztendős szakember nem egy üldögélős típus, ez lesz edzői pályafutásának 18. klubja.

Őszi Ádám

Felkészülés: Potyagólokkal hengerelt a mexikói válogatott

Meggyőző három gólos győzelmet aratott Herrera kapitány csapata magyar idő szerint csütörtök virradóra. Az El Tri ugyanis átgázolt Izraelen, ezzel pedig üzent kétkedőinek. 

Mexikó - Izrael 3-0 (1-0)
G: Layun (43., 62.), Fabian (85.) ill. -

A Manchester United sztárcsatára Hernandez nélkül kezdte meg a mérkőzést a mexikói csapat, mely az első pillanattól igen gólra törő játékot mutatott. Az agresszivitásnak az első játékrész végére meg is lett a gyümölcse, Layun a Club America védője suhintott meg egy távoli lövést, melyet a kapus ököllel a kapuba csúsztatott. A második félidőben aztán jött Hernandez és többen mások is lehetőséget kaptak. Az újabb találatot ismételten Layun szállította Harush kapus közreműködésében, a több mint 30 méterről megeresztett bomba ezúttal a kapuvédő kezéről pattant a hálóba. A végeredményt Fabian szállította a 85. percben mikor egy kipattanó után  lőtt a kapuba.

Őszi Ádám

Gyász: Elhunyt a Manchester United tulajdonosa!

Nyolcvanhat esztendős korában elhunyt Malcolm Glazer a Premier League-ben szereplő Manchester United tulajdonosa.  

A neves üzletember 2005-ben vásárolta meg a Vörös Ördögöket és az azóta eltelt idő során öt bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája diadalt ünnepelhetett szeretett csapatával, ahol az utóbbi időben már nem volt minden tejfel. A szurkolók többször is kritizálták Glazert, illetve két fiát, mondván nem költenek elég pénzt a klubra. Nemrégiben arról is lehetett hallani, hogy Joel és Avram szívesen túladna az "örökségen", immáron így kell, hogy fogalmazzunk.

A milliárdos üzletember az amerikai futball szerelmesei számára is ismerős lehet, ugyanis az NFL-ben szereplő 2002-ben Super Bowl-t nyerő Tampa Bay tulajdonosa is volt egyben.

Malcolm Glazer 1928-2014 †

Őszi Ádám

Felkészülés: Nigéria számára nagy falat volt Skócia

Nigéria is csatlakozott azon világbajnoki részvevőkhöz, melyek nem kezdték győzelemmel felkészülésüket. A Londonban megrendezett felkészülési mérkőzésen a "Szuper sasok" az utolsó pillanatban mentették döntetlenre a meccset Skócia ellenében. 

Skócia - Nigéria 2-2 (1-1)
G: Mulgrew (10.), Egwuekwe (52.-öngól) ill. Uchebo (41.), Nwofor (90+1.)

Az első játékrészben Keshi tanítványai igen meggyőző teljesítményt mutattak, a játékot mezőnyben uralták és sokkalta veszélyesebbek voltak szigetországi ellenfelüknél, ám nekik kellett egyenlíteni a félidő hajrájában. A második játékrészben aztán még nagyobb lett az afrikaiak mezőnyfölénye. ám ez helyzetek tekintetében már kevésbé mutatkozott meg, mint az első etapban. Egwuekwe öngóljának köszönhetően a skótok vezettek és mikor már úgy tűnt, hogy zsebben van a meccs a hosszabbításban érkezett Nwofor és az egyenlítő gól.

A nigériai válogatott Argentínával, Iránnal és Bosznia-Hercegovinával találkozik majd a csoportmeccsek során.

Őszi Ádám