2015. március 12., csütörtök

Ibrahimovic rekorder lett

Ezidáig is sok mindenben hasonlított egymásra Edgar Davids és Zlatan Ibrahimovic pályafutása, mondván mindkét labdarúgó volt az Ajax, a Juventus, az Internazionale, az AC Milan és az FC Barcelora labdarúgója is volt, ráadásul mindketten igen renitensnek számítanak, nem tartoznak a jófiúk közé, ám mégis igen szerethető figurának, karakternek számítanak. Mostantól fogva pedig a bajnokok Ligájában szerzett kiállítások számát is együtt vezetik... 

Ha jogos volt, ha nem, Zlatan Ibrahimovic tegnap a kiállítás sorsára jutott a Chelsea elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján, melynek következtében beállította Edgar Davids rekordját, immáron mindketten 4 alkalommal fejeztek be egy mérkőzést a legrangosabb sorozatban. A listán egyébként jó pár aktív labdarúgó található, aki 3 pirossal "büszkélkedhet", nincs kizárva, hogy Davids és Ibra köre még idén bővül.

Íme a BL rossz fiúk listája...
4 piros lap: Edgar Davids, Zlatan Ibrahimovic
3 piros lap: Christian Chivu, Didier Drogba, Philippe Mexes, Sergio Ramos, Patrick Vieira

Őszi Ádám

Európa Liga: Rangadókkal folytatódik a sorozat - előzetes

Csütörtökön folytatódik a kontinensünk második számú kupasorozata az Európa Liga. Odavágós mérkőzések következnek, méghozzá nyolcaddöntős párharcok. A mezőny igen nívós, nagyon színvonalas, kitűnő párharcok, igazi rangadók és csúcsfoci várható. A slágermeccsnek a szakértők többsége a Wolfsburg és az Inter összecsapását tartja, de lesz olasz és spanyol derbi is, sőt Dzsudzsák Balázsért és csapatáért is szoríthatunk. Öt mérkőzést a televízió is közvetít! 

Az orosz és az ukrán csapatok a sorsoláson elkerülték egymást, ez kiemelt kitétel volt, a két ország között húzódó politikai és katonai konfliktus végett. A nyolcaddöntők sorát a hazai pályán kezdő orosz listavezető a Zenit kezdi meg a leghamarabb az időeltolódás végett. Ellenfelük a Torino lesz, mely már így is nagy meglepetésre jutott el idáig, a párharc abszolút esélyesének az orosz klub számít, melyet sokan a végső győzelemre is esélyesnek tartanak. 

Három találkozó veszi kezdetét 19 órakor, közülük a Wolfsburg és az Inter összecsapását övezi a legnagyobb figyelem és felhajtás. A német klub fantasztikus tavaszt produkál, De Bruyne és Dost kimagaslóan teljesít, de igazából ez az egész csapatról elmondható. Az Inter ellenben bukdácsol, de a keretét tekintve igen erős és ha elkapja a fonalat, akkor retteghetnek az ellenfelek. Paraz meccsre van kilátás, a támadófocit pedig a Wolfsburg garantálja. Az ukrán Dnipro hazai pályán fogadja a holland Axajot, míg a Liverpoolt búcsúztató, s hazájában remekül szereplő Besiktas a Club Brugge vendége lesz.

Késő este négy találkozót játszanak. Köztük van a Dinamo Moszkva vendégjátéka Nápolyban, ahol minden bizonnyal ott lesznek a Lazio elöljárói is, hogy figyelemmel kövessék Dzsudzsák Balázs játékát. Az egyetlen állva maradó Premier League csapat az Everton a Goodison Park gyepén fogadja a Dinamo Kijevet, míg másik két párharc igazi autonóm derbit hoz el nekünk. A pazar formában lévő Fiorentina a döntetleneket halmozó, s egyre több kritikát kapó AS Romát fogadja, míg spanyol földön csap össze a Villareal és a Sevilla.

18:00 Zenit Szentpétervár - Torino (Digi Sport 2)
19:00 Dnipro - Ajax
19:00 Wolfsburg - Inter (Digi Sport 1)
19:00 Club Brugge - Besiktas
21:05 Everton - Dinamo Kiev
21:05 Villarreal - Sevilla (Digi Sport 2)
21:05 Napoli - Dinamo Moszkva (Story 4)
21:05 Fiorentina - AS Roma (Digi Sport 1)

Őszi Ádám

Bajnokok Ligája: Eladták a jogokat, a Digi Sport nem közvetít

Pletyka szinten már halhattunk róla, ám most valósággá vált, a következő idénytől fogva a közszolgálati média képernyőjén láthatjuk a legrangosabb kupasorozat a Bajnokok Ligája küzdelmeit. A Digi Sport hoppon maradt... 

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) csütörtökön közleményben tudatta, hogy megállapodás született, keddenként és szerdánként is a közszolgálati televízióé lesz a választási jog, hogy mit szeretnének műsorra tűzni a júniusban induló M4 sportcsatornán. Emellett ha magyar csapat jut a főtáblára azt is ők közvetíthetik csak és kizárólag, ahogyan a döntő is az ő kezükben van. 

A Digi Sport hoppon maradt, a Sport Tv-t működtető AMC Networks lesz az, mely az M4 után választhat a kínálatból, összesen a szezon egészét tekintve több mint 60 mérkőzést.

Az Európai Szuperkupa is az M4 kezébe került, ezzel indul majd a szezon jövőre.

Őszi Ádám

Ibrahimovic reagált kiállítására

Nem mindennapi mérkőzést, drámai 120 percet láthattunk tegnap este a Stamford Bridgen a Chelsea és a Paris Saint-Germain főszerepében egy nem várt mellékszereplővel, aki fszereplővé lépett elő. A játékvezető igen csak belenyúlt a mérkőzésbe, amikor Zlatan Ibrahimovicot kiállította (jogtalanul), majd több ízben vitatható ítéleteket hozott, nézett el, vagy éppen engedett el. Drámai mérkőzésen jutott tovább a PSG, a mérkőzés után pedig Ibrahimovic értékelt. 

"A legrosszabb az volt, hogy miután kiállított a játékvezető, minden Chelsea-játékos odajött körém. Úgy éreztem magam, mintha tizenegy csecsemő venne körül. Nem tudom, hogy mérges legyek vagy nevessek. Amikor a bíró felmutatta a piros lapot, az volt az első gondolatom, hogy »ez a fickó nem tudja, mit csinál, vagy valami mást nézett«. Visszahúztam a lábam, mert láttam, hogy ő is keményen érkezik és nem akartam sérülést okozni. Nem tudom, hogy Oscar rájátszott-e, de ez már nem is számít. A lényeg, hogy egyenlítettünk és továbbjutottunk a negyeddöntőbe. Elképesztő teljesítmény volt, több mint kilencven percet töltöttünk emberhátrányban. Minden elismerést megérdemelnek a társaim, óriási szívük van. Megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek." - mondta a svéd klasszis a lefújást követően a riporternek.

Sokan most azt firtatják, hogy nem kellene-e eltörölni a hórihorgas svéd klasszis kiállítását, ez azonban már az zöld asztalnál ülő úriemberek dolga lesz.

Ibrahimovic egyébként roppant szimpatikusan tűrte az esetet, pedig tudjuk, hogy nem éppen egy higgadt vérmérsékletű sportoló. Nyilatkozata is roppant összeszedett volt és reális látómezőre helyezte a történteket. Öregszik!? Beforrt a feje lágya?

Őszi Ádám