2013. április 5., péntek

Bombaigazolást jelenthet be a Chelsea! - a Bild már mindent leközölt

A hírek szerint sikerült a tárgyalások végére érni és megszületett a megállapodás a Chelea és a Bayern Leverkusen között, ami André Schürrle játékjogát illeti. 

Roman Abramovic ha kiszemel valakit, akkor azért sok mindent hajlandó megtenni és ezúttal sem adta fel. Emlékezhetünk rá, hogy már télen is felmerült a 22 esztendős német válogatott szélső neve a londoni kékeknél, de akkor nem egyeztek az álláspontok. Most azonban úgy tűnik nyártól új német válogatott szélsővel vághat neki a szezonnak (Mourinho ?) csapata.

Schürrle piaci értéke mostanság az egekbe szökött, ez nem is csoda, hiszen él a pályán és nem kevés nehéz pillanatot okoz az ellenfeleknek. A transfermarkt.de becslései szerint jelenleg 25 millió eurót ér a játékjoga.

A Bild úgy értesült a Chelsea 12-15 millió eurót, illetve Kevin de Bruyne játékjogát adják. A 21 esztendős belga válogatott játékos remekül szerepel idén kölcsönben a Werder  Bremen színeiben és erre a Leverkusen és több más csapat is felfigyelt. Úgy tűnik hiába, a Gyógyszergyáriak lesznek a befutók, a Werder nem tudja újra kölcsön venni a belgát.

Bruyne piaci ára 10 millió euró, így ha a pénzt, plusz az ő árát összevetjük, megkapjuk Schürrle piaci értékét. 

Őszi Ádám

Ádáz harc a nemzetközi szereplésért és a kiesés elkerülése ellen - La Liga 30. forduló előzetes

Péntek este a 30. forduló nyírómérkőzésével kezdetét veszi a La Liga őrülete az Ibériai-félszigeten. Ezúttal sem maradunk remek meccsek nélkül. A legnagyobb derbink a Málaga vendégjátéka ígérkezik a Sociedad otthonában, de a Sevilla-Bilbao pérharc sem hangzik rosszul. Emellett pedig kérdés, hogy a két gigász a Real Madrid és a Barcelona tud-e kozmetikázni a múlt heti döntetleneken. Nézzük mi vár a spanyol futball szerelmeseire. 

Granada - Betis : A két csapat összecsapásával veszi kezdetét péntek este a spanyol bajnokság 30. fordulója. A felek ellenkező célokért küzdenek, a Betis az európai kupaszereplésért, míg a Granada a kiesés elkerüléséért lép pályára. A zöld-fehérek egy pontra vannak az Európa Ligát érő helytől, de a Bajnokok Ligáját érő negyedik hely is csupán három pontnyira van. A hazaiak az elmúlt ött meccsükön nyeretlenek maradtak és három pontra vannak a kiesőzónától.

Real Sociedad - Málaga : Óriási derbi lesz ez, igazi harc lesz a Bajnokok Ligáját érő helyezésért, hiszen a tabella negyedik helyezettje fogadja az ötödiket. A két csapat közt csupán egy pont van, mindkét fél csak a győzelemmel lehet elégedett, hiszen mögöttük tolonganak a riválisok. Egy esetleges döntetlen egyik csapatnak sem lenne túl jó.

Real Madrid - Levante : A királyiak a mezőnybe beleszürkülő Levante ellen javíthatnak és őrizhetik tabellán elfoglalt második helyüket. Zárkózásról és bajnoki álomról már nem érdemes beszélni. A vendégek négy meccses veretlenségi sorozattal bírnak, viszont többnyire csak döntetlenre futotta az utóbbi időben. 

Deportivo La Coruna - Zaragoza : Igazi hat pontos kiesési rangadó lesz. Az utolsó helyezett hazaiak négy pontra vannak a már nem kieső helyezett Zaragoza csapatától. A hazaiaknak nagyon kell a győzelem, hogy versenyben maradhassanak és harcolni tudjanak a bennmaradásért, az utóbbi két körben hat pontot sikerült bezsebelni, így jó formáról beszélhetünk. A Pintér Ádámot is foglalkoztató vendégek három pontra vannak a kiesőzónától és több mint tíz meccse nem tudtak nyerni.

Barcelona - Mallorca : A katalánoknak a három pont a cél, de nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Mallorca utolsó előtti és sebzett vadként küzd a bennmaradást érő pontokért. A katalánok dolgát nehezíti a sok sérülés, de a Nou Camp gyepén aligha terem babér a vendégeknek. 

CeltaVigo - Rayo Vallecano : A vendégek biztonságban érezhetik magukat, sem a kiesés szele, sem pedig a nemzetközi kupaszereplés nem veszélyezteti a csapatot. Ellenben a Celta a 18. pozíciót foglalja el és jelenleg kieső, számukra minden pont életbevágóan fontos.

Getafe - Atletico Madrid : A hazaiak még reménykednek egy Európa Liga szereplésben, de ahhoz pontok kellenek. A matracosok nem botolhatnak, ha versenyben szeretnének maradni a második helyért, melynek visszavételére múlt héten megvolt a lehetőség, ám nem éltek vele.

Valencia - Valladolid : A vendégek a középmezőny végén helyezkednek el, nem lesznek kiesési gondjaik, míg a Valencia harcban van a BL-t érő negyedik helyért, így számukra nagyon fontos a három bajnoki pont.

Sevilla - Atletic Bilbao : Egyik csapat sem élete szezonját futja, immáron a Bilbaonak sem lesznek kiesési gondjai. A két csapat közt három pont van a tabellán, egy igazi hamisítatlan andaluz-baszk derbit láthatnak azok, akik a helyszínen vagy a képernyők előtt megtekintik a meccset.

Péntek:
21:00 Granada - Betis

Szombat:
16:00 Real Sociedad - Málaga 
18:00 Real Madrid - Levante (Sport2)
20:00 Deportivo La Coruna - Zaragoza 
22:00 Barcelona - Mallorca (Sport2)

Vasárnap:
12:00 Celta Vigo - Rayo Vallecano 
17:00 Osasuna - Espanyol 
19:00 Getafe - Atlético Madrid (Sport1)
21:00 Valencia - Valladolid (Sport1)

Hétfő:
22:00 Sevilla - Athletic Bilbao 

Őszi Ádám