2014. január 1., szerda

Torres és Suarez is betalált, győzelemmel kezdte az új évet a Liverpool és a Chelsea egyaránt

Győzelemmel kezdte az újévet a Chelsea és a Liverpool együttese egyaránt, míg a Newcastle és az Everton elszalasztotta a három pontot és annak lehetőségét. 

Southampton - Chelsea 0-3 (0-0)
G: - ill. Torres (60.), Willian (71.), Oscar (82.)
Az első félidőben hatalmas mezőnyfölényt alakított ki a hazai csapat, a szokásos idegenbéli defenzív játékot mutatta be Jose Mourinho csapata. A fordulást követően aztán némi változás állt be, míg nem a 60. percben egy Torres gól nyitotta az újévet a londoniak számára. A bekapott gólt követően kinyíltak a hazaiak, ez pedig megbosszulta önmagát. A továbbiakban Willian és Oscar is feliratkozott a góllövők közé, így a vége magabiztos kék siker lett.

Liverpool - Hull City 2-0 (1-0)
G: Agger (37.), Suarez (50.) ill. -
Volt mit javítania a Liverpool csapatának a City, illetve a Chelsea elleni vereséget követően. Az első játékrészben Agger köszönt be, majd a második félidő elején Suarez is kinyitotta az újévi gólzsákot. A második játékrészben sokat kísérleteztek a vendégek, ám nemhogy gólt nem tudtak szerezni, még kaput sem találtak.

Sunderland - Aston Villa 0-1 (0-1)
G: - ill. Agbonlahor (16.)
Hiába alakított ki nagy mezőnyfölényt a hazai pályán játszó sereghajtó, gólt csupán a vendégek tudtak szerezni. Agbonlahor találata volt az egyetlen, melyet a 16. percben szerzett. Győzelmével az Aston Villa egy igen hosszú és rossz sorozatot tört meg. A Sunderland továbbra is utolsó.

Stoke City - Everton 1-1 (0-0)
G: Assaidi (50.) ill. Baines (90+3.-büntető)
Nem sikerült jól a 2014-es debütálás az Everton számára, mely a végén az egy pont megmentésének is örülhetett. Hiábavaló volt a liverpooli kékek fölénye, vezetést a Stoke szerzett Assaidi révén. Úgy tűnt a válasz elmarad, ám a hosszabbításban büntetőt ítéltek a vendégek javára, melyet Baines magabiztosan értékesített. Az Everton így visszacsúszott az 5. helyre.

West Brom - Newcastle 1-0 (0-0)
G: Berahino (87.-büntető) ill. -
Kiállítva: - ill. Debuchy (62.)
Újabb 1-0-ás vereséget kellett elkönyvelniük ma délután a Newcastle híveknek, miután a West Bromvich Albion hazai közönsége előtt tréfálta meg a "Szarkákat". Debuchy  kiállítása révén előbb emberhátrányba kerültek a vendégek, majd Berahino pár perccel a vége előtt büntetőt értékesített.

Őszi Ádám

Premier League: Tovább folytatódik a pontvadászat újév első napján! - előzetes

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) nincsen megállás! A játékosoknak a másnaposságot kizárták mára, a pontvadászat ugyanis január 1-jén teljes fordulóval jelentkezik, robog tovább. 

A 20. forduló nyitómeccsén a walesi Swansea fogadja az utóbbi hetekben bombaformát mutató "Polgárokat", akiknek bizony idegen béli mérlegükön van mit csiszolni. 

A meccsáradat délután négy órakor következik be, egy időben nyolc mérkőzés veszi majd kezdetét. A listavezető Arsenal hazai környezetben fogadja a pocsék heteket megélő Cardiff Cityt, míg a Crystal Palace alsóházi rangadóra készül a Norwich ellen.

Kiesési rangadót vív egymással a Fulham és a West Ham United gárdája, míg a tétmeccseit két ízben is csúnyán elbukó Liverpool a Hull ellen javíthat és eredhet az élmezőny után. A Hull legutóbb nagy meglepetésre megtréfálta a Suarez vezette "vörösöket", az eredmény pár héttel ezelőtt 3-1 lett.

A liga utolsó ám négy meccse veretlen Sunderland az utóbbi hetek legrosszabb mérlegével rendelkező Aston Villát fogadja. Mourinho csapata a Chelsea igen nehéz feladat elé néz, a Southampton otthonából kellene ugyanis elhozni a három bajnoki pontot. Az Everton a Stoke ellenében folytathatja remek menetelését, míg a legutóbb bukó Newcastle a Gera Zoltán is foglalkoztató West Brom ellen lép gyepre.

A forduló zárómeccse egyben a játéknap legnagyobb rangadója lesz, a Manchester United hazai pályán fogadja a "csirkéket". 

Szerda
13:45 Swansea - Manchester City (Digi Sport 1)
16:00 Arsenal - Cardiff City (Digi Sport 2)
16:00 Crystal Palace - Norwich City
16:00 Fulham - West Ham United
16:00 Liverpool - Hull City
16:00 Southampton - Chelsea (Digi Sport 1)
16:00 Sunderland - Aston Villa
16:00 Stoke City - Everton
16:00 West Brom - Newcastle United
18:30 Manchester United - Tottenham (Digi Sport 1)

Őszi Ádám