2013. július 19., péntek

Holland válogatott védővel erősítettek Dzsudzsákék

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Dzsudzsák Balázs csapata a Dinamo Moszkva erősen érdeklődik Douglas a Twente védője után. Mára pedig már kész tényként közölhetjük az erősítés tényét. 

A brazíliai születésű, ám holland állampolgárságot kapó 25 esztendős védő egy eurójába sem került a moszkvai együttesnek, mivel lejáró szerződése révén szabadon igazolhatóvá vált Douglas, akinek a piaci értéke egyébként 8 millió euró. kijelenthető tehát, hogy a Dinamo jó üzletet csinált, a Twente felé pedig nem volt hála a brazil részéről, pedig hat esztendőt töltött el a klubnál.

Új szerződése három esztendőre 2016 nyaráig szól.

A mai napon Dinamo Moszkva-Anzhi rangadót rendeznek az orosz bajnokságban.

Őszi Ádám 

Fiatal portugál védőt vett az erősödni vágyó Sevilla

Azt követően, hogy a Manchester City szó szerint kirabolta a Sevilla együttesét, most van miből költeni és kell is, hiszen a csapat jelentősen meggyengült két kulcsjátékosának távozásával. 

Mint köztudott, a Pellegrini vezette manchesteri kékek 25 millió euró ellenében előbb megszerezték Navas, majd pedig szintén 25 millió ellenében Negredo játékjogát egyaránt. A pótlásuk nem lesz könnyű, de nem is lehetetlen. A Sevilla igen aktív az átigazolási piacon, kibogozni, hogy ki ment és ki érkezett egy igen szép feladat, de most csupán az új szerzeményről essék szó, aki a Pacos Ferreira együttesétől érkezett.

A 22 esztendős Diogo Figueiras felkeltette a szakvezetés figyelmét, és sikerült megegyezniük a portugál gárda vezetőségével. Az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra, csupán azt lehet tudni, hogy a fiatal védő 2017 nyaráig szóló szerződést vésett alá. a transfermarkt.de becslései szerint piaci értéke 1,5 millió euró, vételára valószínű magasabb volt ennél.

Őszi Ádám

Marseille: 7,5 milliós sztárpalánta vétel

Nincs mese, ha a Marseille is szeretné tartani a lépést, akkor ők is kénytelenek belenyúlni a kasszába. Persze nem mindenkinek van akkora  tőkéje, mint a PSG vagy a Monaco együttesének, de tudhatjuk, a pénz nem minden. Jutányos áron is lehet jó játékosokkal erősíteni és csapatot faragni belőlük. 

Utóbbi állásponton van a Marseille. Ennek érdekében pedig sikeres ajánlatot tettek a francia utánpótlás válogatott védekező középpályásért Gilbert Imbula személyében, aki a Guingamp együttesét hagyta el. Vételára 7,5 millió euró volt, mely 3 milliós piaci árához képest igen borsosnak mondható. Szokás mondani, hogy a minőséget illik megfizetni. A 20 esztendős játékos 2009-óta volt tagja a Guingamp együttesének, mellyel a mögöttünk álló szezonban kiharcolta a feljutást a legjobbak közé. A felek 5 esztendős szerződést írtak alá.

Imbula a klub harmadik erősítése a nyáron, ami pedig pozitívum, hogy eddig egyetlen egy játékos sem távozott, így a tavalyi keret, a mag egyben van. Ha ez gy marad akkor az újaknak csak be kell illeszkedniük és egy igen ütős kis Marseille veheti fel a versenyt a "pénzes szatyrokkal".

Íme a lista:
Gilbert Imbula (20 éves)   Guingamp 7,5 millió
Benyamin Mendy (19 éves)   Le Havre 4 millió
Diitri Payet (26 éves)   Lille 10 millió
Összesen költött: 21,5 millió euró

Őszi Ádám