2014. augusztus 3., vasárnap

Átigazolási körkép: Samuel Eto'o hét kérője

Még mindig kapós a Samuel Eto'o az FC Barcelona egykori klasszisa. A 33 éves kameruni támadó szakított a Chelsea labdarúgócsapatával, miután a vezetőedzővel Jose Mourinhóval összerúgta a port. Jövőjét illetően zajlanak a találgatások, sorra lehet hallani az érdeklődőkről. 

Az egyik fő kérdés, hogy Európa, vagy a tengerentúl!? Nos, két az MLS-ben játszó együttes is szívesen látná soraiban a kamerunit. A bajnoki címre törő Toronto FC összehozná a Defoe-Eto'o csatárduót elől, míg a jövőre első szezonját futó New York City FC David Villa jobbjára szerződtetné a szóban forgó játékost, ám ennek valószínűsége nemrégiben megszűnt, mikor is Frank Lampardot bemutatták, így a klubnak már megvan a két sztárfizetésű játékosa, melyet a bajnokság szabályzata jelen pillanatban enged. 

Törökországból két klub is szerződtetné, egyik a Besiktas, mely nagyjából úgy pályázhat Eto'o játékjogára, mint korábban Ronaldinho esetében, míg a másik a Galatasaray, melyet sokáig potenciális jelöltként kezeltek, ám Prandelli színre lépését követően a német transfermarkt.de is csökkentet a szerződés lehetőségét, mondván az olasz tréner nem Eto' párti elképzelésügyileg. 

Spanyolországból korábbi sikereinek kiindulási helyszíne, Mallorca jött szóba, ám amekkora elánnal indultak a pletykák, úgy is csillapodtak. Olaszországból a Juventus érdeklődik iránta, miután Drogba szerződtetése kútba esett, Morata pedig az első edzésen megsérült. 

A legfrissebb hírek szerint pedig egy újabb klub a Chelsea városi riválisa a Tottenham is benyújtja ajánlatát.

Eto'o piaci árát egyébként 9 millió euróra taksálják, ám mivel szabadúszó, így ingyen, illetve valószínűleg aláírási pénz fejében lehet vele megállapodni. 

Arrow