2014. november 14., péntek

Megvan Vadócz új klubja! - együtt rúgja a bőrt Trezeguet-vel

Az idén először rajtoló  indiai labdarúgó-szuperligában, azon belül pedig a Pune City csapatában folytatja pályafutását Vadócz Krisztián. A transzfert az indiai klub hivatalosan is bejelentette. 

A bajnokságban a dobogó harmadik fokán álló klub egy súlyos sérülés miatt kereste fel a szabadon igazolható magyar válogatott játékost, aki a Budapest Honvéd csapatával edzett az időben. John Goossens ugyanis megsérült, helyére pedig minőségi igazolást kerestek a klub illetékesei, körülnéztek a szabadúszók piacán és a 29 éves magyarra esett a választás.

Vadócz karrierje során jó pár klubban, illetve jó pár bajnokságban megfordult. Nevelőklubját a Budapest Honvédot a francia Auxerre kedvéért hagyta el, rövid ideig kölcsönben a skót Motherwell csapatát erősítette. Ezt követte a hollandiai kaland a NEC Nijmegen színeiben, majd a spanyol esőosztály az Osasuna játékosaként, Ezt követően visszatért a NEC Nijmegen  együtteséhez, míg nem legutóbb a dán Odense játékosa volt. A magyar válogatott címeres mezét 40 alkalommal ölthette magára.

Ami a Pune City csapatát illeti, a klub vezetői ambiciózusak, ezt jelzi a csapat két sztárjátékosa David Trezeguet és a görög Kosztasz Kacuranisz. Az együttes amennyiben győzelemmel abszolválja az előtte álló fordulót, a mai eredmények tudatában átveheti a vezetést a tabella élén.

Íme az Indiai Szuperliga állása 8 forduló után:
1. Atletico de Kalkota 13 pont (11:7)
2. Chennaiyin 13 pont (14:11)
3. Pune City 11 pont (8:9) - 7 mérkőzés
4. Mumbai City 11 pont (8:10)
5. North East United 9 pont (6:6)
6. Kerala Blasters 9 pont (5:6)
7. Goa 8 pont (9:10)
8. Delhi Dynamos 7 pont (7:9)

Arrow

Mourinho a Barca kispadján!? - rossz vicc helyett ígéret...

... ugyanis az FC Barcelona politikusnak álló ex-elnöke Joan Laporta az újraválasztása mellett kampányol. Programja egyik leglényegesebb eleme Mourinho, akit a klubhoz csábítana! Már a gondolat is életidegen, jelen pillanatban elég groteszk felvetés, ígéret. 

Mint ismeretes Mourinho jelen pillanatban a Cheslea trénere, a klub pedig szárnyal a portugál kezei alatt, aki elmondása szerint hosszú távra tervez és építkezik a londoniaknál, hogy aztán a világ valaha volt egyik legerősebb csapata érjen be a Stamford Bridgen.

Emellett bizonyára mindenki emlékszik madridi érájára, Vilanova és Guardiola ellen folytatott csatáira, szópárbajaira, illetve azon nyilatkozatokra, melyeket a Special One a katalánokról mondott. Ezek tudatában igen életidegen és groteszk ötlet Laporta terve, ám tudjuk, ismerjük az  ex-elnököt, így akár valósággá is válhat a projekt.

Mourinho számára azonban nem életidegen Barcelon, az a klub, melynek nagyon sokat köszönhet, hiszen 1996 és 2000 között a katalánok alkalmazásában állt, a szakmai stáb tagja volt. Barátsága innen fakad Guardiolával.

Laporta a hírek szerint olyannyira komolyan gondolja a dolgot, hogy már puhatolózott is egy kicsit, felkereste Jorge Mendest az 51 esztendős portugál tréner ügynökét...

Arrow

Cavani és Suarez is betalált, Uruguay mégis kikapott

Fordulatokban gazdag, büntetőpárbajba torkolló mérkőzést vívott egymással Uruguay és Costa Rica nemzeti csapata. Hiába talált a hálóba Suarez és Cavani is a hazaiak részéről, a legvége a vendégek örülhettek.  

Uruguay - Costa Rica 3-3 (0-1) - büntetőkkel 6-7
G: Suarez (50.), Gimenez (64.), Cavani (67.) ill. Saborio (42.), Ruiz (51.), Venegas (90+1.)

Mindkét oldalon adódtak lehetőségek az első játékrészben, gól azonban úgy festett nem születik. A 41. percben aztán rezgett a háló, Saborio  a Real Salt Lake támadója nyakát megnyújtva visszabólintott a labdát a kapuba. 

A fordulást követően igen csak felpörögtek az események, az 50. percben Suarez vett meg egy visszalőtt labdát, majd bombázott 15 méterről a léc alá. Az állás nem sokáig volt egyenlő, ugyanis egy minutummal később Bryan Ruiz a Fulham szélsője ismételten vezetést szerzett a vendégeknek. Egy megmentett labdából következő belőtt labdát az egyik costa ricai átlépett, míg Ruiz kapásból belsővel a kapuba lőtt. A 64. percben aztán egy a félpálya közepéről elvégzett szabadrúgást nem tudtak kivágni a vendég védők, a labda az Atletico Madrid 19 esztendős belső védőjének fejét találta meg, José Giménéz ezzel második gólját jegyzete a nemzeti tizenegyben. Pár perccel később már a hazaiaknál volt az előny, Cavani fülelt le egy átadást, majd tette ki a játékszert a szélre, majd érkezett a beadásra és a kapuba fejelt. Mikor már mindenki azt hitte, hogy zsebben a hazai győzelem érkezett Venegas és döntetlenre mentette a mérkőzést.

A felek abban állapodtak meg, hogy döntetlen esetén büntetőpárbaj következhet, így is lett, idegtépő pillanatok következtek, melynek végén Costa Rica örülhetett. Hazai részről Averalo és Pereira rontott, míg a vendégeknél csak az első rúgó Borges hibázott.

Arrow