2014. július 15., kedd

Hivatalos a Diego Costa transzfer

Nem kell tovább várni, a Chelsea labdarúgócsapata ugyanis hivatalos honlapján jelentette be Diego Costa szerződtetését. Nem csak ő, mardidi csapattársa Filipe Luis is a londoni kékeknél folytatja pályafutását. 

Jose Mourinho  a Chelsea TV-nek adott nyilatkozatában elárulta, a spanyol válogatott támadót leigazolták, 5 éves kontraktust írtak alá vele, bemutatására pedig a holnapi nap folyamán kerül majd sor. Ami  a brazil válogatott Filipe Luis-t illeti, az ő szerződtetése még nem hivatalos, de a Special One elárulta, ami késik nem műlik, holnapra is készüljenek a sajtó munkatársai.

Az Atletico Madrid 38 millió euróval lett gazdagabb Diego Costa után, Filipe vételáráról még nincsenek pontos hírek, egy azonban biztos, igen szép summát rak zsebre két játékosáért a regnáló spanyol bajnok.

Arrow

Madridban a Benfica kapusa - hivatalos

Madridban folytatja pályafutását az SL Benfica fiatal kapuvédője Jan Oblak, erről számolt be a portugál Bola című lap, melynek a 21 éves szlovén válogatott kapuvédő elárulta, elhagyja Lisszabont és az Atletico Madrid hálóőre lesz. 

Oblak a szezon második felében robbant be a köztudatba, a portugál bajnokságban 16 mérkőzésen játszott és csupán 3 gólt kapott, 14 találkozót kapott gól nélkül abszolvált. Az egész szezont figyelembe véve 27 mérkőzésen 8 gólt kapott, ezen találkozókból pedig 21 alkalommal érintetlen maradt a kapuja.

A Bola újságírójának kérdésére, miszerint elhagyja-e a Benfica együttesét így felelt - "Elhagyom a Benficát az Atlético Madridért. Gyerekkorom óta nagy álmom, hogy Spanyolországban védjek. Az Atléticóhoz csatlakozás egy új kihívás, amit nem akartam kihagyni. A Benfica megtartott volna, és mindent megpróbált a maradásom érdekében, de az volt a vágyam, hogy aláírjak az Atléticóhoz. Soha nem fogom elfelejteni a benficás időszakomat. A legjobbakat kívánom mindenkinek, és nagyra értékelem azt a segítséget, amit kaptam itt. A Benfica egy fantasztikus klub. Nem az anyagiak játszották a főszerepet a döntésemben, de az nyilvánvaló, hogy ebből a szempontból kedvezőbb a helyzet az Atléticónál."

A 21 esztendős háromszoros szlovén válogatott hálóőr érkezését nemsokára bejelenthetik Madridban, Oblak lesz tehát az, aki átveszi a belga válogatott Thibaut Courtois örökségét. Nem akármilyen feladat, a léc igen magasan van...

Arrow

Megvan a Napoli első igazolása - sajtóhír

Az olasz Tuttosport információi szerint mindenben megegyezett egymással a Napoli és a Swansea City, így a spanyol támadó Michu Olaszországban folytathatja pályafutását. 

A Rafa Benítez által trenírozott nápolyiak egy évre kölcsönveszik a walesi csapat gólvágóját 2 millió euró fejében, s amennyiben elégedettek teljesítményével, abban az esetben 8 millió eurós opciós joguk van a támadó játékjogának megszerzésére.

A 28 esztendős támadó két szezont töltött eddig Angliában, a sérülések pedig nem mindig kerülték el, így csupán 67 mérkőzést gazdálkodott össze két szezon alatt, minden sorozatot figyelembe véve. Ezeken a mérkőzéseken 28 alkalommal rezgette meg az ellenfelek kapuját és 11 alkalommal szolgálta ki a társakat. Jelen állás szerint Pandev, Zapata, Insigne, Higuain és Callejon lesz az, akivel meg kell küzdenie a kezdőcsapatba kerülésért, ám közülük elképzelhető, hogy többen is elhagyják a klubot.

Arrow

Hosszabbíthat a Chelsea védelének vezére

A The Times információi szerint közel a megállapodás az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea és az angol válogatott védő Gary Cahill között a hosszabbításról. 

A londoni klubnál nagyon elégedettek a 28 esztendős válogatott  védővel, így új, hosszabb távú és kedvezőbb szerződést ajánlanak neki.  Cahill 2012-ben 8,4 millió euró ellenében hagyta el a Bolton Wanderers csapatát, s azóta kirobbanthatatlan Petr Cech elől a védelem tengelyéből. Eddig 111 alkalommal ölthette magára tétmérkőzésen a Chelsea mezét.

Arrow

Legyőzött máltai ellenfelétől igazolna a Fradi...

... legalábbis ezt állítja a Times of Malta, a helyi vezető hírportál, mely arról ír, hogy az Európa Liga párharc visszavágóját követően a Ferencváros vezetői felkeresték a Sliema Wanderers FC illetékeseit a nigériai támadó Stanley Ohawuchi átigazolásának ügyében. 

A 24 esztendős korábbi utánpótlás-válogatott csatár remekül játszott a Fradi elleni mérkőzéseken, főként a máltai mérkőzés során és mint ismeretes az 1-1-re végződött mérkőzésen ő szerezte csapata gólját. Ohawuchi 2013-ban került Máltára, ahol remek teljesítményt nyújtott, mind idáig 42 mérkőzésen 30 gólt szerzett. 

A Ferencváros egyenlőre nem reagált a Máltán megjelent hírekre. 

Arrow

Nagy döntés előtt áll Klose

Egyenlőre nem döntött jövőjét illetően a világbajnokságok történetének legeredményesebb játékosa, a Nationalelf veterán támadója Miroslav Klose. Könnyen elképzelhető, hogy a brazíliai döntő volt az utolsó mérkőzés a címeres mezben. 

"Nem tudom, hogy játszom-e még a nemzeti csapatban. Azt hiszem alszom néhányat mielőtt meghozom a döntést! Mindig ez a győzelem volt az álmom, eddig többször közel voltunk hozzá, de most végre sikerült is" - mondta a megnyert döntő után a 36 esztendős csatár, aki a tornán szerzett két góljával megelőzte az örökranglistát vezető brazil legendát Ronaldót. Az új csúcs immáron 16 gól.

Miroslav Klose 2001-ben debütált a Nationalelfben, s azóta 137 mérkőzésen lépett pályára, ez idő alatt pedig 71 gólt szerzett, roppant fontos találatokat. Ezzel minden idők legeredményesebb német válogatottja. Ami pályafutását illeti, klubszinten továbbra is folytatja az aktív labdarúgást, elmondása szerint kitölti egy esztendő múlva lejáró szerződését a Lazio csapatánál.

Miroslav Klose pályafutása számokban:
1998–1999      FC 08 Homburg   18 mérkőzés/ 1 gól
1999–2001 1. FC Kaiserslautern II   50 mérkőzés/ 26 gól
1999–2004 1. FC Kaiserslautern    146 mérkőzés/ 52 gól
2004–2007 Werder Bremen   132 mérkőzés/ 63 gól
2007–2011 Bayern Munich   150 mérkőzés/ 53 gól
2011–         Lazio 100 mérkőzés/ 40 gól

2001- ?      Német válogatott 137 mérkőzés/ 71 gól

Összesen: 733 mérkőzés/ 306 gól

Arrow

Liverpoolba igazolhat a belgák reménysége

A világbajnokság egyik nagy felfedezettje a belga válogatott tehetsége Divock Origi, aki a hírek szerint könnyen elképzelhető, hogy az Anfieldre teszi át székhelyét a nyáron. 

A pletykák egy héttel korábban kaptak szárnyra, azóta pedig nem csillapodtak. A legfrissebb hírek szerint 10 millió font ellenében az üzlet nemsokára megköttethet, így a 19 esztendős támadó a 2014/2015-ös szezont a világ egyik ha nem a legerősebb bajnokságában kezdi meg és nagy valószínűséggel bemutatkozhat majd a Bajnokok Ligájában is.

A Lille saját nevelésű játékosa iránt a Borussia Dortmund és a Wolfsburg is komoly érdeklődést mutat, ám lehet, hogy mindhiába. Origi eddig 48 alkalommal ölthette magára a Lille első csapatának szerelését és ez idő alatt 7 gólt szerzett. A világbajnokság egyik üde színfoltja volt, miután Lukaku helyett többször ő kapott lehetőséget.

Arrow

Megtalálta Luis Suarez utódját a Liverpool...

... legalábbis erről számolt be a Daily Telegraph. Az uruguayi támadó távozását követően hatalmas űr tátong a Liverpool támadóalakzatában, melyet mielőbb pótolni kell. Brendan Rodgers a csapat vezetőedzője már tudja is, hogy ki lenne a megfelelő játékos, kérdés, hogy ehhez mit szól Wilfried Bony és csapata a Swansea City.  

Valószínűleg Bony örülne a megkeresésnek, hiszen mindenképpen előrelépés lenne karrierjében, ha az Anfieldre költözhetne, ami pedig a klubok közti megegyezést illeti szokták mondani, hogy van az a pénz. 

A 25 esztendős elefántcsontparti támadó a Vitesse csapatában kezdett kiteljesedni, mikor is a 2012/2013-as szezonban megnyerte a holland labdarúgó-bajnokság gólkirályi címét 30 mérkőzésen szerzett 31 találatával. Teljesítményére számos klub felfigyelt, a befutó pedig a walesi Premier League klub a Swansea City lett, mely egy esztendővel ezelőtt 14 millió eurót fizetett a gólvágóért, aki a mögöttünk álló szezonban sem szerepelt rosszul. Első angliai szezonjában 48 mérkőzésen lépett pályára és 26 gólja mellett 8 gólpasszt jegyeztek neve mellé a statisztikusok. 

Piaci értékét a transfermarkt.de 15 millió euróra taksálja, szerződése 2017-ig érvényes jelenlegi klubjával.

Arrow

Liverpool: Újabb fogás, hoppon maradt a PSG és a Chelsea - sajtóhír

Egybemutató sajtóhírek szerint újabb fiatal tehetséget happolt el a Liverpool labdarúgócsapata és bár még nem született hivatalos bejelentés sok helyen már kész tényként kezelik Lazar Markovic érkezést az Anfieldre. 

A 20 esztendős szerb válogatott szélső  a BBC Sport értesülései szerint átesett az orvosi vizsgálatokon és akár már ma kedden aláírhatja új kontraktusát. A Benfica labdarúgócsapata a hírek szerint 20 millió fonttal lehet gazdagabb, amennyiben az üzlet hivatalosan is megköttetik.

Markovic a Partizan Belgrad saját nevelésű játékosa, a Benfica tavaly nyáron 10 millió euró ellenében szerezte meg játékjogát, most pedig jócskán megduplázhatja az akkori kiadást. 

A rendkívüli tehetségnek tartott szélső roppant gyorsan beilleszkedett és kirobbanthatatlanná vált a csapatból, összesen 48 mérkőzésen lépett pályára és oroszlánrész vállalt a csapat triplázásában.

Lallana, Lambert és Can érkezése után ő lehet a Liverpool negyedik érkezője a nyáron és még további érkezők várhatóak, ugyanis Suárezt még pótolni kell.

Arrow