2014. február 3., hétfő

A Chelsea lenullázta és elvette a City hazai veretlenségét

Hatalmas tétel bírt a 24. forduló zárómérkőzése a Premeir Leagueben, ugyanis a második és a harmadik helyezett gárda összecsapására került sor hétfő este Manchesterben. Mourinho londoni alakulata szó szerint lenullázta a liga leggólerősebb csapatát, s elvette makulátlan hazai mérlegét. A három pont sorsáról egy Ivanovic gól döntött, a Chelsea beérte a Pellegrini vezette "polgárokat", míg az Arsenal visszaált az élre. 

Manchester City - Chelsea 0-1 (0-1)
G: - ill. Ivanovic (32.)

A Premier League legeredményesebb támadósora a legjobb védelem ellen, avagy a második és a harmadik csatája, így konstatálhattuk a várva várt derbit, mely egy nagyon érdekes Cech kifutással kezdődött az első pillanatokban. Az első valamirevaló szituáció a 11. percben adódott a hazaiak, előtt, ekkor Yaya Toure centerezett, ám a labda gyorsabbnak bizonyult és elhúzott keresztbe. A 14. percben aztán rezgett Hart mögött a háló, a gól azonban les címén teljes joggal érvénytelenítve lett. hat perccel később ismételten Toure vállalkozott lövésre, a kapásból eleresztett labda azonban ha kicsivel is de a felsőléc felett hagyta el a játékteret. Hatalmas lehetőség maradt ki a 18. minutumba, mikor is David Silva három méterről belsővel próbálta meg bepörgetni a labdát, mely azonban engedetlen volt és elpörgött a gólvonal előtt. A Chelsea a már tőle megszokott defenzív fociját produkálta, mely kontrákra épült, ez pedig több ízben is komoly veszélyt tartogatott a hazaiak számára. A 27. percben Hart zseniális védése, vagy fogalmazzunk úgy Willian rossz választása óvta meg a góltól a Cityt, ugyanis a kontratámadás egy a négy ellenében mehetett, de a brazil rosszat húzott, Ramires ziccerben rontott.

A 32. percben aztán néma csend lett úrrá a stadionban, ugyanis Ivanovic 18 méterről elengedett lapos lökete a jobb alsóban kötött ki (0-1.). Ezt követően megjött az étvágya a vendégeknek, négy perccel később Hazard a hazai hálóőrnek kellett résen lennie. A félidő végén még a szerencse is a hazaiakkal volt, ugyanis Eto'o lövése a kapufáról kifelé pattant.

A folytatásban aztán újra és újra eldönthette volna a meccset Mourinho alakulata, ám az a bizonyos hazai kapufa nem akarta az igazságot, a labda mindig kifelé pattant. Előbb Nemanja Matic lövését követően, majd Cahill fejesénél egyaránt. Természetesen a hazai rohamok sem maradtak el, ám érezhetően hiányzott elölről egy klasszis, akit úgy hívnak Agüero. A végjátékban David Silva lábában volt az egyenlítés lehetősége, ám a spanyol másodszor is nagyot vétett. Ezen az estén sem Dzeko, sem pedig Negredo nem tudott felnőni a feladathoz, sőt Jovetic sem tudott ficánkolni Cahill mellett. Összességében sokkal komplexebb és érettebb, játékot mutatott be a Chelsea, mely győzelmével beérte Pellegriniéket. 

A 24. forduló eredményei:
Newcastle United – Sunderland 0-3
West Ham United – Swansea 2-0
Everton – Aston Villa 2-1
Stoke – Manchester United 2-1
Fulham – Southampton 0-3
Cardiff - Norwich 2-1
Hull – Tottenham 1-1
West Bromwich – Liverpool 1-1
Arsenal – Crystal Palace 2-0

Íme a Premeir League állása 24 forduló után:
1. Arsenal 55 pont, 2. Manchester City 53 p. (68-27), 3. Chelsea 53 p. (44-20), 4. Liverpool 47 p., 5. Everton 45 p., 6. Tottenham 44 p., 7. Manchester United 40 p., 8., newcastle 37 p.,... 18. West Ham 22 p., 19. Cardiff 21 p., 20. Fulham 19 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Suarez (Liverpool) 23 gól
2. Agüero (Manchester City) 15 gól
3. Sturridge (Liverpool) 14 gól
4. Yaya Toure (Manchester City) 12 gól
5. Remy (Newcastle) 11 gól

Őszi Ádám

"Talán egy nap Franciaországban fogok élni és játszani..." - Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a Telefoot című műsorban elmondta, nincsen kizárva az, hogy pályafutásának egy szakaszát a francia fővárosban Párizsban töltse. Viszont határozottan megjegyezte, ennek még nem most jött el az ideje.  

Mint ismeretes a  Paris Saint-Germain és a kétszeres aranylabdás portugál sztár neve több ízben is összefonódott az utóbbi időben, ám üzlet egyetlen alkalommal sem lett a zsurnaliszták frigyéből. A portugál klasszis, most élő adásban beszélt érzéseiről.

"Talán egy nap Franciaországban fogok élni és játszani! Franciaországban mindig szívesen látták a portugál embereket. Édesanyám dolgozott ott. Egy olyan országról van szó, amelyet nagyon szeretek. A francia szurkolók folyamatosan támogatnak." - mondta CR7 a Telefoot című műsorban, majd gyorsan hozzátette - "Szerződésem van a Reallal 33 éves koromig. Nagyon boldog vagyok itt."

A magasztaló szavak sem maradhattak el a végén - "A PSG a várományosa lesz a BL-címnek. Egy erős csapat, amelyet nehéz legyőzni. Ők lesznek a sorozat egyik favoritja."

Őszi Ádám