2014. február 14., péntek

A Fradi után újabb fővárosi klub kap új stadion!

Tovább folytatódik a nagy stadionberuházás hazánkban. A kormány döntése alapján a Budapest Honvéd labdarúgócsapata  számára egy modern többfunkciós létesítményt építenek a jelenlegi Bozsik Stadion helyén.  

A Digisport Reggeli Start című műsorában George F. Hemingway, a klub tulajdonosa elmondta, hogy egy angol stílusú stadionról beszélünk, mely 8-9 ezer néző befogadására lesz alkalmas - "Úgy látjuk, ahogy a kormány döntött, és Vígh László kormánybiztos már dolgozik is ezen, hogy egy új stadion fog épülni a jelenlegi Bozsik Stadion helyén. Én úgy gondolom, hogy ez 2015 végére elkészül, de pontos időpontot majd csak akkor tudunk mondani, amikor meglesz a közbeszerzés. Azt gondolom, hogy ez az infrasruktúra-fejlesztés nemcsak a labdarúgásnak, hanem Magyarországnak is létkérdés." - hangzott el Hemingway úr szájából eme pár gondolat.

Arra azonban még nem tudott választ adni a tulaj, hogy amennyiben elkezdődik az építkezés hol vívja majd meg hazai bajnoki mérkőzéseit a kispesti csapat.

A jelenlegi Bozsik Stadiont legutóbb 2006-ban újították fel, jelenleg 9500 néző befogadására alkalmas, ám ebből csupán 5500 ülőhely. Az új stadion teljes mértékben székezett lesz.

Őszi Ádám

Allegri nagy feladata, kapitányi poszt a vb után - sajtóhír

Mint ismeretes Massimiliano Allegri az AC Milan nemrégiben leköszönő vezetőedzője nem tudta kitölteni milánói szerződését, fél szezonnal a kontraktus lejárta előtt a klub vezetősége menesztette a szakembert és helyére  a csapat egykori legendáját Clarence Seedorfot nevezte ki. Allegri számára azonban nem áll meg az élet, ugyanis a hírek szerint hatalmas és igen megtisztelő feladatot kap. 

A Telelombardia csatorna csütörtökön, késő este arról számolt be, hogy Allegri a háttérben megegyezett a szövetséggel és a brazíliai világbajnokság után átveszi a Squadra Azzurra irányítását a jelenlegi kapitánytól Cesare Prandellitól. A 46 esztendős szakember négy esztendős kontraktust ír alá, melynek értelmében ő vezetheti a csapatot a 2018-as oroszországi világbajnokságra. A csatorna annyira jól értesült, hogy még a segítőt is megnevezte Mauro Tassotti személyében.

Allegri játékosként sok helyen megfordult, ám nem futott be különösebben nagy karriert. Edzői pályafutását 2003-ban kezdte meg a sokad osztályú Aglianese csapatánál, majd szép fokozatosan halad felfelé a ranglétrán. Irányította a Sassuolo csapatát, mellyel a 2007-2008-as szezonban Serie C1-et nyert, majd aláírt a Cagliari kispadjára. Milánói megbízatása 2010-ben kezdődött, s rögtön egy bajnoki címet és Szuperkupa győzelmet ünnepelhetett a csapattal. Olaszországban 2011-ben az év edzőjének választották, most pedig egy hatalmas megbízatást kaphat.

Őszi Ádám

Topklubok harca a horvát tehetségért

A Daily Express értesülései szerint három Premier League klub is szemet vetett a horvát Dinamo Zagreb korosztályos válogatott támadójára, akit nyáron minden bizonnyal ingyen lehet majd megkaparintani. 

Nagy lehetőség előtt áll a 17 esztendős Robert Muric, hiszen kegyeiért olyan klubok versengenek, mint a Chelsea, Manchester United, Tottenham trió. AZ ifjú titán valamely csapat utánpótlás bázisán trenírozódhat tovább, ráadásul játékjogára ingyen tehet szert a "szerencsésebbik" csapat.

Bár a Dinamo Zagreb hosszabbítana, a játékos, illetve hát ilyen korban az őt körülvevő menedzsment a nemleges válasz mellett döntött. Így nyáron minden bizonnyal felmérik az ajánlatokat, átnézik a lehetőségeket és igyekeznek Muric számára a legjobb döntést meghozni szakmai és egyéb szempontból egyaránt.

Őszi Ádám