2012. május 17., csütörtök

Meglepetésre kiestek a házigazda Svédek! Megvan az elődöntő párosítása

Óriási meccset játszott egymással a házigazda svéd és a Cseh válogatott. Parázs küzdelem folyt a jégen, több alkalommal vezettek a Csehek, ám Svédország mindig egyenlíteni tudott. A mai nap úgy tűnik az utolsó pillanatokban szerzett gólok napja volt, ugyanis a másik házigazda Finneket követően ezen a meccsen is a lefújás előtti pillanatokban született a győztes találat. De ebben az esetben nem a házigazda Svédek hanem a Cseh válogatott ünnepelhetett. Míg Finnországban őrült ünneplés volt hazai pályán, addig Stockholmban döbbenet és néma csend lett úrrá a csarnokban, kiesett a Svéd csapat.

Jégkorong VB negyeddöntő Stockholm:
Svédország - Csehország 3–4 (1–2, 1–1, 1–1)
Gólszerzők: L. Eriksson, Zetterberg, J. Ericsson, ill. Nedved, Novotny, Erat, Michalek

Ezzel kialakult a felső ági elődöntő párosítása ahol Szlovákia a Cseh csapattal találkozik. Külön pikantériát ad a találkozónak a közös Csehszlovák múlt, mind jégkorong min pedig nemzeti szempontból. Ha valami presztízs meccs, akkor ez a találkozó az lesz a javából.

Az elődöntő párosítása:
Szlovákia - Csehország
Finnország - Oroszország


Szerző: Őszi Ádám

Oroszország simán, Finnország óriási csatában jutott az elődöntőbe

Meg van az alsó ági elődöntő párosítása a jégkorong világbajnokságon, miután délután, illetve kora este lejátszották a két negyeddöntőt. Az első meccsen Oroszország a Norvég együttest fogadta, majd pedig a házigazda Finnek mérkőztek meg az USA legjobbjaival.

Hihetetlen mérkőzést hozott a címvédő Finn válogatott és USA legjobbjainak összecsapása. Az első harmad óriási amerikai fölényt hozott, a gól nélküli harmad csupán a remek formában védő Finn kapusnak köszönhető. A második harmadra egy elszántabb Finn csapat érkezett, mely veszélyes kontrákat vezetett. Mind a két csapat védelme kapitulált egyszer, így az utolsó felvonás előtt 1-1 vonultak szünetre a csapatok. Az utolsó harmad elején mindjárt fordított az USA és ezt követően mindent megtettek a Finnek a meccs egalizálásáért. Vitatott góllal ez sikerült is, ugyanis lábról pattant a korong a kapuba, de rugómozdulat nem volt. így a videózást követően a bírók érvényesítették a találatot. A Finnek nagyon dűlőre szerették volna vinni a találkozót a rendes játékidőben és ez sikerült is nekik, ugyanis 9 másodperccel a vége előtt egy rossz amerikai váltást követően megszerezték a győztes gólt.

Jégkorong VB negyeddöntő Helsinki:
Finnország–Egyesült Államok 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)
Gólszerzők: Joensuu 2, Koivu, ill. Howard, Ryan

A Norvég válogatott két harmadon keresztül tartotta magát, két alkalommal még egyenlíteni tudott, ám a Szbornaja az utolsó harmadra igazán összekapta magár és ütött egy hármast a Norvégoknak. Így az Oroszok a csoportmeccset követően (4-2) ismét diadalmaskodtak 5-2-re és ezzel az elődöntőbe jutottak. 

Jégkorong VB negyeddöntő Stockholm:
Oroszország–Norvégia 5–2 (2–1, 0–1, 3–0)
Gólszerzők: Ovecskin, Popov, Jemelin, Zsergyev, Nyikulin, ill. Skröder, Thoresen

Ezzel kialakult az alsó ági elődöntő párosítása, a címvédő és házigazda Finnek mérkőznek meg a Szbornajával.

Alsó ági elődöntő: Finnország - Oroszország

képek forrása: http://sport365.hu/

Szerző: Őszi Ádám

Bombameglepetés: Szlovákia elődöntős Kanada kiverésével

Óriási meglepetés született a jégkorong VB negyeddöntőjének első mérkőzésén, ugyanis Szlovákia kiverte Kanada együttesét. A csoportelsőként továbbjutó Kanada még a csoportmeccseken 4-2-re diadalmaskodott Szlovákia ellen, ám most fordult a kocka.

A találkozót remekül kezdték a Szlovákok, az első tíz percben sorra dolgozták ki a helyzeteiket, melyből kettőt be is ütöttek. Hideg zuhany volt ez Kanada számára érezhetően meglepték őket. Ezt követően mezőnyben feljöttek a Kanadaiak, több lövéssel próbálkoztak és egy be is csúszott a harmad végén, így 2-1 állással fordultak a felek.

A második harmadban Kanada nagyon megrázta magát és sorra alakították ki a helyzeteket, meg volt az egyenlítés, majd pedig a vezetés is. Ekkor úgy tűnt, hogy Szlovákia elfáradt  nem képesek újat mutatni. A csapatok 3-2 Kanadai előnnyel várták az utolsó játékrészt.

A harmadik harmad megint fordulatot tartogatott magában, ugyanis Szlovákiának sikerült az egyenlítés, majd pedig a vezetést is megszerezték nem sokkal a mérkőzés vége előtt. Ezt az előnyt már nem adták ki kezükből, így bombameglepetés született.

Az embernek az volt az érzése, hogy Szlovákia hittel és akarattal küzd, míg Kanada tartalékolva, félgőzzel próbálja megnyerni a mérkőzést.

Jégkorong VB negyeddöntő Helsinki:
Szlovákia–Kanada 4–3 (2–1, 0–2, 2–0)
Gólszerzők: Kopecky, Satan, Bartovic, Handzus, ill. E. Kane, Skinner, Burrows

Szlovákia így harcban a világbajnoki címért, az elődöntőben a Svéd-Cseh mérkőzés győztesével találkoznak majd.

Szerző: Őszi Ádám

Női Kézilabda: Ismét Győrben a bajnoki cím

A bajnoki döntőt az FTC és a Győr csapata vívta egymással és a két győzelemig tartó bajnoki finálé első felvonását hazai pályán 37-33-re hozta az ETO. A BL döntő hétvégi elbukását követően tegnap Görbizcéknek a Népligetben kellett győzniük a friss KEK győztes Fradi ellen, ha nem a mindent eldöntő harmadik felvonásra akarták hagyni a bajnokavatást.

Nagyon kemény mérkőzés volt
A mérkőzést a két csapat tisztelgéssel kezdte, ugyanis a Győriek virággal gratuláltak a Fradi KEK győzelmének, illetve a Fradi köszöntötte a BL gólkirálynő Görbizc Anitát és a visszavonuló Pálinger Katalint.
A találkozó  elején mindjárt három gólos előnyre tett szert az ETO, majd pedig felzárkózott a Fradi, sőt, még fordítani is tudott. Ezt követően végig fej fej mellett haladtak a csapatok, többnyire Görbizcék vezettek egy-egy találattal, a Fradi pedig zárkózott döntetlenre. Az első játékrész végén egy gólos volt a vendég előny (16-17).

A második játékrész elején meglépett kettőre az ETO, ám visszajött a Fradi és a vége előtt tíz perccel már a hazai vezetés is megvolt (25-24).  A Győr öt perccel a vége előtt egy kilenc perces gólcsöndet tört meg Amorim révén. Ekkor kezdődhetett az őrült hajrá! Az ETO két alkalommal is egyenlített Amorim révén, majd Görbicz hetesével 27-28 volt az állás az utolsó percben. A végén időn túli hétméterest kapott az FTC ám Pálinger hárított és ezzel a védésével a hosszabbítás helyett bajnok lett a Győri Audi ETO csapata. Méltó befejezése volt ez Pálinger Katalin pályafutásának .

Ezzel a győzelemmel kilencedik alkalommal Magyar bajnok a Győr és immáron ötödszörre zsinórban.

Női kézilabda Magyar bajnoki döntő 2. mérkőzés, Népliget:
FTC - Győri Audi ETO 27-28 (16-17)

Bajnok a Győr kettős győzelemmel.


Szerző: Őszi Ádám

Elnyertük a 2013 divízió 1-es jégkorong VB rendezési jogát

Ismét hazai pályán küzdhetnek a feljutásért Ladányiék
A Magyar Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint hazánk rendezheti meg a jövő évi dinízió 1-es jégkorong világbajnokságot. A tornának Budapest ad otthont, a mérkőzéseket a Pap László Sportarénában rendezik majd. Ezen döntést délelőtt Helsinkiben hozta meg a nemzetközi szövetség (IHF). Hazánk ezzel ötödik alkalommal rendezheti meg a tornát.

Az ellenfeleink nem mások lesznek mint, Nagy-Britannia, Japán, Dél-Kórea, illetve a jelenleg is zajló A csoportos VB már két kieső csapata az Olasz és a Kazah csapat. A cél mi más lenne mint a feljutás, ám ez nehéz feladatnak tűnik ebben a csoportban. Az első két helyezett jut fel az  2014-es elit VB-re.

Szerző: Őszi Ádám

A Negyeddöntők következnek a jégkorong VB-n: Párosítások, esélyek

Az idei A csoportos jégkorong világbajnokságon a csoportkört követően a mai nap során a negyeddöntőkkel folytatódik a csata az elődöntőbe jutásért, na meg a világbajnoki címért. Az új rendszernem nem keresztbe játszanak a két csoport továbbjutói hanem csoporton belül az elő a negyedikkel, a harmadik pedig a másodikkal. A két párharc győztese elődöntőzik és a két csoport győztese fogja megvívni a döntőt a világbajnoki trófeáért.

Nézzük meg a párosítást, illetve azt, hogy a csoportkörben milyen eredményt értek el egymás ellen, kinek milyen esélyei vannak:
(zárójelben a csapat helyezése a csoportban)


Kanada(1) - Szlovákia(4) 12:00 Sport1
A csoportkörben Szlovákia 3-2 vereséget szenvedett, illetve utóbbi öt egymás elleni meccsén is kikapott. Érdemes megemlíteni, hogy mind a két csapat megnyerte az utolsó öt csoportmeccsét.  A  Szlovákok például 4-2 megverték USA-t.

USA(2) - Finnország(3) 17:30 Sport1
Ez egy igazi presztízsmeccsnek ígérkezik, az utóbbi öt meccsük két Finn és három Amerikai győzelmet hozott, ebből az utolsó a csoportmeccs, ahol 5-0 legyőzték a Finneket, ám még egy ilyen sima mérkőzésre nem lehet számítani. Parázs összecsapás várható, és ne feledjük a Finneket hajtani fogja a hazai közönség.

Ennek a két mérkőzésnek a győztese csap, majd össze a felső ági elődöntőben.

Oroszország(1) - Norvégia (4) 14:45 Sport2
Az Orosz csapat az egyetlen hibátlan csapat a tornán, mind a hét csoportmeccsüket hozták. A Norvég csapat rosszul kezdte a VB-t ám utolsó négy meccsén parádézott, például a Németeknek ütöttek 12 gólt.
Az egymás elleni csoportmeccs 4-2 Orosz sikert hozott, az utóbbi öt meccsükön mindig a Medvék örülhettek. Orosz sikert ígér a párharc de nem lesz olyan sima.

Svédország(2) - Csehország(3) 20:15 Sport2
Ez egy elég erős párharcnak számít, utóbbi öt meccsük három Cseh és két Svéd sikert hozott, ebből az utolsó a csoportkörben, ahol a Svédek 4-1-re diadalmaskodtak. Fontos szempont lehet, hogy a másik házigazda Svédország és így a közönség lehet a plusz egy játékos.

Az utóbbi két párharc győztese pedig az alsó ági elődöntőt fogja vívni.


Szerző: Őszi Ádám