2012. május 31., csütörtök

Supka Attillát nevezték ki PMFC vezetőedzőjének! Nem lesz könnyű rendet rakni

Supka Attilla a PMFC új vezetőedzője
A PMFC a kezdeti sikereket követően nagyon rossz szezonhajrával zárta az idei NB I-es szezont. A baranyaiak az utolsó tíz meccsükön csupán két pontot tudtak szerezni ami azt jelenti két döntetlen mellett nyolc vereséget szenvedtek. Valami nagyon nincs rendben Pécsen, rendet kell tenni. A csapat bő két hónap alatt elfogyasztott két vezetőedzőt Mészáros Ferencet és Mink Olivért a felkészülést pedig már, a Honvédtól távozó Supk Attillával kezdik meg. A csapattól elküldenek jópár külföldi játékost, melyek nem váltak be, ám több magyarnak, sem biztos a helye. Tudni kell, hogy Pécsen vezetőség váltás is történ. Nagyon úgy tűnik, új vezetéssel, edzővel és egy nagyon átalakuló PMFC-vel találkozhatunk majd a következő szezonban. Supka Attila három éves szerződést kötött a baranyai klub.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és az üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Olimpia: Férfi kézisiseink a halálcsoportba kerültek

Válogatottunk igencsak nehéz csoportba került az olimpián, miután tegnap kisorsolták a csoportokat. A tornán mindössze 12 válogatott vesz rész és ezen csapatok két 6 csoportban küzdenek majd a továbbjutásért. mindössze 4 csapat esik ki a csoportmeccseket követően, így minden csoport első négy helyezettje továbbmegy.  Ezt követően keresztbejátszás következik.


Nos, a két csoport erőviszonyait megnézve kijelenthetjük, a Mocsi csapat a jóval nehezebb csoport tagja lett. Nézzük meg a két csoportot és mindjárt látni miről is van szó.

A csoport: Franciaország, Svédország, Izland, Tunézia, Argentína, Nagy-Britannia

B csoport: Spanyolország, Horvátország, Magyarország, Szerbia, Dánia, Dél-Korea

Aki jártas a férfi kézilabda erőviszonyaiban az tudja, hogy az A csoportban Franciaország, Svédország és Izland csapata vonultat fel komolyabb erőt, de ezek sem a legerősebb csapatok, míg Tunézia és Argentína kézilabdája nagyon elmaradott. Na és a házigazda Nagy-Britannia csapata kézilabda szinten, hát nem is nagyon hallottunk még róluk.

Na de a Magyar csoport a B az tartogat nagy ászokat. Spanyolország egy igazi kézilabda nagyhatalom, melynek roppant jó csapata van. A Horvát válogatott folyamatosan ott van az élmezőnyben minden világversenyen. Szerbia az idei Európa Bajnokság második helyezettje lett, a bajnok pedig Dánia csapata.
Dél-Korea válogatottja pedig egy szívós csapat, ahol a kézilabda gyors ütemben fejlődik.

Rátekintve a két csoportra megállapítható, hogy nagyon nehéz dolga lesz a Mocsi csapatnak, de nem lehetetlen a csoport első négy helyezettje közé kerülni. Ám van egy szó szerint "Nagy" kérdés, hogy a magyar nemzeti csapatban szerepelni fog e Nagy László...

„Szenzációs csoportba kerültünk, ezen az ágon nincs egyetlen gyengébb képességű csapat sem – nyilatkozta az MTI-nek Mocsai Lajos szövetségi kapitány. – A spanyol, a dán és a horvát válogatott kiemelkedik a mezőnyből, s úgy gondolom, hogy a negyeddöntőt érő negyedik helyért a szerb, a koreai és a magyar csapat egyenlő feltétellel harcol. A magunk lehetőségeihez képest mindent megteszünk, hogy a hátralévő közel két hónapban a lehető legjobban felkészüljünk minden idők egyik legerősebb olimpiai tornájára."

Forrás: NSO
Szerző: Őszi Ádám