2013. december 10., kedd

Bajnokok Ligája: Real siker Dániában, Ronaldo BL-rekorder lett

Az időjárás közbeszólt, így csak szerdán derül majd ki, hogy a Juventus, vagy a Galatasaray folytathatja a versenyt a BL-ben. Biztossá vált emellett a Köbenhavn negyedik, így kieső helye, míg Cristiano Ronaldo, góljának köszönhetően örökre beírta magát a történelemkönyvekbe. 

Köbenhavn - Real Madrid 0-2 (0-1)
G: - ill. Modric (25.), Ronaldo (49.)

Nem feltett kézzel érkezett a Köbenhavn otthonába a már biztos csoportelső Real Madrid, mely legjobbjait vezényelte a pályára. ott volt a kezdőben Bale és Cristiano Ronaldo is, utóbbi BL-rekorder lett kedd este. A dán bajnok remekül küzdött, a mérkőzés pedig összességében kiegyenlített játékot hozott, ám a klasszisok a spanyol klub javára döntöttek. A királyiak sokkal jobban használták ki lehetőségeiket. Az első játékrészben Modric talált a hálóba, melyre Cristiano Ronaldo kontrázott rá a második félidőben, s lett rekorder. A portugál klasszis tovább növelhette volna frissen felállított rekordját, ám előbb a kapufa, majd egy kihagyott büntető állt a történelem írásának útjába. Hogy mi is ez a rekord? Nos, eddig soha, senki nem tudott kilenc gólt lőni a csoportküzdelmek során, a portugál klasszis ezzel a teljesítménnyel beírta magát a futballkönyvek örök történelmébe. Vereségével a dán csapat biztos csoport utolsó. Apropó, ha már rekordok! Soha egy csapat sem lőtt 20 gólt a csoportmeccsek során, a Real Madrid ezt a rekordot is megdöntötte.

Galatasaray - Juventus 0-0 - félbeszakadt a 32. percben

Isztambulban leszakadt az ég, eleredt a hó, a játékvezető pedig úgy ítélte meg hosszas várakozást követően, hogy a pálya alkalmatlan a játékra. Hiába a színes labda, a festett vonal, a portugál bíró veszélyesnek ítélte a játékosok szemszögéből a helyzetet, így 31 perc 19 másodpercnyi játékot követően 0-0-ás állásnál berekesztette a meccset. A találkozót szerdán 13 órakor folytatják.

Íme a 'B' csoport állása:
1. Real Madrid 6 5 1 0 20:5 16 pont
2. Juventus 5 1 3 1 9:8 6 pont
3. Galatasaray 5 1 1 3 7:14 4 pont
4. Köbenhavn 6 1 1 4 4:13 4 pont

Őszi Ádám

Bajnokok Ligája: Hiába vert PSG-t a Benfica, görög földön lett nagy az öröm

Hiába verte meg a Benfica a PSG együttesét a csoportkör zárómeccsén, az Olympiakos hazai pályán nem hibázott az Anderlecht ellen, így a francia sztárklub mellett Megyeri Balázs csapata jutott tovább, míg a Benfica az Európa Ligában vigasztalódhat. Az Anderlecht számára véget ért a nemzetközi kupaszezon. 

Benfica - PSG 2-1 (1-1)
G: Lima (45.-böntető), Gaitan (59.) ill. Cavani (37.)

A csoport sztárgárdája, a Paris Saint-Germina, már az előző körben biztossá tette továbbjutását, sőt első helyét is. Ez azonban ne tévesszen meg semmit, nem feltett kézzel érkeztek a franciák Portugáliába. Az első komolyabb helyzet a hazaiak előtt adódott, mikor is Enzo Perez próbálkozott lövéssel a tizenhatos vonaláról, lövését azonban Sirigu bravúrosan hárítani tudta. Próbálkozott a PSG, ám ziccert nem igazán tudtak kialakítani, látszott a játék képén, hogy a Benfica számára ez a meccs a szezont jelenti. A 27. percben Gaitan lőtt a büntetővonal széléről, a labda a kapu bal oldala mellett hagyta el a játékteret centikkel. Három perccel később aztán a Puskás-díj egyik fő várományosa Matic kapott remek beadást és fejelhetett meglehetősen üresen, a labda centikkel haladt el a léc fölött. Hiába a nagy hazai lehetőségek, a franciák szereztek vezetést Cavani révén a 38. percben, mikor is az egykori nápolyi gólzsák Menez passza után talált a kapuba.

A 41. percben aztán kis híján megduplázta előnyét a vendége együttes, miután Lucas eresztett el egy életerős lövést, azonban Artur a helyén volt és bravúrral hárítani tudott. A rendes játékidő utolsó percében aztán Traore szabálytalankodott büntetőt érően, a labda mögé Lima állt és verte azt a kapuba, ezzel pedig 1-1-es döntetlennel mehettek a felek az öltözőbe.

A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, Lima duplázhatott volna, ha lövése a kapufa túloldalán hagyja el a játékteret, alias a kapuba csapódik, az eset tényleg csak centiken múlott. Az 53. percben aztán ismét Lima volt főszerepben, lövését azonban a léc alól nagy bravúrral tornázta ki Sirigu. Nem volt megállás, az 59. percben érkezett a második hazai gól, mikor is Gaitan csapott le egy kipattanóra és verte azt a jobb alsó sarokba. A gól, a vezetés némileg megnyugtatta a hazaiakat, vagy fogalmazhatunk úgy, hogy összekapta magát a PSG, mely azért még sem akart kikapni. A 69. percben Lavezzi egyenlíthetett volna, szépen csinált helyet magának, ám kaput nem talált a lövése. A vége előtt négy minutummal Cavaleiro dönthete volna el végleg a meccset, ám lövése pont a kapust találta telibe. A meccslabda Pastore lábában, volt, a PSG játékmestere azonban nem tudott betalálni, Artur óriásit védett, ezzel pedig nyert a Benfica. Hiába! A görögök is nyertek így pedig marad az Európa Liga...

Olympiakos - Anderlecht 3-1 (1-1)
G: J. Saviola (33., 59.), Dominguez (90+5.-büntető) ill. Kljestan (39.)
Kiállítva: - ill. Kouyate (49.), N'Sakala (88.), Proto (90+3.)

Az első pillanattól fogva nagy fölényt alakított ki a hazai csapat, mely vezetést csupán a 33. percben tudott szerezni, ekkor azonban óriási öröm lett úrrá a stadionban. A gól Saviola nevéhez fűződik, az argentin remekül csinálta meg magának a helyzetet és lőtte azt a kapuba. A félidő végén aztán jött a válasz, mondhatni derült égből fasírt! Kljestan találata egyenlítést ért.

A fordulást követően négy perccel megfogyatkoztak a vendégek Kouyate szerezte meg második sárgáját, mely kiállítást vonzott magával, sőt, az eset a büntetőterületen belül történt, így tizenegyes is következhetett, amit azonban Saviola elvétett. Nem hibázot azonban az argentin az 58. percben, javította hibáját és Fuster passzát követően újra megszerezte a vezetést csapatának. Az i-re a pontot Weiss rakhatta volna fel a 71. percben, azonban a csereként beállt szlovák is hibázott, így maradt az egy gólos előny. Két perccel a vége előtt aztán kilenc főre fogyatkoztak a vendégek, N'Sakala sietett a társak előtt az öltözőbe. A hosszabbításban aztán Proto sem bírta cérnával, azonnal piroslapot kapott a játékvezetőtöl, Dominguez pedig készülhetett a harmadik tizenegyeshez, amit ezúttal nem hagytak ki a görögök. Győzelmével a görög csapat megőrizte másodig khelyét a csoportban, hiába valónak bizonyult a Benfica győzelme a PSG ellen, a portugálok az Európa Ligában folytathatják.

Íme a 'C' csoport végeredménye:
1. PSG 6 4 1 1 16:5 13 pont
2. Olympiakos 6 3 1 2 9:8 10 pont
3. Benfica 6 3 1 2 8:8 10 pont
4. Anderlecht 6 0 1 5 4:16 1 pont

Őszi Ádám

Liverpool: Az "egyiptomi Messi" érkezhet a télen

Úgy hírlik, hogy a Liverpool szakvezetőinek is megvannak a konkrét elképzeléseik a téli átigazolási időszakra. A klub első számú kiszemeltje az "egyiptomi Messi" néven emlegetett Basel játékos. 

A mindössze 21 esztendős Mohames Salah felkeltette a Mersey-partiak figyelmét, akik a hírek szerint 15 millió fontot sem sajnálnának a jobb oldali szélső játékjogáért. Salah 2012-ben került a svájci bajnokhoz nevelőegyüttesétől, az európai színtéren nem túl ismert El-Mokawloon gárdájától. Névjegyét gyorsan letette és hamar a szurkolók kedvencévé vált, akik elkezdhetnek barátkozni a távozás gondolatával, mert aligha lesz hosszú az ifjú baseli karrierje.

Salah, az idei szezont tekintve (Super League, Bajnokok Ligája) 26 mérkőzésen 9 gólt és 7 gólpasszt tud felmutatni. A transfermarkt. de legutóbbi becslése alapján 8,5 millió eurós piaci értékkel bír, melyhez tárdul egy 2016-ig szóló szerződés.

A forrás azt is megemlíti, hogy a felek felvették egymással a kapcsolatot, a Basel illetékesei pedig hajlandóak asztalhoz ülni a részletek megbeszélését illetően. A fiatal játékos szerdán a Bajnokok Ligájában bizonyíthat ismételten, csapata a Schalke vendége lesz, a tét pedig a továbbjutás.

Őszi Ádám

Mit nézhet ma egy sportbarát a TV-ben! - Sportműsorújság

Kedden a Bajnokok Ligája viszi a prímet, a sorozat, melyre minden sportbarát kíváncsi. Emellett azonban számtalan egyéb sportág is képernyőre kerül majd, köztük a női kézilabda vb, illetve a magyar válogatott. Íme a kínálat, nézzük miből válogathat egy sportbarát. Kellemes pihenést, jó szórakozást. 

Ahogyan már fentebb is írtunk róla, a Bajnokok Ligája lesz ma főszerepben, pályán lesz a Juventus,  a Manchester United és a Bayern München egyaránt, remek és egyben sorsdöntő mérkőzések várnak ma ránk. Az ifjúsági BL-be is betekintést kaphatunk, a Barca és a Celtic fiataljainak összecsapása által.

Az egyéb sportok terén a prímet ma is a kézilabda viszi, főleg, hogy ismét pályán lesz a magyar válogatott, mely tegnap nagy meglepetésre nyögvenyelősen verte Tunézia legjobbjait. Lesz azonban a csoportunkban alsőházi és felsőházi rangadó is, így érdemes a képernyőkre tapadni, jó meccsekre lehet számítani. A kosarat kedvelők sem unatkoznak majd, négy mérkőzés is képernyőre kerül, köztük az Atomerőmű meccse. VÁgül pedig kis jégkorong, előbb egy válogatott összecsapás, majd egy NHL derbi.

Labdarúgás
17:45 Barcelona u19 - Celtic u19 (Eurosport)
20:00 Galatasaray - Juventus (Sport 1)
20:15 Manchester United - Shakhtar Donetsk (DigiSport 1)
20:45 Bayern München - Manchester City (DigiSport 2)

Egyéb sportok
14:30 Csehország - Tunézia [női kézilabda vb] (Sport 2)
17:00 Khimik Yuzhne - Thessaloniki  (Eurosport 2)
17:00 Németország - Románia [női kézilabda vb](Sport 2)
17:45 Atomerőmű SE - Royal Hali Gaziantep (DigiSport 1)
19:00 Magyarország - Ausztrália [női kézilabda vb] (Sport 2)
20:30 USA - Svédország [jégkorong] (Eurosport 2)
01:00 NBA, Indiana Pacers - Miami Heat (Sport 1)
01:00 NCAA, Kansas - Florida (DigiSport 1)
03:30 NHL, Calgary Flames - Boston Bruins (Sport 2)

Őszi Ádám

Bajnokok Ligája: Eljött az utolsó kör, a végzetes meccsek ideje - előzetes

Elérkeztünk a 2013/2014-es Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek utolsó köréhez. A mezőny megfeleződik, a gyengék elhullanak. Ki az Európa Ligában folytatja majd, kinek pedig véget ér a szezon a nemzetközi porondon. A csoportok első, illetve második helyezettjei azonban továbbjutnak, s van csoport, ahol ezen helyekért még ádáz harc zajlik. Íme a keddi játéknap előzetese. 

A csoport:
20:45 Manchester United - Shakhtar Donetsk (DigiSport 1)
20:45 Real Sociedad - Leverkusen

A Manchester United páholyból figyelheti a Shakhtar és a Leverkusen versenyfutását a továbbjutást érő helyért! A Rooney vezette csapat számára már a döntetlen is csoportelsősséget ér, számukra a tét a mai napon csupán ennyi. Az ukrán bajnoknak sorsa saját kezében van, melyet az Old Trafford gyepén kell megragadnia. Ha nyernek, akkor nincsen kérdés, ők a csoportelsők, a Leverkusen pedig bármit játszhat, számukra marad az Európa Liga. Old Trafford! Az aréna, ahol nem szokott veszteni a United, idén azonban ez másként fest. A csapat zsinórban kétszer kapott ki a bajnokságban hazai környezetben, a publikum pedig hazaindult a meccs előtt, így nem csak a csoportelsősség a tét, hanem a csapat becsülete és a szurkolók visszaszerzése. Egy újabb botlás aligha fér bele. A Sociedad már semmire sem esélyes, becsületből küzdhet, hiszen számukra az Európa Liga is elérhetetlen már. A Leverkusen feladata egyértelmű, nyerni spanyol földön és lesz, ami lesz.  

B csoport:
20:45 Köbenhavn - Real Madrid
20:45 Galatasaray - Juventus (Sport 1)

Királyi páholyban! Akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy gálamérkőzésre utazik a Real Madrid a Köbenhavn otthonába, ez azonban erős kifejezés lenne. Ancelotti pihentetheti legjobbjait, hiszen biztos a csapat csoportelsőssége, de szokás mondani, hogy a név kötelez, avagy nem lenne jó, ha bundát kiáltana a nemzetközi sajtó. A csoport rendkívül összetett, három csapat is versenyben van továbbjutást érő második helyért. A Köbenhavn számára csak egy győzelem esetén van miről beszélni, no de nézzük a másik párost. A játéknap legnagyobb rangadójának számít a Galatasaray és a Juventus összecsapása, mely a továbbjutásról hivatott dönteni. Az Öreg Hölgy a török pokolba utazott, azért, hogy minimum kicsikarjon egy döntetlent, mely adott esetben továbbjutást érhet. A hazaiak számára egyértelmű a feladat, győzni kell. Igen parázs és feszült kilencven perc vár ma a játékosokra, garantált hogy a levegő izzani fog.

C csoport:
20:45 Benfica - PSG
20:45 Olympiakos - Anderlecht

A PSG remekül muzsikált eddig, ennek eredménye pedig a biztos csoportelsősség. A csoport végére tekintve az Anderlecht már csak a becsületért küzdhet, így a továbbjutás, a második hely kétesélyes maradt, nevezetesen vagy a Benfica, vagy pedig az Olympiakos szurkolói örülhetnek majd. Nehezebb helyzetben a portugál gárda van, mely a párizsiakat fogadja, míg Megyeri Balázs csapata hazai publikum előtt mérkőzik meg a belga bajnokkal. A két csapat fej-fej mellett áll, a mérleg a görögök felé billen,

D csoport:
20:45 Bayern München - Manchester City (DigiSport 2)
20:45 Plzen - CSZKA Moszkva

Egy csoport, ahol minden eldőlt, nevezetesen tét nélküli meccset vívhat a Bayern München és a Manchester City, melyre így nem lehet rákiabálni a forduló rangadója titulust. Illetve de! A City számára egy három gólnál nagyobb arányú győzelem csoportelsősséget érhet. A München otthonában nyerni néggyel? Olyan lehetetlen küldetésnek tetszik. A csoport másik meccsén a CSZKA és a Plzen csap össze

Őszi Ádám