2014. március 17., hétfő

Higuain győztes gólt lőtt az utolsó percben

Sikeresen abszolválta torinói vendégjátékát a Napoli, mely az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) hétfő esti játéknapjának első mérkőzésén Higuain utolsó pillanatban szerzett góljával múlta felül a Juve városi riválisát. 

Torino - Napoli 0-1 (0-0)
G: - ill. Higuain (90.)

Igazán unalmasra sikeredett az első negyvenöt perc, a csapatok többnyire a mezőnyben viaskodtak ,a kapuk nem forogtak veszélyben. A vendégek kaput sem találtak, míg a hazaiak Bovo révén nagyon közel álltak a 28. percben, ám a távoli lövés a kapufáról kifelé pattant. A második játékrészben aztán némileg felpörögtek az események, legalábbis az első félidőhöz képest mindenképpen. Az 53. percben Meggiorini kapott jó passzt a büntetőterületen belül és került hatalmas helyzetbe, ám lövése a bal kapufát találta telibe. A 73. percben aztán Immobile eldönthette volna a bajnoki pontok sorsát, ám amennyire jó helyzetben volt, annyira lőtt mellé. A végjátékot megnyomta a vendég csapat, több lövést is eleresztettek, például a 85. percben Mertens, ám a labda útját a gólvonalon elállta egy hazai védő. A rendes játékidő utolsó percében aztán jött Higuain, aki vitatható módon hagyta le védőjét, a felvételeken sem látszik pontosan, hogy összeakasztotta-e ellenfele bokáját, minden esetre a bírói síp néma maradt, ő pedig egyenesen gyalogolhatott a kapuig, ahol egy rossz lövés után Padelli segített azt bevédeni. Hatalmas volt az öröm a vendégeknél, a hazaiak pedig háborogtak...

Őszi Ádám

Rooney: "Ez egy rémálom!"

Rangadónak indult, hatalmas égés lett belőle, így aposztrofálhatjuk a tegnapi történéseket az Old Trafford gyepén. A Manchester United rég nem látott pofont kapott hazai publikuma előtt, ezzel pedig minden bizonnyal oda a jövő évi nemzetközi kupaindulás. A bánatos szurkolók mellett immáron a játékosok is nehezen tűrik az eredménytelenséget, Rooney a meccs végén kifakadt. 

"Ez egy rémálom! Ez futballkarrierem egyik legrosszabb napja." -  így aposztrofálta a Liverpool elleni hazai pályán elszenvedett fiaskót az angol válogatott támadó.

Az pedig, hogy nem lett nagyobb a zakó Gerrard pontatlanságán múlott, a klub hű középpályás harmadik büntetőjét már elrontotta.

A hangok egyre erősebbek, melyek azt skandálják, hogy - "Moyes takarodj!!!" 
Vajon meddig lehet bírni ezt a nyomást, mi lesz, ha az Olympiakos ellen is kizúg a csapat, amire lássuk be igen komoly esély mutatkozik!? 

Őszi Ádám

Roma játékos a Barca kívánságlistájának élén

Az AS Roma egyik kiválósága áll a katalán klub nyári kívánságlistájának élén, áll az egyik igen csak megbízható, többnyire megbízható forrásokkal rendelkező spanyol portál szalagcímén. 

A kiszemelt nem más, mint Mehdi Benatia, a fővárosi csapat marokkói válogatott kiválósága, akire a hírek szerint a Manchester United és a Paris Saint-Germain is pályázik. A katalánok minden képen szeretnének egy belső védőt venni, a pakliban még ott van többek közt Hummels neve is, ám az elsődleges célpont az információk szerint a marokkói.

A 26 esztendős labdarúgó 2013-ban került az AS Roma csapatához, előtte az Udinese gárdáját erősítette. Az idei szezonban betonvédelmet alkotó romai csapat védelme felhívta magára a figyelmet, ez pedig jelentős anyagi hasznot hozhat a konyhára. Benatia szerződése 2018 nyaráig érvényes jelenlegi klubcsapatával, játékjogának árát pedig 18 millió euróra taksálják. A hírek szerint a Barca egy 25 millió eurós ajánlattal kopogtathat be.

Benatia remek védőmunkája mellett kapu előtti tudását is villogtatja, a szezon egészét figyelembe véve, immáron 5 gólt szerzett a Serie A-ban, ami védőtől fantasztikus szám.

Őszi Ádám

FootGolf: az I. Coca-Cola verseny ranglistapontjai

Korábban már beszámoltunk róla, hogy: Sikeresen lezajlott a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) 2014-es első fordulója a Magyar Golf Clubban Kisorosziban. Mostanra pedig elkészültek a ranglisták, kiosztásra kerültek a ranglistapontok. Mind totálban, mind pedig kategorizálva (felnőtt, junior, senior) megtekinthetik a bajnokság állását egy forduló után. 

Elsőre kezdjük a totál ranglistával, mely nincsen szétbontva nevezési kategóriákra. Az élen Lengyel bála áll, őt követi Becsei András a Milan Footgolf játékosa, majd pedig sorakoznak az FTC Footgolf játékosai, Bogár Krisztián, Németh Péter és Varga Gábor.  A listán előkelő helyezést értek el a FociClub.hu Footgolf Team játékosai is.

Totál Bruttó Ranglista Pontok
1. Lengyel Béla 100
2. Becsei András 85
3. Bogár Krisztián  70  (FTC Footgolf)
4. Németh Péter 64  (FTC Footgolf)
5. Varga Gábor 58  (FTC Footgolf)
6. Korolovszki György 52
7. Kövecses László 46
8. Zsók Richárd 40
9. Kiss Roland 36
10. Nagy Balázs 32
11. Ivánkovics Zoltán 28
12. Dombay Zsolt 25
13. Ősz Nándor 22 (FociClub.hu Footgolf Team)
14. Rózsa János 19 (FociClub.hu Footgolf Team)
15. Sós László 16
16. Őszi Ádám 13 (FociClub.hu Footgolf Team)
17. Schneider Ferenc 10
18. Rigó Zsolt 7
19. Lukács Attila 4
20. Pivarcsek Antal 1

A felnőtt ranglista élmezőnye nem változik a totálhoz képest, ugyanis a legjobb senior Korolovszki György hatodik lett, míg a legjobb junior játékos Kiss Roland kilencedikként zárt. A mezőny második fele azonban jelentősen átalakul.

Férfi Felnőtt Ranglista Pontok
1. Lengyel Béla 100
2. Becsei András 85
3. Bogár Krisztián (FTC Footgolf) 70
4. Németh Péter (FTC Footgolf) 64
5. Varga Gábor (FTC Footgolf) 58
6. Kövecses László 52
7. Zsók Richárd 46
8. Nagy Balázs 40
9. Ősz Nándor   36 (FociClub.hu Footgolf Team)
10. Rózsa János 32 (FociClub.hu Footgolf Team)
11. Sós László 28
12. Őszi Ádám  25 (FociClub.hu Footgolf Team)
13. Bihary Péter 22
14. Bak Balázs 19
15. Pap Ferenc 16
16. Fazekas Gábor 13
17. Rinhoffer Zsolt 10
18. Kálló István 7
19. Forgács István 4
20. Kőszegi József  1 (FociClub.hu Footgolf Team)

Bár több junior is végigvitte a pályát, hivatalos nevezést csupán hárman adtak le, így csupán ők kaptak ranglistapontokat. Az élen Kiss Roland áll maximális pontszámmal, míg őt két FTC Footgolf játékos követi.

Junior Ranglista Pontok
1. Kiss Roland 100
2. Szabó Kristóf 85 (FTC Footgolf)
3. Kókai Bence 70 (FTC Footgolf)

A senior pontvadászatot Korolovszki György vezeti, mögötte Ivánkovics Zoltán  áll a dobogó második fokán, míg a jelenlegi bronzérmes Dombay Zsolt.

Senior Ranglista Pontok
1.Korolovszki György 100
2. Ivánkovics Zoltán 85
3. Dombay Zsolt 70
4. Lukács Attila 64
5. Schneider Ferenc 58
6. Rigó Zsolt 52
7. Pivarcsek Antal 46
8. Modroczky György 40
9. Boros Attila 36
10. Sipter Ákos 32
11. Kókai Ferenc 28
12. Kuts Zoltán  (FTC Footgolf) 25
13. Bene Zoltán 22
14. Kasza József 19
15. Kiss Sándor 16
16. Kiss Rudolf 13
17. Kiszel Imre 10
18. Leczkési Zoltán 7
19. Kovács Gábor 4

Őszi Ádám

Barca: Martino fejébe már majdnem összeállta a "képlet"

Hétvégén ha nehezen is de diadalmaskodni tudott a Real Madrid a Málaga vendégeként, az FC Barcelona pedig egy hetessel söpörte le a pályáról az Osasuna csapatát. A múlt már senkit nem izgat, mindenki előre tekint és a hétvégét várja, a két gigász összecsapását. 

Gerardo Martino a Osasuna elleni meccs után - "Nincsen kétség bennem azt illetően, hogy miképpen játsszunk a Bernabéuban! A mostani teljesítményünk nem változtat ezen. Majdnem megvan a fejemben a Madrid elleni tizenegy." - a "képlet" tehát összeállni látszik a mester fejében.

A mérkőzés döntő befolyással bír majd a spanyol bajnoki címet illetően, ha kikapnak a katalánok, akkor szinte biztosan elúszik az aranyérem lehetősége, ám egy döntetlennel sem kerülnek sokkal előrébb, mondhatni az is felér egy vereséggel. Az egyértelmű cél csakis a győzelem lehet Messiék számára, ám ehhez lesz pár keresetlen szava Ancelotti csapatának is, mely kényelmesen, mondhatni páholyból várja az El Classicót.

Őszi Ádám

Górcső alatt az FTC Footgolf csapata

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, lezajlott a FOB 2014-es kiírásának első bajnoki fordulója, az eseményen pedig debütált a Fradi család új szakosztálya a footgolf csapat. A Kisoroszi Magyar Golf Club székházában az eredményhirdetés után elcsíptem Varga Gábort a csapat játékosát pár szó erejéig. 

- Ugye már mondhatom azt bátran, hogy FTC FootGolf?
-  Pontosan! Most már teljesen, hivatalosan, ruházatban és papíron is teljes jogú Ferencvárosi szakosztályként funkcionálunk.

- Milyen helyet foglaltok el most a Fradi családban?
- Jelen pillanatban az FTC futsal szakosztálya mellé lett beintegrálva a footgolf csapat, így alkotunk ketten egy önálló szakosztályt. A keretet heten alkotjuk, Németh Péter a futsal csapat elnöke, Bogár Krisztián a futsal csapat játékosa, az FTC ügyvédje és két fia, Jómagam, illetve egy Ferencváros lelkületű  úriember Kuts Zoltán személyében.

- Hogyan siketült az I. Coca-Cola verseny, a (FOB) első fordulója?
-  Az idő az gyönyörű volt, a kocsiból! Mikor a helyszínre érkeztünk,  intő jel volt, az, hogyaz ajtót nem tudtuk kinyitni, annyira feltámadt a szél. A szelet nem úsztuk meg, azt gondolom, hogy senki. Ami az esőt illeti, szerencsénk volt, hiszen az utolsó pálya teljesítésekor kezdett el szakadni, sajnos a mögöttünk jövő csapatok beleestek a komolyabb esőzésbe. Összességében a körülményekhez képest jó teljesítményt nyújtott a csapat, Bogár Krisztián (81) bronzérmes lett, mögötte pedig Németh Péter (84) végzett negyedikként. Jómagam a hatodik pozíciót csíptem el (86) rúgással.

- Mikor és hol láthatjuk legközelebb a csapatot?
- Idehaza természetesen indulunk a FOB minden fordulójában, míg terveink szerint külföldre is ellátogatunk  majd több ízben. Terveink szerint ott leszünk a Nagy Holland Döntőn május végén, június elején, illetve a terveink között szerepel a szeptemberi amerikai gigatúra, ami szintén egy kiemelkedő fontosságú verseny lesz. Ezek mellé valószínűleg még egy olasz és egy angol túra jön, de dátumokat még nem tudunk.

Őszi Ádám