2012. május 28., hétfő

Hazard bejelentette, a Chelsea a befutó

A mai nap folyamán már beszámoltunk arról, hogy egyes értesülések szerint Hazard a Chelsea csapatát választja a két manchesteri nagyágyú helyett. A játékos este fél tíz után nemsokkal  Twitter oldalán tett nyilatkozatában megerősítette ezt a hírt.

„Európa bajnokcsapatához csatlakozom!" - írta Hazard

Úgy hírlik Roman Abramovics 40 millió eurót fizet a Lille csapatának a szuper tehetségért.


Szerző: Őszi Ádám

Felkészülés: Hengereltek az Ukránok

Az EB résztvevő országok közül ma csupán egy csapat lépett pályára felkészülési mérkőzésen a mai nap folyamán. Ez a csapat nem más volt, mint az egyik házigazda, Ukrajna együttese. Az ellenfél Észtország csapata volt. A mérkőzésre Ausztriában került sor, ugyanis itt edzőtáborozik az Ukrán csapat. Voroninék nem sokáig kívántak kérdést hagyni a mérkőzésen, a vezetés már a kilencedik percben megvolt és ezt a szünetig háromra növelté. A második félidő egy Ukrán találatot hozott a főszerep a cseréké volt, mind a két kapitány próbálgatta játékosait. A mérkőzés elég egyoldalú volt, jó jel ez az eredmény a házigazda számára. Jó játékra lesz szükségük, ha tovább akarnak jutni a Francia, Angol, Svéd triót felsorakoztató csoportból.

Felkészülési mérkőzés Ausztria
Ukrajna - Észtország 4-0 (3-0)
Gólok: Yarmolenko, Gusev(büntető), Voronin, Milevsky

Szerző: Őszi Ádám

EB 2012: Beharangozó cikksorozat 8. rész: Helyszínek Kijev

Cikksorozatunk utolsó állomásához érkeztünk el, ami nem más mint a döntőnek is otthont adó Kijev  és stadionja. Ukrajna fővárosáról és egyben legnagyobb településéről van szó, melyet csaknem 2,8 millióan laknak. Nem csak az ország, hanem egész Kelet-Európa ipari és tudományos központja. Ukrajna északi-középső részén fekszik és a Dnyeper folyó szeli ketté.  Csaknem teljesen lerombolták a második világháborúban, ám gyorsan újjáépült.  A belváros építészetén érződik a nyugati hatás és modernizáció, emellett felszálló ágban van a turizmus, így a régies épületek, látványosságokat is felújítják. A szurkolók mindenféle közlekedési eszközt igénybe vehetnek majd: metrót, villamost, buszokat, és az ide látogató drukkerek rengeteg látványosságot tekinthetnek meg.

A városnak egy igazi "kirakatcsapata" van,  a Dinamo Kijev. Eredménysora roppant hosszú, 13 alkalommal hódította el  eddig az ukrán bajnoki címet, illetve 9-szeres  kupagyőztes, emellett ugyanennyi szovjet kupagyőzelem és bajnoki cím fűződik a csapat nevéhez. Eltérés a szuperkupa győzelmekben van 5 ukrán mellett 3 szovjet siker. A nemzetközi színterén  is meghatározó csapatról van szó, mely évről évre szerepel a BL vagy az EL főtábláján. A régmúltban szerzett a csapat két KEK és egy UEFA szuperkupa győzelmet. A csapat arénája az Olimpiai Stadion, mely  több mérkőzés mellett az EB döntőnek szolgál majd helyszínéül. A kontinenstorna legnagyobb létesítménye, melynek befogadóképessége 70050 fő.

Az Olimpiai Stadion öt mérkőzésnek, köztük a döntőnek ad majd otthont.
Ukrajna - Svédország
Svédország - Anglia
Svédország - Franciaország
Negyeddöntő D csoport 1. hely - C csoport 2. hely
Döntő

Íme az aréna és a város jellegzetességei: 
Kattints a képekre és galériában megnyitja őket nagyítva


Szerző: Őszi Ádám






















Hazard kikosarazta Manchestert és Londonba igazolt?

Hetek óta téma Eden Hazard a Lille tehetségének leigazolása, ám újabb fejlemények vannak az ügyben. A szuper tehetség saját Twitterén közölte, hogy döntött a sorsáról, viszont csapatot nem nevezett meg. Eddig a két manchesteri nagy csapat licitálásáról lehetett hallani, ám egy harmadik csapat a Chelsea együttese lehet a befutó a goal.com szerint. A sportportál úgy értesült a londoniak a befutók és közel 32 millió euróba kerülhet a játékos, aki még a héten aláírja szerződését. Fontos szerepet játszhat a döntésben, hogy a Chelsea megígérte Hazardnak, hogy kezdő helye lesz a csapatban. Korábban a játékos már hangoztatta, hogy olyan helyre igazol ahol játszani is fog rendszeresen. Minap felreppentek hírek, miszerint a manchesteri csapatok 155 ezer fontos heti fizetéssel próbálták elcsábítani a játékost, egymásra licitálva. Nos a jelenlegi hírek szerint a két manchesteri gigász hoppon marad és Roman Abramovics a Chelsea tulajdonosa nyúl jó mélyen a zsebébe.

Forrás: http://sporthirado.hu/friss_hirek

Szerző: Őszi Ádám

USA jobbnak bizonyult, kikapott a Kemény csapat

A magyar férfi vízilabda válogatott a tengerentúlon az Egyesült Államokban és Kanadában készül a londoni olimpiára. A Kemény csapat felkészülési mérkőzésen  szállt vízbe USA legjobbjai ellen és a mérkőzés nem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. Az olimpiai döntő visszavágójának beillő mérkőzésen ugyanis, az első félidőben csupán két alkalommal találtak a kapuba Birosék, míg az ellenfél hét alkalommal is bevette Nagy Viktor kapuját. Így a félidő 7-2 amerikai vezetést hozott, ami elég tetemes fölény. A mérkőzés második fele már a miénk volt, ám fordítani nem sikerült csupán szépíteni. Egy 3-3 harmadik harmadot követően a negyediket nyertük 4-2-re és így háromgólos vereséget szenvedett a Kemény csapat. A mérkőzés embere amerikai részről a hat gólos Azevedo volt. A válogatott kedd hajnalban Horvátország legjobbjaival csap majd össze.

Felkészülési mérkőzés USA
USA - Magyarország 12-9 (5-2, 2-0, 3-3, 2-4)
Gól-emberelőny: 10/16, illetve 5/12

Szerző: Őszi Ádám

Tizedik a Kaposvár, Sisa Tibor hivatalosan is lemondott

Befejeződött a szezon a honi labdarúgó első osztályban. Az utolsó találkozót a Kaposvár és a Zalaegerszeg csapata vívta egymással. A mérkőzés négy gólt hozott és mind a négy találatot a Kaposvár szerezte, a dolog szépséghibája csupán az, hogy az eredmény 3-1 lett a somogyiaknak. Grumic duplája közé az első félidőben beékelődött egy Okuka öngól. A mérkőzés végeredményét Graszl állította be büntetőből. Győzelmével a Kaposvár a 10. helyen zárta az idei szezont.


Ezen a mérkőzésen ült utoljára a somogyiak kispadján Sisa Tibor, aki a mérkőzést követően hivatalosan is bejelentette távozását.

„Az elmúlt két hétben olyan emberek is próbáltak maradásra bírni, akiket nagyon tisztelek – fogalmazott Sisa Tibor. – Én egy régi vágású ember vagyok, nálam nagyon nehezen lehet a nemből igen, a távozásból érkezés. Gondolkodtam rajta, hogy ebben a helyzetben mégis megváltoztathatom-e a véleményemet, de végül úgy döntöttem, hogy tartom magam ahhoz, amit már korábban eldöntöttem. Ez azt jelenti, hogy a nyártól a Rákóczi szakmai munkáját már nem én irányítom."

Mostantól az a kérdés, ki ül le a Rákóczi kispadjára nyártól és irányítja a gárdát a következő szezonban. Többen úgy gondolják, hogy az egykori sikeredző, akivel feljutott a csapat és több esztendőn keresztül irányította a csapatot az első osztályban tér majd vissza, miután csapata a ZTE kiesett az első osztályból. A név gondolom senkinek sem ismeretlen: Prukner László.

A 2011/2012 bajnokság végeredménye

McsGyDVGól+/-Pont
1DEBRECEN30228064:184674
2VIDEOTON30213658:193966
3GYŐR30203756:312563
4HONVÉD301371048:40846
5KECSKEMÉT301361147:39845
6PAKS30129947:51-445
7DIÓSGYŐR301341342:43-143
8SIÓFOK301091132:41-939
9HALADÁS308111139:40-135
10KAPOSVÁR30714935:42-735
11FERENCVÁROS30971432:35-334
12PÉCS308101236:50-1434
13ÚJPEST30881434:46-1232
14PÁPA30861627:40-1330
15VASAS30591629:51-2222
16ZTE301101925:65-4013
 Összesen-Gól: 651       Gól /meccs: 2.71
Tabella forrása: http://focimagazin.hu
Idézet forrása: http://www.nemzetisport.hu/

Szerző: Őszi Ádám

Felkészülés: Izland rendesen megizzasztotta a Franciákat

Felkészülési mérkőzésen fogadta Izland csapatát az EB-re készülő Francia válogatott tegnap este. Az első félidő igen csak nagy meglepetést hozott, a félidő közepén öt perc alatt két gólos előnyre tett szert Izland csapata és úgy tűnt érik a meglepetés. A franciák mezőnyfölényben játszottak, egy jogosnak tűnő tizenegyest nem kaptak meg, ám az eredmény a félidőben 2-0 volt. A második játékrészre még összeszedettebb és elszántabb Francia csapat érkezett és ez már az eredményben is megmutatkozott, mindjárt a félidő elején megvolt a szépítés, ám ezt követően sokáig semmi. Úgy tűnt Izland megőrzi az előnyét, ám a végén nem így történt. Két perc leforgás alatt kétszer villantak és így a befejezés előtt megfordították a találkozót. Nagy nehezen megszerezték a Franciák a győzelmet, ám ez a játék még kevés lesz, ha nagyobb eredményre pályáznak az EB-n. küzdeni akarásból viszont kitűnő csapatot láttunk.

Felkészülési mérkőzés Valenciennes
Franciaország - Izland 3–2 (0–2)
Gólszerzők: Debuchy (52.), Ribéry (86), Rami (87.), ill. Bjarnason (28.), Sigthórsson (33.)

kép forrása: http://www.nemzetisport.hu/

Szerző: Őszi Ádám