2014. július 14., hétfő

Megköttetett az üzlet, elkelt Vidal - sajtóhír

Amennyiben helytállóak a marca.com információi, abban az esetben továbbra sem játszik majd egy csapatban a chilei válogatott két ásza Alexis Sánchez és Arturo Vidal, úgy fest, a licitháborút a Manchester United nyerte, a Vörös Ördögök meggyőzőbbek voltak. 

Korábban arról lehetett olvasni, hogy a két spanyol gigász és a Bayern München mellett angol kérői is vannak a Juventus ászának, az utóbbi időben pedig szűkült a kör, arról lehetett olvasni, hogy Vidal a Premier Leagueben folytathatja és távozása szinte biztosnak mondható. Sokan úgy tattorrák, hogy Arsene Wenger csapata lehet a befutó, mely eddigi szokásaival ellentétben ezen a nyáron nagy bevásárlást tarthat.

A friss hírek szerint azonban a Vörös Ördögök meggyőzőbbek voltak és 40 millió eurós ajánlatuk célba ért. Ez üzlet azonban ennyire nem egyszerű, a transzferbe belevették Patrice Evrát is, a francia válogatott védő így valószínüleg Torinóban folytatja, ezzel utat nyitva a másik nyári szerzemény Luke Shaw előtt.

Amennyiben a marca.com információi helytállóak, rövid időn belül bejelenthetik a transzfert, melyet ha Evra piaci árával egybeszámolva nézünk 47,5 millió eurót tartalmaz.

Arrow 

Maláriát diagnosztizáltak a Spurs ászánál

Rosszullétre panaszkodott, ezért kórházba szállították kivizsgálásra a Tottenham Hotspur togói csatárát Emmanuel Adebayort, akinél az orvosok maláriát állapítottak meg.  

A 30 esztendős támadó az első beszámolók szerint jól reagált a kezelésekre, melyet még szombaton kezdtek meg nála, és ha nem lép fel probléma, akkor holnap már hazai is engedhetik londoni lakásába, ám pihenésre lesz szüksége, így minimum egy héten keresztül nem edzhet majd.

Ez azt is jelenti, hogy számára kimarad az észak-amerikai túra, a tengerentúli szurkolók nem tekinthetik meg a togóit, legalábbis a felkészülés elején. Amint az orvosok úgy látják, hogy minden rendben van, Adebayor gépre ülhet és csatlakozhat a kerethez.

A Tottenham hét közben elutazik az Egyesült Államokba, ahol három MLS  klubbal is megmérkőzik majd, szombaton a remek formában lévő Seattle Sounders  lesz az ellenfél, majd július 23-án a Toronto FC jön szembe, míg 26-án a Chicago Fire ellen zárul a hónap.

Arrow

Sorsoltak a Magyar Kupában, jól belehúzott a Diósgyőr! - Íme a párosítások

Az MLSZ székházába hétfőn 14 órai kezdettel megtartották a 2014/2015-ös Magyar Kupa első fordulójának sorsolását. 

Az új szabály szerint az NB I-ben és NB II-ben szereplő csapatok sem kaptak haladékot, minden a sorozatban résztvevő csapat az első fordulóban kezdi meg a küzdelmeket. A sorsoláson összesen 128 csapatot volt érintett, így összesen 64 párharcot rendeznek majd augusztus első hetében. Elsőosztályú csapatok az első két fordulóban nem kerülhetnek össze, minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó. Az első forduló párharcai egy mérkőzésen dőlnek el, újrajátszás nincsen, döntetlen esetén hosszabbítás, majd ha az sem fönt, akkor büntetők következnek.

Íme a Magyar Kupa 2014/2015-ös 1. fordulójának párosítása: (csak az élvonalbéli csapatok)
Dorogi FC - Szombathelyi Haladás
Szekszárd - DVSC-Teva
Nyíradony - KTE-Phoenix Mecano
Budaörs - Újpest FC
Hévíz - Ferencváros
Szászvári SE - PMFC-Matias
Orosháza - Dunaújváros
Vasas - DVTK
Sopron - Győri ETO
Soroksár - Lombard Pápa
Csorna - Budapest Honvéd
Felsőtárkány - MVM Paks
Testvériség - Videoton FC 
Szentlőrinc - MTK
Andráshida - Puskás Akadémia
Kalocsai FC - Nyíregyháza Spartacus

Arrow

VB 2014: Mourinho elárulta, szerinte kik voltak a legjobbak

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea trénere José Mourinho többnyire egyetértett a FIFA döntésével, ám a torna legjobbjának nem Messit választotta. 

A Special One teljes mértékben egyetértett azzal, hogy a legjobb fiatal játékos Paul Pogba a francia válogatott középpályása lett, míg azt a döntést sem vitatta, hogy a legjobb kapus a végső győzelmet ünneplő németek hálóőre Manuel Neuer lett. Mourinho szíve csücskét soha nem Lionel Messi jelentette, ennek megfelelően pedig nem is az argentin zseni mellett tette le voksát, hanem az Oranje és a Bayern München ásza Arjen Robben kapta meg a portugál elismerését. 

Messi "győzelme" igen csak megosztja a futballtársadalmat, vannak olyanok, akik az első ötbe sem rakták volna az FC Barcelona sztárját. Egy biztos, ezeket a címeket már senki nem veszi el a játékosoktól, véleményt lehet formálni, de a történelmet megmásítani nem lehet...

Arrow

Francia válogatott játékost vett a Newcastle - hivatalos

Újfent francia játékossal erősített a Newcastle United labdarúgócsapata, a klub hivatalos honlapján jelentette be Rémy Cabella szerződtetését. Ezzel ő a Szarkák jelenlegi keretének tizenegyedik francia játékosa, így nem csoda, hogy Gall Fellegvárként szoktuk emlegetni az angol csapatot. 

Az egyszeres francia válogatott Cabella a Montpellier saját nevelésű játékosa. Tagja volt a 2011/2012-es szezonban első bajnoki aranyát jegyző csapatnak. A klub színeiben 115 mérkőzésen lépett pályára, most azonban eljött a váltás ideje. 

A Newcasstle United és Cabella hosszútávú, 2020 nyaráig szóló szerződést írt alá, míg a klubok 10-12 millió euró közötti összegben egyeztek meg. A német transfermarkt.de szerint 10 millió eurós piaci árat fizettek a Szarkák, más források azonban 12 millióra mutatnak rá. 

A 24 esztendős labdarúgó posztját tekintve támadó középpályás. Teljesítményét több klub is figyelte, legélénkebben két Bundesliga csapat a Borussia Dortmund és a Borussia Mönchengladbach érdeklődött.

Arrow