2014. július 28., hétfő

Callejon árulónak állhat

Visszatérhet Madridba, ám nem nevelőegyütteséhez a Real Madridhoz, hanem a legnagyobb városi riválishoz, a regnáló spanyol bajnok Atletico Madrid együtteséhez José Callejón, írja az AS. 

A 27 esztendős támadó korábban is szerepelt a Matracosok kívánságlistáján, a nápolyi történéseket követően pedig szinte biztosra vehető a távozása. A hírek szerint elmérgesedett a viszonya a csapat spanyol vezetőedzőjével Rafa Benítezzel, aki a hanyag edzésmunka miatt nemrégiben lezavarta a pályáról Callejónt.

Az Atletico korábban már tett egy 21 millió eurós ajánlatot, ám ezt a Napoli akkor nem fogadta el, minimum piaci árának másfélszeresét, tavalyi vételárának pedig tripláját kérné játékosáért, azaz 30 millió eurót. 

Callejon első nápolyi szezonjában 50 mérkőzésen lépett pályára és 20 gólt, 11 gólpasszt jegyzett, tehát fontos láncszeme volt a Benítez csapatnak.

Arrow

Hivatalos: Megvan Antonie Griezmann új klubja

A regnáló spanyol bajnok Atletico Madrid hivatalos honlapján jelentette be a Real Sociedad francia válogatott labdarúgójának  Antonie Griezmann-nak a szerződtetését. 

A 23 esztendős labdarúgó A Bayern München és az Everton kívánságlistáján is szerepelt, ám úgy fest a Matracosok tették a legjobb ajánlatot. Mint a klubok, mind pedig Griezmann és az Atletico sikeresen megállapodott a transzfer, illetve a szerződés részleteiben, így már csak az aláírás és az orvosi vizsgálat van vissza, mely ezen sorok olvasásakor már meg is lehet.

A hírek szerint piaci árának megfelelő, 30 millió euró körüli összegért válthat klubot a francia, más források 25 millióra teszik ezt az összeget, egy biztos, a madridi klub tulajdonosai jó mélyen a zsebbe nyúlhatnak. 

Griezmann a Sociedad saját nevelésű játékosa, a felnőtt csapatban 2009-ben debütált az ifjú támadó, aki azóta 202 mérkőzésen lépett pályára, ez idő alatt pedig 52 gólt szerzett. A mögöttünk álló szezonban minden sorozatot figyelembe véve 50 mérkőzésen 20 gólt szerzett.

Arrow

Copa Euroamericana: Büntetőkkel nyert az Atletico Madrid, 4-1-re vezet Európa

Az ötödik Copa Euroamericana összecsapáson is túl vagyunk, ugyanis éjjel az MLS-ben szereplő San Jose fogadta a regnáló spanyol bajnok Atletico Madridot. A találkozót követően összetettben 4-1-re vezetnek az európai csapatok, ahhoz, hogy az amerikaiak fordítsanak, a hátralévő négy mecset egyaránt győzelemmel kellene zárniuk. 

Felejthető mérkőzést játszott egymással a két csapat, ám a végére azért maradtak izgalmak jócskán, ugyanis egy büntetőpárbaj általában emeli a pulzusszámot. A tizenegyesrúgást a San Jose kezdte és rögtön hátrányba is kerültek, ugyanis Stephenson hibázott. Ezt követően Siqueira és Cronin és Gabi belőtte, majd Schuler rontott, ám a remények megmaradtak az amerikaiak számára, hiszen Miranda is hibázott. Francis és Barklage magabiztos volt, ám túloldalon Suarez és Niguez sem hibázott, így 3-2-re a Matracosok nyertek. 

San Jose - Atletico Madrid 0-0 - büntetőkkel 2-3

Két nap múlva a Valencia következik, ellenfele az Universidad Catolica lesz.

A 2014-es Copa Euroamericana menetrendje: 
Junior FC – AS Monaco 0-1 
Atletico Nacional – AS Monaco 2-4
Estudiantes – Fiorentina 0-1 
Alianza Lima – Valencia 3-2 - büntetőkkel 9-8
San Jose – Atletico Madrid 0-1 - büntetőkkel 3-4
Universidad Catolica – Valencia 07.30. 
Club America – Atletico Madrid 07.31. 
Palmerias – Fiorentina 07. 31. 
U. de Deportes – Fiorentina 08.03. 

Arrow

Az MLSZ kidobatta Puhlt a Sport TV-től

Megszokhattuk, hogyha hazánkban valamiről beszélnek és az negatív fényt vet valamire akkor azt a szőnyeg alá kell söpörni. Emlékezhetünk Huszti Szabolcs, vagy éppen Szalai Ádám "megmozdulására" és sajnos tisztában vagyunk vele, hogy két kiváló labdarúgónk emiatt jegeli a válogatott szereplését, vagy éppen jegeltetik. Biztosan emlékezünk Zombori Sándor esetére, most pedig itt az újabb love story, melynek főszereplője az 1994-es világbajnoki döntő sípmestere Puhl Sándor, aki a 2014/2015-ös szezontól kezdve nem formálhat véleményt a játékvezetésről a Harmadik Félidő című műsorban! 

A szaktekintély Magyar Labdarúgó Szövetség határozott kérésére került ki a műsorból, mondván túl sok figyelmet kap a játékvezetés, illetve Puhl Sándor munkája az MLSZ-nél nem összeegyeztethető a televíziós tevékenységgel. 

A játékosok és a vezetőedzők, sokszor jogtalanul szidják a sípmestereket, rájuk fogják a rossz eredményeket, pontvesztéseket, ez pedig a szurkolói társadalomra is átragad, ez pedig így nem helyénvaló! Nos, Puhl Sándor feladata pont az volt, hogy szaktekintélyként megítélje ezeket a vitatott helyzeteket és megvédje , vagy idézőjelesen elítélje a játékvezetők döntéseit. Attól, hogy őt kiveszik a műsorból, a vezetőedzők és játékosok ugyan úgy kérdőre vonják majd a bírók egyes ítéleteit, ám nem lesz olyan ember, aki ha úgy van megvédje a játékvezetőket. Ha pedig egy döntés helytelen és a bíró hibája akkor azt el kell ismerni, nem lehet, a szőnyeg alá seperni. Bár tudjuk és  sajnos nem csak a sportra értve, ebben az országban nagyon sok mindent a szőnyeg alá lehet seperni.

Eddig Puhl Sándor osztotta a pirosakat, most azonban őt állították ki a nagykutyák!!!

Az MLSZ döntését így kommentálta Sipos Jenő, a Harmadik Félidő évadnyitó adásában -  "Nagyon sokan örömmel vették a szakmai elemzéseit, a hozzáértő véleményeit, hiszen egy nemzetközileg ismert szakember magyarázta el az egyes szituációkat. Ugyanakkor egy másik rész nem feltétlenül azonosult ezzel a nézettel, hanem azt gondolta, hogy a játékvezetői bizottság elnökeként nem biztos, hogy helyes, hogy a televízió képernyőjén elemez ilyen szituációkat. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján született meg ez a döntés. Azt gondolom, hogy a magyar játékvezetés színvonala sokkal jobb annál, mint amit hétről-hétre edzőktől, játékosoktól, de még a kommentátoroktól is hallunk. Az ítéletek tekintetében 95%-ban jó döntés születik. Ha a játékban is ez lenne a helyzet, akkor a mérkőzések színvonala emelkedne. A későbbiekben Puhl Sándor elsősorban a játékvezetői bizottságban fejti majd ki a munkáját, és szeretnénk, ha ebben a műsorban a gólokról, cselekről, sikerekről lehetne beszámolni. Ha szükséges, akkor persze az MLSZ is elmondja a véleményét. Úgy ítéli meg a szövetség vezetése, hogy mostanában túlságosan előtérbe került a játékvezetés. Sokkal többet volt téma, hogy mint maga a játék, a futball. Könnyen belekapaszkodtak az edzők a játékosok abba, hogy azért nem nyertek, azért voltak formán kívül, mert rossz ítéletek születtek. Holott ugye, mint elmondtam, az esetek döntő többségében jól ítélnek a bírók. Egy 30 fordulós bajnokság során egyáltalán nem a játékvezetők döntik el a helyezéseket. A bíró egy része a mérkőzéseknek ugyanúgy, mint a háló, a vonal vagy a szögletzászló, és az a legjobb, ha észrevételen marad."

Arrow

Ötöt kapott a Milan, győzött a Liverpool

Újfent meglepően nagy pofonba szaladt bele az AC Milan labdarúgócsapata a Bajnokok Kupáján, mely ezúttal az angol bajnok Manchester City ellen maradt csúnyán alul. Az első mérkőzésén nyerő Olympiacos ezúttal kikapott, a görögök kapuját Megyeri Balázs védte. 

Liverpool - Olympiacos 1-0 (1-0)
G: Sterling (6.) ill. -

Megyeri Balázs ezúttal kezdőként kapott szerepet a görög bajnok Olympiacos és az angol ezüstérmes Liverpool összecsapása során. A válogatott kapuvédőnek hamar maga mögé kellett nyúlnia, ugyanis némi szerencsével, de Sterling már a 6. percben betalált, mely mint később kiderült a végén győztes gól lett. A Milan 3-0-ás legyőzése után ezúttal kikapott az Olympiacos, mely a mutatott játékkal nem lehet elégedetlen, nem mondhatjuk, hogy alárendelt szerepet játszottak volna.

AC Milan - Manchester City 1-5 (1-4)
G: Muntari (42.) ill. Jovetic (12., 58.), Sinclair (14.), Navas (23.), Iheanacho (26.)

A görögök elleni csúfos kudarcot követően ezúttal sem tudott javítani a Filippo Inzaghi vezette milánói alakulat, mely ezúttal egy ötöst könyvelhetett el. Az alaphangot Jovetic gólja adta meg, a City első valamirevaló lehetőségét gólra váltotta, majd Sinclair révén gyorsan meg is duplázta azt. A piros-feketék kapuvédője nem volt a helyzet magaslatán, gyakorlatilag ami kapura ment, az gól is lett, a 23. percben Navas, majd három perccel később Iheanacho is eredményes tudott lenni, A szépítésről a csapatkapitány Muntari gondoskodott, hogy aztán hosszú szünetre mehessenek a felek, ugyanis az időjárás miatt jó sokat állt a játék. A második félidőre Balotelli is kifutott, ám csapatán ő sem tudott segíteni, gólt újfent a City szerzett. Jovetic keretbe foglalta a meccset.

A-csoport
1. Manchester United 3 pont (3-2)
2. Internazionale 3 pont (2-1)
3. Real Madrid 0 pont (1-2)
4. AS Roma 0 pont (2-3)

Július 26 Manchester United – AS Roma 3-2
Július 26 Real Madrid – Internazionale 1-1 - büntetőkkel 2-3
Július 29 Manchester United – Internazionale
Július 29 Real Madrid – AS Roma
Augusztus 2. Internazionale – AS Roma
Augusztus 2. Manchester United – Real Madrid

B-csoport
1. Manchester City  3 pont (5-1)
2. Olympiakos  3 pont (3-1)
3. Liverpool  3 pont (1-0)
4. AC Milan  0 pont (1-8)

Július 24. Olympiacos – AC Milan 3-0
Július 27. AC Milan  – Manchester City 1-5
Július 27. Liverpool – Olympiacos 1-0
Július 30. Manchester City – Liverpool
Augusztus 2. Olympiacos – Manchester City
Augusztus 2. AC Milan – Liverpool 

A torna góllövőlistája:
2 gólos: Rooney (Manchester United), Jovetic (Manchester City)
1 gólos: Sinclair (Manchester City), Navas (Manchester City), Iheanachi (Manchester City), Muntari (AS Milan), Sterling (Liverpool), Bale (Eral Madrid), Icardi (Internazionale) Pjanic (AS Roma), Totti (AS Roma), Mata (Manchester United), Dominguez (Olympiacos), Papazoglu (Olympiacos), Bouchalakis (Olympiacos)

Arrow