2012. november 15., csütörtök

Daniel Alves: Alves: "Úgy érzem, Pep miattunk távozott"

A ’Le Buteur’ című lapnak adott interjút Daniel Alves a brazil válogatott és a Barcelona nemrégiben visszatérő, felépülő játékosa. A riport során szóba került Guardiola távozása, és az, hogy Alves mit gondol a dologról, hogyan élte meg azt. Emellett azt is elárulta, hogy bizony legkedvesebb trófeája nem a Barca csapatához kötődik, hanem pont jelenlegi klubja ellen. Természetesen ha már interjút adott, nem tudták kihagyni a Neymar kérdést sem... 

Arra a kérdésre, hogy Guardiola távozását hogyan élte meg és mit érez meglepő választ adott a brazil - „Az az érzésem, Guardiola miattunk távozott. Nem reagáltunk a pályán (az utasításaira), így felelősnek érzem magunkat a döntéséért. Pep csak akkor hozta nyilvánosságra elhatározását, mikor már úgy érezte, nem lehet tovább halogatni. Egyenes és őszinte volt. A döntést magát mindannyiunknak nehéz volt elfogadni. Mikor ilyen híreket kapsz, minden más jelentőségét veszti.”

Ezt követően nem kertelt és elmondta, legkedvesebb trófeája az első, melyet pont jelenlegi csapata ellen szerzett a Sevilla színeiben, Monacóban 2006-ban - „Mindig nagyon nehéz egy kedvenc trófeát kiválasztani, de érzelmi szempontból az első kiemelt fontosságú. Akkor senki sem gondolta, hogy nyerhetünk, hiszen a Barça az előző szezonban Ronaldinho vezetésével megnyerte a BL-t. Saját tudásunknak és motivációnknak köszönhetően felülkerekedtünk, ezzel győztes mentalitású csapattá változtattuk a Sevillát.” 

A végére pedig az elmaradhatatlan kérdés, mit gondol Neymarról -  „Ő és Ganso két nagyszerű játékos, de a taktikai fegyelem terén még fejlődniük kell. Egy csapatban fontos, hogy kellően érett és fegyelmezett legyél. Neymar hamarosan Európába igazolhat, remélhetőleg a Barcelonához.”

Őszi Ádám