2012. augusztus 20., hétfő

Robbanhat az átigazolási bomba: Kaká Manchesterben folytathatja

A Mirror értesülései szerint Sir Alex Ferguson újabb nagy húzásra szánta el magát. A hírek szerint Van Persie megszerzését követően újabb játékos érkezik a Vörös Ördögökhöz Kaká személyében. A 30 esztendős brazil játékmester anno 60 millió euróért érkezett a Real Madrid csapatához, ám most 20 millió euróért sem sikerült vevőt találni rá. Sokáig az AC Milan csapatával hozták hírbe, de ők nem voltak hajlandóak kifizetni a Real Madrid által kért vételárat és megszakították a kapcsolatot. Azt követően, hogy még mindig nincs vevő  úgy döntöttek, hajlandóak kölcsön adni Kakát, erre kapott egyből állítólag a United. A brazil játékmester 250 ezer fontos heti fizetést kapna, ez egy hasonló összeg, mint amit Madridban keres. A kölcsönszerződés egy évre szólna egyenlőre, viszont így felszabadulna rengeteg pénz, ami Kaká fizetésére megy el. Ebből a pénzből finanszíroznák Modric fizetését. kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az ügy további folytatása, vagy csupán kacsáról van szó.  

Szerző: Őszi Ádám

Ricardo Moniz lehet a Fradi edzője


Mint azt már korábban megírtuk, menesztették Détári Lajost a Ferencváros vezetőedzői posztjáról. Egyből elkezdődtek a találgatások, ki lehet az új edző. Sokan Sivic érkezését várják, ám az információk nem arra mutatnak. Az nso.hu értesülései szerint a holland Ricardo Moniz ül le az FTC kispadjára, ezt a hírt a magyar sportportál számára több magyar és holland informátor is megerősítette. Sőt állítólag már a megállapodás is megszületett.  

Az ügyben Kubatov Gábor az FTC elnöke közösségi oldalán a következő nyilatkozatot tette nemrégiben: „Egy német-francia edzőpárossal, két holland szakemberrel és egy német trénerrel tárgyalunk…”

A bejelentésre elvileg a holnapi nap folyamán kerül majd sor, addig is nézzük meg ki is az a Ricardo Moniz akit szóba hoztak a Fradival.

Ricardo Moniz egy 48 esztendős rotterdami születésű holland szakember, aki jó pár helyen megfordult már és tapasztalatokat gyűjtött. Legnagyobb sikerét tavaly érte el az osztrák Red Bull Salzburg csapatával, mellyel bajnoki címet szerzett, ám nézeteltérése akadt a klubbal és ezért távozott. Ezt megelőzően Martin Jol mellett a Tottenhamnél és a Hamburg csapatánál is segédedzőként dolgozott. Irányította a PSV u19-es csapatát és tevékenykedett segítőként a Grasshoppers csapatánál. Jelenleg klub nélkül van, így érkezése elképzelhető.

Szerző: Őszi Ádám

Már nem Détári a Fradi edzője, a derbin elszenvedett vereséget követően menesztették

"Az FTC Labdarúgó Zrt. a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott Détári Lajossal." - Ezt a klub hivatalos honlapján jelentette be. Már Döme távozását megelőzően rengetegen tudni vélték, ha a futballagendát felállítják a kispadról, akkor Tomislav Sivic érkezik majd. Az FTC a holnapi napon mutatja be az új vezetőedzőt, ám a hírek szerint nem Sivic érkezik, hanem egy holland szakember. A tréner menesztésének állítólagos oka egyébként, hogy az első 5 fordulóra 10 pontot vártak a csapattól, mely eddig 4 fordulót követően 5 ponttal áll a tabellán.  


"A szakvezető a 2011/2012-es szezonban érkezett az FTC-hez, és nagyon nehéz helyzetben tudott segítségére lenni csapatunknak. A Ferencváros nagyra értékeli a vezetőedző Fradiért tett erőfeszítéseit, ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy a csapat gyorsabb szakmai fejlődését egy új koncepció tudja biztosítani. Ezért kölcsönösen úgy döntöttünk, hogy a változás elkerülhetetlen. Megtisztelő volt a magyar labdarúgás egyik élő legendájával együtt dolgozni, a Ferencváros sok sikert kíván Détári Lajosnak további szakmai karrierjéhez! A klub a holnapi napon bemutatja a Ferencváros új vezetőedzőjét." -írta a Fradi.hu

Szerző: Őszi Ádám