2015. augusztus 10., hétfő

Német Kupa: Dárdaiék nyertek! - Íme a 2. forduló mezőnye

Hétfőre négy mérkőzés maradt a Német Kupa 1. fordulójából, pályán volt a Mönchengladbach és Dárdai Pál csapata a Hertha BSC is. Mindkét élvonalbeli csapat sikerrel vette az elé tornyosuló akadályt, míg büntetőpárbajt és félbeszakított mérkőzést is láthattunk. 

A másodosztályban szereplő St. Pauli megszorongatta a Mönchengladbach csapatát, a félidőben még 1-0 állt az eredményjelzőn, a második felvonásban azonban megrázta magát Favre csapata, s végül simán jutott tovább. A Hertha pocsék első félidőt produkált, a fordulást követően azonban nem volt kérdés, hogy megérdemelt a berliniek győzelme, mely azért simának semmiképpen sem mondható, elég sokat kellett várni az első gólra, mely a 73. percben esett. 

Nem hozott gólt a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem az Aalen és a Nürnburg összecsapása, mely így büntetőpárbajba torkollott. Könnyebb lenne elmondani azok nevét, akik nem hibáztak, hét rontott büntető mellett csupán hármat értékesített a két csapat összesen, melynek végén a vendégek örülhettek jobban.

Végezetül pedig essen pár szó az RB Leipzig meccséről, mely 1-0-ás Osnabrück vezetésnél szakadt félbe, miután egy öngyújtóval megdobták a játékvezetőt a lelátóról és ez a mérkőzés félbeszakításával járt. Sok jóra nem számíthat a harmadik ligás csapat, könnyen lehet, hogy a Kalmár Zsoltot és Gulácsi Pétert is nélkülöző lipcsei csapat a zöld asztalnál lép a legjobb 32-be.

Hétfői eredmények:
St. Pauli (II.) - Mönchengladbach
Bielefeld (II.) - Hertha BSC 0-2
Aalen (III.) - Nürnberg (II.) 0-0 - büntetőkkel 1-2
Osnabrück (III.) - RB Leipzig (II.) 1-0 - félbeszakadt

Az 1. fordulóban három élvonalbeli csapat vérzett el, a Hamburg, az Ingolstadt és a Hoffenheim számára gyorsan véget ért a honi kupaszezon. A 2. forduló párosítását augusztus 14-én sorsolják.

Továbbjutó csapatok névsora:
Első osztály (15 csapat): Werder Bremen, Wolfsburg, Bayer Leverkusen, Schalke, Köln, Frankfurt, Stuttgart, Mönchengladbach, Hertha, Dortmund, Bayern München, Hannover, Mainz, Augsburg, Darmstadt
Másodosztály (11 csapat): 1860 München, Braunschweig, Nürnberg, Sandhausen, Freiburg, Bochum, Padeborn, Heidenheim, Düsseldorf, Kaiserslautern, FSV Frankfurt
Harmadosztály (1 csapat): Erzgebirge Aue
Negyedosztály (3 csapat): Viktoria Köln, Carl Zeiss Jena, Unterhaching
Ötödosztály(1 csapat): Reutlingen

Őszi Ádám

Rálőttek a Hertha csapatbuszára

Merényletet követtek el a Hertha BSC ellen vasárnap este Bielefeldben. Dárdai Pál csapata hétfőn lép pályára a Német Kupa 1. fordulójában, az eset után pedig kiemelt biztonsági intézkedésekkel lehet számolni. Személyi sérülés szerencsére nem történt. 

Vasárnap este egy motoros megelőzte a berliniek csapatbuszát, fenyegetően integetett, majd leadott egy lövést, mely az autóbusz szélvédőjén ütött lyukat. Dárdaiék azonban nem tartózkodtak a csapatbuszon, ugyanis vonattal érkeztek meg Bielefeldbe, a sofőr éppen értük ment a vonatállomásra, amikor az incidens történt. 

A rendőrség kéri, hogy aki látta az esetet, illetve bármilyen információval tud szolgálni a hatóságok számára az jelezze. A Bielefeld twitter-oldalán tett közzé egy bejegyzést, mely szerint a klubot is megdöbbentette, menzázta az eset, az, hogy ilyen megtörténhet.

Michael Preetz, a Hertha sportigazgatója - "Sokkolt minket az eset, reméljük, elkapják az elkövetőt. Szerencsére a sofőrünknek az ijedtségen kívül  nem esett baja."

A mérkőzést hétfőn este 18:30-kor játsszák a felek, a Sport 1 hazánkban is közvetíti a meccset.

Őszi Ádám

MLS: A Galaxy és a Red Bulls sem kegyelmezett - eredmények

Két fantasztikus párharccal zárult az MLS meccsek múlt heti sora, New York-i derbi és egy Galaxy-Sounders párósítás volt az "étlapon". A felek nem okoztak csalódást, otthon maradtak mindkét esetben a bajnoki pontok. Apropó! Dos Santos élete első MLS bajnokiján gólt szerzett és gólpasszt adott. Íme az eredmények, a tabella és a góllövőlista élmezőnye, na meg a heti program, ami előttünk áll. 

Los Angeles Galaxy – Seattle Sounders 3-1 (1-1)
G: Zardes (13.), Keane (47.), Dos Santos (64.) ill. Barrett (1.)
A Sounders úgy vágott neki ennek a mérkőzésnek, hogy legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből hetet elvesztett, s csupán a DC United ellen tudtak nyerni. Martins továbbra is sérült, s Dempsey is kénytelen még távol maradni a pályától, így pedig komoly veszélybe került a Seattle rájátszást érő helye. A Galaxy ugyanis nem kegyelmezett, Gerrard, Keane és Dos Santos is Arena mester rendelkezésére állt, ez pedig magában tartogatta a Seattle kilencedik vereségét, az ötödiket zsinórban. Noha a mérkőzés hathatós alaphanggal kezdődött, Barrett ugyanis az első percben bevette a hazai kaput, a Sounders erre a meccsre itt be is fejezte a gólgyártást. megrángatták az oroszlán bajuszát, s jöhetett a hazai henger. Juninho átadását követően Zardes még az első negyedórában egalizált, majd a Galaxy úgy kezdte a második félidőt, ahogyan a Seattle tette, Dos Santos szolgálta ki veterán ékpárját, Keane pedig köszönte szépen és a hálóba helyezte idei tizenegyedik MLS találatát. Dos Santos remekül mutatkozott be első MLS mérkőzésén, gólpassza mellett, immáron gólja is van. A mexikói ráadásul hét közben a Central FC elleni CONCACAF Bajnokok Ligája mérkőzésen is eredményes tudott lenni. Győzelmével a Galaxy jelenleg erőnyerő helyen áll, míg a Seattle hatodik, még éppen rájátszást érő helyen tanyázik. Ez azonban mindkét klub esetében csalóka, ugyanis a tabellára pillantva meg kell nézni a meccsszámokat és a riválisok meccsszámát.

New York Red Bulls – New York City 2-0 (1-0)
G: Wright-Phillips (21.), Felipe (85.) ill. - 
Harmadjára rendeztek New York-i derbit, s harmadjára nyert a Red Bulls, mely Wright-Phillips vezérletével nyert. A regnáló gólkirály kedvenc ellenfele az újonc, a városi rivális elleni mindhárom mérkőzésen betalált, egy ízben pedig duplázott. összességében tíz bajnoki találatnál jár, ebből négyet a City hálójában helyezett el, igazi mumusnak számít. Noha a mérkőzés kiegyenlített képet hozott, helyzeteivel sokkalta jobban bánt a Red Bulls. A három pont sorsa azonban a végéig a levegőben lógott, a 85. percben Felipe találata jelentette a Red Bulls győzelmét. Ezidáig hiába Pirlo, Villa és Lampard, még össze kell szoknia a triónak, így pedig könnyen lehet, hogy idén elúszik a rájátszás...! A Red Bulls szépen halad a konferencia elsőség felé, a DC United még befogható. 

A hét eddigi eredményei:
Montreal Impact – New York Red Bulls 1-1
Toronto FC – Orlando City 4-1
Portland Timbers - Chicago Fire 1-0
Houston Dynamo – San Jose Earthquakes 2-1
Colorado Rapids – Columbus Crew 1-2
Vancouver Whitecaps – Real Salt Lake 4-0
Toronto FC – Sporting Kansas City 1-3
Orlando City – Philadelphia Union 0-0
Montreal Impact – D.C. United 0-1

A folytatásban:
aug. 14. 01:00 New York City - D.C. United
aug. 15. 05:00 San Jose Earthquakes - Colorado Rapids
aug. 16. 01:00 New York Red Bulls - Toronto FC (Eurosport 2)
aug. 16. 01:30 New England - Houston Dynamo
aug. 16. 03:00 Sporting Kansas - Vancouver Whitecaps
aug. 16. 03:00 FC Dallas - L. A. Galaxy
aug. 16. 04:00 Real Salt Lake - Portland Timbers
aug. 16. 23:00 Seattle Sounders - Orlando City (Eurosport)
aug. 17. 01:00 Philadelphia - Chicago Fire (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew) – 17 gól
2. Giovinco (Toronto FC) – 16 gól
3. David Villa (New York City) – 13 gól
4. Keane (Los Angeles Galaxy), Larin (Orlando City) – 11 gól
5. Wright-Phillips (New York Red Bulls), Adi (Portland Timbers) – 10 gól
6. Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City), Bruin (Houston Dynamo), Larin (Orlando City), Davies (New England Revolution), Rivero (Vancouver Whitecaps), Rolfe (DC United)  – 9 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám

ManCity hengerrel zárult az 1. forduló! - eredmények, tabella

A Manchester City vendégjátékával zárult a Premier League 2015-16-os szezonjának 1. fordulója. A Polgárok Yaya Toure vezérletével, mondhatni tartalékosan szaladtak át a West Bromwich Albion legjobbjain. Eredmények, tabella, góllövőlista! 

West Bromwich - Manchester City 0-3 (0-2)
G: - ill. Yaya Toure (9., 24.), Kompany (59.)

Agüero, Nasri, Zabaleta és Demichelis, ilyen nevekből állt a Manchester City kispadja, tehát kijelenthetjük, hogy korántsem legerősebb felállásában játszott a manchesteri csapat, mely így is hatalmas mezőnyfölényere tett szert, volt a mérkőzésnek olyan periódusa, ahol 79-21 volt a labdabirtoklási arány. A Polgárok idei gólzsákját Yaya Toure nyitotta meg, s az elefántcsontparti még az első játékrészben duplázni tudott, nem is akármilyen gól volt a második. Noha kis híján Berahino is megkezdte a gólgyártást a túloldalon és kapuba is talált, a játékvezető les címén annullálta a találatot, így nem tudott közelebb lopózni a West Brom, melynek igazándiból nem sok momentuma volt a meccs egészét figyelembe véve. A második félidőben aztán Kompany is betalált, s mint később kiderült, ezzel beállította a végeredményt. Sterling 74 percet kapott első tétmérkőzésén, míg Agüero szűk vél órára állt be. Győzelmével a City átvette a vezetést a tabella élén, míg magától értetődik, hogy a West Brom sereghajtó egy forduló után.

Premier League, az 1. forduló eredményei:
Manchester United - Tottenham 1:0
Bournemouth - Aston Villa 0:1
Everton - Watford 2:2
Leicester - Sunderland AFC 4:2
Norwich - Crystal Palace 1:3
Chelsea - Swansea 2:2
Arsenal - West Ham United 0:2
Newcastle United - Southampton 2:2
Stoke - Liverpool 0:1

Több élcsapat is nyögvenyelősen kezdte a szezont, a Manchester united gyakorlatilag egy öngóllal lutri győzelmet aratott a Spurs felett, míg a Liverpool is csak egy Sterling bombának köszönheti a három pontos rajtot. A Chelsea hazai pályán vesztett pontokat, míg a nyitány legnagyobb meglepetését a hazai pályán bukó Arsenal szolgáltatta. 

A góllövőlista élmezőnye:
1. Yaya Toure (Manchester City), Mahrez (Leichester) - 2 gól

A Premier League állása:


Őszi Ádám