2015. június 29., hétfő

Barca játékossal erősít a Lazio - hivatalos

Rég nem látott magaslatokban van a Lazio labdarúgócsapata, avagy a tavalyi bronzéremnek köszönhetően Bajnokok Ligája selejtezőre készülhet a fővárosi együttes. A csapatot igyekszenek egyben tartani, s lehetőségekhez mérten erősíteni. Az első fecske Barcelonából érkezik és a védelmet fogja erősíteni. 

A katalán klub második számú csapata kiesett a másodosztályból, ezáltal pedig sokan elhagyják a fedélzetet, ugyanis a harmadik vonalban lássuk be nincsenek annyira szem előtt, mint egy osztállyal feljebb. Így van ezzel Patric is, a spanyol védő ezidáig nem tudott felkerülni az első csapatba, 22 esztendősen pedig jónak látja távozni, ah már kapott egy jó ajánlatot. 

Szerződése a katalán klubnál lejár, hosszabbításra pedig nem került sor, így a Lazio ingyen szerezte meg a jobb oldali védőt, aki a mögöttünk álló szezonban 32 mérkőzésen lépett pályára, s 2 gólja mellett 3 gólpasszt is jegyzett védőmunkája mellett. 

Két távozója is van a fővárosiaknak, igaz egyikük sem kulcsember. Az egyszeres francia válogatott Mickael Ciani szerződése holnap jár le, a középső védő és a klub nem hosszabbít, így szabadúszóvá válik, míg Diego Novaretti a mexikói León ajánlatát fogadta el, azt követően, hogy a mögöttünk álló szezonban csak hét meccsen kapott lehetőséget.

Őszi Ádám

A Chelsea csúnyán beleköpött a Barca levesébe!?

Hoppon maradhat az FC Barcelona! A katalán klub támadót szeretne igazolni, Pedro minden bizonnyal ugyanis elhagyja az együttest a nyár folyamán. Enrique mester és a megfigyelőcsapat ki is nézte az utódot, sőt vele és a klubbal is megegyeztek, előszerződést kötöttek, ám a Chelsea beleköpött a levesbe, legalábbis az angol sajtó kész tényként közli az eseménysort. 

A Fluminense labdarúgója a brazil utánpótlás válogatott támadó Robert Kenedy még csak 19 esztendős, s hatalmas ígéretnek számít. A Barcelona mellett a Manchester United is érdeklődik iránta, azonban a katalánok tették meg azokat a lépéseket előbb, melyek egy transzferhez vezethetnek. Kenedy rábólintott az üzletre, ahogyan a Fluminense számára is megfeleltek a Barca feltételei, így a felek előszerződést kötöttek.

Ezt azonban úgy fest, a Chelsea ajánlata felrúgja! A Barca 3 millió eurós ajánlatát megfejelték egy 10 milliós összeggel, míg Kenedy számára ötször nagyobb fizetést kínálnak, mint tette azt a katalán klub. Ráadásul a Fluminense az évek és a teljesítmény tükrében további 5 millió euróval gazdagodhat. Hangsúlyozzuk, hogy ez még nem hivatalos, ám nagyon valószínű. A Barca nem kíván irreális licitháborúba beleelegyedni, így átengedheti a brazil tehetséget.  

Őszi Ádám 

Valencia játékossal erősíthet a Real Madrid

Komoly bajba kerülhet a Valencia labdarúgócsapata, avagy a jó szereplést követően a klub kulcsjátékosaira vadásznak Európa legnagyobb klubjai. Egy nagyon fontos láncszemet a Real Madrid is elhappolhat Shkodran Mustafi személyében. 

A 23 esztendős német válogatott védő ügynöke a minap megerősítette, ügyfele iránt komoly érdeklődést mutat a Real Madrid, s kecsegtető ajánlattal kopogtatnak a Valencia főhadiszállásának kapuján. A transfermarkt.de 15 millió euróra taksálja a középső védő piaci árát, ám ennél jóval többről szólhat a Real Madrid ajánlata, melyet ezidáig nem szellőztettek meg.

Mustafi elismerte, hogy szívesen öltené magára a Real Madrid mezét, s édesapja is úgy nyilatkozott a sajtó egyik munkatársának, hogy örülne a fia váltásának. Az albán felmenőkkel is rendelkező labdarúgó tavaly nyáron érkezett Spanyolországba, a Valencia 8 millió eurót fizetett érte a Sampdoriának.

Hogy miért kell középső védő a Real Madridnak? Nos, a hírek szerint Pepe számára az előttünk álló lehet az utolsó madridi szezon, míg Nacho képességei nem győzték meg a csapat új vezetőedzőjét Rafa Benítezt, aki könnyen lehet, hogy túl is ad a játékoson. Sok pletyka illette Sergio Ramost, a klubikon azonban úgy fest, hogy marad, ám ettől függetlenül a Mustafi projekt életben van. 

Végezetül pedig nézzünk szét egy kicsit a Valencia háza táján, avagy Mustafi mellett Otamendit is elhappolhatják, így a védelem közepe kieshet, melynek pótlása semmiképpen sem ígérkezik kegyszerű dolognak, főként úgy, hogy a Sao Paulo fiatal védője Rodrigo Caio nem felelt meg az orvosi vizsgálatokon, így a 12,5 millió eurós üzlet egyenlőre a levegőben lóg. Nemsokára másodjára is megvizsgálják a brazil tehetséget az orvosok...

Őszi Ádám

MLS: Nagyon elhúzták a Seattle Sounders nótáját

Véget ért a Rangadók Hete az MLS-ben, a mezőny túl van 17 mérkőzésen és számtalan derbin. Zárásként a Timbers egy hathatós zakót szabott a Sounders legjobbjaira, míg a New York-i derbit a Red Bulls nyerte. A Galaxy  rangadót bukott, avagy íme minden  eredmény, a folytatás, a góllövőlista élmezőnye és a tabella. 

Portland Timbers - Seattle Sounders 4-1 (1-1)
G: Nagbe (12.), Adi (74., 76.), Wallace (90+1.) ill. Neagle (38.)

Zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el a Suonders, ám ezúttal nagyon elhúzták Schmidt mester csapatának a nótáját. A Timbers hét közben egy hatalmas pofonba szaladt bele, ám azt megelőzően négy meccset nyert, s úgy fest, hogy a Los Angeles Galaxy elleni kisiklát követően a csapat még mindig formában van. Nagbe 12. percben szerzett találatára még volt felelete a vendég csapatnak, Neagle a félidő hajrájára fordulva egalizált. Mezőnyben, pontosabban labdabirtoklásban nem nőtt ellenfele fölé a Timbers, ám a tőlük megszokott, elsöprő támadófoci megmutatkozott. Ezt jól jelzi a 23-6-os kapura lövési arány. Igaz a Sounders csak egyszer talált kaput, abból gól lett, ám a hazai védőfalhoz érve látványosan elfogyott a kreativitás. Hiába, Dempsey és Martins nélkül nem megy. A második játékrészben aztán Adi kettéfűrészelte a Sounders pontszerzésről szőtt álmait, a nigériai támadó két perc alatt duplázott, majd bemutatta az év gólörömét egy láncfűrésszel a kezében. Az i-re a pontot a hosszabbításban Wallace tette fel, ezzel kialakítva a 4-1-es végeredményt. A Timbers egy pontra megközelítette a tabellán a Sounderst. Előbbi harmadik, utóbbi pedig második konferenciájában.

A hét eddigi eredményei:
Colorado Rapids – FC Dallas 1-1 
Toronto FC – New York City 0-2
Seattle Sounders – San Jose Earthquakes 0-2
New York Red Bulls – Vancouver Whitecaps 1-2
Montreal Impact – Orlando City 2-0
Los Angeles Galaxy – Philadephia Union 5-1 
Portland Timbers – Houston Dynamo 2-0
FC Dallas - Houston Dynamo 2-0
Toronto FC - D.C. United 0-0
Philadelphia - Montreal Impact 2-2
New England - Vancouver Whitecaps 1-2
Sporting Kansas City - Colorado Rapids 2-0 
Real Salt Lake - Columbus Crew 2-2 
San Jose Earthquakes - L. A. Galaxy 3-1
Portland Timbers - Seattle Sounders 4-1
New York City - New York Red Bulls 1-3

A folytatásban US Open Kupa és MLS mérkőzések is lesznek

US Open Kupa:
Szerda hajnal - Philodelphia - DC United

Szerda hajnal  - Orlando City - Columbus Crew
Szerda hajnal  - Chicago Fire - Charlotte Independence
Szerda hajnal - Houston Dynamo - Colorado Rapids
Csütörtök hajnal - New York Red Bulls - New York Cosmos
Csütörtök hajnal - Sporting Kansas City - FC Dallas
Csütörtök hajnal - Real Salt Lake - Portland Timbers
Csütörtök hajnal - San Jose Earthquakes - Los Angeles Galaxy

MLS: 
júl. 4. 03:00 Houston Dynamo - Chicago Fire
júl. 4. 05:00 Seattle Sounders - D.C. United
júl. 5. 01:30 Columbus Crew - New York Red Bulls
júl. 5. 02:00 Montreal Impact - New York City
júl. 5. 03:00 Colorado Rapids - Vancouver Whitecaps
júl. 5. 03:00 FC Dallas - New England
júl. 5. 04:00 Real Salt Lake - Orlando City
júl. 5. 04:30 L. A. Galaxy - Toronto FC

júl. 5. 23:00 Portland Timbers - San Jose Earthquakes

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew)  – 12 gól
2. Wondolowski (San Jose Earthquakes) - 9 gól
3. Giovinco (Toronto FC), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers) – 8 gól
6. Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Dempsey (Seattle Sounders), Bruin (Houston Dynamo), Davies (New England Revolution), Rivero (Vancouver Whitecaps), Martins (Seattle Sounders) – 7 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám

MLS: Fordítás és vendég siker a New York-i derbin

A Red Bulls nyerte a New York-i derbit, avagy Wright-Phillips vezérletével a Yenkee Stadiont is bevették a "Bikák". Jó iramú mérkőzést, felemás félidőket hozott a két csapat csatája, melyet Frank Lampard és Andrea Pirlo is a helyszínen tekintett meg. 

New York City - New York Red Bulls 1-3 (1-0)
G: McNamara (6.) ill. Wright-Phillips (47.), Duvall (52.), Miazga (73.)

Hatalmas volt a körítés a mérkőzés körül, a helyszínen pedig fantasztikus volt a hangulat, a lelátón 46 ezer ember várta a hármas sípszó kezdetét. A Yenkee Stadionba megérkezett a csapat leendő játékosa Frank Lampard, míg Andrea Pirlo is feltűnt a pálya szélén, ekkor pedig már mindenki tudta, a pletyka igaz, a Juventus karmestere is City játékos lesz. A hazaiak gyorsan a lovak közé csaptak, s magukhoz is ragadták a kezdeményezést, a 6. percben McNamara lőtt Robles kapujába, ezzel csípős alaphangot adva a találkozónak. A 9. minutumban a két szurkolótábor néma csöndben emlékezett a charlestoni mészárlás 9 áldozatára. Az első félidőben mindvégig a hazai csapat dominált, ám előnyét nem tudta növelni.

A félidőben aztán megtört a dominancia, a 47. percben pedig Wright-Phillips lecsapott, s egy beadást követően Sounders kapujába helyezte a labdát. A mérkőzés képe teljesen megváltozott, innentől a vendégek domináltak, ez pedig gólokban is megmutatkozott. Az 52. minutumban Duvall gólját követően már a Red Bulls vezetett, a City pedig nem igazán tudott veszélyes lenni az ellenfél kapujára, s csak Sounders és az ügyetlenkedő Red Bulls támadószekción múlott, hogy nem lett gyorsan komoly különbség a felek között. A 73. percben aztán fejese révén a hármas szám került a vendég csapat neve mellé, ezzel pedig végérvényesen eldőlt a bajnoki pontok sorsa.

A New York City három győzelem és egy döntetlen után szenvedett vereséget, míg a Red Bulls zsinórban második sikerét könyvelhette el, s ott van a keleti élbolyban.

A hét eddigi eredményei:
Colorado Rapids – FC Dallas 1-1 
Toronto FC – New York City 0-2
Seattle Sounders – San Jose Earthquakes 0-2
New York Red Bulls – Vancouver Whitecaps 1-2
Montreal Impact – Orlando City 2-0
Los Angeles Galaxy – Philadephia Union 5-1 
Portland Timbers – Houston Dynamo 2-0
FC Dallas - Houston Dynamo 2-0
Toronto FC - D.C. United 0-0
Philadelphia - Montreal Impact 2-2
New England - Vancouver Whitecaps 1-2
Sporting Kansas City - Colorado Rapids 2-0 
Real Salt Lake - Columbus Crew 2-2 
San Jose Earthquakes - L. A. Galaxy 3-1
Portland Timbers - Seattle Sounders 4-1

A folytatásban US Open Kupa és MLS mérkőzések is lesznek

US Open Kupa:
Szerda hajnal - Philodelphia - DC United

Szerda hajnal  - Orlando City - Columbus Crew
Szerda hajnal  - Chicago Fire - Charlotte Independence
Szerda hajnal - Houston Dynamo - Colorado Rapids
Csütörtök hajnal - New York Red Bulls - New York Cosmos
Csütörtök hajnal - Sporting Kansas City - FC Dallas
Csütörtök hajnal - Real Salt Lake - Portland Timbers
Csütörtök hajnal - San Jose Earthquakes - Los Angeles Galaxy

MLS: 
júl. 4. 03:00 Houston Dynamo - Chicago Fire
júl. 4. 05:00 Seattle Sounders - D.C. United
júl. 5. 01:30 Columbus Crew - New York Red Bulls
júl. 5. 02:00 Montreal Impact - New York City
júl. 5. 03:00 Colorado Rapids - Vancouver Whitecaps
júl. 5. 03:00 FC Dallas - New England
júl. 5. 04:00 Real Salt Lake - Orlando City
júl. 5. 04:30 L. A. Galaxy - Toronto FC

júl. 5. 23:00 Portland Timbers - San Jose Earthquakes


A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew)  – 12 gól
2. Wondolowski (San Jose Earthquakes) - 9 gól
3. Giovinco (Toronto FC), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers) – 8 gól
6. Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Dempsey (Seattle Sounders), Bruin (Houston Dynamo), Davies (New England Revolution), Rivero (Vancouver Whitecaps), Martins (Seattle Sounders) – 7 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám