2013. április 1., hétfő

Átalakuló Arsenal: Hét játékos a távozók listán, Dortmundból és Barcelonából jöhet az erősítés

Az olykor "sóher" klubként emlegetett Arsenal nyáron nagy átalakuláson mehet át, akár hét játékos is távozhat és közel ennyi érkezhet. Cikkünkben átnézzük, kik azok, akik jöhetnek és mehetnek. 

Elképesztő számok láttak nemrég napvilágot, Arsene Wenger költötte a legkevesebbet játékos vételre az utóbbi években. Az eladásokkal együtt ez az összeg pozitívra jött ki, tehát, még keresett is a klub. Csak megemlítenénk, hogy más angol klubok, például a City több százmilliós mínuszt tudhat magáénak ez idő alatt...

Elveivel ellentétben nyáron azonban nagy bevásárlást tarthatnak, hiszen eredménykényszer van a klubon és a vezetőedzőn, így most át kell alakítani a csapatot és nem csak az utánpótlást beépíteni. Ez az átalakítás sokkal nagyobb lehet, mint arra bárki is gondol. A tulajdonosok 70 millió font körüli összeget adnak Wenger számára és ehhez még hozzájöhet a játékoseladásból befolyó összeg, mely ha a piaci értéket figyeljük 50-80 millió euró is lehet!

Távozhatnak a nyáron: 

Thomas Vermaelen: A 27 esztendő belga védő több klub kívánságlistályán szerepel, például Barcelonában is felmerült a neve, ő akár egy csereüzlet részese is lehet. Becsült piaci értéke 18 millió euró.

Bacary Sagna: A 30 esztendős francia válogatott hátvéd az utóbbi időben formahanyatláson ment keresztül. Az idei szezonban nem számít alapembernek, így könnyen elképzelhető a távozása. Becsült piaci értéke 14,5 millió euró.

Tomas Rosicky: A cseh játékos számára minden bizonnyal eljött a váltás ideje, ha fáj is de be kell látnia, hogy ebben a csapatban már nincsen helye. Sok sérülés hátráltatta és nem tudta összeszedni magát. Egészen 2008 óta esik a piaci értéke,, mely akkor még 18 millió euró volt, mára azonban csupán aprópénz. A szezonben könnyen össze lehet számlálni a pályán töltött játékperceit. Becsült piaci értéke 2 millió euró.

Gervinho: Az elefántcsontparti támadó csak a padról beszállva segítheti csapatát az esetek többségében, de sokszor szerephez sem jut. Gólokat ennek ellenére szerzett és 25 éves korára érett labdarúgóvá vált. Természetesen folyamatos játéklehetőséget szeretne, ezért kérvényezheti távozását. becsült piaci értéke 10,5 millió euró.

Wojciech Szczesny: A lengyel hálóőr teljesítményével nem elégedett Arsene Wenger, kapus posztra mindenképpen igazolnak az ágyúsok. A bizalom elillant, a piaci érték pedig jó, így könnyen jó üzletet csinálhat vele a londoni klub. Egyik lehetséges utóda Victor Valdes. Becsült piaci értéke 15 millió euró.

Per Mertesacker: A német védő alapembernek számít, azonban valamivel nem elégedett az egyik fél, a sajtóban távozásáról szóló hírek jelentek meg. Becsült piaci értéke 16 millió euró

Lukas Podolski: Egy szezont követően távozhat, több csapat kívánságlistáján szerepel, mint például a Juventus. Nem annyira fekszik neki az angol bajnokság, illetve többet várnának tőle. Becsült piaci értéke 23 millió euró.

Érkezhetnek: Eddig két trió érkezésétől volt hangos a sajtó, úgy tűnik Wenger összeszokott játékosokat szeretne vásárolni. A Barcelona és a Dortmund csapata adhatja ezen játékosokat. Katalán résztől David Villa, Alexis Sanchez és Victor Valdes szerepel, míg Klopp legénységéből Lewandowski, Götze és Bender játéka szúrta meg Wenger szemét és fantáziáját.

Érdekes csapat jöhet össze, persze a felsorolt távozók és érkezők közül nem mindenki jön és megy majd.

Őszi Ádám