2013. január 30., szerda

Shanghai vs Galatasaray: A Kínaiak állítják szerződésszegés történt és Drogba az ő játékosuk

Áll a bál Drogba jelenlegi két csapata között. Igen, a kínai Shanghai Shenhua vezetői állítják, az elefántcsontparti támadó aki jelenleg az Afrik kupán szerepel még mindig az ő játékosuk.  

Eközben a Galatasaray hétfőn hivatalosan is bejelentette a támadó érkezését, aki meccsenként 15 ezer eurót keres majd ( 4,2 millió forint) és 4 milliós aláírási pénzt is kap. A hírek emellett arról szóltak, hogy a Shenhua csapata is kap 8 millió eurót. A kínaiak cáfolnak és a nemzetközi szövetséghez fordulnak...

Drogba tavaly júliusban írt alá az ázsiai országba, ahol klubjával két és fél esztendős szerződést kötött, a klub vezetői állítják, szerződésszegés történt. "A klubot sokkolták a történtek - áll a Shanghai Shenhua szerdai közleményében. - Drogba továbbra is a Shanghai Senhua futballistája, mivel szerződése jelenleg is érvényben van."

Áll a bál, a törökök és maga az érintett még nem nyilatkozott...
Kérdés, ez az egész mennyire zavarja meg Drogbát és a válogatott béli teljesítményét...

Őszi Ádám

Berlusconi és Balotelli barátkozhat, ugyanis a balhés támadó Milánóba igazolt - hivatalos

Nem éppen felhőtlen Silvio Berlusconi és Mario Balotelli viszonya, a korábbi olasz politikus, és a klub tulajdonosa ugyanis korábban kemény szavakkal szavakkal illette az olasz válogatott támadót. Elhíresülté vált a "rohadt alma" kifejezés és ami a bocsánatkérő nyilatkozatot illeti, fel lehetett fogni egy újabb burkolt támadásnak. Vajon mindez csak színjáték volt és a színfalak mögött már mindent tudni lehetett? 

Ez talán sosem derül ki, ám az már biztos, hogy az olasz támadó az AC Milan együttesében folytatja. Balotellinek nem volt maradása a City együttesében, már így is túl sok mindent elnéztek neki. A támadó 22 millió fontért érkezik, viszont ebből 3 milliót csak abban az esetben lát az angol klub, ha Balotelli az elvárásoknak megfelelően szerepel majd. A támad emellett jelentősen kevesebb fizetést tehet majd zsebre mint angol klubjánál, de ilyen az élet, áldozatokat kell hozni.

A nagy kérdés, hogy vajon a Milan együttesének is meggyűlik-e a baja Mario viselkedésével, vagy valamely csodával határos módon sikerül megnevelni a balhéiról elhíresült támadót. 

Őszi Ádám

PL kedd: Továbbra is veretlen 2013-ban a QPR, ezúttal a címvédő City bánta - eredmények

Az angol futball nem áll meg egy pillanatra sem, így hét közben is Premier League fordulót rendeznek. Kedden négy, míg szerdán hat találkozó kerül megrendezésre. Nézzük mi történt a mai játéknapon. 

A 2013-as naptári évet tekintve még jó pár veretlen csapat van a Premier Leagueben, ám az hogy a sereghajtó is közéjük tartozott a fordulót megelőzően némileg meglepetésnek mondható. A londoni csapat igén már megverte a Chelsea csapatát, majd pedig döntetlent játszott a Spurs és a West Ham együttesével. Nem sok esélyt adtak rá a szakemberek, hogy ez a sorozat ma is folytatódik, hiszen a soros ellenfél a hét meccset zsinórban megnyerő Manchester City csapta volt. Azonban sikerült a bravúr, a QPR szó szerint kibekkelte a meccset. Csakugyan gól nélküli döntetlent hozott a Swansea vendégjátéka a Sunderland ellen, így Michu nem tudta növelni góljainak számát. 

Nem maradtak azonban a PL szerelmesei gólok nélkül, ugyanis a Wigen csapata bravúros pontmentést mutatott be idegenben. A Stoke a 48. percben már két góllal vezetett, de a vendégek nem adták fel és egalizálták az állást. A nap egyetlen győzelmét a "Francia" Newcastle mutatta be. A gall játékosokkal teletűzdelt szarkák igazi alsóházi rangadót játszhattak a mostanság pofozógép szerepkörben tetszelgő Aston Villa ellen. A két csapat versenyfutását a vendégek bírták jobban. A 31. percben már két gólos volt az előny,  szépítés még sikerült büntetőből, ám többre ezúttal sem futotta a kiesés felé sodródó Aston Villa együttesétől.. 

Premier League 24. forduló:


Aston Villa - Newcastle United 1:2
Queens Park - Manchester City 0:0
Stoke - Wigan 2:2
Sunderland AFC - Swansea 0:0
jan. 30. 20:45 Arsenal - Liverpool (Digi Sport2)
jan. 30. 20:45 Norwich - Tottenham
jan. 30. 20:45 Everton - West Bromwich
jan. 30. 21:00 Manchester United - Southampton (Digi Sport1 23:05 felvételről)
jan. 30. 21:00 Reading - Chelsea
jan. 30. 21:00 Fulham - West Ham United

Őszi Ádám