2015. március 24., kedd

Guardiola beleköphet Mourinho levesébe

Németországi források szerint  Pep Guardiola a Bayern München vezetőedzője egy Chelsea játékost szemelt ki magának a nyárra, ezzel pedig bele köphet Jose Mourinho levesébe, gátolva a megkezdett építkezést. 

A kiszemelt nem más, mint Branislav Ivanovic a Chelsea-busz egyik fő alkatrésze. A 31 esztendős szerb védő fantasztikus szezont fut, posztja egyik, ha nem a legjobbja jelen állás szerint. idén immáron 40 tétmérkőzésen jutott szóhoz, s alapember Mourinho koncepciójában.

Mint ismeretes a Special One hosszútávra tervez a Stamford Bridgen, építkezik, hogy aztán a "műve" csúcsra érhessen minden téren. Ám előfordulhat, hogy egy-egy puzzle darab kiesik a képből, a labdarúgás, az átigazolási piac és az üzlet már csak ilyen. Ám ahhoz, hogy Ivanovic klubot váltson, nagyon sok tényezőnek kell összeállnia. Mint tudjuk a Chelsea anyagilag nem áll rosszul, azonban a játékos szerződése 2016 nyaráig érvényes, így még most nyáron jó piaci áron lehet túladni rajta. Ezt kiküszöbölné a Chelsea vezetősége egy szerződéshosszabbítással, ám ezidáig nem került tető alá az üzlet...

Ivanovic 2008-ban került a londoni klubhoz, azóta vezéregyéniséggé nőtte ki magát. Piaci értékét a nívós transfermarkt.de 17 millió euróra taksálja. A Bayern München mellett pedig a Paris Saint-Germain is fűszert tehet a levesbe a nyáron...

Őszi Ádám

Csányi a bizottásgban! - Folytassa Michel Platini! - hivatalos

Nem volt kihívója, újabb négy esztendőre megkapta a bizalmat Michel Platini az  Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöki posztján. 

Az 59 esztendős egykori kiváló labdarúgó 2007 óta ül az elnöki székben, nemsokára pedig harmadik négy esztendős ciklusát kezdheti meg. A bécsi kongresszuson nem csak elnököt, hanem végrehajtó bizottsági tagokat is választottak. A megüresedő hét helyre tizenkét jelentkező volt, köztük a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke Csányi Sándor, aki a kora délutáni voksoláson megkapta a bizalmat.

"Köszönöm a bizalmat és a támogatást. Büszke vagyok, hogy a csapattársatok lehetek, büszke, hogy ismét kapitánynak választottatok – és alig várom, hogy újabb kihívásokat találjak a következő négy évben. Számíthatok rátok, ti pedig számíthattok rám." - így szólalt fel az újra megválasztott elnök Michael Platini.

Megválasztása után Csányi Sándor az mlsz.hu-nak nyilatkozott röviden - "Az, hogy ötvennégyből negyvenkét ország jelöltje szavazott számomra bizalmat, hatalmas megtiszteltetés és óriási öröm egyben. A mostani siker számomra azt is bizonyítja, hogy az európai futball irányítói átlátják, és elismerik azt a folyamatot, melyet a szövetség 2010-ben elindított, s amelynek kulcsa a labdarúgás hátországának, kiemelten is a mostanra 120 ezer gyereket megmozgató OTP Bank Bozsik-program fémjelezte utánpótlásképzésnek a gyors tempójú reformja."

Őszi Ádám

Falcaot angol sztárcsapat mentené ki Manchesterből!

Radamel Falcao fénye már nem a régi, ennek ellenére ő lehet a nyári átigazolási piac egyik legjobban keresett labdarúgója. A legfrissebb hírek szerint a kolumbiai sztár maradhat Angliában, ám olasz és spanyol kérője is lehet. 

A 29 esztendős gólzsák elképesztő formát mutatott Atletico Madrid játékosként, majd sokak által bírált döntést hozott és Monacóba költözött. Súlyos sérülés nehezítette karrierjét, a francia pontvadászatban pedig nem tündökölt, a Manchester United pedig még is leigazolta. Van Perise és Rooney mellett nem tudott vezéregyéniséggé válni, a kritikák kereszttüzében van, teljesítményével ezidáig nem lopta be magát a szurkolók szívébe. A szezon egészét tekintve 26 mérkőzésen mindössze 6 gól és 5 gólpassz van a neve mellett, a zöld gyepen nyújtott teljesítménye mezőnyben pedig...

Ennek ellenére pánikra nincsen oka, igen tág lehet a nyáron a lehetőségek mezsgyéje. A korábbi hírek szerint a Real Madrid és a Juventus is ajánlatot tehet érte, míg a legfrissebb hírek szerint akár a Premier Leaguen belül is válthat. Jose Mourinho ugyanis eltudná képzelni őt Diego Costa ékpárjaként, míg Brendan Rodgers is szívesen látná a kolumbiait az Anfielden. No meg még Manchester is áll, hiszen döntés nem született az ügyében az Old Traffordon.

Őszi Ádám

Fogy a keret: Lovrencsics sem játszhat a görögök ellen

Újabb rossz hírt kapott Dárdai Pál a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Hétfőn Korcsmár Zsoltról kellett lemondania, kedden pedig Lovrencsics Gergő játékáról. 

Vasárnap nagyon fontos selejtező mérkőzésre kerül sor a Groupama Arénában, a magyar nemezti csapat Görögország legjobbjai ellen lép pályára. Nem tudhatjuk, hogy mi lett volna az alap koncepciója Dárdai Pálnak, ám nagy valószínűséggel két kezdő játékos dőlt ki a sorból a hétvégén.

Korcsmár Zsolt a  Greuther Fürth légiósa a vártnál sokkalta súlyosabb sérülést szenvedett,  keresztszalag-szakadás miatt előre láthatólag hat hónapig lesz harcképtelen.  

Lovrencsics Gergő a Lech Poznan légiósa megérkezett és csatlakozott a kerethez, ám kiderült, hogy a hétvégi rangadón összeszedett combsérülése meggátolja abban, hogy pályára lépjen a görögök ellen, így a szövetség tájékoztatása szerint már vissza is utazott klubjához.

Reméljük, hogy több kényszerű változtatásra nem kerül sor....

Őszi Ádám

Nagy a felfordulás Barcelonában! - súlyos pénzbírság és börtönbüntetés...

Nem csillapodnak a dolgok az FC Barcelona háza táján, a csapat ki van tiltva az átigazolási piacról, s ha ez még nem lenne elég, a spanyol ügyészség Neymar ügyben is nyomoz. A legfrissebb hírek szerint az ügyészség jókora pénzbüntetés kiszabását, illetve a jelenlegi és a korábbi elnök börtönbüntetését kérelmezte.  

Az esetet vizsgáló bíró Pablo Ruz hétfőn bejelentést tett, mely szerint 22 millió eurós pénzbüntetésre kötelezné a katalán klubot (egy sztárjátékos ára), illetve Sanrdo Rosell korábbi elnökre hét, míg utódjára Josep Bartomeura két esztendős börtönbüntetést szabatna ki adócsalás vádja miatt. 

A vádak szerint a katalán klub vezetése 2013 nyarán Neymar leigazolásakor summantott, 57 millió eurós vételárról tett közleményt, s ezután fizetett adót, holott a hivatalos üzlet 83,3 millió eurót kóstálhatott az érintett klubok között. Ennek tükrében 2,8 millió euróval lett rövidebb az adócekk. A fentebb említett pénzbírság hatalmas, az ügyészség ezt a hamis könyveléssel indokolta.

Az ügyet az egyik klubtag, nevezetesen Jordi Cases buktatta ki, hűtlen kezelés vádjával megilletve az akkori elnököt Sandro Rosellt. 

Nagyon úgy fest tehát, hogy újfent elnökváltásra kerülhet sor a katalán klubnál, melynek teljesítménye eddig nem sínylette meg a háttérben zajló dolgokat. Nyáron előrehozott elnökválasztás lesz, itt az ideje az átvilágításnak és a dolgok rendberakásának. Az egyik jelölt a korábbi sikerkovács Joan Laporta lehet...

Az ügyben nemsokára újabb fejlemények várhatóak, míg hangsúlyozandó, hogy a játékos Neymar nem érintett az ügyben, a csalást a zöld asztalnál a "nagykutyák" követték el. Amennyiben tényleg elkövették és a vádak helytállnak...

Őszi Ádám