2014. április 4., péntek

Szögre akasztott stoplis! - visszavonul a valaha volt leggólerősebb kapus

Bejelentette végleges visszavonulását minden idők legeredményesebb kapuvédője Rogério Ceni, aki 1992 óta védi a Sao Paulo kapuját, több mint 1100 mérkőzés és 114 szerzett gól fűződik a nevéhez. Szeretett klubjával számos trófeát elhódított, neve összefonódott a klubhűség fogalmával. 

„A szezon végén már tényleg abbahagyom, nem játszom többet!Ez az utolsó évem profi futballistaként. Jobban érzem magam, mint tavaly ilyenkor. Vannak kisebb fájdalmaim, de ez is része a sportnak." - mondta Ceni a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az immáron 41 esztendős hálóőr a 23. szezonját rója a Sao Paulo színeiben, védései mellett pedig gólérzékenységével és kiváló rúgótechnikájával vált ismertté. Mind tizenegyesből, mind pedig büntetőkből számtalan gólt szerzett, volt olyan szezon, melyet 21 góllal zárt.

A Sao Paulo színeiben háromszoros országos bajnok, háromszor pedig állami bajnok lett, nyert klub-vb-t, két Libertadores-kupát, a vitrinből pedig a Copa Sudamericana serlege sem hiányzik. A brazil válogatottban többnyire második kapusként számítottak rá, 16 mérkőzésen léphetett pályára, világbajnoknak és Konföderációs Kupa-győztesnek vallhatja magát.

Ami az egyéni kitüntetéseket illeti hat alkalommal lett a brazil bajnokság legjobb kapuvédője, kétszer pedig az év játékosa címet is bezsebelte hazájában.

Ahogyan Maradona, Pelé és Ronaldo is csak egy volt, Rogério Ceni is csak egy van és egy is lesz...

Őszi Ádám

Anelka kifakadt: "Minden pap pedofil, és minden muszlim terrorista?"

Immáron több mint három hónapja gyűrűzik Nicolas Anelka híressé vált kézmozdulatának ügye, mely miatt szabadúszó labdarúgóvá vált. A francia támadó nem érti, mire ez a nagy cécó és ismételten kifakadt. 

Anelka még december 28-án egy a West Ham United elleni bajnokin talált a kapuba és a mai napig ez volt utolsó találata, ugyanis gólöröme, hatalmas felháborodást keltett, a WBA vezetői pedig szerződést bontottak vele. A támadó azóta csapat nélkül tengeti mindennapjai és keresi a válaszokat, de nem találja. 

"Csak azért, mert ezt a kézjelet zsinagógák közelében is mutatták, már rögtön antiszemitának kell minősíteni? Ezt nem tudom lenyelni, ez már sok. Ezek szerint minden pap pedofil, és minden muszlim terrorista? Ha ez így megy tovább, hamarosan azt is megtilthatják, hogy ananászt együnk" - olvashatóak a támadó szavai a Guardian holnapján.

Őszi Ádám

Transzfer: Kosarat kapott a Milan kapusjelöltjétől

Kapus poszton is erősíteni szeretne az AC Milan labdarúgócsapata, mely Olaszország egyik legnagyobb tehetségét a Genoa fiatal hálóőrét Mattia Perint nézte ki magának. A kapuvédő rövid és velős választ adott a sajtóban megjelent hírekre. 

"Milan? száz százalék, hogy a következő szezonban is a Genoánál fogok védeni" - olvasható a Sky Sports rovatában Perin nyilatkozata.

A mindössze 21 esztendős hálóőr idei teljesítménye által kirobbanthatatlanná vált a Genoa kapujából, nyilatkozata pedig azt tükrözi, hogy örül a bizalomnak és a játéklehetőségnek, melyet klubjától kap. nem szeretne elhamarkodott döntést hozni és a padon poshadni. A transfermarkt.de igen vaskos 10 millió eurós piaci árat határozott meg esetében.

Az AC Milan tehát úgy fest más irányba kell, hogy forduljon a 36 esztendős Abbiati utódát keresvén. 

Őszi Ádám

Courtoist ismét kölcsönadhatja a Chelsea

A Goal.com információi szerint az Atletico Madrid közel áll ahhoz, hogy ismételten megegyezzen a Chelsea-vel a belga válogatott hálóőr Thibaut Courtois kölcsönvételét illetően. Amennyiben az üzlet létrejön, a kapuvédő negyedik kölcsönciklusát kezdheti meg a Matracosoknál. 

A még mindig csak 21 esztendős hálóőr játékjogáról tehát nem mond le a Chelsea, mely azért lassacskán az eladáson, illetve a kontraktus meghosszabbításán is elkezdhet gondolkozni, mert 2016 nyara nagyon hamar eljő. A transfermarkt.de 25 millió euróra taksálja a belga válogatott kapuvédő piaci árát.

Courtois idő közben immáron több mint száz mérkőzésen védte az Atletico kapuját kölcsönjátékosként és ez idő alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül, a világ legnagyobb kapustehetségeként tekintenek rá nagyon sok helyen.

Őszi Ádám

Szalai a számkivetett új klubbot keres

Nincsen könnyű helyzetben Szalai Ádám a Schalke 04 korábbi magyar válogatott labdarúgója. A Kicker információi szerint a támadó már jelezte ügynökének távozási szándékát, a klubkeresés a hírek szerint beindult. 

A nyáron 8 millió euró ellenében a Mainz-tól szerződtetett támadó igaz jól kezdte a szezont, oroszlánrészt vállalt a PAOK elleni Bajnokok Ligája párharc során szerzett két góljával abban, hogy a csapat ott lehessen a csoportkörében, s emellett a bajnokságban is jól muzsikált. Szerepeltetésének fő oka azonban Klaas-Jan Huntelaar sérülése volt, ám mióta visszatért a holland, a magyar fiúnak esélye sincsen a kezdőbe verekednie magát. A holland gólvágó fantasztikus formát mutat, legutóbbi 13 mérkőzésén 11-szer rezgette meg az ellenfelek kapuját.

Ádám olyannyira visszaesett, hogy a képzeletbéli csapatrangsorban  a nigériai Chinedu Obasi is megelőzte. Természetesen Kevin-Prince Boateng érkezése sem volt jó hatással szerepeltetésére, az AC Milan-tól érkező labdarúgó mint ismeretes kiváló kvalitásokkal bír.

Az egész szezont figyelembe véve Szalai 36 meccsen 8 gólt és 4 gólpasszt szorgoskodott össze, ám játékperce igen kevés van. A legutóbbi 11 fordulóban mindössze 58 percet kapott csereként...

Igen ám, a klubváltás lehet hogy megérett, ám a Kicker is kiemeli, hogy a Schalke 8 millió eurót letett érte az asztalra és 2017-ig kontraktust kötöttek a felek. A csapat bukni nem szeretne az üzleten, hasonló áron pedig szinte biztos, hogy nem tudnak túladni a magyar játékoson. Az is lehet, hogy csapdába került Ádám, ám ha rendes a gelsenkircheni klub, akkor figyelembe veszi a játékos karrierjét.

Őszi Ádám