2014. május 10., szombat

Premier League: Az igény utolsó megmérettetése! -előzetes

Utolsó fordulójához érkezett az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2013/2014-es szezonja. At utóbbi hetekben jó pár érdemi kérdésre választ kaptunk, így tudjuk a három kieső kilétét, azonban a bajnoki arany az utolsó kilencven perc során talál majd gazdára, ahogyan az is, hogy a Vörös Ördögök jövőre ott lehetnek-e Európában. 

Ahogyan azt megszokhattuk, az utolsó forduló mérkőzéseit egy időben játsszák Angliában is, így mind a tíz összecsapás vasárnap délután 16 órakor kerül megrendezésre. Igazán nagy fókuszt azonban csak  négy összecsapást kap, érthetően ezeknek a mérkőzéseknek lesz tétjük.

A fő kérdés a bajnoki cím, melyet a Manchester City igazából már csak önmagának ronthat el, amennyiben hazai környezetben legyőzi, vagy csupán egy pontot szerez a West Ham United ellenében, Pellegrini fiainak nyakába akasztják az aranyérmet. A Liverpool így csak reménykedhet riválisának botlásában és hazai pályán hoznia kell a Newcastle elleni meccset.

A másik két csapat, mely figyelmet élvez majd, a Manchester United és a Tottenham lesz, a felek külön-külön párharcot vívnak, a helyzet pedig hasonló, mint a bajnoki arany esetében. A Spurs hazai pályán fogadja az Aston Villa csapatát, s az Európa Liga induláshoz már egy pont megszerzése is elég. Vereség esetén azonban lecsaphat a United, mely ha nyer és riválisa kikap akkor rajtlapot kaphat Európára, lévén gólkülönbsége sokkalta jobb a londoniakénál. Giggs megbízott menedzser csapata idegenben a Southampton csapatánál vendégeskedik.

A többi mérkőzés már csak formalitás, a Fulham és a Cardiff kiesett, a Norwich pedig csak matematikai eséllyel bír, ám aligha nyernek tíz gól feletti különbséggel az Arsenal ellen.

Vasárnap:
16:00 Cardiff - Chelsea
16:00 Fulham - Crystal Palace
16:00 Hull - Everton
16:00 Liverpool - Newcastle United (Digi Sport 1)
16:00 Manchester City - West Ham United (Digi Sport 1)
16:00 Norwich - Arsenal
16:00 Southampton - Manchester United
16:00 Sunderland AFC - Swansea
16:00 Tottenham - Aston Villa
16:00 West Bromwich - Stoke

Őszi Ádám