2014. május 14., szerda

VB 2014: Megvan az utolsó keret is...!

Utolsóként Fernando Santos a görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hirdette ki bő keretét, a június 12-én kezdődő brazíliai világbajnokságra. A védelemben helyet kapott az Olympiakosz komplett és egyben összeszokott védősora, míg a támadószekcióban ott lesz a pocsékabbnál is pocsékabb időket megélő Kosztasz Mitroglu, aki a Fulham csapatánál sínylődik mostanság, ám Santos kapitány bízik benne. 

A keretben helyet kapott és a védelem vezére lesz minden bizonnyal Szokratisz Papasztathopulosz  a Dortmund kiválósága, aki öt összeszokott Olympiakosz védővel lesz körülvéve, de nem feledkezhetünk meg az AS Roma játékosáról sem  Vaszilisz Toroszidisz személyében. Ahogyan mindig, úgy ezúttal is biztosak lehetünk benne, hogy a görög védelem jó és masszív lábakon fog állni, az előre játék ennél drasztikusan gyengébb lehet, de mint tudjuk, megvan a maguk stílusuk. Keretszűkítéskor biztosan kiesik az egyik kapus, illetve számíthatunk a támadószelleműbb játékosok kiszanálására is, így aligha utazik két, esetleg három csatárnál több.

Görögország a 'C' jelű kvartettbe kapott besorolást, ahol Elefántcsontpart, Kolumbia és Japán lesznek az ellenfelek.

Íme Görögország 29 fős bő VB kerete:
Kapusok: Alekszandrosz Corvasz (Apollon Szmirnisz), Mihalisz Szifakisz (Atromitosz), Oresztisz Karnezisz (Granada), Panajotisz Glikosz (PAOK), Sztefanosz Kapino (Panathinaikosz)

Védők: Avram Papadopulosz (Olympiakosz), Dimitrisz Sziovasz (Olympiakosz), Kosztasz Manolasz (Olympiakosz), Jannisz Maniatisz (Olympiakosz), Jose Holebasz (Olympiakosz), Szokratisz Papasztathopulosz (Borussia Dortmund), Jorgosz Cavellasz (PAOK), Lukasz Vintra (Levante), Vaszilisz Toroszidisz (AS Roma)

Középpályások: Alekszandrosz Ciolisz (Kayserispor), Andreasz Szamarisz (Olympiakosz), Kosztasz Kacuranisz (PAOK), Jorgosz Karagunisz (Fulham), Panajotisz Tahcidisz (Torino), Szotirisz Ninisz (PAOK), Joannisz Fetfacidisz (Genoa), Kosztasz Fortunisz (Kaiserslautern), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Bologna), Panajotisz Kone (Bologna)

Támadók: Dimitrisz Papadopulosz (Atromitosz), Dimitrisz Szalpingidisz (PAOK), Jorgosz Szamarasz (Celtic), Kosztasz Mitroglu (Fulham), Theofanisz Gekasz (Konyaspor)

Őszi Ádám

VB 2014: Az ecuadori kapitány egy 24 fős kerettel állt elő

Reinaldo Rueda, az ecuadori labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem teketóriázott és rögtön egy 24 fős keretet hirdetett, így sok szűkíteni valója nem lesz, csupán egy labdarúgó morzsolódik majd le. 

Ahogyan arra számítani lehetett, ott van a keretben a legnagyobb ecuadori név, a Manchester United középpályása Antonio Valencia, ám a többi Dél-amerikai csapattal ellentétben alig található európai légiós a keretben. A Vitesse és a Dinamo Moszkva agy egy-egy játékost, illetve a Fortuna Düssseldorf egy 19 éves ifjú tehetséget Cristian Ramírez személyében. Újoncot is avat Rueda kapitány, élete első meghívóját kapta ugyanis Carlos Gruezo a Stuttgart labdarúgója.

A sok Barcelona felirat senkit ne tévesszen meg a listán, Ecuadorban játszik egy névmása a katalán klubnak. A továbbjutás nem elképzelhetetlen, az ellenfelek között Franciaország, Honduras és Svájc szerepel.

Íme Ecuador 24 fős VB kerete:
Kapusok: Máximo Banguera (Barcelona), Alexander Domínguez (Liga de Quito), Adrián Bone (El Nacional)

Védők: Óscar Bagüí (CS Emelec), Gabriel Achilier (CS Emelec), Frickson Erazo (Flamengo), Walter Ayoví (Pachuca), Jorge Guagua (CS Emelec), Juan Carlos Paredes (Barcelona), Cristian Ramírez (Fortuna Düsseldorf)

Középpályások: Segundo Castillo (al-Hilal), Carlos Gruezo (VfB Stuttgart), Renato Ibarra (Vitesse), Fidel Martínez (Tijuana), Cristian Noboa (Dinamo Moszkva), Pedro Quinónez (CS Emelec), Luis Fernando Saritama (Barcelona), Antonio Valencia (Manchester United)

Támadók: Felipe Caicedo (al-Dzsazira), Jefferson Montero (Monarcas Morelia), Joao Rojas (Cruz Azul), Armando Wila (Universidad Católica), Enner Valencia (Pachuca), Jaime Ayoví (Tijuana)

Őszi Ádám

VB 2014: Hatalmas nevek maradtak ki az olaszoknál – Íme a bő keret

Az olyan országokban, mint Olaszorszár rendkívül nagy hagyománya van a labdarúgásnak és bizony egy-egy kerethirdetés alkalmával nagy a merítési lehetőség, így nincsen könnyű helyzetben a kapitány, aki ilyenkor egy csapatra való sztárt kényszerül kihagyni, olyan játékosokat, melyek a világ válogatottjainak nagy részében tárt karokkal fogadnának. Cesare Prandelli döntött és 30 fős bő keretet hirdetett, már most sok potyogtak a nagy nevek... 

Fontos és kiemelendő, hogy az egész keretet figyelembe véve csupán három légiós van, mindhárman a Paris Saint-Germain játékosai, a kapuvédő Sirigu és két középpályás Motta és Verratti személyében. Kijelenthető tehát, hogy az olaszok a Serie A-ra alapoznak, hasonlót az oroszoknál láthattunk, náluk mindössze egy légiós van.

A keretet végigfürkészve konstatálhatjuk, hogy ezúttal is egy nagyon erőős és masszív olasz csapatot láthatunk majd, melybe nagy meglepetésre bekerült Cassano, illetve Giuseooe Rossi egyaránt. Ott van a Torino két támadója, a gólkirályi cím fő várományosa Ciro Immobile.

A hangsúlyt most átfektetjük a hiányzókra, a névsor igen csak szép. Biztosan nem áll össze a Balotelli-Stephan El Shaarawy duó, ugyanis utóbbira nem számít a kapitány, ahogyan Pablo Osvaldo sem utazhat Brazíliába. Kimaradt Gilardino, Pazzini és Giaccherini egyaránt, míg az is biztossá vált, hogy Totti nem tér vissza a nemzeti csapatba. Sokak egyik nagy szívfájdalma Luca Toni mellőzése, a veterán olasz klasszis az újonc Verona csapatában rég nem látott jó teljesítményt nyújtott és egy fordulóval a pontvadászat vége előtt második a góllövőlistán. Sokan a keretbe várták a Sassuolo 19 éves csillagát Berardit, aki idn eddig 16 gólig jutott, ám ő is kihagyja ezt a világversenyt, mely élete első felnőtt tornája lehetett volna.

Bombaerős keret ide vagy oda, az ellenfelek sem lesznek gyengék, Uruguay és Anglia nagyon kemény diónak tűnik, míg a sorból kilóg Costa Rica.

Íme Olaszország 30 fős bő VB kerete:
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Salvatore Sirigu (PSG), Mattia Perin (Genoa)

Védők: Giorgio Chiellini (Juventus), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Gabriel Paletta (Parma), Andrea Ranocchia (Inter), Christian Maggio (Napoli), Mattia De Sciglio (Milan), Ignazio Abate (Milan), Matteo Darmian (Torino), Manuel Pasqual (Fiorentina)

Középpályások: Andrea Pirlo (Juventus), Daniele De Rossi (Roma), Riccardo Montolivo (Milan), Claudio Marchisio (Juventus), Thiago Motta (PSG), Marco Verratti (PSG), Antonio Candreva (Lazio), Romulo (Verona), Alberto Aquilani (Fiorentina), Marco Parolo (Parma)

Támadók: Mario Balotelli (Milan), Antonio Cassano (Parma), Giuseppe Rossi (Fiorentina), Alessio Cerci (Torino), Ciro Immobile (Torino), Mattia Destro (Roma), Lorenzo Insigne (Napoli)

Őszi Ádám

VB 2014: bombaerős uruguayi keret, összeáll a nagy trió

Óscar Tabárez, az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy 25 fős keretet hirdetett a brazíliai világbajnokságra, melyből így már csak két játékos fog lemorzsolódni. A névsoron átfutva kétség sem férhet hozzá, hogy az egyik legerősebb keret a "Kék égbolté" lesz. 

A legutóbbi világbajnokságon az elődöntőig menetelő Dél-amerikai csapat gerince jócskán megmaradt, s kiegészült fiatal nagyon jó képességű labdarúgókkal. A keretben mindössze egyetlen egy a hazájában játszó labdarúgó kap helyet, igaz ő is a Liverpool játékosa, csupán kölcsönben "táncolt" haza. A támadósor Suarez, Cavani és a jó öreg Forlan személyében vetekszik Argentínáéval, azzal a különbséggel, hogy Messiéknek sokkalta minőségibb a csereállományuk. Tabárez kapitány három tartalékot is megnevezett gond, sérülés esetére.

Uruguay ahhoz, hogy továbblépjen csoportjából, az Olaszország, Anglia, Costra Cira trió közül kell hogy megelőzzön minimum kettőt.

Íme Uruguay 25 fős VB kerete:
Kapusok: Fernando Muslera (Galatasaray), Martín Silva (Vasco Da Gama), Rodrigo Munoz (Libertad)

Védők: Diego Lugano (West Bromwich Albion), Diego Godín (Atlético Madrid ), José Maria Giménez (Atlético Madrid), Martin Cáceres (Juventus), Maximiliano Pereira (Benfica), Jorge Fucile (Porto), Sebastian Coates (Nacional)

Középpályások: Egidio Arévalo Ríos (Morelia), Walter Gargano (Parma), Diego Pérez (Bologna), Sebastián Eguren (Palmeiras), Álvaro González (Lazio), Alejandro Silva (Lanús), Álvaro Pereira (Sao Paulo), Cristian Rodríguez (Atlético Madrid), Gastón Ramírez (Southampton), Nicolás Lodeiro (Botafogo)

Támadók: Luís Suárez (Liverpool), Edinson Cavani (PSG), Diego Forlán (Cerezo Oszaka), Cristian Stuani (Espanyol), Abel Hernández (Palermo)

Tartalékok: Andrés Scotti (Nacional), Álvaro Fernández (Gimnasia La Plata), Gonzalo Castro (Real Sociedad) 

Őszi Ádám

VB 2014: A La Sele bő kerete! - Costa Rica

Jorge Luis Pinto a Costa Rica-i labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is kihirdette bő keretét, melyben közel húsz légiós kapott helyet. A csapat nincsen könnyű helyzetben, ugyanis csoportja bombaerős, sokan csak lehetetlen küldetésként emlegetik a tornát, ahol állóvizet sem fog kavarni a Dél-amerikai csapat. Ezt azonban előre még ne könyveljük el... 

Az európai futballszerető számára tán Joel Campbell az Olympiakosz és Bryan Ruiz a PSV csatárának neve csenghet a legismerősebben. A keretben igazán nagy sztárok nincsenek, az ország mostanság nem bővelkedik ilyen jelzővel ellátott labdarúgókkal.

Az ellenfél három jóval magasabb szinten rangsorolt válogatott lesz Uruguay, Olaszország és Anglia személyében. Kicsi a bors de erős, a labda pedig gömbölyű, láttunk korábban is nagy meglepetéseket, így senkit nem érdemes előre leírni.

Íme Costa Rica bő VB kerete:
Kapusok: Keilor Navas (Levante ), Patrick Pemberton (Alajuelense), Daniel Cambronero (Herediano), Esteban Alvarado (AZ)

Védők: Johnny Acosta (Alajuelense), Giancarlo González (Columbus Crew), Michael Umana (Saprissa), Óscar Duarte (FC Bruges), Waylon Francis (Columbus Crew ), Heiner Mora (Saprissa), Junior Díaz (Mainz), Christian Gamboa (Rosenborg), Roy Miller (New York Red Bulls), Kendall Waston (Saprissa)

Középpályások: Celso Borges (AIK), Christian Bolanos (Köbenhavn), Esteban Granados (Herediano), Michael Barrantes (Aalesund), Yeltsin Tejeda (Saprissa), Diego Calvo (Valerenga), José Miguel Cubero (Herediano), Carlos Hernández (Wellington Phoenix), Ariel Rodríguez (Alajuelense), Hansell Arauz (Saprissa)

Támadók: Álvaro Saborío (Real Salt Lake), Bryan Ruiz (PSV), Joel Campbell (Olimpiakosz Pireusz), Randall Brenes (Cartaginés), Marco Urena (Kuban Krasznodar ), Jairo Arrieta (Columbus Crew)

Őszi Ádám

VB 2014: Német légiós haddal utazik Japán! - Íme a 23 fős keret

Alberto Zaccheroni, a japán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem teketóriázott bő kerettel, 30-as vagy 28-as névsorral, hanem egyből utazó keretet hirdetett Brazíliába. A keretet sok-sok Európában futballozó játékos alkotja, a német légió a domináns. 

A két legnagyobb sztár Kagava Sindzsi és Honda Keiszuke mellé hét német légiós kapott meghívót, ezzel dominálnak a keret összetételében. Emellett ott lesz Maja Josida  a Southampton, illetve Nagatomo Juto  az Inter védője is. A támadósorban Okazaki Sindzsi a Mainz támadója mellett meghívót kapott az eddig nem igazán favorizált Okubo Josito, aki tavaly hazálya pontvadászatának gólkirálya lett, idén pedig 9 meccsen 6 találatnál jár.

A japán csapat célkitűzése továbbjutni a csoportból, erre pedig megvan az esély, hiszen egy nagyon kiegyenlítettnek tűnő kvartett az övüké, melyben Görögország, Elefántcsontpart és Kolumbia szerepel rajtuk kívül.

Íme Japán 23 fős utazó VB kerete:
Kapusok: Kavasima Eidzsi (Standard Liege), Nisikava Suszaku (Urava Red Diamonds), Gonda Suicsi (FC Tokyo)

Hátvédek: Morisige Maszato (FC Tokyo), Konno Jaszujuki (Gamba Oszaka), Nagatomo Juto (Internazionale), Maja Josida (Southampton), Inoha Maszahiko (Jubilo Iwata), Ucsida Acuto (Schalke 04), Szakai Hiroki (Hannover 96), Szakai Gotoku (VfB Stuttgart)

Középpályások: Endo Jaszuhito (Gamba Oszaka), Honda Keiszuke (AC Milan), Kagava Sindzsi (Manchester United), Haszebe Makoto (1. FC Nürnberg), Kijotake Hirosi (1. FC Nürnberg), Jamagucsi Hotaru (Cerezo Oszaka), Aojama Tosihiro (Sanfrecce Hirosima), Szaito Manabu (Yokohama F. Marinos)

Támadók: Okazaki Sindzsi (Mainz), Kakitani Joicsiro (Cerezo Oszaka), Oszako Juja (1860 München), Okubo Josito (Kavaszaki Frontale)

Őszi Ádám

VB 2014: Falcaóval a bő keretben a torna titkos favoritjánál! - Íme a lista

A sokak által titkos favoritnak tartott Kolumbia szövetségi kapitánya José Pekerman is felfedte bő 30 fős keretét egy hónappal a torna rajtja előtt. A bő listán ott szerepel Radamel Falcao neve is, aki komoly sérülésből lábadozik. 

A keretben négy korosabbnak mondható labdarúgó kapott helyet Aldo Leao Ramírez, Elkín Soto, Luis Perea, illetve Mario Yepes személyében, előbbi kettő nem, ám utóbbi kettő a válogatottban is veteránnak számít. ketten összesen 171 válogatott fellépést tudnak felmutatni. Ahogyan azt a címben is leírtuk, a legnagyobb sztár Falcao felépülésében még mindig bízik Pekerman mester, ám azt, hogy mekkora az esélye a játékra a támadónak nem lehet tudni.

Európában is jól csengő nevekkel találkozhatunk a keretet átfésülve: Camilo Zúniga, Cristian Zapata, James Rodríguez, Fredy Guarín, Juan Fernando Quintero, uan Guillermo Cuadrado, és akkor még a csatárokról nem is szóltunk. Falcao nélkül sem lesz gólképtelen ez a válogatott, ha úgy alakul, erről Jackson Martínez, Bacca és Ramos  gondoskodhatnak főként

Kolumbia egy igen csak nyerhető csoportba került, ahol rajtuk kívül, Japán, Elefántcsontpart és Görögország szerepel.

Íme Kolumbia 30 fős bő VB kerete:
Kapusok: David Ospina (Nice), Farid Mondragón (Deportivo Cali), Camilo Vargas (Independiente Santa Fe)

Védők: Camilo Zúniga (Napoli), Pablo Armero (West Ham), Cristian Zapata (AC Milan), Mario Yepes (Atalanta), Luis Perea (Cruz Azul), Carlos Valdés (San Lorenz), Santiago Arias (PSV), Eder Álvarez Balanta (River Plate), Aquivaldo Mosquera (América)

Középpályások: James Rodríguez (Monaco), Abel Aguilar (Toulouse), Carlos Sánchez (Elche), Fredy Guarín (Internazionale), Juan Fernando Quintero (Porto), Aldo Leao Ramírez (Morelia), Edwin Valencia (Fluminense), Macnelly Torres (al-Sabab), Alex Mejía (Atlético Nacional), Víctor Ibarbo (Cagliari), Elkín Soto (Mainz), Juan Guillermo Cuadrado (Fiorentina)

Csatárok: Jackson Martínez (Porto), Radamel Falcao (AS Monaco), Teófilo Gutiérrez (River Plate), Luis Fernando Muriel (Udinese), Carlos Bacca (Sevilla), Adrián Ramos (Borussia Dortmund)

Őszi Ádám

VB 2014: Bundagyanúba keveredett játékos, hiányzó nagy öregek! - Íme az ausztrál keret

Ange Postecoglou az ausztrál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a harmind jálékost, akik a világbajnokságra készülő keretben kapnak helyet. Meglepetésből akad bőven, a keretszűkítés többrétű lesz, előbb a Dél-Afrika elleni felkészülési meccs után válik meg három játékosától, majd a torna előtt tíz nappal hirdet utazó keretet. 

A torna egyik legmegosztóbb személyisége Bailey Wright az angol harmadosztályú Preston North End játékosa lehet, akit egy hónappal ezelőtt bundagyanú miatt őrizetbe vettek, majd szabadlábra helyeztek a vádak tagadása után. A kapitány hisz ártatlanságában, elmondta, hogy remek szezonon van túl a 21 esztendős védő, aki a sérülésekkel sújtott védelemben kaphat helyet. Továbbá nem kapott maghívót a Chelsea veterán kapuvédője Mark Schwarzer (109), de hasonló képen járt Brett Holman (53), Lucas Neill (96) és Sasa Ognenovski (22) egyaránt. Ők négyen együttesen 280 válogatott fellépést számláltak eddig.

Ott lesz azonban minden ausztrál nagy örömére a New York Red Bulls 34 esztendős csatára Tim Cahill, akitől sokat várnak a szurkolók.

Ausztrália abszolút nincsen könnyű helyzetben. sokan már a pontszerzést is csodának tartanák, ugyanis Hollandia, Spanyolország és Chile szerepel velük együtt a kvartettben.

Íme Ausztrália 30 fős bő VB kerete:
Kapusok: Mark Birighitti (Newcastle Jets), Eugene Galekovic (Adelaide United), Mitchell Langerak (Borussia Dortmund), Mat Ryan (FC Bruges)

Védők: Jason Davidson (Heracles Almelo), Ivan Franjic (Brisbane Roar), Curtis Good (Dundee United), Ryan McGowan (Sandong Luneng), Matthew Spiranovic (Western Sydney Wanderers), Alex Wilkinson (Csonbuk Hyundai Motors), Luke Wilkshire (Dinamo Moszkva), Bailey Wright (Preston North End)

Középpályások: Oliver Bozanic (Luzern), Mark Bresciano (al-Garafa), Joshua Brillante (Newcastle Jets), James Holland (Austria Wien), Mile Jedinak (Crystal Palace), Massimo Luongo (Swindon Town), Matthew McKay (Brisbane Roar), Mark Milligan (Melbourne Victory), Tommy Oar (Utrecht), Tommy Rogic (Melbourne Victory) Adam Sarota (Utrecht), James Troisi (Melbourne Victory), Dario Vidosic (Sion)

Támadók: Tim Cahill (New York Red Bulls), Ben Halloran (Fortuna Düsseldorf), Josh Kennedy (Nagoya Grampus), Matthew Leckie (FSV Frankfurt), Adam Taggart (Newcastle Jets)

Őszi Ádám

VB 2014: Sztárcsatára nélkül utazik Argentína! - Íme a 30 fős bő keret

Alejandro Sabella az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 30 fős bő keretet, melyet majd leszűkít a június 12-én kezdődő brazíliai világbajnokságra. Nem kapott helyet a keretben a Juventus sztárcsatára, ám így is kijelenthetjük, hogy a világ legerősebb támadószekciójával utazik a tornára Argentína. 

A legnagyobb kimaradó egyértelműen Carlos Tévez, aki bár a selejtezők alatt sem kapott lehetőséget, a bő kertbe szinte mindenki odavárta, lévén igen jó szezont futott a Serie A-ban, bajnok és kis híján gólkirály lett. Ha végigfürkésszük a neveket, csodálkozásra egy darabig nincs ok, Agüero, Messi, Higuain, Lavezzi, Palacio, ám a végéhez érve ott van Franco Di Santo a Werder Bremen támadója, aki mindössze 23 meccsen 4 gólig jutott a Bundesligában. Összehasonlítás képen Tévez 33 bajnokin 19 gólt és 8 gólpasszt tudhat magáénak.

Szintén a kimaradó "zenészek" között találjuk Estaban Cambiasso és Javier Pastore, az Inter és a PSG játékosának nevét, akik nemhogy a szűkített, de még a bő keretbe sem fértek be. Ott van ellenben például a az olasz élvonaltól búcsúzó Catania középpályása Fabian Rinaudo. Kiemelendő Nicolas Gaitan hiánya, illetve az, hogy a Boca sérült játékosa Gago ott van, igaz felépülése közeleg.

Kétségtelen, hogy argentin így is a világ legjobb támadóalakzatával támadhat, nem lebecsülve a többi országot, de Sabella, ha belenyúl a támadósorába és cserél, hasonló klasszist tud bevetni, ez pedig nem mindegy. Az Argentin válogatott Bosznia és Hercegovina, Nigéria és Irán ellen mérkőzik meg a csoportküzdelmek során.

Íme Argentína 30 fős bő VB kerete:
Kapusok: Sergio Romero (AS Monaco), Mariano Andújar (Catania), Agustín Orion (Boca Juniors)

Védők: Ezequiel Garay (Benfica), Federico Fernández (Napoli ), Pablo Zabaleta (Manchester City), Marcos Rojo (Sporting CP), José María Basanta (Monterrey), Hugo Campagnaro (Internazionale), Nicolás Otamendi (Atlético Mineiro), Martín Demichelis (Manchester City), Gabriel Mercado (River Plate), Lisandro López (Getafe )

Középpályások: Fernando Gago (Boca Juniors), Lucas Biglia (Lazio), Javier Mascherano (Barcelona), Éver Banega (Newell's Old Boys), Ángel Di María (Real Madrid), Maxi Rodríguez (Newell's Old Boys), Ricardo Álvarez (Inter), Augusto Fernández (Celta Vigo), Enzo Pérez (Benfica), José Sosa (Atlético Madrid), Fabian Rinaudo (Catania)

Támadók: Sergio Agüero (Manchester City), Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuaín (Napoli), Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain), Rodrigo Palacio (Inter), Franco Di Santo (Werder Bremen)

Őszi Ádám

VB 2014: Nincs a keretben a legnépszerűbb iráni labdarúgó!

Adósak vagyunk Irán bő világbajnoki keretével, melyet egy hete hirdetett ki Carlos Queiroz, az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A keretben nagy meglepetésre nem kapott helyet Ali Karimi, aki korábban a Bayern München csapatát is megjárta. 

Az irániak immáron Ausztráliában tartózkodnak és megkezdték a felkészülést, egészen a hónap végéig, mikor is Queuroz majd keretet szűkít. A 127-szeres Ali Karimi kimaradása mellett meglepetés történt a támadósorban, ugyanis meghívót kapott a Rubin Kazany 19 esztendős ifjú tehetsége Szardar Azmun, aki újoncnak számít.

A világbajnokságon Irán ellenfelei Bosznia és Hercegovina, Nigéria és Argentína lesznek.

Íme Irán 28 fős bő VB kerete:
Kapusok: Daniel Davari (Eintracht Braunschweig), Alireza Haghigi (Sporting Covilha), Rahman Ahmadi (Szepahan), Szusa Makani (Fulad)

Védők: Hoszro Heidari (Eszteglal), Hosszein Mahini (Perszepolisz), Merdad Beitasur (Vancouver Whitecaps), Pedzsman Montazeri (Umm-Szalal), Dzsalal Hosszeini (Perszepolisz), Amir Hosszein Szadegi (Eszteglal), Mohammad Reza Kanzadeh (Zob Ahan), Ahmad Alenemeh (Naft), Hasem Beikzadeh (Eszteglal), Eszhan Hadzsszafi (Szepahan), Merdad Puladi (Perszepolisz)

Középpályások: Dzsavad Nekunam (Kuwait SC), Andranik Tejmurian (Eszteglal), Reza Haghigi (Perszepolisz), Haszem Hadadifar (Zob Ahan), Bahtiar Rahmani (Fulad), Askan Dezsagah (Fulham), Maszud Sodzsaei (Las Palmas)

Támadók: Alireza Dzsahanbaks (NEC Nijmegen), Mohammad Reza Kalatbari (Perszepolisz), Mehdi Sarifi (Szepahan), Reza „Gucci” Gucsannedzsad (Charlton Athletic), Karim Anszarifard (Traktor Szazi), Szardar Azmun (Rubin Kazany)

Őszi Ádám

VB 2014: Kimaradt a keretből a nigériai sztárcsatár! - Íme a 30 fős keret

A magyar lelkületű szurkolók fellélegezhetnek Stephen Keshi a nigériai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya  ugyanis nem küldött meghívót a Heerenveen magyar-nigériai kettős állampolgárának Kenneth Otigbának, ezáltal még mindig kérdés, hogy a mostanság padozó tehetség melyik válogatottat választja. A legnagyobb meglepetés azonban a remek formát mutató Uche kimaradása. 

A Villareal csapatában 13 gólig jutó Uche, nem kapott meghívót, így biztosan lemarad a brazíliai világeseményről. Kihagyása nagy meglepetést okozott, látván azt, hogy kik kerültek be a támadószekcióba, a döntés némileg érthetetlen.

Az  afrikai nemzetek kupájának címvédője, a csoportküzdelmek során megméretteti tudását, Argentina, Bosznia és Irán legjobbjaival.

Íme Nigéria 30 fős bő VB kerete:
Kapusok: Vincent Enyeama (Lille), Austin Ejide (Hapoel Beer Sheva), Chigozie Agbim (Gombe United), Daniel Akpeyi (Warri Wolves)

Védők: Elderson Echiejile (Monaco), Juwon Oshaniwa (Asdod), Efe Ambrose (Celtic), Godfrey Oboabona (Caykur Rizespor), Azubuike Egwuekwe (Warri Wolves), Kenneth Omeruo (Middlesbrough), Joseph Yobo (Norwich City), Kunle Odunlami (Sunshine Stars)

Középpályások: John Mikel Obi (Chelsea), Ogenyi Onazi (Lazio), Ramon Azeez (Almería), Ejike Uzoenyi (Enugu Rangers), Sunday Mba (CA Bastia), Reuben Gabriel (Waasland-Beveren), Nosa Igiebor (Betis), Joel Obi (Parma), Michael Uchebo (Cercle Bruges)

Támadók: Ahmed Musa (CSZKA Moszkva), Shola Ameobi (Newcastle United), Victor Moses (Liverpool), Emmanuel Emenike (Fenerbahce), Obi Nsofor Obinna (Chievo), Osaze Odemwingie (Stoke City), Babatunde Michael (Volin Luck), Uche Nwofor (Heerenveen), Nnamdi Oduamadi (Varese)

Őszi Ádám