2015. április 13., hétfő

Nagy balhé, nagy büntetés! - Kirúgták a 80-szoros válogatott védőt

A Bayer Leverkusen labdarúgócsapata hivatalos közleményben tudatta, hogy Emir Spahic már nem tartozik a klub kötelékébe, a múlt heti kupamérkőzést követő balhé a játékos állásába került. A döntés végleges, sokat nem kellett gondolkozni a videofelvételek önmagukért beszélnek.  

Mint ismeretes a Gyógyszergyáriak büntetőkkel bukták el a Bayern München utáni Német Kupa negyeddöntőt, ám sokak számára mégsem emiatt maradt emlékezetes az összecsapás, hanem Emir Spahic ámokfutása miatt. A 80-szoros bosnyák válogatott védő a mérkőzést követően pár a találkozóra kilátogató barátját próbálta bevinni a gyepre, illetve az öltözőfolyosóba, ám ezt a biztonsági szolgálat emberei nem honorálták, a labdarúgó pedig ámokfutásba kezdett. Több mellényest megütött, majd egyet pedig lefejelt. Sejthettük, hogy az ügynek komoly következményei lesznek, ám ekkora szigorra talán a legtöbben nem gondotlak.

A Leverkusen így tudatta döntését a közvéleménnyel - "Emir Spahic kiváló futballista, aki nagy szolgálatokat tett a Bayernek. Ugyanakkor a szerdai incidens kivizsgálása után a klubnak nincs más választása. A videobizonyítékok valósággal sokkoltak minket. Nem várhatunk a jogi procedúra és a várható büntetőügy végére, saját hatáskörben döntenünk kellett. A Bayer Leverkusen azonnali hatállyal szerződést bontott Emir Spahiccsal"

Őszi Ádám

MLS: Rangadót nyert a címvédő, Kaká újra betalált

Ez a hétvége is véget ért, az MLS két igen jó mérkőzéssel zárta meccssorát. Idegenben nyert az Orlando City, Kaká újfent eredményes tudott lenni, míg a címvédő, pocsék szezonrajtot kifogó Galaxy egy góllal múlta felül a Sounderst. Folytatás jövő héten, a cikkben megtaláljátok a menetrendet, a góllövőlistát és a tabellát egyaránt. 

Portland Timbers – Orlando City 0-2 (0-1)
G: - ill. Larin (30.), Kaká (85.-büntető)

Jól játszott, nem került alárendelt szerepbe a Timbers, ám ezen az estén gyakorlatilag semmi nem jött össze a hazaiaknak, ellenben az Orlando kétszer is bevette Kwarasey kapuját. Több ízben is megszerezhette volna a vezetést a hazai csapat, ám valami mindig közbeszúlt, vagy a játékosok voltak pontatlanok, vagy a kapuvédő csinálta remekül a dolgát, vagy pedig odaért egy blokkoló láb. A 30. percben aztán egy szélről történő beadást Larin mellel tett a kaouba közelről, ezzel feladva a leckét a Portland számára, mely örülhetett, hogy a 45. percben nem került emberhátrányba, Chara úszott meg felettébb érdekes módon sárgával egy utolsó emberként történő lerántást. A fordulást követően jó iramban zajlott a mérkőzés, az egyenlítés azonban elmaradt, míg nem Urruti szabálytalansága révén a vendégek kaptak tizenegyest, ezt pedig Kaká magabiztosan értékesítette. A brazil aranylabdás immáron három gólnál tart.

L. A. Galaxy – Seattle Sounders 1-0 (1-0)
G: Gordon (23.) ill. -

Remek mérkőzést vívott egymással a Galaxy és a Sounders, a mérkőzés elején két ízben is a vendégek álltak közel a gólszerzéshez, ám mindkét fejest bravúrosan hárította Penedo a hazaiak kapuvédője. A 23. percben aztán rezgett a háló, egy beívelt szabadrúgást Gonzalez tett tovább fejjel, a labdára pedig érkezett Gordon, aki közelről a kapuba bólintott, ezzel vezetést szerezve a címvédőnek. A fordulást követően aztán Frei megmutatta, hogyan kell védeni, a svájci kapuvédő gyönyörűen ért le a rövid alsóra, megmentve ezzel csapatát a gólról. Az 53. percben aztán a Seattle lódulhatott meg egy labdaszerzést követően, remek volt az alapvonali lefutás, ahogyan a visszagurítás is, ám az érkező támadó telibe találta a rövid sarkon álló hazai kapuvédőt. Próbálkoztak a vendégek, próbálkoztak, ám a gól nem akart összejönni, Martins löketét is nagyon magabiztosan fogta Penedo. A 86. percben aztán még egyszer utoljára megvolt az egyenlítési lehetőség, ám Penedo remekül jött ki és vadászta le a játékszert ellenfele lábáról, ezzel megőrizve csapata előnyét, s a három bajnoki pontot.

A hétvégi forduló eredményei:
Vancouver Whitecaps – Columbus Crew 2-2
FC Dallas – Colorado Rapids 0-4
New England – Columbus Crew 0-0
Philadelphia – New York City 2-1
D.C. United – New York Red Bulls 2-2
Houston Dynamo – Montreal Impact 3-0 
Sporting Kansas – Real Salt Lake 0-0
San Jose Earthquakes – Vancouver Whitecaps 1-0 

A folytatásban…
ápr. 17. 01:00 New York City - Philadelphia 
ápr. 18. 01:00 New York Red Bulls - San Jose Earthquakes (Eurosport 2)
ápr. 18. 21:00 Montreal Impact - Chicago Fire  (Eurosport 2)
ápr. 19. 01:00 D.C. United - Houston Dynamo
ápr. 19. 01:30 Columbus Crew - Orlando City
ápr. 19. 02:30 FC Dallas - Toronto FC
ápr. 19. 03:00 Colorado Rapids - Seattle Sounders
ápr. 19. 03:30 Real Salt Lake - Vancouver Whitecaps
ápr. 19. 04:30 L. A. Galaxy - Sporting Kansas
ápr. 19. 23:00 Philadelphia - New England  (Eurosport 2)

ápr. 20. 01:00 New York City - Portland Timbers (Eurosport 2)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Rivero (Vancouver Whitecaps) 5 gól
2. Dempsey (Seattle Sounders) 3 gól
2. Perez (FC Dallas) 3 gól
2. Wondolowski (San Jose Earthquakes) 3 gól
2. Adi (Portland Timbers) 3 gól
2. Martins (Seattle Sounders) 3 gól
2. Aristeguieta (Philodelphia) 3 gól
2. Camara (Columbus Crew) 3 gól
2. Kaka (Orlando City) 3 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám