2015. március 30., hétfő

Újfent nyert Kolumbia, Falcao megint betalált

Hétfőn sem maradtunk válogatott mérkőzések nélkül, igaz patinás párosításokat nem találunk az eredménysorban, de a bogyó járta az útját. Kamerun két gólos hátrányból állt fel, a szlovén csapat pedig meglepő vereséget szenvedett, míg Kolumbia könnyedén nyert soros ellenfelével szemben. 

Kuvait - Kolumbia 1-3 (1-1)
G: Al-Enezi (45+1.) ill. Aguilar (22.), Cardona (68.), Falcao (74.-büntető)

Tovább tart Kolumbia jó szereplése, Falcao és társai két Brazília elleni mérkőzést leszámítva 2013 októbere óta nem találtak legyőzőre. A világbajnokságon és az azt követően első barátságos meccsen is a Selecao babrált ki velük, ám a csapat nagyon egyben van. Ezúttal Kuvait legjobbjainak legyőzése nem jelentett gondot, furcsa is lett volna, ha másként alakul az eredmény. Falcao pár napja Bahrein ellen kettőt vállalat, most pedig büntetőből talált be, Manchesterbe tehát három gól után tér vissza, a Vörös Ördögök szurkolói remélik, hogy tapadt rá egy kis önbizalom a válogatottban.

Katar - Szolovénia 1-0 (0-0)
G: Hassan (46.) ill. -

Katar lesz a 2022-es labdarúgó világbajnokság házigazdája, s szép lassan el kell kezdeni megalapozni annak a válogatottnak az alapjait, mely a tornán helyt kíván állni a legnagyobb csapatok közt. Ez a csapat még nem az a csapat, ezt az eredménysor is mutatja, ám ezen az estén nagy meglepetésre Szlovénia nem tudott mit kezdeni arab ellenfelével, mely a második félidőre kijőve rögtön megszerezte a vezetést, ezt pedig meg is őrizte a mérkőzés végéig.

További eredmények:
Indonézia - Mianmar 2-1 (Maitimo 61., Gonzáles 74. ill. Htan 87.)
Fehéroroszország - Gabon 0-0
Thaiföld - Kamerun 2-3 (Deeprom 15., Chedjou 31.-öngól ill. Moukandjo 42., Nije 77.-büntető, Kadiang 88.)
Omán - Algéria 1-4 (Al-Busaidi 74. ill. Belfodil 2., 62., Feghouli 24., 61.)
Bahrein - Fülöp-szigetek 2-1 (Aaish 29., Abdo 31. ill. Ott 61.)

Őszi Ádám

Gareth Bale lehet a Chelsea legjobban fizetett játékosa

Továbbra is slágertéma Gareth Bale klubváltása. A legkomolyabb kérő a Chelsea lehet a nyáron, mely a Real Madrid és a játékos számára egyaránt kedvező ajánlattal állhat elő. Amennyiben az üzlet beteljesedik, a walesi lehet a klub történetének legjobban fizetett játékosa. 

Megszokhattuk, hogy eszméletlen pénzekkel dobálóznak a labdarúgásban, a Chelsea pedig a futballtörténelem egyik legnagyobb transzferének előkészítésében settenkedik. A legfrissebb sajtóhírek szerint 75 millió eurót is hajlandóak letenni a Real Madrid asztalára, ha pedig ez megvan, s sikerült megegyeznie a kluboknak, akkor álomfizetéssel tömnék meg Bale zsebét.

A villámléptű walesi szélső most sem keres rosszul, heti 200 ezer fontot tesz zsebre, ez megegyezik a londoni klub két legjobban fizetett játékosának "zsebpénzével", Fabregas és Diego Costa ugyanis ennyit keres a Chelsea labdarúgójaként. Ez az össze harmadával nőhet, Bale 300 ezer fontos zsebpénzt kaphat "Abramovics "papától", mely éves szinten közel 17 millió font, euróra átszámítva majdnem 22 millió.

Ez azonban még a távoli jövő, a hírt mindenki kezelje spekulációként. Egy biztos, Mourinho kedveli a walesit, emlékezhetünk rá, hogy az ő madridi regnálása alatt került az egykori Spurs játékosra Real mez.

Őszi Ádám

MLS: Újfent kikapott a Toronto - eredmények

Megszerezte első idei győzelmét a Chicago Fire, mely a szintén nyeretlen Pihilodelphia ellen lépett pályára, míg a Real Salt Lake a Toronto legjobbjainak "intett be". Folytatás jövő héten... 

Chicago Fire - Philadelphia 1-0 (1-0)
G: Adailton (37.) ill. -
Kiállítás: - ill. Fred (72.)

A Chicago Fire nyerte meg a nyeretlenek csatáját. Mindkét csapat pocsék szezonrajtot tudhat magáénak, s a mutatott játékkal sem lehetnek elégedettek a szurkolók, ám ezúttal a hazai hívek örülhettek, ugyanis Adailton csúsztatása mint kiderült három pontot ért. A Fire több helyzetet alakított ki, míg a vendégek igazán kaput sem találtak, igaz a második félidőt igen megnyomták, ám ez is csak a mezőnyben, labdabirtoklásban mutatkozott meg. Ráadásul tíz emberrel fejezték be a meccset, Fred mindössze öt percet töltött a pályán, becserélése után nemsokkal mehetett is zuhanyozni egy durva belépő gyanánt. A Fire ezzel megszerezte első győzelmét, első pontjait, míg a Philodelphia szurkolóknak továbbra is be kell érniük az első két körben megszerzett két ponttal.

Real Salt Lake - Toronto FC 2-1 (1-0)
G: Mulholland (38.), Allen (89.) ill. Goncalves (88.)

Teljesen kiegyenlített csatát vívott egymással a két csapat, ám a helyzeteivel jobban sáfárkodott a Real Salt Lake, mely gyors gólváltást követően zsebelte be a három bajnoki pontot. A 38. perctől fogva a Toronto FC, melytől sokat várnak, s igen csak jól erősített, futhatott az eredmény után. Úgy festett, hogy egy gólos meccsen dől el a pontok sorsa, ám a végjáték forgatókönyve nem volt ilyen egyszerű. A 88. percben Goncalves révén sikerült egyenlíteni, ám az öröm nem tarthatott sokáig, egy perc sem telt el, s a csereként beálló Allen talpra ugrasztotta a hazai publikumot. A Real három meccs után veretlen, míg a Toronto a nyitómeccsen begyűjtött három pont után két vereséget számlál...

A hétvégi forduló eredményei:
New England - San Jose Earthquakes 2-1
Montreal Impact - Orlando City 2-2
New York City - Sporting Kansas 0-1
D.C. United - Los Angeles Galaxy 1-0
Columbus Crew - New York Red Bulls 1-2
Vancouver Whitecaps - Portland Timbers 2-1
Houston Dynamo - Colorado Rapids 0-0
FC Dallas - Seattle Sounders 0-0

A folytatásban, jövő héten:
ápr. 4. 01:00 Orlando City - D.C. United (Eurosport 2)
ápr. 4. 21:00 Chicago Fire - Toronto FC  (Eurosport 2)
ápr. 5. 01:00 Colorado Rapids - New England
ápr. 5. 04:00 Seattle Sounders - Houston Dynamo
ápr. 5. 04:00 Vancouver Whitecaps - Los Angeles Galaxy
ápr. 5. 04:30 Portland Timbers - FC Dallas
ápr. 5. 23:00 San Jose Earthquakes - Real Salt Lake  (Eurosport)
ápr. 6. 01:00 Sporting Kansas - Philadelphia  (Eurosport )

A góllövőlista élmezőnye:
1. Dempsey (Seattle Sounders) 3 gól
1. Perez (FC Dallas) 3 gól
1. Rivero (Vancouver Whitecaps) 3 gól
1. Wondolowski (San Jose Earthquakes) 3 gól
1. Adi (Portland Timbers) 3 gól
6. Altidore (Toronto) 2 gól
6. Aristeguieta (Philodelphia) 2 gól
6. Martins (Seattle Sounders) 2 gól
6. Keane (Los Angeles Galaxy) 2 gól
6. Sam (New York Red Bulls) 2 gól
6. Rowe (New England Revolution) 2 gól
6. Kaká (Orlando City) 2 gól
6. Opara (Sporting Kansas) 2 gól
6. Wright-Phillips (New York Red Bulls) 2 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:



Őszi Ádám