2014. június 29., vasárnap

Huntelaar a 94. percben lőtte tovább Hollandiát

Hollandia lesz ott a negyeddöntőben, miután hathatós bírói segítséggel egy kétes tizenegyest követően a hosszabbításban fordított a remekül játszó Mexikó ellen.  A mindent eldöntő tizenegyes igen megosztja a közvéleményt, ahogyan a szurkolókat is. Talán nem így kellett volna eldönteni...

1. félidő: A várakozásokkal ellentétben a holland csapat sehol sem volt, a mérkőzés irányítását Mexikó ragadta meg és ez mindvégig így volt az első félidő során. Van Gaal gyorsan meg kellett hogy bontsa a csapatát, ugyanis De Jong helyett a 9. percben Martins Indi lépett a pályára, peches sérülés húzódott az eset hátterében. Mexikó több lövést is eleresztett, ám különösebb veszélyt ezek a kísérletek nem jelentettek Cillessen kapujára.

Az első valamirevaló lehetőséget a 17. percben jegyezhettük fel, ekkor egy remek támadás végén Herrera lőtt 14 méterről kicsivel a jobb kapufa mellé. Három minutummal később aztán ismételten veszélyben forgott a holland kapu, a mexikói játékosok tizenegyest reklamáltak, és elképzelhető, hogy jogosan, ugyanis fejmagasságban, a támadó fejét megrúgva sikerült felszabadítania a védőnek. A 24. percben aztán Salcido szánta el magát egy váratlan lövésre, 35-ről megkínálta és bizony Cillessen csak szögletre tudott menteni.

A 27. percben aztán a túloldalon is történt valami, Van Perise lépett ki a védők közül és szelídítette meg a labdát, ám az némileg alá került, így lövése igen gyatrára sikeredett. A túloldalon aztán Dos Santos lőtt és nem sokkal tévedett. Ezt követően sokáig mezőnyben folyt a játék, Mexikó irányított, a hollandok pedig nyomozták a labdát. A 42. percben  Cilessen mutatott be hatalmas védést, majd jött egy kétes szituáció, az egyik holland belerúgott földön fekvő ellenfelébe, ezt azonban nem látta a bíró, így elmaradt a jogosnak tűnő piros lap. A végén aztán majdnem a hollandok örülhetek, a mexikói védelem adott el egy labdát, amivel mehettek a hollandok, ám Robben elől az utolsó pillanatban sikerült tisztázni, a szituáció ismételten vitatható volt. Az eset kapcsán megsérült Moreno, aki hordágyon hagyta el a pályát, ezzel megbomlott a közép-amerikaiak védelme.

2. félidő: A második játékrészt egy mexikói gól nyitotta, Dos Santos mellel vette át a labdát, majd 25 méterről kapásból lőtt a kapu bal alsó sarkába esélyt sem hagyva a holland kapuvésőnek. Az 55. percben aztán Peralta próbálta kettőre növelni az előnyt, Cillessen azonban résen volt. A bekapott gól után kezdtek magukhoz térni a hollandok, kapujához szegezték Mexikót. Az 57. percben aztán Ochoa védett hatalmas bravúrral, a kapuvédő reflexből a kapufára tolta a játékszert. 

A 60. percben aztán Robben megpattanó lövése veszélyeztetett, ám elment a kapu mellett. Nem maradt el ez a mérkőzés sem igazi Robben szóló nélkül, a Bayern sztárja jobb oldalról tört be és lőtt, Ochoa pedig bravúrosan szögletre mentett. Tíz perccel a vége előtt Salcido hámozta magát át két védőn és került lövőhelyzetbe, ám lökete csúnyán fölé szállt. A végjátékot nagyon megnyomták a hollanok, ennek pedig meg is lett az eredménye, csak nem mindegy, hogy miként. 

A 85. percben előbb Ochoa védett hatalmas bravúrral négy méterről remekül kimozdulva, ám les miatt a játékvezető már amúgy is kifelé ítélt szabadrúgást. Két minutummal a rendes játékidő vége előtt aztán Robben beívelt szögletét fejelték vissza, az érkező Sneijder pedig tizenhatról a kapuba bombázott. A hosszabbításban aztán jött a dráma, Robben és Marquez találkozását szabálytalannak ítélte meg a játékvezető. A megítélt büntetőt Huntelaar értékesítette, ezzel továbblőtte Hollandiát.

Mexikó nem érdemelt vereséget, főleg nem így, egy vitatott tizenegyes által. 

Hollandia - Mexikó 2-1 (0-0)
Fortaleza, Estádio Castelão 59037 néző, vezette:: Pedro Proença (portugál) 
Hollandia: Cillessen - Vlaar, De Vrij, Blind, Verhaegh (Depay 57.) - De Jong (Martins Indi 9.), Sneijder, Wijnaldum - Kuyt, Van Persie (Huntelaar 76.), Robben.
Mexikó: Ochoa - Rodriguez, Salcido, Marquez, Moreno (Reyes 46.), Layun - Herrera, Guardado, Aguilar - Peralta (Hernandez 75.), Dos Santos (Aquino 61.).
G: Sneijder (88.), Huntelaar (90+4.-büntető) ill. Dos Santos (48.)
S: - ill. Aguilar (69.), Marquez (90+2.), Guardado (90+3.)
Kiállítás: - ill. -

Arrow

Tragédia: Halálos áldozatot hozott a kolumbiai örömünnep

Tragédiába torkollott a kolumbiai örömünnep azt követően, hogy a válogatott története legnagyobb sikerét elkönyvelve bejutott a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé. A fővárosban Bogotában ünneplő tömegben életét vesztette egy fiatal hölgy, halálát lőtt sem okozta. 

Hiába rendeltek el alkoholtilalmat és a fegyverviselést is betiltották a meccsnapon, a tömegben még is akadt olyan, akinél volt lőfegyver, ez pedig halált hozott. A hatóságok tájékoztatása szerint nem célzott lövés, hanem egy eltévedt golyó végzett a 25 esztendős hölggyel, aki a kórházba szállítása után nemsokkal életét vesztette. 

Arrow

James Rodríguez Real vagy Barca? - megkaptuk a választ..

Kolumbiában új nemzeti hős született  James Rodriguez személyében. A Monaco középpályása fantasztikusan játszott az Uruguay elleni nyolcaddöntős során és két remekbe szabott góljának köszönhetően története során először jutott a nyolc közé Kolumbia. Az újságírók nem tétlenkedtek, egyből az ifjú játékosnak szegezték a kérdést! Barca vagy Real? 

"Szeretnék Spanyolországban játszani! Álomszerű lenne a világ legjobb bajnokságában. A Madridot preferálom a Barcelonával szemben." - mondta a kolumbiaiak hőse a 22 esztendős James Rodriguez, aki két találatával immáron összesen ötnél jár és jelenleg vezeti a világbajnokság góllövőlistáját. 

A korábbi Porto játékost egy éve hatalmas összegért, 45 millió euróért vette meg a hercegségi klub. Piaci árát 35 millió euróra taksálják, ez az összeg pedig minden bizonnyal a világbajnokság után megugrik.

Arrow

Úgy fest, megvan Gera új csapata

Az új szó igen erős kifejezés, mondjuk, úgy, hogy régi-új, ugyanis Gera Zoltán egyszer már játszott a Ferencváros együttesében és hatalmas közönség kedvencnek számított. Nagyon úgy tűnik, hogy eljött a visszatérés ideje, a felek már tárgyalóasztalhoz ültek. 

Gera Zoltán hazatérése egyre biztosabbnak tűnik a West Brom csapatával szakító irányító középpályás a Ferencvárosnál edz. Tíz esztendeje immáron, hogy elhagyta a klubot, most azonban visszatérhet és nem levezetni szeretne még. A vetetőedző Thomas Doll jó véleménnyel vak Geráról, tetszik neki, amit a 35 esztendős válogatott labdarúgó az edzéseken mutatott.  A felek elismerték, hogy tárgyalóasztalhoz ültek a megállapodás pedig bármikor megszülethet.

A nagy visszatérés érdekében a hírek szerint Gera a fizetési igényeiből is hajlandó engedni, fele annyi pénzért játszhat, mint Leonardo, akinek helyét veheti át a csapatban. Leonardo körülbelül havi 20 ezer eurót keresett. 

Arrow 

Pompás DVTk gólok, újabb győzelem

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a Diósgyőr ládarúgócsapata, ezúttal a szlovák első vonalból kieső FC Nitra ellen. A találkozó 2-0-ás miskolci sikert hozott, a gólokról Nikházi és Grumic gondoskodtak, nem is akármilyen kivitelezésben. 

"Még mindig tompák vagyunk kicsit, ami normális ilyenkor, hiszen nagyon kemény munkát végeztünk el egy hét alatt. Csütörtökre kell frissnek lennünk. Két mérkőzést játszottunk, gólt sem kaptunk, rúgtunk négyet és nincs sérült játékosunk. Ez nagyon nagy pozitívum. Sokat dolgoztunk, a játékosoknak megköszöntem, hogy partnerek voltak ebben, ezért nyugodtabb vagyok már kicsit az Európa Liga meccs előtt. A fiúk kapnak most egy nap szabadságot, hétfőn újra edzés, készülnünk kell tovább, hiszen nem csak egy meccset fogunk játszani. Nemsokára kezdődik a bajnokság is, gondolnunk kell arra is" - olvashatóak Tomiszlav Szivics gondolatai a dvtk.eu-n a klub hivatalos honlapján.

A Diósgyőr jövő csütörtökön kezdi meg a szereplést az Európa Ligában, a csapat itthon fogadja a máltai Birkirkara együttesét.

Arrow 

VB 2014: Folytatódik az élet-halál harc! - előzetes

Brazília szerencsével, míg Kolumbia roppant könnyedén jutott a negyeddöntőbe, ők már a következő körre készülhetnek egymás ellenében, míg a mezőny fennmaradó része még a nyolcaddöntős mérkőzésekre gyúr. A mai napon is két mérkőzés, négy válogatott lesz a fókuszban, többek között a remek formát mutató Hollandia és a vb meglepetéscsapata Costa Rica. Nézzük mit várhatunk a mai naptól. 

3. Nyolcaddöntő
Hollandia - Mexikó 18:00 (m1)
Fortaleza, Estádio Castelão
Játékvezető: Pedro Proença (portugál)

Igen jó mérkőzésnek ígérkezik Hollandia és Mexikó összecsapása és higgyék el, nem kell félteni az Ochoa vezette közép-amerikaiakat. Egyik csapatnak sincsen nagy hiányzója, a fő kérdés pedig az lehet, hogy Robben milyen napot fog ki, hogyan tudják majd tartani a mexikói védők. Egyszer már sikerült kikapcsolniuk egy zseniális játékost a csoportkörök során Neymar személyében, akkor Brazília nem bírta feltörni a hátsó reteszt.

A két válogatott 1998-ban már összefutott egyszer a világbajnokságon, akkor a csoportkörben egy 2-2-es döntetlen született, mely akkor mindkét csapat továbbjutását jelentette, ma biztosan csak az egyik gárda marad majd talpon. Azóta két barátságos meccset játszottak a felek, mindkét alkalommal 2-1-es holland győzelem született. 

4. Nyolcaddöntő
Costa Rica - Görögország 22:00 (m1)
Recife, Arena Pernambuco
Játékvezető: Benjamin Jon Williams (ausztrál)

Costa Rica hatalmas meglepetést nyújtott eddig, hiszen legyőzte Olaszországot, Uruguayt és döntetlent ért el Anglia ellenében is, ezzel pedig megnyerte csoportját, melyre senki nem számított. Az ellenfél a görög válogatott drámai körülmények között, egy a 94. percben értékesített tizenegyessel vívta ki az egyenes kieséses szakaszban történő részvétel jogát, úgy, hogy mindössze két gólt szereztek. Egy biztos, Costa Rica számára nagyon nagy feladat lesz feltörni a görög falankszot, mert ha valamit tudnak akkor az a védekezés.

A két csapat nem játszott még egymással.

Arrow

VB 2014: Megsérült és nem játszhat a német válogatott csatára

Kihagyja az Algéria elleni nyolcaddöntőt a Nationalelf támadója Lukas Podolski, aki kisebb sérüléssel bajlódik. A kapitány nem árulta el a sérülés mivoltát, csupán annyit mondott, jobbnak látja, ha pihenteti játékosát. 

Joachim Löw szövetségi kapitány elmondása szerint a támadó világbajnoki szereplése a továbbiakban nincsen veszélyben, ám 2-3 napos pihenőre van szüksége, hogy teljes mértékben egészséges legyen. Játékával csak egy komolyabb sérülés lehetőségét kockáztatnák, ennyit pedig nem ér az egész. 

Podolski ezen a világbajnokságon még nem talált az ellenfelek kapujába, igaz játéklehetőséget sem kapott túl sokat. A Nationalelf hétfőn késő este 22 órakor mérkőzik meg Algéria legjobbjaival, tét a nyolcba jutás.

Arrow

Napoli: Átesett az orvosin, nemsokára aláírhat a spanyol támadó

Országot, bajnokságot és klubot válthat Miguel Pérez Cuesta, avagy művésznevén Michu a Swansea City spanyol csatára. A támadó Nápolyban vett részt orvosi vizsgálaton. A transzfer nemsokára hivatalos lehet. 

A 28 esztendős gólvágó iránt hazájából az Atletico Madrid is érdeklődött, ám úgy fest, az a szál elvarratott, Michu a Napoli játékosa lesz. Az egyszeres spanyol válogatott gólfelelős nem tudhat maga mögött jó szezont, rengeteg ideig sérülések hátráltatták, mostanra azonban rendbe jött. A 2013/2014-es szezont figyelembe véve mindössze 24 mérkőzést játszott, ez idő alatt pedig 6 gólt és 6 gólpasszt számlált.

Piaci árát a transfermarkt.de 12 millió euróra taksálja, szerződése még két esztendőig köti a walesi klubhoz.

Michu karrierje számokban:
2008-2011 Celta Vigo 112 mérkőzés 17 gól
2011-2012 Rayo Vallecano 39 mérkőzés 17 gól
2012-2014 Swansea City 67 mérkőzés 27 gól

Arrow