2012. augusztus 5., vasárnap

A Málaga csatára mégsem Londonban folytatja, aláírt Oroszországba

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Salomón Rondónt szeretné leigazolni a Tottenham csapata. A játékos vételára körülbelül 10 millió fontra taksálják. Hivatalossá vált, hogy a fiatal 22 esztendős venezuelai válogatott gólvágó nem lesz a Spurs játékosa, ugyanis aláírt a Rubin Kazany csapatához. A vételárat nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit, hogy Rondón négy évre kötelezte el magát. Ami biztos, bármilyen összegről is legyen szó, az most nagy segítség a csőd szélén táncoló Málaga számára. A venezuelai csatár  67 bajnokin lépett pályára a málaga színeiben és ezeken 25 gólt szerzett. 

Szerző: Őszi Ádám

Abidal visszatérhet talán már decemberben

Nagy kérdés volt, hogy futballozhat-e még a Barcelona francia válogatott védője Eric Abidal. Mint az köztudott a játékosnál tavaly daganatot diagnosztizáltak. Egy sikeres műtéttel eltávolították májáról a tumort, a Manchester United elleni BL döntőn már szerepelt is a katalán csapatban. Nemsokkal később jött a nagyon rossz hír, Abidalnak életmentő műtétre van szüksége, májtranszplantációt kell végrehajtani, kérdéses volt az élete, nem hogy a pályafutása. A műtét szerencsére sikeres volt szervezete elfogadta az új májat, nemrégen pedig elkezdett mozogni. Az orvosok szerint Abidal a pályára is visszatérhet, ám ezt pontosan még nem lehet megmondani mikor. A francia, jól érzi magát és decemberre tervezi visszatérését, ám akkor sem lesz csalódott, ha ez csúszik. A tegnapi PSG-Barcelona mérkőzésen szülőhazájában Franciaországban ő végezte el a kezdőrúgást óriási ováció közepette.  

"Jól vagyok, sokkal jobban, mint három hónapja. Követem az orvosok utasításait. Már elkezdtem kicsit dolgozni az edzőteremben, mivel jól éreztem magam, folytatom, és decemberben meglátjuk, hogy játszhatok-e már." - így nyilatkozott Abidal

Szerző: Őszi Ádám

Manchester: Megszületett a megállapodás a brazil tinisztárról, elképesztő összeg...

Olyan hírek láttak napvilágot Angliában, mely szerint a Manchester United és a Sao Paulo sikeresen megegyezett Lucas Moura vételárában. A 19 éves szuper tehetség állítólag 30 millió fontjába kerül a Vörös Ördögöknek. Ha igaz a hír akkor felvetődik egy kérdés, hogy hol van a Sir Alex Ferguson által követelt ár-érték egyensúly. A mester korábban kritizált több klubot, hogy olyan összegeket adnak játékosokért, melyek nem reálisak. Ez a transzfer sem tűnik éppen annak, egy 19 éves tehetségről van szó, melyért euróra átszámítva 35 milliót ad a klub. Na mindegy, ők tudják ez nem a mi dolgunk, csak megjegyzendő dolog. Állítólag Lucas már át is esett az orvosi vizsgálatokon, a tegnapi Honduras elleni negyeddöntőt követően. A szerződés aláírására nemsokára sor kerülhet, ha a United hazatér Norvégiából. Az ügy, még nem hivatalos.

Szerző: Őszi Ádám

Arsenal: Chamakh Olaszországba szerződhet

A Times arról számolt be, hogy Arsena Wenger az Ágyúsok vezetőedzője nem gördít akadályt az elé, hogy a 28 esztendős Marokkói csatár Marouane Chamakh távozzon a klubtól. Állítólag a Fiorentina már fel is vette a kapcsolatot és tárgyalnak a játékos megszerzéséről. A marokkói csatárt élő szerződés köti a klubhoz, így körülbelül a piaci értékét, vagy annál nagyobb összeget kell  letenni a firenzei csapatnak. Chamackh becsült piaci értéke a transfermarkt.de szerint 5,5 millió euró. Ez az összeg elég alacsony, jelentősen visszaesett az értéke, mivel nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket Londonban, hiszen 63 mérkőzésen 12 alkalommal volt csupán eredményes. Értéke londoni tartózkodása elején még elérte a 17 millió eurót, látható mekkora a visszaesés. A Fiorentina érdeklése komoly, Wenger zöld utat adott a transfernek, szóval már csak a részletekben kell megállapodnia a feleknek.  

Szerző: Őszi Ádám