2015. november 12., csütörtök

Bundesliga: Lewandowskit beérték a góllövőlistán! - Top10

Az idei szezonban még nem jelentkeztünk góllövőlistákkal foglalkozó cikksorozatunkkal, a La Liga, a Serie A , illetve a Premier League után most azonban bemutatjuk a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2015/16-os szezonjának eddigi legeredményesebb labdarúgóit. Robert Lewandowskinak vetélytársai akadtak...!

Mesterötös az egyik legnagyobb rivális, a Wolfsburg hálójába, fantasztikus teljesítmény a BL-ben, a Bundesligában és a válogatottban egyaránt. Bizonyára mindenki kitalálta, hogy Robert Lewandowskiról van szó. A lengyel hatalmas formát mutatott, ám ilyen klasszis produktumot nem lehet végigvinni egy egész szezonon át, nem lehet minden meccsen duplázni, vagy éppen triplázni. Az utóbbi hetekben a gólcsap kissé elapadt, ám így is két gól fűződik a nevéhez az utóbbi három fordulóban, igaz a gólkirályi címért folytatott küzdelemben vetélytársai akadtak. Az élen jelen állás szerint holtverseny alakult ki. 

Zseniális szezont fut a Borussia Dortmund gaboni kiválósága, Aubameyang, aki a 10. fordulóban triplázni tudott, s beérte az akkor még éllovas lengyelt. Azóta mindketten egy-egy gólt szereztek. Ott settenkedik a két élmenő mögött a lesipuskás Thomas Müller, a Bayern München második legeredményesebb játékosa három gólos lemaradásban van, egyébként azonban kiegyensúlyozottan teljesít,s szépen gyűjtögeti a gólokat.

Ezt követően azonban nagy szakadék tátong, az üldözők négy góllal el vannak maradva Müller mögött. Hárman szereztek ezidáig  hét találatot, köztük Dárdai Pál csatára Salomon Kalou. A korábban a Chelseat erősítő labdarúgó a berliniek legutóbbi sikeréből egy mesterhármassal vette ki a részét, s már most több gólnál jár a fővárosaik színében mint tavaly első Bundesliga szezonjában. Marco Reus tavaly sérülések miatt maradt távol jó pár mérkőzéstől, a helyzet pedig idén is hasonló, most is partvonalon kívül van a német, aki azonban 9 bajnokin hét gólig jutott, s nemsokára visszatérhet. A hét gólosok táborát erősíti Yunus Malli, a Mainz középpályása nem várt remek produktumot nyújt ezidáig idén, s csapata legeredményesebb játékosa jelenleg. Nem ő az egyetlen mainzi aki felkerült a listára, Muto hat gólos. A fiatal japán válogatott támadó első Bundesliga évében ezidáig zseniálisan szerepel. A tavalyi szezon második felének meglepetésembere Dost hat gólnál jár, ahogyan Modeste a Köln francia csatára.


Őszi Ádám