2015. augusztus 2., vasárnap

Átigazolásfigyelő: Növeli a tétet az FC Barcelona

Miközben a katalán sajtó Coutinho, a német pedig De Bruyne érkezéséről ír, a Marca újabb információkat szállított a Gerson-ságáról. Az ifjú brazil tehetség még mindig a Fluminense játékosa, nevelőklubja pedig már dörzsöli a tenyerét. 

A 18 esztendős támadó középpályás az Atletico Madrid és az AS Roma célkeresztjében is benne van, s az olasz klub úgy fest, hogy nagyon meg szeretné szerezni Gersont, ugyanis belement a licitháborúba. A "Matracosok" úgy fest, hogy kiszálltak, nem kívánnak, vagy éppen nem tudnak akkora pénzeket mozgósítani ezen transzferre, melynél a két rivális tart.

Gerosn piaci ára 6 millió euró, s legelőször, amikor szóba hozták a katalánokkal 3 millió eurós ajánlatról, vételárról szólt a fáma, ám azóta ez jócskán felsrófolódott. Nem tudhatjuk, hogy milyen lépcsőfokokat jártak meg a csapatok, azonban nemrégiben az AS Roma állítólag tett egy 16 millió eurós ajánlatot, melyre gyorsan kellett reagálni. A Barca nem engedte el Gerson kezét, s emelte a tétet. Jelenleg úgy fest, hogy 18 millió eurón áll a licitháború. Kíváncsian várjuk az újabb híreket, illetve már furdalja az oldalunkat a transzfer végkimenetele is.

Őszi Ádám 

De Bruyne a spanyol pontvadászatban!? - sajtóhír

Egymás után érkeznek a pletykák, most éppen Kevin De Bruyne a Wolfsburg belga kiválósága került a középpontba. A 24 esztendős támadó középpályásra vadásznak Európa sztárcsapatai, ám azt, hogy hol köt ki végül még nem lehet tudni. 

A Chelsea hatalmas tehetségként igazolta le De Bruynet, ám Mourinho nem preferálta, így a távozás mellett tette le a voksot a fiatal játékos. Jó döntés volt, ugyanis Wolfsburgban megmutathatta, hogy mire is képes, s egy szezont követően lába előtt hevernek a kérők, ő azonban még mindig a német klubot erősíti. A Bundesliga legjobb játékosának választották a tavalyi szezonban, s szombaton a Német Szuperkupát is a magasba emelhette, miután legyőzték büntetőkkel a Bayern Münchent. A Farkasok ott vannak a Bajnokok Ligája főtábláján, így az sem elképzelhetetlen (sőt..), hogy De Bruyne marad a német klub játékosa. 

Ezidáig a Manchester United és a Manchester City érdeklődéséről lehetett hallani, illetve a Paris Saint-Germain révén is többször felvetődött a neve. A német sajtó azonban olyan híreket hozott, mely szerint az FC Barcelona érdeklődik iránta, s nem kizárt a klubváltás. 

A német sajtóval merőben ellenkező vonalat képvisel a katalán sajtó, szerintük a Liverpool kulcsembere érkezik a Nou Campba! Hogy mi lesz? - Ember legyen a talpán, aki megmondja, az átigazolási szezon zárásakor biztosan okosabbak leszünk.

Őszi Ádám

Brazil válogatott csillag érkezhet Barcelonába

Katalán lapértesülések szerint az FC Barcelona még korántsem fejezte be piaci ténykedését, még legalább két labdarúgó érkezhet a nyár folyamán. Könnyen előfordulhat, hogy Neymar válogatott véli társat kap a támadószekcióba. 

Sokat hallhattuk Pogba, illetve Verratti nevét oly címszalagokon, melyek katalán szerződést tálaltak a két középpályás számára. Ezekből az üzletekből azonban egyelőre még nem lett semmi, s könnyen előfordulhat, hogy nem is lesz, ugyanis a legfrissebb pletykák Coutinho érkezéséről szólnak. 

A 23 esztendős támadó középpályás jelenleg a Liverpool csapatát erősíti, ám könnyen lehet, hogy már nem sokéig. Piaci árát a német transfermarkt.de 30 millió euróra taksálja, ám egy esetleges klubváltás esetén ide kell számolni, hogy Coutinho hosszú távon elkötelezte magát a vörösöknél, s szerződése van a klubbal 2020 nyaráig. A vételár pedig így jócskán emelkedhet.

Őszi Ádám

MLS: Romokban a Seattle, helyes úton a Galaxy

Ha hétvége, akkor MLS, ha MLS, akkor pedig sok érdekesség! A tengerentúlon folytatódott a világ legdinamikusabban fejlődő bajnoksága, melynek egyik ékköve a Seattle Sounders rég nem látott gödörben hever. A címvédő Galaxy visszatért a helyes útra, míg Németh Krisztián csapata a Sporting Kansas otthon bukott pontokat. 

Sporting Kansas – Houston Dynamo 1-1 (1-0)
G: Dwyer (6.) ill. Clark (78.)
Kiállítás: - ill. Sturgis (86.)

A múlt heti vereséget követően újabb, a rájátszásért küzdő csapat ellenében bukott pontokat a Sporting Kansas City, melynek fedélzetén végig ott volt Németh Krisztián. A magyar támadó az utóbbi hetekben kissé szürke produktumot nyújt, mondjuk igaz ez a társakra is. A kezdés remek volt a Dynamo ellen, Feilhaber és Dwyer gyorsan összehozta a vezető találatot, ám az előnyt nem tudta megőrizni a csapat, a hajrára fordulva Clark egalizálni tudott. A végjátékban megfogyatkozott a Houston, ám ez már nem osztott és nem szorzott, Némethék otthon buktak pontokat, noha még egyedüliként veretlenek ezen mutatóban a nyugati konferenciában.

Colorado Rapids – L. A. Galaxy 1-3 (1-0)
G: Sarvas (12.) ill. Lletget (56.), Gordan (69.), Keane (90+3.)

Az utóbbi hetek jó produktumát követően joggal merülhetett fel a kérdés, hogy vajon a Rapids a címvédőt is megfogja-e!? Nos, a hazaiak pazarul kezdték a mérkőzést, Sarvas révén már a 12. percben megszerezték a vezetést, s őrizték is, ám a második játékrészben nem tudtak mit kezdeni a Galaxy támadógépezetével, melynek közepében ott volt Gerrard. Az angol ikon végigjátszotta a mérkőzést, s egyre jobban felveszi a ritmust, látszik, hogy csiszolódik a stílussal és a társakkal. A legvégén az i-re a pontot Keane tette fel, az ír gólgyáros immáron 10 bajnoki találatnál jár.

Seattle Sounders – Vancouver Whitecaps 0-3 (0-1)
G: ill. Kah (6., 49.), Morales (75.)

Nagy a baj a Sounders háza táján, a csapat rég nem látott gödörben van. Hazai pályán ekkora pofont ritkán kap a csapat, ráadásul pedig már Dempsey is a fedélzeten van egy Gold Cup gólkirályi címmel. Schmidt csapata noha mezőnyfölényben játszott gólt nem tudott szerezni, ellenben a védelemmel hatalmas gondok voltak, vannak. A Whitecaps ezzel a győzelemmel a konferencia élére állt, míg a Sounders a rájátszás peremén ficánkol. A Colorado, a Chicago és a Montreal után a Vancouver is nyerni tudott, ráadásul ezen a négy meccsen egyetlen egy gólt sem lőtt a Sounders...! 

A hét eddigi eredményei:
New York City – Montréal Impact 2-3 
Philadelphia – New York Red Bulls 1-3
D.C. United – Real Salt Lake 6-4
Orlando City – Columbus Crew 5-2
New England Revolution – Toronto FC 3-1

A folytatásban:
aug. 2. 23:00  San Jose Earthquakes – Portland Timbers (Eurosport)
aug. 3. 01:00  Chicago Fire – FC Dallas (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye
1. Kamara (Columbus Crew) – 15 gól
2. Giovinco (Toronto FC), David Villa (New York City)– 13 gól
4. Larin (Orlando City) – 11 gól
5. Keane (Los Angeles Galaxy) – 10 gól
6. Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers), Bruin (Houston Dynamo), Larin (Orlando City), Wright-Phillips (New York Red Bulls), Davies (New England Revolution) – 9 gól
12. Castillo (FC Dallas), Rivero (Vancouver Whitecaps), Rolfe (DC United)  – 8 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám