2015. február 6., péntek

A pénz hatalmában! - Átnevezhetik a Real és a Barca stadionját

A mai modern labdarúgás mozgatórugója a pénz. Anno Puskás Öcsi is megmondta - "Kis pénz, kis foci! Nagy pénz, nagy foci" - pedig az ő idejében még közel sem ilyenek voltak a viszontagságok. Akkor sem a normális mederben zajlottak a dolgok, hát mit szóljunk most. Ahogy sokak "kedvence" Puzsér Róbert is megmondta - "Az olajmilliók számítanak, anélkül már nem lehet bajnokságot, BL-t nyerni". Lehet utálni, gyűlölni stílusa miatt, ám nagyon sok dologra reális rálátást nyújt, igaz a maga Puzséros péniszhasonlatos stílusában. Visszakanyarodva a cím lényegére, további térhódításra törnek a  közel-keleti pénzemberek.  

A brit Guardian információi szerint mind az FC Barcelona, mind pedig a Real Madrid kukába dobhatja stadionjának legendás nevét, mely sokat jelent a klub, mind pedig a szurkolók számára, de legalábbis átalakul, a kettő együtt pedig, hát például Bernabeu nevére nézve nem feltétlenül méltányos. Hiába a pénz az pénz, mint a felvezetésben is írtuk, ez a modern kori labdarúgás mozgatórugója. 

Az FC Barcelona stadionja a Nou Camp a mezszponzorként is funkcionáló Qatar Airways-szel egyeztet a legfrissebb hírek szerint, holott nemrégiben még a szakításról szóltak a hírek. Könnyen előfordulhat, hogy választás elé állították a katalánokat. Vagy meg és stadion, vagy semmi. Persze jutányosan megfizetik az üzletet. Kérdés mi az ami a katalánoknak jutányos és mi az ami a Qatar Airways-nek.

Ami a Real Madrid és a Santiago Bernabeu Stadion helyzetét illeti, szintén közel-keleti pénzekről beszélnek, egyes hírek szerint a stadiont Abu Dhabi Bernabeunak hívhatják nemsokára.

Őszi Ádám

Zambrotta vallomása: "Azért hagytam el anno a Barcát, mert..."

Gianluca Zambrotta bár még csak 37 esztendős, immáron edzői tevékenységet folytat utolsó profi klubjánál a  svájci másodosztályú Chiasso gárdájánál. A 98-szoros olasz válogatott világbajnok hosszú idő után szólalt meg Barca ügyben, elárulta, anno miért hagyta el a katalánokat, holott még szerződése volt. 

Zambrotta a Juve csillagaként 2006-ban zsebben a világbajnoki trófeával állapodott meg a katalán óriással. A felek akkor négy évre szóló kontraktust kötöttek, ám Zambrotta 2008-ban elfogadta az AC Milan ajánlatát. Ekkor sokan furcsán néztek, a védő pedig nem magyarázkodott, ment és tette a dolgát, rúgta a bőrt. Most azonban megtört a jég és megtudhattuk a valódi okot, melyet Valentina Liguori néven lehet elkönyvelni...

"Két évig volt még szerződésem a Barcelonával, de a páromnak, Valentinának gondjai voltak. Egyedül és kívülállónak érezte magát a városban, s depressziós lett. Ezért amint nagy klubtól jött ajánlat, elfogadtam, s visszatértünk Olaszországba. Nem bántam meg a döntést. Hazaköltözésünk után megszületett fiunk, Riccardo, és összeházasodtunk."

A család az első, minden más csak ez után...

Őszi Ádám