2013. január 7., hétfő

Bombaigazolás: Balotelli és Cavani csapatársorral rohamozhat a Napoli a bajnoki címért! ?

A múlt héten betelt a pohár a Manchester City csapatánál, miután a nyílt edzésen Mario Balotelli nekirontott Roberto Mancininek a csapat vezetőedzőjének. A City olasz fenegyereke sokadszorra csinált őrültséget, a vezetőség és az edző pedig úgy döntött nem adnak újabb esélyt, így is túl sokszor engedtek már. 

Az tehát egyértelmű, hogy Balotelli számára a Manchester City csapatánál véget ér karriere, kérdés, hogy végig padozik sok-sok időt, agy pedig még sikerül rajta túladni a télen. Természetesen élő szerződése végett az ára nem alacsony, de a hírek szerint meg is van az első kérő!

Nem az AC Milan csapatáról van szó, hanem a Napoli együtteséről. Az olasz klub elnöke ugyanis hisz abban, hogy sikerül megegyezni az angol csapattal és véleménye szerint Balotelli és Cavani remekül kiegészítené egymást, a csapat pedig egészen a bajnoki címig törhet.

Tény, a Napoli remek formában van, tegnap 4-1-re verték a forduló rangadóján az AS Roma csapatát, a klub csatárzsenije, három alkalommal vette be a farkasok kapuját.

Az ajánlat nemsokára érkezhet, kérdés a felek és a klubok meg tudnak-e egyezni. Az már biztos, hogy Balotelli menedzserei is azon dolgoznak, hogy új csapatot találjanak a balhés fenegyereknek. Vajon ha új környezetbe kerül, megváltozik, lesz edző aki kordában tudja tartani?

Őszi Ádám

Nyilatkozatok: Mourinho Adánt védi és méltatja, a kiállított hálóőr is felszólalt

Jose Mourinho kiállt Adan mellett és nyilatkozatából úgy tűnik, Casillas teljes mértékben elvesztette első számú helyét a királyi gárdánál. A következő bajnokin, biztosan Iker kezd majd, ám kérdés, utána ismét Adan áll majd a kapuban? 

Mourinho teljes vállszélességgel kiállt Adán mellett, kiállított kapusát méltatta, igen ám Casillasról szinte szó sem esett - ,,Számomra tökéletesen megfelel, ha a mérkőzés előtt engem támadnak, majd éltetik a csapatomat. Szerintem azért fütyültek ki engem, mert Casillast ismét padoztattam, a bajnokságban pedig nagy a lemaradásunk. Normális, hogy kifütyülnek engem, mert a teljesítményünk elmarad az előzetesen elvártaktól. Amúgy sem szeretek mindig hősként tetszelegni .Adánnak mondtam, hogy a mérkőzés előtt valószínűleg erős füttyszót fog hallani, de nyugodjon meg, azt nekem fogják címezni. Személy szerint viszont úgy gondolom, nincs meg a tisztelet az ő irányába. Madridban született, 16 éve a klubot szolgálja, ezért nem ezt érdemelné. Adánnak boldognak kellene lennie, azonban a sajtó irányomba szegeződő támadása miatt már vele szemben is tiszteletlenek, ez pedig hatalmas hiba "

Adán röviden nyilatkozott helyzetéről és érzéseiről - ,,Már 16 éve ezt a klubot szolgálom, így már semmivel nem tudnak meglepni. Nagyon sok tiszteletlen vélemény hangzott el velem és a munkámmal kapcsolatban. Azonban én ízig-vérig a klub játékosa vagyok, és a jövőben is az maradok."

Nektek mi a véleményeket erről az egész kialakult Adán-Mourinho-Casillas háromszögről?

Őszi Ádám

Elképesztő: Vilanova tegnap már a padon ült az Espanyol ellen, ám csak átmenetileg

Tito Vilanova az FC Barcelona vezetőedzője óriási megdöbbenésre tegnap helyet foglalt csapata kispadján az Espanyol elleni derbin.  

A találkozón a csapat megmutatta a mesternek mire is képes, modhatni játszi könnyedséggel gurítottak nem egész fél óra alatt négy gólt, majd pedig visszavettek, "megkönyörültek" ellenfelükön...

A sajtótájékoztatón a gyengécskének tűnő tréner beszélt állapotáról és elmondta visszatérése nem végleges, gyógyulása érdekében pihennie kell, még harcol a betegséggel!

"Nincs még vége ennek az egésznek. Vannak napok, amikor tudok edzést tartani és vannak, amikor nem, de azt akarom, hogy a média tisztában legyen azzal, hogy ez az én betegségem és bármennyire is vagyok ismert ember, csak rám tartozik. Mindenkinek szeretném megköszönni a támogatását. Mindig a pozitív hozzáállás híve voltam, ami velem megtörtént, megtörténhet mással is." - így nyilatkozott Tito az Espanyol elleni derbit követően.

Őszi Ádám

Botrány közeleg! Mourinho győz? - Avagy Casillas helyére érkezik Petr Cech...

Angol sajtóértesülések szerint Mourinho a Real Madrid trénere keresi Iker Casillas utódját és már meg is van a kiszemeltje. A hírek arról szólnak, hogy a portugál tréner korábbi kapusát Petr Cecht hozná madridba, nem is akár milyen összegért. 

A Málaga elleni mérkőzés óta téma Mourinho és Casillas viszonya, a tréner tagadja, hogy személyes ellentét vezetett odáig, hogy a Real Madrid megkörnyékezhetetlen kapusa kikerült a gólvonalról. A Special One szakmai döntésről beszél, mondván a második, immáron első számú hálóőr Adan momentán jobb, mint Iker.

Ezen kijelentést nehéz elképzelni, úgy tűnik itt mélyebb dolgokról van szó és nem szakmaiságról. A hétvégén ismét csak a padon kezdett a spanyol válogatott kapus, de a hatodik percben kénytelen volt beállni, hiszen a királyi gárda kapusát kiállították. Casillas el sem fogadta a csapatkapitányi karszalagot, melet Ronaldo neki adott volna, ezzel jelezvén, hogy ne gondolja senki, hogy minden rendben.

Casillas debütálása óta kirobbanthatatlan a kapuból, a szurkolók imádják és szeretik, ez pedig oda vezet, hogy a szurkolók elpártolnak a portugál tréner mellől, a jelek erre mutatnak. Nagy tehát a kavarodás a Real Madrid háza táján, szinte biztosnak tűnik, hogy valaki távozik. Vagy Mourinho, vagy pedig Iker Casillas.

A szurkolók egyértelműen imádott kapusuk mellett állnak, hiába a Special One iránti nagy szeretet, ez most elhalványulni tűnik. Viszont ha a hírek igazak, akkor kettejük személyes párharcát a tréner nyeri, szinte elképzelhetetlen, hogy Casillas távozzon...

De, ha Cech érkezik, biztosan nem padozni fog jönni, főleg nem Mourinho keze alatt. Korábban már dolgoztak együtt és nagyon jó baráti viszonyt ápolnak, így egyértelműnek tűnik, mi fog történni, ha a Chelsea kapusa tényleg érkezik. Állítólag Jose 28 millió fontot sem sajnálna a cseh kapusért kiadni, erre az összegre, pedig a Chelsea is rábólinthat.

Cech a következő nyilatkozattal élt nemrégiben -  Ha esetleg egyszer szeretnék kipróbálni valami újat, akkor azt csakis olyan klubban tudnám elképzelni, amelyik legalább hasonló szinten áll, mint a Chelsea. Sosem lehet tudni, mit hoz a jövő egy játékos életében, úgy gondolom, hogy még elég idő van a pályafutásomból hátra ahhoz, hogy más csapatban is kipróbáljam magam. 

Úgy tűnik, az indulatok egyre jobban elszabadulnak, ha pedig kifakadnak, óriási botrány lehet Madridban.

Őszi Ádám

FA kupa: Sorsoltak, a 32 között a nagyok elkerülték egymást, ám még sok a kérdőjel

Vasárnap délután kisorsolták az FA kupa további párosítását a legjobb 32 között. Nagy derbire nem kerül sor, a nagy csapatok elkerülték egymást, viszont még sok a kérdőjel, hiszen számtalan mérkőzésen döntetlen  született, így például az Arsenal és a Manchster United helye sem biztos. 

Íme a párosítás a legjobb 16-ba jutásért, a negyedik forduló tál legjobb párharcát a Manchester City vívhatja, amennyiben a Stoke az újrajátszáson kiharcolja a továbbjutást.


FA Kupa, a 4. forduló párosítása
Brighton - Swansea vagy Arsenal
Crystal Palace vagy Stoke City - Manchester City
West Ham United vagy Manchester United - Fulham vagy Blackpool
Southend United vagy Brentford - Chelsea
Hull City vagy Leyton Orient - Barnsley
Middlesbrough - Aldershot Town
Millwall - Aston Villa
Leeds United vagy Birmingham City - Tottenham Hotspur
Norwich City - Luton Town
Oldham Athletic - Liverpool
Macclesfield Town - Wigan Athletic vagy Bournemouth
Derby County - Blackburn Rovers
Reading - Sheffield United
Huddersfield Town - Leicester
QPR vagy West Bromwich - Sheffield Wednesday vagy MK Dons
Bolton vagy Sunderland - Cheltenham vagy Everton

Őszi Ádám