2014. szeptember 27., szombat

Pontot rabolt a Spurs az Emiratesből

Lapokban bővelkedő, feszültségekben izzó városi derbit játszott a Spurs és az Arsenal. A találkozó pontosztozkodást hozott, mely a tabellára tekintve egyik csapatnak sem jött jól, a célkitűzéseket tekintve. Említésre méltó volt a kényszerű cserék száma, Wenger és Pochettino összességében öt ízben volt kénytelen íj jellegű cserét végrehajtani.

Arsenal - Tottenham  1-1 (0-0)
London, Emirates 60000 néző; Vezette: Michael Oliver
Arsenal: Szczesny - Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta (Flamini 28.), Oxlade-Chamberlain, Ramsey (Cazorla 45.), Wilshere (Sanchez 63.), Özil - Welbeck.
Tottenham: Lloris - Rose (Dier 83.), Vertonghen, Kaboul, Naughton - Capoue, Mason, Chadli (Bentaleb 80.), Eriksen (Lennon 62.), Lamela - Adebayor.
Gólszerzők: Oxlade-Chamberlain (74.) ill. Chadli (56.)
Sárga: Oxlade-Chamberlain (12.), Wilshere (22.) ill. Lamela (27.), Chadli (57.), Lennon (69.), Adebayor (69.), Mason (72.)
Kiállítva: - ill. -

Nem barátkoztak a felek, egyből a lecsóba csaptak és bizony tapintani lehetett a levegőben a feszültésget, illetve a tétet is, ugyanis mindkét csapatnak nagy szüksége lett volna a három pontra. A játékvezető Michael Oliver megpróbálta megfogni a mérkőzést, hamar kiosztott három lapot, szigorúsága több kevesebb sikert hozott. Előbb Arteta, majd a félidő végén Ramsey kérte a cserét. Túl sok lehetőséget az első félidőben nem jegyezhettünk fel, Chamberlain kis híján megszerezte a vezetést a 43. percben, azonban Lloris bravúrosan védett.

A második játékrészben aztán rákapcsolt az Arsenal, ennek ellenére mégis a Spurs szerzett vezetést, Lamela passzát Chadli váltotta vezető találatra. Ezt követően Eriksen és Wilshere is a kényszerű csere sorsára jutott, utóbbit Sanchez váltotta, aki ezen az estén nem fért be a kezdőbe, Wenger mester Welbeck számára szavazott bizalmat. Az Arsenal egyre csak fokozta a tempót, kapujához szegezte vendégeket. Mertesacker remek fejesét Lloris még bravúrosan hárította, azonban Chamberlain lövése a 74. percben már a hálóban állt meg. A hazaiak egyenlítő találatánál Chadli hibázott hatalmasat. A játék képét tekintve a kérdés az volt, hogy megszerzi a győzelmet jelentő találatot az Arsenal! Nos a válasz mónem, a Totenham kibekkelte a hosszabbítással egybevett maradék húsz percet. Hiába a 70 százalékos labdabirtoklás, ezt a játékot gólra játsszák, ezen statisztikában pedig egyenlő volt a két csapat. Az Arsenal továbbra is veretlen , ám két győzelme mellé négy döntetlen párosul, míg a Spurs csupán nyolcadik helyen áll.

Arrow

Tíz emberrel nyert a Manchester United

Megszerezte idei második bajnoki győzelmét a Manchester United, mely a West Ham Unitedet látta vendégól az Old Traffordon. A mérkőzést tíz emberrel fejezték be a Vörös Ördögök, ugyanis Rooney a kiállítás sorsára jutott.

Manchester United - West Ham 2-1 (2-1)
Manchester, Old Trafford 68345 néző; Vezette: Lee Mason
Manchester United: De Gea - Rafael, McNair, Rojo, Shaw - Herrera (Valencia 74.), Blind, Di Maria - Rooney, Van Perise, Falcao (Fletcher 65.).
West Ham: Adrian - Cresswell, Reid, Tomkins, Demel (Jenkinson 65.) - Poyet (Nolan 75.), Song, Amalftano (Cole 61.), Downing - Sakho, Enner Valencia.
Gólszerzők: Rooney (5.), Van Persie (22.) ill.Sakho (38.)
Sárga: Herrera (48.) ill. Song (3.), Sakho (72.), Adrian (91.)
Kiállítás: Rooney (59.) ill. -

 Nem kellett a hazai publikumnak sokáig várni az első gólra, Rooney az 5. percben bevette Adrian kapuját, miután Rafael átadását remek mozdulattal helyezte el a kapuba. A 22. minutumban aztán Falcao tálalt csatártársa Van Persie elé, aki megduplázta a United góljainak számát. Az első játékrész hajrájára fordulva aztán szépített a West Ham, Sakho vette be De Gea kapuját.

A fordulást követően Rooney hamar visszatérhetett az öltözőbe, az 59. minutumban Lee Mason játékvezető egyből pirosat adott a Vörös ördögök kapitányának.  A kiállítást követően kis híján egalizáltak a vendégek, Sakho duplázhatott volna, azonban fejese ha centikkel is de a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A slusszpoén a 89. percben jöhetett volna, rezgett is a De Gea mögött elterülő háló, azonban a játékvezető Nolan gólját les címén érvénytelenítette. Győzelmével feljebb zárkózott a United, azonban Van Gaal nem lehet elégedett...

Southampton - Queens Park 2-1 (0-0)
G: Bertrand (54.), Pellé (68.) ill.Austin (66.)

Tovább tart a Southampton remek szériája, a Szentek ezúttal a QPR-t küldték haza pont nélkül. Bertrand góljára még Autin válaszolt, azonban Pellé találata után már nem rezgett a háló, így a nyáron Hollandiából szerződtetett gólfelelős ismételten roppant fontos gólt jegyzett. Győzelmével a Southampton második és továbbra is ott lohol a Chelsea nyakában.
 
Arrow

Hat gólos mecsen nyert a ManCity, Lampard újfent betalált

Fordulatokban gazdag mérkőzést játszott a Manchester City, mely végül idegenben múlta felül a Hull Cityt egy hat gólos mérkőzésen. Frank Lampard újfent betalált, negyedik mérkőzésén negyedik gólját jegyezve.

Hull City - Manchester City 2-4 (2-2)
Hull, KC Stadion 25129 néző; Vezette:Anthony Taylor
Hull City: McGregor - Rosenior, Dawson, Davies, Robertson - Elmohamady, Livermore (Ben Arfa 73.), Huddlestone, Diame - Hernandez (Ramirez 74.), Jelavic.
Manchester City: Caballero - Clichy, mangala, kompany, Zabaleta - David Silva, Yaya Toure, Fernandinho (Navas 66.), Milner - Agüero (Lampard 72.), Dzeko.
Gólszerzők: Mangala (21.-öngól), hernandez (32-büntető) ill. Agüero (8.), Dzeko (11., 68.), Lampard (88.)
Sárga: - ill.Mangala (31.), Clichy (85.)
Kiállítás: - ill. -

Gyorsan két gólos vezetésre tett szert a City, mely előbb Agüero, majd    Dzeko révén a 11. percben már kettővel vezetett. A mérkőzésbe azonban visszajött a hazai együttes, ebben azonban nagy szerepet vállalt a Polgárok nyári igazolása Mangala, aki előbb a 21. minutumban öngólt vétett, majd tiz perccel később összehozott egy tizenegyest, melyet Hernandez értékesített. Ezáltal pedig 2-2-es döntetlennel vonultak a felek az öltözőbe.

A második játékrész elején előbb Dzeko, majd Yaya Toure szerezhette volna meg a vezetést, ám a gépezetbe mindig homokszem csúszott. Hazai részről Huddlestone eresztett el egy kiváló löketet, azonban a City kapuvédője Caballero bravúros védést mutatott be. A 68. percben aztán újfent rezgett a háló, David Silva tálalt remekül Dzeko elé, aki keresztben visszalőtte a labdát a bal alsó sarokba. A végeredményt a csereként beálló Lampard állította be, miután Zabaleta hozta kihagyhatatlan helyzetbe a Chelsea korábbi ászát. Győzelmével a Polgárok ideiglenesen feljötek a bodogó harmadik fokára.

Sunderland - West Ham 0-0 (0-0)
Kiállítva: - ill. Rangel (80.) 

Gól nélküli döntetlent ért el a Swansea a Sunderland otthonában, a walesiek meglehetősen kevés helyzetet alakítottak ki, míg a hazaiak egyetlen lehetőségüket sem tudták gólra váltani, pedig akadt jó pár. Az utolsó tíz percet emberhátrányban játszotta a Swansea, Rangel került a kiállítás sorsára.

Arrow

Könnyed Chelsea győzelem újabb Diego Costa góllal

Tovább tart a Chelsea remek formája, mely szombaton délután könnyedén pipálta ki az Aston Villa elleni mérkőzést. Győzelmével továbbra is listavezető Mourinho csapata, Diego Costa pedig vezeti a góllövőlistát.

Chelsea - Aston Villa 3-0 (1-0)
London, Stamford Bridbe 41654 néző; Vezette: Phil Down
Chelsea: Courtois - Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta - Fabregas, Matic, Willan, Oscar (Mikel 79.), Hazard (Schürrle 68.) - Diego Costa.
Aston Villa: Guzan - Cissokho, Baker, Senderos, Hutton - Westwood, Delph, Cleverley, Weimann (ín'Zogbia 69.), Richardson (Bent (69.) - Agbonlahor.
Gólszerzők: Oscar (8.), Diego Costa (59.), Willan (79.) ill. - 
Sárga: Cahill (26.), Fabregas (58.) ill.Cleverley (51.), Senderos (62.)
Kiállítás: - ill. -

Remekül kezdte a mérkőzést a listavezető, mely Oscar góljával már a 8. percben előnyre tett szert. Willan ment el a szélen, majd lőtt éles szögből a kapura, ezt még Guzan hárítani tudta, ám a kipattanó visszakerült a brazilhoz, aki az érkező honfitárs elé tálalt. Oscar laposan a kapuba passzolt. A 34. minutumban aztán Diego Costa megmozdulását csodálhatta a Stamford Bridges közönsége, ám fejesénél is szebb volt Guzan hárítása, így csupán egy gólos előnnyel vonulhatott a Chelsea az öltözőbe.

Az 59. percben aztán Guzan már nem tudott hárítani, Azpilicueta beadására Diego Costa dobbant be, a védők nem tudták lekövetni, így szabadon fejelhetett a hálóba. A második gólt kis híján egyből követte a harmadik, Oscar lövésébe azonban bele tudott lépni egy blokkoló védő. A végeredményt Willan állította be, a 79. percben, amikor lecsapott egy kipattanóra és közelről a kapuba pofozta azt. Győzelmével a Chelsea továbbra is veretlen és vezeti a Premier Leaguet, míg Diego Costa 8 góljával magasan vezeti a góllövőlistát.

Crystal Palace - Leicester 2-0 (0-0)
G: Campbell (52.), Jedinak (55.) ill. -

Előző hetekben mutatott jó teljesítményét nem tudta átmenteni a mai napra az újon Leichester, ellenben a Palace, mely a második félidő elején három perc leforgása alatt kétszer mattolta a vendégek védelmét.

Arrow

Újabb CR7 gól, győzött a Real az El Madrigálban

A Villareal sem jelentett akadályt a Real Madrid számára, mely Modric és Cristiano Ronaldo találatával elhozta a három bajnoki pontot az El Madrigalból. Bár jól játszott a hazai együttes, a hatalmas kihagyott lehetőségek megbosszulták önmagukat.

Villareal - Real Madrid 0-2 (0-2)
Villareal, El Madrigal 24327 néző; Vezette: Alberto Undiano Mallenco
Villareal: Asenjo - Gaspar, Musacchio, Ruiz, Paulista - Cani, Trigueros (J. Dos Santos 68.), Soriano, Gomez (Espinosa 61.) - Vietto, Uche (G. Dos Santos 65.).
Real Madrid: Casillas - Marcelo (Nacho 76.), Ramos, Varane, Carvajal - Kroos, Modric, Ronaldo, James (Illarramendi (74.), Bale - Benzema (Isco 84.).
Gólszerzők: - ill.Modric (33.), Ronaldo (40.)
Sárga: - ill.Ramos (38.)
Kiállítás: - ill. -

Remel iramban kezdték a csapatok a találkozót, a Villareal abszolút nem állt vissza, felvette a kesztyűt, így a királyiak nem tudtak mezőnyfölényt kialakítani. A 7. percben Uche kezdte meg a helyzetek sorát, lövését, azonban Casillas hárítani tudta. Később Vietto betörését jegyezhettük fel, ám a támadónak nem sikerült kaput találnia, így a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Hiába a Villareal lehetőségei, a háló a túloldalon rezgett, a 32. minutumban Modric eresztett meg egy lövést, mely 17-ről a kapu bal alsó sarkában kötött ki. A 40. percben aztán parádés támadás végén Ronaldo jegyzete idei tizedik bajnoki találatát, Benzema átadását tizenegyről be kellett passzolnia a jobb alsóba. A középkezdést követően Vietto szépíthetett volna, ám Casillas kétszer is hatalmasat hárított, majd Uche lőtt fölé hat méterről, igaz ekkor az asszisztens már lest mutatott. Jól játszott a hazai együttes, ám nem tudta kihasználni az előtte adódó lehetőségeket, míg Ancelotti tanítványai kegyetlenül kihasználták az ellenfél apró hibáit, így két gólos előnnyel mehettek szünetre CR7-ék.

A második játékrészben látványosan visszavett a Real Madrid, kaput találó lövés nélkül abszolválták a játékrészt, mely igen szokatlan a királyiaktól. Ellenben a Villareal sem ütötte az istrángot, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a Real a védekezésre koncentrált és sokszor csírájában elfojtották a hazaiak támadását. A félidő elején Gaspar előtt adódott egy nagyobb lehetőség, ám ha centikkel is, de a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A folytatásban a cseréké volt a főszerep, mezőnyben játszottak a felek. Győzelmével a Real Madrid ideiglenesen feljött a negyedik helyre.

Arrow

Gerrard szabadrúgására hatalmas bombával válaszolt az Everton

Döntetlennel zárult a a 223. Merseyside Derby, bár a mérkőzést végig a vörösök irányították, s több lehetőségük volt, hogy tetemes előnyre tegyenek szert, ez nem sikerült, a vendégek pedig az utolsó pillanatban egy hatalmas bombagóllal egyenlítettek.

Liverpool - Everton 1-1 (0-0)
Liverpool, Anfield 45632 néző; Vezette: Martin Atkinson
Liverpool: Mignolet -Manquillo, Skrtel, Lovren, Moreno - Henderson, Gerrard, Lallana, Sterlibg, Markovic (Coutinho 60.) - Balotelli (Lambert 88.).
Everton: Howard - Baines, Jagielka, Stones, Hibbert (Browning 73.) - Barry, Besic (Eto'o 80.), McCarthy, Mirallas (McGeady 31.), Naismith - Lukaku.
Gólszerzők: Gerrard (65.) ill. Jagielka (
Sárga: Gerrard (69.), Moreno (93.) ill.Barry (2.)
Kiállítása: - ill. -

Habár mezőnyben egyenlő rangúnak bizonyultak a felek, a kapu előterébe élve a Liverpool volt sokkalta aktívabb az első játékrész folyamán. Ezt hűen tükrözi a kísérletek száma is, mely 16-3 volt a szünetben. Ennek ellenére a vörösök támadóalakulata nem tudott a kapuba találni, vagy pontatlanok voltak, vagy pedig Howard hárított. Ilyen eset volt például a 11. minutumban Lallana fejesem ám az amerikai kapuvédő bravúrral hárított. A hajrában aztán Makovic előtt adódott remek lehetőség, ám lövése, ha hajszállal is, de a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A második játékrészben aztán megjött a várva várt gól, a 65. percben Gerrard szabadrúgásból lőtt a bal felső sarokba. Howard beleért a labdába, ám hárítani nem tudott. Két minutummal később aztán Balotelli kis híján megduplázta a vörösök előnyét, ám közelről Sterling átadását követően a felső kapuvasat találta el. A vörösök nem elégedtek meg az egy gólos vezetéssel, Sterling lövését blokkolni tudták a védők, majd a kipattanót Henderson lőtte el, ám középre tartott, Howard magabiztosan hárítani tudott. A 80. percben aztán Balotelli riogatta a vendég híveket, ám messziről eleresztett lökete nem talált kaput. Az Everton a második játékrészben teljesen veszélytelen volt Mignolet kapujára, ám elég volt egyetlen kiválóan eltalált lövés is ahhoz, hogy az Everton egyenlítsen. Egy kipattanót Jagielka talált el ámulatosan, a labda zsinóron szaladt a bal felső sarokba. A meccs képében nem volt benne az egyenlítés. A döntetlennel egyik gárda sincsen előrébb...

Arrow

Serie A: Városi derbire készülve, avagy Derby della Lanterna - előzetes

Folytatódik az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A), mely hétvégén az 5. fordulóhoz érkezett. A bajnokaspiránsok egytől egyig kötelező győzelem előtt állnak, kíváncsian várjuk, hogy vajon kinek törik bele soros ellenfelébe a bicskája. A legjobban várt mérkőzés azonban a Derby della Lanterna, avagy a Genoa és a Sampdoria ősi városi rivalizálása.

Szombaton két összecsapásra készülhetnek az olasz foci szerelmesei, pályán lesz a liga eddigi két százszázalékos csapata, az AS Roma és a Juventus. A fővárosiak hazai környezetben fogadják az eddig veretlen Veronát, míg a Juvéra egy Atalantai kirándulás vár. Mondani sem ekll, hogy két kötelező győzelemről van szó, ám tudjuk, hogy a papírforma azért van, hogy felboruljon.

Vasárnap a déli ebéd mellé Napoli mérkőzés jár desszertként, a pocsék szezonrajtot vétő Benítez tanítványok az eddig nyeretlen Sassuolo otthonába látogatnak. A remek támadójátékkal és legalább ennyire pocsék védekezéssel előrukkoló AC Milan az újonc Cesena otthonában szerezheti meg a három pontot, s kezdheti meg a felzárkózást az éllovasok felé, míg a Chievo és a szintén újonc Empoli kiesési rangasót vív, ezt bátran állíthatjuk négy forduló elteltével. A negyedik pozícióban serénykedő Inter a liga utolsó Cagliari vendéglátója lesz, míg a pocsék szezonrajtot vevő Fiorentina Torinóba látogat. A violáknak sok gondjuk van, sérült Gomez és Rossi egyaránt, a támadógépezet pedig szenved, négy mérkőzésen mindössze egy gólt hozott össze.  

A játéknap zárómérkőzésén szombat este aztán jön a Derby della Lanterna, avagy a Genos és a Sampdoria ősi derbije. Ez lesz a felek 91. összecsapása, mérleg eddig jócskán a Samp felé billen, így van mit javítania a Genoa számára. MIndkét együttesről elmondható, hogy önmagához képest igen jó szezonrajtot vett. 

Hétfőre két mérkőzés marad, a dobogó harmadik helyén serénykedő Udinese a Parma ellen folytathatná remek szereplését, míg a zárómérkőzésen a pocséknál is pocsékabbul rajtoló Lazio látogat Palermóba. 

Szombat:
18:00 AS Roma - Hellas Verona (Digi Sport 2)
20:45 Atalanta - Juventus (Digi Sport 1)

Vasárnap:
12:30 Sassuolo - Napoli (SportKlub)
15:00 Cesena - AC Milan (Digi Sport 1)
15:00 Chievo - Empoli
15:00 Inter - Cagliari (SportKlub)
15:00 Torino - Fiorentina
20:45 Genoa - Sampdoria (Digi Sport 2)

Hétfő:
19:00 Udinese - Parma  (SportKlub)
21:00 Palermo - Lazio  (SportKlub)

Arrow

Rangadók hétvégéje a Premier Leagueben - előzetes

Hétvégén igazi kánaán köszönt be az angol foci hívei számára, ugyanis az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League), 6. fordulója két tradicionális derbit tartogat a szurkolók számára. Jöjjön hát a Merseyside derby és a North London derby. 

A fordulót és egyben a szombati játéknapot a Marseyside derby nyitja meg, avagy a Liverpool és az Everton ősi ütközete. Ez lesz a két együttes történetének 223. összecsapása. Ami a bajnoki tabellát illeti, bizony mindkét együttesre ráférne a három pont, ugyanis a Liverpool, mely bajnoki álmokat szövöget csupán a 11. helyen áll 6 ponttal, míg az Everton egy pontnyira a 14. pozícióban tanyázik. Két sebzett vad, fantasztikus hangulat és ádáz küzdelem, izzó lelátó és szívüket a pályára rakó játékosok. Ez várható a derbin.

Ezt követően jön a már megszokott 16 órai meccsdömping, hat mérkőzést rendeznek ezúttal egy időben. A listavezető, ám az utóbbi fordulóban a Polgárok ellen pontokat vesztő Chelsea az eddig meglepetésre remekül szereplő Aston Villát látja vendégül, mely legutóbb az Arsenal ellenében kikapott, ám így is dobogós jelen pillanatban. Az újonc Leichester immáron borsot tört az Arsenal és az Everton orra alá is, múlt héten pedig hatalmas meglepetésre ötöt gurított a Vörös Ördögöknek. Ezúttal a Palace ellen kell bizonyítani, ehhez persze lesz pár keresetlen szava a hazaiaknak is, akik hatalmas meglepetésre az Everton otthonából csentek el három pontot egy hete. A döntetlenek eddigi nagymestere a Hull nehéz mérkőzés elé néz, az utóbbi három fordulóban nyeretlen Manchester City ellen kellene valamit alkotni. Pellegrini tanítványai számára kötelező a győzelem, amennyiben nem szeretnék még jobban elengedni a riválisokat a tabella élén. Az eddig nyeretlen Sunderland a szezont remekül kezdő, ám az utóbbi két fordulóban pont nélkül maradó Swansea ellenében szerezné meg első győzelmét, míg az idén is meglepően jól szereplő, nyáron szétvásárolt Southampton a az eddig szenvedő QPR ellen folytatná jó sorozatát, illetve mondhatjuk úgy is, hogy az éllovas Chelsea üldözését. A botrányosan rajtoló Manchester United számára nincsen választás, csakis a győzelem az elfogadható a West ham ellenében. Ellenkezőre nem is mernek gondolni a Vörös Örgögök hívei, pedig az eddig látottak alapján ez is benne van a pakliban...

A játéknapot a North London Derby zárja, avagy az Arsenal és a Tottenham összecsapása, a mindig parázs londoni párharc. Ez lesz a két együttes 179. összecsapása. Az Arsenal idén még veretlen, azonban három döntetlen is tetszeleg az eredménylajstromban, míg a Spurs utóbbi három mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, így esetükben jó formáról nem igazán beszélhetünk.

Vasárnapra egyetlen mérkőzés marad, két a kiesés ellen, vagy fogalmazzunk úgy, hogy a bennmaradásért küzdő együttes találkozik az újonc Burnley látogat Gera korábbi csapatához a WBA-hoz.

A forduló zárómérkőzése hétfőre marad, a liga utolsó Newcastle  lesz a Stoke vendége.  

Szombat
13:45 Liverpool - Everton (Digi Sport 1)
16:00 Chelsea - Aston Villa (Digi Sport 2)
16:00 Crystal Palace - Leicester
16:00 Hull - Manchester City
16:00 Sunderland - Swansea
16:00 Southampton - Queens Park
16:00 Manchester United - West Ham 
18:30 Arsenal - Tottenham (Digi Sport 1)

Vasárnap
17:00 West Bromwich - Burnley (Digi Sport 1)

Hétfő
21:00 Stoke - Newcastle United (Digi Sport 1)

Arrow

Döntetlen a veretlenek ütközetén

Gól nélküli döntetlennel zárult a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga), 6. fordulójának nyitómérkőzése. Ezzel jelenleg mindkét együttes a dobogón helyezkedik el és továbbra is veretlen. 

Mainz - Hoffenheim 0-0

Szalai Ádám korábbi csapata ellen csupán a kispadon kapott helyet, Gisdol vezetőedző ezúttal Modeste számára szavazott bizalmat a kezdőben. Hazai részről láthatóan nagyon hiányzott a csapatból a Bundesliga góllövőlistáját 5 találattal vezető Okazaki, akit a tunéziai Allagui helyettesített. Az első játékrészben némi mezőnyfölényt mutatott a Mainz, azonban veszélyesebb helyzeteket a Hoffenheim alakított ki többet. A fordulást követően vendég részről Firmino került remek helyzetbe, ám a befejezés pontatlanra sikeredett. A túloldalon Hofmann eresztett meg egy jónak mondható löketet a jobb felső irányába, ám Baumann a helyén volt, így továbbra is érintetlen maradt a háló. A 61. minutumban Firmino fejjel veszélyeztetett, ám a játékszer a kapufán csattant. A hajrára aztán érkezett Szalai Ádám, a magyar válogatott támadó 25 percet kapott, ám lábában maradt a mérkőzésre tervezett gól, különösebb lehetősége sem adódott.

Ezzel mindkét együttes veretlen 6 mérkőzést követően, mérlegük 2 győzelem és 4 döntetlen, gólarányuk pedig egyaránt 9:5, így jelen pillanatban a szombati mérkőzések előtt holtversenyben másodikok.

Íme a további menetrend, jöjjön a derbi! - KATT

Arrow