2012. december 16., vasárnap

Chelsea: kinézték Benitez utódját, spanyol honban dolgozó argentin sikeredző jöhet, Abramovic nagy terve

A Chelsea lábrádugócsapata az utóbbi időben, mondhatni Mourinho távozása óta csak úgy emészti az edzőket. A sikerező Di Matteót válto Rafa Beníteznek már most keresik az utódját, a hírek szerint meg is találták. 

Roman Abramovic "okosan" rakosgatja a lapokat, mondhatnánk ezt is, h igaz amire most készül. Az, hog edzőváltás lesz a Chelsea csapatánál, már nem újdonság, mindennapivá válik lassan. A londoni kékek ma elbuktak a Klub VB döntőjében, és ez nem erősítette meg Benítez helyét a kispadon, akinek azóta kifelé lóg a szénája, mióta megérkezett. A szurkolók nem igazán fogadják el, az eredmények pedig nem nagyon jönnek, mikor lenne rá lehetőség, mint ma elbuknak.

Az orosz tulaj megálmodta Falcao szerződtetését és "szerelme" azóta is töretlen a Tigris iránt, mióta az Európai Szuperkupában egymaga intézte el a BL győztes kékek csapatát. Hogy hol jön itt képbe Falcao vagy hogyan? Abramovic az Atletico Madrid 42 esztendős argentin trénerét szemelte ki állítólag a kispadra. Diego Simeone így a nyár elején válthatná spanyol kollégáját, és ezáltal Falcao elcsábítása is sokkalta könnyebb lehetne.

Őszi Ádám 

Úgy tűnik megvan Lampard új csapata

Frank Lampard még nem szeretné szögre akasztani a stoplist, ám szerződést nem hosszabbított vele a Chelsea eddig, és úgy tűnik nem is fog, így a középpályás távozhat a londoni kékektől. A The People már tudni is váli, hogy foltatja az angol válogatott játékos. 

Van a Premier League mezőnyében egy csapat, melynek anyagi háttere elég szép, viszont szereplése egyenesen elkeserítő. Ez a csapat nem más mint a QPR, mely erős kiesőjelöltnek számít vélszezonhoz érkezve. A csapat trénere Harry Redknapp úgy hírlik kész minden követ megmozgatni azért, hogy Frank Lampard a szezon második részében náluk futballozzon. 

Lapmpard nyáron válik szabadon igazolhatóvá, ám az üzletet már most tető alá akarják hozni...

A 34 éves már-már veterán középpályás piaci értéke 5,5 millió euró. Szerződése lejárta ezt nem tornássaz felfelé, így elképzelhető, hogy kivásárolja őt a QPR és így a Chelsea sem pénz nélkül engedi el a klub ikonját

Őszi Ádám 

Chamakh elhagyja az Arsenalt, hazatérne, de lehet más veszi meg...

Nem egyszerű Chamakh helyzete, hiszen a  28 esztendős marokkói válogatott csatár nem sok szerepet kap Arsene Wengertől az Ágyúsok menedzserétől, és amikor bizonyíthatna, akkor sem igazán jön ki a lépés. Francia lapok állítják, a csatár visszatér korábbi sikerei helyszínére a Bordeaux együtteséhez, ám ez nem lesz könnyű. 

Az első és legnagyobb probléma, hogy 2014-ig élő szerződése van az Arsenal csapatával és apró pénzért nem fogják őt elengedni, hiszen cserecsatár szerepkörben "remekelhet" a londoniaknál. Piaci értéke mióta padozik folyamatosan csökkent, olyannyira, hogy 17 millió euróról mára csak 5,5-re taksálják. Igen ám, de ez nagy pénz példáull a francia csapatnak, és erre még rájön az élő szerződés, mely felfelé tornászhatja az árat.

Ha ez nem lenne elég, akkor érkeznek a kérők, mely úgymond licitálást jelent. Két angol csapat a Norwich és a QPR is szívesen látná keretében a játékost, útóbbi rendkívül rosszul szerepel, de anyagi lehetősége megvan. Emellett az olasz Fiorentina és a török Fener is komolyan gondolkozik a támadó szerződtetésén a hírek szerint, így komolyakadájba ütközhet Chamakh és a Bordeaux új szerelmének kialakulása, megvalósulása.

Őszi Ádám