2012. augusztus 31., péntek

A francia válogatott kapusa Hugo Lloris elhagyta a Lyont és Londonba igazolt


A 25 esztendős Hugo Lloris már korábban közölte, hogy négy esztendőt követően szeretne távozni a Lyon csapatától. Nos, az átigazolási szezon végén sikerült klubot váltania, a Tottenham csapatában folytatja pályafutását a francia válogatott hálóőre. A kapust nagyon jó áron szerezte meg a Spurs állítólag 8 millió fontos összegben egyeztek meg a felek, holott a becsült piaci értéke 19 millió euró. Ezt az összeget a Lyon jelentette be és arról is adott tájékoztatást, hogy volt hálóőre négy éves szerződést kötött a londoni csapattal.  

Itt az átigazolási piac vége nemsokára, ám lehet nem ő az utolsó érkező a Tottenham csapatában…

Szerző: Őszi Ádám

A végére belejön a Manchester City, védőt vettek 10 millió fontért


A Manchester City hivatalos honlapján jelentette be nemrég, hog sikerült megállapodni a Fiorentina csapatával a szerb Matija Nastasić átigazolásáról. Azt viszont egyik klub sem hozta nyilvánosságra, hogy milyen hosszú távú megállapodás született, illetve mennyiért váltott klubot a középső védő. A BBC információi szerint 10 millió font és a City szerb védője Sztefan Szavics volt a megállapodás alapja. Így tehát lehet mondani, hogy szerbet-szerbért és egy adag pénzért. A 19 esztendős szerb válogatott védőt óriási tehetségnek tartják, tavaly robbant be a Fiorentina csapatába, melyben remek teljesítménye felkeltette a nagy csapatok figyelmét.  

Szerző: Őszi Ádám

Málaga: Kölcsönvették a Manchester City csatárát

A mai napon már két játékos érkezett a Málaga csapatába, erről már be is számoltunk. Az érkezők közt volt   Saviola és Manuel Ittura. Emellett már akkor beszámoltunk róla, hogy tárgyalnak a manchesteri klubbal Roque Santa Cruz kölcsönvételéről. A  Málaga ma késő este hivatalos honlapján jelentette be, hogy sikerült a megállapodás, a 30 esztendős paraguayi támadó egy évre kölcsönbe a csapathoz került. Roque számár nem lesz ismeretlen a spanyol bajnokság, hiszen az előző idényt a Betis csapatában töltötte kölcsönben, melyben 33 mérkőzésen 7 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. 

Szerző: Őszi Ádám

Costa Rica-i válogatott védőt vett az Everton 6,3 millió euróért

Az Everton labdarúgócsapata úgy döntött még erősít egyet a védelmén és 6,3 millió euróért leigazolták az FC Köbenhavn mindössze 22 esztendős védőjét Bryan Oviedót. A játékos piaci értéke mindössze 600 ezer euró, a dán klub nagyon jó üzletet csinált védőjével. A hátvéd négy éves szerződést kötött a liverpooli klubbal. 

Profi pályafutását 2009-ben kezdte hazájában a Saprissa együttesében, de pár meccset követően leigazolta a Köbenhavn mellyel két alkalommal is ünnepelhetett dán bajnoki címet. Emellett dán kupagyőztesnek is mondhatja magát, hiszen még 2011-ben kölcsönben a Nordsjelland együttesében szerepelt, mely elhódította a kupát abban az esztendőben. 2010-ben mutatkozott be a Costa Rica-i válogatottban, melyben azóta 17 alkalommal lépett pályára.

Szerző: Őszi Ádám

Cavani is aláírt, 60 millió euró a kivásárlási ára!

Mielőtt a Napoli szimpatizánsok megijednének szó sincs arról, hogy eligazolt volna a támadó, csupán egy évvel 2017-ig meghosszabbította szerződését. Úgy tudni, hogy jelentős fizetésemelést ajánlott neki a klub 2,9 millió euróról évi 4,5 millióra emelték a bérét és 60 millió eurós kivásárlási árat is belefoglaltak az új szerződésbe. Korábban a Chelsea és a Manchester City is szerette volna leigazolni az uruguayi csatárt, de úg ytűnik maradásra bírták. A Napoli elnöke Aurelio De Laurentiis a sajtótájékoztatón elejtett egy mondatot, mely így szólt - „Édinson úgy döntött, Manchester hideg város." Ez a mondat arra enged következtetni, hogy nagyon konkrét ajánlatok és tárgyalások történhettek Cavani ügyében, a City szerette volna megszerezni a támadót.  

Szerző: Őszi Ádám

Luca Toni visszatért korábbi sikerei helyszínére, a Seria A-ban folytatja

A 35 esztendős veterán csatár Luca Toni az előző szezon második felét a dubai Al-Naszr csapatánál töltötte, ahol nem érezte jól magát és távozott. Sokáig úgy tűnt a Málaga csapata lehet a befutó, de ezek a hírek elhalkultak és közben a Getafe és a Siena csapata is próbálta leigazolni a támadót, de nem jártak sikerrel. Luca Toni közben döntött és visszatér korábbi sikerei helyszínére a Fiorentina csapatába. Korábban 2005 és 2007 között két szezont töltött Firenzében, ahol 67 meccsen 47 gólt szerzett és ezt követően le is csapott rá a Bayern München, ahol eleinte még jól szerepelt, aztán leáldozni kezdett karrierje. Az utóbbi időben már nem igazán találta a góllövő cipőjét, hosszabb távon sehol nem tudta megveti a lábát. Sok sikert kívánunk a számára, sikerüljön szépen befejezni karrierjét, hiszen már nem sok lehet vissza a 35 esztendős játékos karrierjéből. 

Szerző: Őszi Ádám

Borriello eligazolt az As Romától, volt klubjában folytatja...

Olaszországban beindulni látszik a csatárkeringő így késő este, most éppen Marco Borriello váltott klubot. A csatár elhagyta az AS Roma csapatát, mivel nem igazán tudott maradandót alkotni az utóbbi időben, az előző szezont kölcsönben a Juve csapatánál töltötte, ám ott is csupán 10 mérkőzésen játszott és 2 gólt szerzett. Most pedig úgy döntött a támadó visszatér oda, ahol 2007-2008-ban talán pályafutása legjobb szezonját nyújtotta. Ez a klub nem más mint a Törzsér Dánielt is a soraiban tudó Genoa csapata, ahol a támadó egy évig szerepelt, hiszen 19 gólt szerzett, mely remek ajánlólevél volt ahhoz, hogy az AC Milan leigazolja. A Genoa az idei szezonra kölcsönvette a csatárt, és a Roma elővásárlási joggal adta oda Borriellot. A hírek szerint a Fiorentina csapata is szerette volna megszerezni az olasz csatárt, hiszen Jovetic még távozhat és akkor csatárgond lehet a firenzei klubnál.  

Szerző: Őszi Ádám

Bendtner Olaszországba szerződött


Korábban már beszámoltunk róla, hogy a hírek szerint Nicklas Bendtner orvosi vizsgálaton vesz részt a Juventus csapatánál. Nos. ezek a hírek igaznak bizonyultak, és miután a két klub és a felek is megegyeztek megszületett a megállapodás, mely szerint a dán csatár ezt a szezont kölcsönben a torinói csapatnál tölti majd és ha a továbbiakban is számolnak vele 6 millió font körüli összegért opciós joguk lesz megszeretni a csatárt véglegesen. A játékos nagyon keresett volt az átigazolási piacon, hiszen kölcsönben a Sunderland csapatában szerepelt és jó szezont tudhat maga mögött. Az Arsenal számár viszont nem kellet, hiszen RVP távozott de jött Giroud és Podolski.  

„Meg akarom mutatni itt, mire is vagyok képes, azt szeretném, ha abszolúte a legszebb arcomat látnák, ezért jöttem ide. Egészen biztos vagyok abban, hogy így is lesz” – ezt írta a támadó az egyik közösségi portálon.

Viszont ez az igazolás még közel sem jelenti azt, hogy a Juventus számára ennyi lett volna a csattárvásár. A sajtó úgy tudja égnek a vonalak, folynak a tárgyalások és elképzelhető, hogy még egy támadó érkezik. Erre három esélyes van Llorente, Dzeko és Jovetic esetleges klubváltása sem elképzelhetetlen.

Ezzel pedig az is biztossá vált, ha az Inter vagy a Milan még ma este csatárt akar venni akkor más után kell nézniük. Ki tudja, lehhet nemsokára jön az újabb meglepő hír.

Szerző: Őszi Ádám

Sinclair után Maicon is a Manchester City játékosa lett

Arról ma már beszámoltunk, hogy Sinclair az "égszínkékeknél" folytatja, most pedig újabb bejelentés érkezett. A City hivatalos honlapján jelentette be, hogy sikerült megegyezni Maicon átigazolásában az Inter csapatával. Sem a szerződés hosszát, sem pedig a vételárat nem hozták nyilvánosságra a felek eddig, viszont a sajtó tudni véli, hogy csupán 3 millió fontjába került az üzlet a manchesteri csapatnak. A brazil válogatott védő piaci értéke egyébként 14,5 millió euró, ám olasz klubja magas fizetése miatt szeretett volna megválni tőle. Az üzletben fontos szerepet játszott, hogy Roberto Mancini már volt az edzője, mikor két évig az Inter kispadján ült. Maicon hat esztendőt követően hagyja el az Intert, mellyel számos trófeát nyert.  

Rossz hír viszont ez a Real Madrid szurkolóinak, fanatikusainak, hiszen többen várták, hogy a mai napon bejelentik a Királyi Gárdánál Maicon érkezését. Sokan úgy vélik, hogy a Real védelmét meg kell erősíteni, ha lesz is erősítés az már biztos, hogy nem a brazil védő lesz.

A Cityvel kapcsolatos hír még, hogy éjfélig kalap alá kerülhet újabb két üzlet. Ha ez sikerül akkor a mai napon 55-60 millió eurót költhet el a klub. Amint hivatalossá válik egy újabb üzlet közölni foglyuk.

Szerző: Őszi Ádám

Ryan Babel kivásárolta magát és elhagyta a Hoffenheimet, meg is van új csapata

Öt évnyi távollét után ismét Ajax mezt húz magára Ryan Babel. A holland válogatott szélső otthagyta a Hoffenheim csapatát, mivel nem garantáltak neki kezdő helyet a csapatban. Régi-új klubjával pedig egy éves szerződést kötött azt követően, hogy a napokban kivásárolta saját magát szerződéséből. A mindössze még 25 esztendős Babel saját nevelésű Ajax játékos, a közönség kedveli őt, valószínüleg könnyen fog menni számára a beilleszkedés.  

Az elmúlt öt esztendőt Angliában és Németországban töltötte, négy éven keresztül a Liverpool csapatában szerepelt, majd pedig a tavalyi szezont már a Hoffenheim csapatánál töltötte, ahol 46 mérkőzésen 5 gólt jegyzett. Babel nem került be a mieink és a törökök ellen készülő holland válogatott keretébe sem, reméli a szélső, hogy idén ismét vissza tudja nyerni régi önmagát. Erre a holland bajnokság és az Ajax kitűnő lehet.

Szerző: Őszi Ádám

Berbatov maradt Angliában, Manchesterből áttette székhelyét Londonba

Dimitar Berbatov átigazolási ügye már a szezon elején megkezdődött, most viszont hosszas találgatásokat követően eldőlt, hogy marad Angliában, csupán Manchesterből átköltözik Londonba. A bolgár támadót rengeteg klubbal szóba hozták, a napokban a Juventus és a Fiorentina is felmerült, utóbbinál nagyon megsértődtek rá, hiszen várták és nem jelent meg. 

A Fulham csapata ma délután hivatalos oldalán jelentette be hogy két éves szerződést kötött Berbatoval, így a londoni klubban folytatja pályafutását a 31 esztendős csatár. A transzfer anyagi részleteit egyenlőre nem hozták nyilvánosságra a felek. 

Szerző: Őszi Ádám

Van der Vaart visszatért Hamburgba

Hosszas alkudozást és licitálást követően sikerült megegyeznie A Tottenham és a Hamburg csapatának Van der Vaart átigazolását illetően. A százszoros holland válogatott támadó piaci értéke 24,5 millió euróra rúg, ám ennél jóval olcsóbban sikerült a transzfert lebonyolítania a Hamburgnak. A Spurs eleinte 18 milliót kért, a németek 12 milliót ajánlottak. Hosszas alkudozást és tárgyalásokat követően az angolok engedtek és 13 millió euróért elengedték Rafaelt, aki három éves szerződést kötött volt klubjával. A holland gólzsák korábban már 2005 és 2008 között volt a német csapat játékosa. Fontos megjegyezni, hogy az üzlet nem jöhetett volna létre, ha  Klaus-Michael Kühne milliárdos üzletember nem segít a Hamburgnak. 

Van der Vaartal kapcsolatos hír, hogy Van Gaal nem hívta meg a válogatottba, így nem lesz ott a mieink elleni VB selejtezőn. A szakember ezt azzal indokolta, hogy a játékos éppen klubot vált és klubcsapatában is keveset játszott.

Szerző: Őszi Ádám

Van Gaal kihirdette a mieink ellen készülő holland keretet, melyből nagy nevek hiányoznak

A holland válogatott szövetségi kapitánya Van Gaal kihirdette a magyarok és a törökök ellen készülő nemzeti válogatott keretét, melyben nem kapott helyet Van der Vaart, Afellay és Nigel de Jong. A kapitány döntését azzal indokolta, hogy ezen játékosok éppen klubváltáson mennek keresztül, számukra most fontos a beilleszkedés, illetve az utóbbi időben keveset játszottak klubcsapataikban.  

"Az utóbbi időben mindannyian keveset játszottak, és éppen klubot váltanak vagy klubváltás előtt állnak" - így indokolta döntését Van Gaal a narancsmezesek kapitánya.

Azért ha rátekintünk a válogatott keretére láthatjuk, hogy csöppet sem gyengébb így sem...

kapusok: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City) 


védők: John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Jetro Willems (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Nick Viergever (AZ Alkmaar) 

középpályások: Wesley Sneijder (Internazionale), Arjen Robben (Bayern München), Kevin Strootman (PSV), Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (FC Twente), Urby Emanuelson (AC Milan) 

csatárok:  Dirk Kuyt (Fenerbahce), Robin van Persie (Manchester United), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Luciano Narsingh (PSV), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Jeremain Lens (PSV)


Szerző: Őszi Ádám 

AC Milan: Sikerült megszerezniük a Manchester City holland válogatott középpályását

Az AC Milan hivatalos honlapján jelentette be, hogy sikerült megegyezni a Manchester City csapatával Nigel de Jong átigazolását illetően. A 63-szoros holland válogatott középpályás szerződése jövőre lejárt volna ,melyet nem kívánt meghosszabbítani, így ha pénzt akart érte kapni a City lépniük kellett. Az milánói klub szempontjából nagyon előnyös üzlet született, hiszen a  27 esztendős játékos piaci értéke 13 millió euró és ennek töredékéért, mindössze 3,5 millió fontért sikerült megszerezniük De Jongot.  Az ügy már olyannyira előre haladott, hogy megtörténtek az orvosi vizsgálatok, melyen mindent rendben találtak. A játékosnak ez lesz a negyedik profi állomása a negyedik nagy ligában. Korábban az Ajax a Hamburg és a Mancheser City együttesét erősítette.  

A holland játékoshoz fűződő magyar érdekeltségű hír, hogy ő, Afellay és Van der Vaart sem lesz ott a mieink elleni EB selejtezőn.

Szerző: Őszi Ádám

Del Piero megszegte saját szavát! Európán kívülre igazolt

Del Piero azt követően, hogy a szezon végén elhagyta a Juventus csapatát úgy nyilatkozott, hogy ha folytatja pályafutását, nem akasztja szögre a cipőt akkor csak is Európai csapatba szerződik. Ez a kijelentés úgy tűnik  megszegett szó lett, hiszen a Sydney FC hivatalos honlapján jelentette be Del Piero szerződtetését. „Ez egy nagy esemény a klub, a liga és az egész ausztrál futball életében. Megtisztelve érezzük magunkat, hogy Alessandro mellettünk döntött” – idézi a honlap Scott Barlow az ausztrál klub elnökét. A felek állítólag hétvégén Olaszországban írják majd alá a két éves szerződést, így az októberben induló ausztrál ligában már a kezdetektől szerepelhet majd az olasz legenda. 

Nem erősítette meg viszont ezt a hírt Del Piero ügynöke és egyben testvére, aki úgy nyilatkozott, hogy egyenlőre nem született semmilyen megállapodás. A Juve legenda korábban visszautasította a Gattusot a soraiban tudó Sion és a Celtic csapatát is. Volt érdeklődő Dél-Amerikából, illetve az MLS-be is hívták, de mindre nemleges választ adott Del Piero.

Ezt követően kíváncsian várjuk, hogy megszületik-e a megállapodás, vagy a Sydney FC korán jelentette be azt, mely még meg sem köttetett. Minden esetre ha az üzlet létre jön akkor Del Piero szava, miszerint csak Európában marad megszegett szóvá válik. 

Szerző: Őszi Ádám

Liverpool középpályással erősített a Stoke City

Az angol bajnokságban szereplő Stoke City hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyeztek a Liverpool csapatával Charlie Adam szerződtetésében. A 26 esztendős középpályás Sahin érkezésével kiszorult a csapatból, a ranglétrán előtte állt Joe Allen, így pedig a távozás mellett döntött. Egyik klub sem közölt részleteket, átigazolási összeget egyenlőre, csupán annyit lehet tudni, hogy négy éves 2016-ig szóló szerződést kötöttek a felek. 

Adam korábban a Blackpool és a Rangers csapatánál is maradandót alkotott, illetve 2007-től skót válogatottnak mondhatja magát. A Stoke reméli, hogy egy gólerős középpályást sikerült szerezniük.

Szerző: Őszi Ádám

Beindult a Málaga: Barcelonát megjárt Benfica csatár érkezett, City játékos érkezhet, egy Chilei válogatott is aláírt

Az anyagi gondokkal küzdő Málaga most hogy bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára szeretné megerősíteni csapatát. Tegnap kisorsolták a csoportbeosztást és van esély a továbbjutásra, de ehhez előbb megerősítik a keretet. A csoportban az Anderlecht a Zenit és a Milan található, közülük kell a továbbjutáshoz megelőzni minimum két csapatot. 

A klub tehát nem tétlenkédig az átigazolási időszak utolsó napján, délelőtt ugyanis bejelentésre került Javier Saviola  szerződtetése a Benfica csapatától. A 30 esztendős argentin válogatott csatár egy éves szerződést kötött a spanyol klubbal, anyagi részleteket nem közöltek. Saviola korábban már három spanyol csapatban is szerepelt, a Sevilla, a Barcelona és a Real Madrid színeiben. Ezen kívül játszott a Monaco és a River Plate csapatában.

Nem csupán Saviola érkezett, hanem a Chilei válogatott Manuel Ittura. A 28 esztendős középpályás hét éven keresztül szerepelt az Universidad Chile csapatában, most pedig az Uniao Leiria csapatából érkezett, átigazolási összeget nem hoztak nyilvánosságra.

Még mindig nem zárult be a sor, úgy tudni a Manchester City csatára Roque Santa Cruz is az érkezők között lehet a mai nap során. A 30 éves támadó 2 és 5 millió euró közti összegért érkezhet, ha a feleknek sikerül megállapodnia. Roque legnagyobb sikereit a Bayern München csapatával érte el, nyolc esztendőt töltött a Bajor klubnál. Az utóbbi szezonokban kölcsönben szerepelt. Még mindig tagja a paraguayi válogatottnak, melyben 1999-ben mutatkozott be.

Szerző: Őszi Ádám

Afellay a Bundesligában folytatja pályafutását


A német bajnokságban szereplő Schalke 04 hivatalos honlapján jelentette be, hogy sikerült megegyezniük az  Ibrahim Afellay ügyében. Az Barcelona holland játékosa egy évre kölcsönbe kerül a gelsenkircheni klubhoz. A Schalke edzője örül az igazolásnak, hiszen Huub Stevens a PSV csapatánál már dolgozott a holland középpályással.  


„Örülök Ibrahim megszerzésének, hiszen kiváló játékos, aki több poszton is használható. Eindhovenben középen szerepelt, de mindkét szélen be tudjuk vetni” - nyilatkozott a Schalke trénere.

Ez annyit tesz, hogy a Liverpool lemaradt a holland középpályás megszerzéséről, nem sikerült nyélbe ütniük az üzletet, ellenben a Schalke vonzóbb volt Afellay számára. Egyébként nem szeretett volna távozi a katalán klubtól, nyilatkozataiban is elmondta, de Vilanova közölte vele nem számol vele a szezon során, így jobban jár ha kölcsönadják.

Szerző: Őszi Ádám

Bendtner elígérkezett egy olasz csapatnak, de a Juve közbeszól


Annak ellenére, hogy Nicklas Bendtner már elígérkezett a Siena csapatának most mégis úgy tűnik nem lesz semmi az üzletből, hiszen a Juventus csapata közbeszólt. A hírek szerint Bendtner már Torinóban tartózkodik és részt vesz az orvosi vizsgálatokon. Ha mindent rendben találnak akkor állítólag 5 millió euróért cserbe egy évre érkezik kölcsönbe a dán támadó az Arsenal csapatától. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket. Egyébként Bendtner állítolag Del Piero megüresedett tízes mezét szeretné megkapni, ám a klub nem adja oda neki.  


Szerző: Őszi Ádám

Dani Alves megszervezte, a Barca üzent Rakaczki Bencének a DVTK beteg kapusának

Nagyon nemes gesztust tett Dani Alves és az FC Barcelona labdarúgócsapata. A brazil védő főszereplésével a csapat minden tagja aláírt egy mert és csináltak egy képet, melyet elküldtek Rakaczki Bence a DVTK súlyos betegséggel küzdő kapusának.  

„Remélem, ez a gesztus segít majd a felgyógyulásodban” – írta Daniel Alves a twitterén, csatolva hozzá a képet, majd pedig hozzátette - „Ja, és van egy nagyon nagy csapattársad, akit Paquito Gallardónak hívnak.”


Alves ezzel arra próbált utalni, hogy Gallardo közbenjárása által jutott el hozzájuk Bence története és nagyon szorítanak a leukémiával küzdő hálóőr gyógyulásáért. Alves és Falladro még együtt játszott a Sevilla csapatában, innen a kapcsolat. A dedikált mert elküldték Bencének és Alves a fényképen tart egy feliratot mely így szól: "Érted Bence"!

Nagyon szép gesztus ez a katalán klub játékosaitól és Alvestől, lehet tényleg igaz a Barcelona csapatára, hogy "Több mint egy klub".

Bence korábban már kapott egy ajándékot, Manuel Neuer kívánt neki jobbulást.

Szerző: Őszi Ádám

Negyedik kalapból várja a mai sorsolást a Vidi

Mint arról már beszámoltunk a Videoton csapata bejutott az Európa Liga csoportkörébe, mivel tegnap este tizenegyesekkel legyőzte a török Trabzonspor együttesét. A 48 főtáblára kerülő csapatot 12 darab 4 fős csoportba osztják majd be. A csapatokat a sorsolás előtt négy kalapba osztották az UEFA-koefficiensek alapján. Ebben a tekintetben a Videoton csupán egy csapatot előz meg az azeri Bakut, így a negyedik kalapból várja a 13:00-kor kezdődő sorsolást, melyet Monacoban tartanak. Nézzük meg a kalapokat, nézzük át kik lehetnek a Vidi ellenfelei.  


1. kalap: Atlético Madrid (spanyol), Internazionale (olasz), Olympique Lyon (francia), Liverpool (angol), Olympique Marseille (francia), Sporting (portugál), PSV (holland), Tottenham Hotspur (angol), Bayer Leverkusen (német), Girondins Bordeaux (francia), Twente (holland), Stuttgart (német)

2. kalap: Basel (svájci), Metaliszt Harkiv (ukrán), Panathinaikosz (görög), Athletic Bilbao (spanyol), Köbenhavn (dán), Fenerbahce (török), Rubin Kazany (orosz), Napoli (olasz), Udinese (olasz), FC Bruges (belga), Hapoel Tel-Aviv (izraeli), Hannover (német)

3. kalap: Lazio (olasz), Steaua Bucuresti (román), Sparta Praha (cseh), Rosenborg (norvég), Newcastle United (angol), Young Boys (svájci), Levante (spanyol), Genk (belga), Borussia Mönchengladbach (német), Partizan (szerb), Viktoria Plzen (cseh), Dnipro Dnipropetrovszk (ukrán)

4. kalap: Helsingborg (svéd), Marítimo (portugál), Rapid Wien (osztrák), Académica (portugál), Anzsi Mahacskala (orosz), Maribor (szlovén), AIK (svéd), AEL Limasszol (ciprusi), Ironi Kirjat Smona (izraeli), Molde (norvég), Videoton (magyar), Neftci Baki (azeri)

A sorsolást az Eurosport2 közvetíti majd, és nálunk a foficlub.hu-n is élőben követheti majd a csoportok alakulását.

Szerző: Őszi Ádám

Megvan Carroll utóda, csatárt igazolt a Liverpool

Mint arról az imént már beszámoltunk Carroll egy évre kölcsönbe a West Ham United csapatához került. A Liverpool nem teketóriázott, már igazolt is a helyére egy támadót. Samed Yesil egy mindössze 18 esztendős török felmenőkkel rendelkező német támadó, mely a Bayern Leverkusen csapatát hagyta ott a "vörösök" hívására. Arról nem szólnak a hírek, hogy meddig kötelezte el magát a fiatal támadó és arról sem tudni, milyen összegért érkezhetett. A becsült piaci értéke 600 ezer euró egyébként. Nézzük mit érdemes tudni Yesilről.  

Samed Yesil 11 esztendős kora óta a Bayern Leverkusen csapatánál nevelkedett, egy alkalommal már pályára lépett a felnőtt csapatban. A 18 esztendős csatár jelenleg német u18-as válogatott és szépen lépdel fel a raglétrán. A német labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének és reménységének tartják. Az u17-es német válogatottban 21 mérkőzésen 19 alkalommal volt eredményes és 2011-ben az u17-es világbajnokságon ezüstcipős lett. Most nagyot változik az élete, Liverpoolban kell bizonyítania, hogy rátermett a dologra.

Szerző: Őszi Ádám

Carroll elhagyta Liverpoolt

Pont került egy újabb átigazolási ügy végére. Carroll nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket Liverpoolban és az új edző nem igazán számolt vele, így a fontmilliókért érkező támadóból most távozó lett. A "vörösök" az üzleten úgy tűnik igen csak buknak, hiszen anno 35 millió fontért vették a támadót, mely nagyon nem reális összeg. Tegnap előtt a Newcastle United visszavette volna csatárát, 17 millió fontos ajánlatot tettek, de azt elutasították. Tegnap érkezett a hír, hogy Carroll egy évre kölcsönben az újonc West Ham United csapatához igazolt. A "kalapácsosoknak" a szezon végén opciós joga van megvenni a támadót, de hogy milyen összeget tartalmaz ez a záradék nem lehet tudni. Kíváncsian várjuk, hogy a támadó milyen produkciót nyújt majd a szezon során... 

Szerző: Őszi Ádám