2012. augusztus 21., kedd

BL: Idegenbeli győzelmével közel a főtáblához a Dinamo Kijev, a Cluj és a Celtic

A mai napon öt mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligája selejtezőkörének utolsó fordulójában, ez pont a mérkőzések fele, hiszen tíz párharc van. Vannak csapatok, melyek nagyon közel kerültek a főtáblához idegen béli győzelmükkel, ezáltal ellenfelük nagyon nehéz helyzetben és messze a főtáblától. Van párharc, mely még borzasztóan nyitott. Nézzük mi történt ma. 

A Dinamo Kijev csapata meggyőző 3-1-es győzelmet aratott a német Mönchengladbach otthonában, így nagyon kedvező előjelekkel várhatja a visszavágót, fél lábbal már a csoportkörben vannak. A német alakulat egy esetleges 3-1-el döntetlenre mentheti a párharcot jövő héten, vagy egy 3-0 az ő továbbjutásukat jelentené de lássuk be nagyon kevés az esély erre Kijevben.

Mönchengladbach (német)–Dinamo Kijev (ukrán) 1–3 (Ring 13., ill. Mihalik 28., Jarmolenko 36., L. de Jong 81. – öngól)

A skót bajnok Celtic csapata idegenben intézte el svéd ellenfelét 2-0-ra és ezzel csak úgy mint az ukrán Dinamo ők is a főtáblán érezhetik magukat félig meddig. A Helsingborg 2-0-val döntetlenre mentheti a párharcot és hosszabítást csikarhat majd ki, illetve 3-0 val már továbbjutó lenne, de a Celtic otthonában nem éppen nyerni járnak a csapatok. Ha netán hazai pályán gólt lő a skót bajnok nagyon nehéz helyzetbe kerülnek a svédek.

Helsingborg (svéd)–Celtic (skót) 0–2 (Commons 2., Szamarasz 75.)

A dán Köbenhavn és a francia Lille párharca teljesen nyitottnak mondható. A mérkőzést az hazai északi csapat nyerte 1-0-ra, itt a visszavágó rengeteg variációval bír, könnyen előfordulhat a fordítás is, nem ülhet rá az eredményre a Köbenhavn.

FC Köbenhavn (dán)–Lille (francia) 1–0 (Santin 38.)

Kisesebb meglepetésnek mondható a CFR Cluj győzelme a belga bajnok Basel otthonában. A Vass Ádámot nélkülöző csapat a 65.percben még hátrányban volt, ám négy perc alatt sikerült megfordítani a meccset és így már a párbaj favoritjának számít a kolozsvári klub. Vass Ádám végig a kispadon ült.

FC Basel (svájci)–CFR Cluj (román) 1–2 (Streller 44., ill. Sougou 66., 71.)

Korábban már beszámoltunk a Szpartak Moszkva-Fenerbahce meccsről, itt a hazaiak nyertek 2-1-re, de ez az eredmény abszolút nem életbiztosítás, hiszen a Fener hazai pályán nagyon erős. A moszkvai játékosoknak nem lesz könnyű dolga a török katlanban, a szurkolók sokat jelenthetnek majd.

Szpartak Moszkva (orosz)–Fenerbahce (török) 2–1 (Emenike 59., Kombarov 69., ill. Kuyt 65.)

Holnap további 5 párharca folytatódik a küzdelem, jövő héten visszavágók és meg is lesz a főtábla.

Szerző: Őszi Ádám

Lezárult az Adebayor "akta", régi-új csapatában folytatja a togói támadó

Lezárult egy nagy kérdés, miszerint hol folytatja pályafutását Adebayor. A Manchester City csapatánál idén is kijelentette Roberto Mancini vezetőedző, hogy nem számol a támadóval de, reméli a csatár szempontjából a legjobb döntés születik. A pakliban az is benne volt, hogy ha nem érkezik a City számára megfelelő összeg akkor maradnia kell, viszont játékra nem sok esélye lett volna. Most már kijelenthető, hogy ez nem következik be, sőt már nem is a manchesteri csapat játékosa, ugyanis a Spurs tavalyi kölcsönszerződését követően végleg megszerezte Adebayort. A klub ezt hivatalos honlapján tette közzé, ám részleteket egyenlőre nem közöltek. A togói csatár mint ismeretes tavaly a Tottenham csapatánál szerepelt kölcsönben és 18 találatával házi gólkirály lett. A szurkolók és a vezetők remélik ott folytatja, ahol abbahagyta.

"Nagyon örülök annak, hogy eldőlt a sorsom, lehet, hogy a vártnál egy picivel több ideig tartott, de végre visszatértem. Élveztem az eddig itt töltött időt, és remélem, hogy hatalmas dolgokat érünk majd el a csapattal." - nyilatkozta Adebayor miután hivatalossá vált klubváltása.

Szerző: Őszi Ádám 

Óriási érdeklődés, 15 csapat vinné a Manchester City csatárát

Keveseknek lehet ismerős az a név, hogy John Guidetti. Nos, ő a Manchester City 20 esztendős csatára, akiért sorban állnak a kérők. A svéd válogatottban már bemutatkozó fiatal tehetség az elmúlt szezont kölcsönben a holland Feyenord csapatánál töltötte, melyben kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A bajnokságban 23 mérkőzésen lépett pályára és 20 gólt szerzett, ezzel a góllövőlista 5. helyén végzett megelőzve a honfitársat a 18 találatig jutó Ola Toivonent. 

A játékos ügynöke a következő így nyilatkozott - "Jelenleg 15 klub érdeklődött John iránt. Most fogunk beszélni a City vezetőivel, és remélem a legjobb döntést fogjuk meghozni John számára."

Guidetti piaci értéke a remek szezonnak köszönhetően megnőtt, a transfermarkt.de becslései szerint jelenleg 7 millió eurót ér. 

Szerző: Őszi Ádám

Balhátvédet igazoltak a Vörös Ördögök – videó


A Manchester United csapata hivatalos oldalán tette közzé, hogy öt éves szerződést Európa egyik legtehetségesebb balhátvédjével. Alexander Büttner 2017-ig szóló szerződést írt alá, azt követően, hogy kedden sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon. Az átigazolási összeget eddig nem hozták nyilvánosságra, Büttner piaci értéke 3 millió euró, de az összeg ennél magasabb lehet. A játékos ott volt az EB-re utazó holland keretben. ám a keretszűkítéskor lemorzsolódott, a felnőtt válogatottban még nem mutatkozott be. Klubja a Vitesse volt, melyben 119 mérkőzésen lépett pályára, védő létére igen gólerősnek mondható 10 találatával, rendre részt vesz a támadásokban.  

“Alexander Európa egyik legjobb fiatal balhátvédje, örülünk, hogy a sorainkban tudhatjuk őt. – nyilatkozott a MU skót trénere Ferguson, majd pedig hozzá tette – Már régóta figyeltük.”

“A Manchester Unitedbe igazoltam, ez életem egyik legjobb napja. Régóta nagy csodálója vagyok a klubnak, alig várom, hogy az új csapattársakkal edzhessek és sikerekhez segítsem a csapatot.” - nyilatkozta Büttner a klub hivatalos honlapján.

Szerző: Őszi Ádám

Olimpián szereplő csatárt vehet a Manchester City


Hétvégén Agüero súlyos sérülést szenvedett és kidőlt a City soraiból. Így jelenleg Balotelli, Dzeko, Tevez és az az Adebayor áll Roberto Mancini rendelkezésére, akire nem igazán számít. Sok csapat örülne, ha ilyen csatárokat tudhatna csapatában, ám most újabb támadóra veti ki hálóját az újgazdag klub, némileg érthetetlen módon, hiszen nincs csatárposzton így sem hiányuk. A játékos, akit ki szemeltek a Swansea City angol támadója Scott Sinclair. A név sokak számára teljesen ismeretlen lehet ismeretlen lehet.

Sinclair részt vett az olimpián, tagja volt a Brit csapatnak és négy mérkőzésen lépett pályára, melyen egy gólt szerzett. A 23 éves játékos a Bristol Rovers csapatában nevelkedett, majd 16 esztendősen a Chelsea csapatához került 2005-ben. A nagyok között 5 alkalommal szerepelt, ez idő alatt hat klubnak adták kölcsön (Plymouth, QPR, Charlton, Crystal Palace, Birmingham és Wigan). A Swansea 2010-ben megvásárolta a Chelsea csapatától azóta a walesi csapatban rugdossa a gólokat. Az első forduló béli 5-0-ás sikerből egy góllal vette ki a részét a hétvégén. Piaci értékét 8 millió euróra taksálják, körülbelül ilyen összeget kell letennie a manchesteri csapatnak, ha tényleg szeretnék megszerezni a játékost, mely nem kíván hosszabbítani klubjával. 

„Nem érdekli őt egy újabb szerződés, és úgy tudom, a Manchester City ajánlatot tett érte, szóval csak idő kérdése, hogy eligazoljon, és ez mindkét klubnak jó lenne. Meg kell adnunk a támogatást a játékos fejlődése érdekében, így természetesen elengedjük, de helyette kell vennünk egy másik játékost” -nyilatkozta Cortuis a klub pályaedzője

Szerző: Őszi Ádám

Tegnap megírtuk, ma hivatalossá vált, Ricardo Moniz az FTC új vezetőedzője

Az FTC hivatalos honlapján a Fradi.hu-n jelentette be, hogy Ricardo Moniz váltja Détári Lajost a klub kispadján. Mint arról tegnap már beszámoltunk, a derbin elszenvedett vereséget követően menesztették Détári Lajost a Ferencváros edzői posztjáról. Az utódját nagyon hamar megtalálták, tehát minden bizonnyal a háttérben már zajlottak a tárgyalások, Détárinak mindenképpen mennie kellet volna, a vereség kiváló ok volt a menesztésére. A holland szakember mindenben megegyezett a klubbal, a délelőtt folyamán repülővel meg is érkezett Eindhovenből. Bemutatására már a délutáni órákban sor kerül és nem tétlenkedik a szakember ezt követően meg is tartja első edzését, igyekszik megismerni a keretet, a csapatot, hiszen közeleg a következő bajnoki mérkőzés.

Ricardo Moniz egy 48 esztendős rotterdami születésű holland szakember, aki jó pár helyen megfordult már és tapasztalatokat gyűjtött. Legnagyobb sikerét tavaly érte el az osztrák Red Bull Salzburg csapatával, mellyel bajnoki címet szerzett, ám nézeteltérése akadt a klubbal és ezért távozott. Ezt megelőzően Martin Jol mellett a Tottenhamnél és a Hamburg csapatánál is segédedzőként dolgozott. Irányította a PSV u19-es csapatát és tevékenykedett segítőként a Grasshoppers csapatánál. A mai naptól pedig hivatalosan is a Ferencváros új vezetőedzője.

Szerző: Őszi Ádám

A Juventus a nyár nagy fogására készül, újabb ajánlatot tettek

Mint arról már korábban beszámoltunk a Bilbao csapatával nem hosszabbít szerződést az EB és VB győztes spanyol válogatott csatár Fernando Llorente, akinek szezon végén lejár a szerződése. Ez annyit tesz, ha pénzt szeretne kapni érte a baszk klub akkor még most el kell adnia a csatárt. A játékost a klub már nem is nevezte hévégi Betis elleni bajnokijára, ezzel nyilvánvalóvá vált a távozása, már csak az a kérdés hol folytatja. A 27 esztendős csatár piaci ára igen magasan van, a transfermarkt.de becslései alapján 30 millió eurót ér, ám lejáró szerződése kapóra jön a kérőknek, hiszen így sokkal olcsóbban megkaparinthatják a játékost. Az első számú kérő az olasz bajnoki címvédő Juventus csapata, mely nemrégiben tett egy 16 millió eurós ajánlatot, de ez nem győzte meg a Bilbao vezetőit, így a licit folytatódhatott. Az első összeget megtoldották 2 millió euróval, így most 18 millión áll a vásár és mindenki várja a döntést. Felreppentek egyébként olyan hírek, mely szerint a Real Madrid bele köphet az Öreg Hölgy levesébe, de ennek nem sok esélye van, hiszen Mourinho csatár poszton rendkívül jól áll. Érdemes megemlíteni, az angol sajtóban kelbukkanó hírt is, mely szerint az Arsenal csapata Van Persie utódját keresve már tett egy ajánlatot, ám ezt a baszkok visszautasították. Minden jel Torino felé mutat jelenleg, maga a csatár is kijelentette, hogy csak olyan csapatba távozik, melynek esélyei vannak bajnoki címet nyerni. A Juve pont egy ilyen csapat. Ha sikerül nyélbe ütni az üzletet, akkor az a nyár egyik legnagyobb fogása lehet az árat tekintve.

Szerző: Őszi Ádám