2015. február 4., szerda

Real játékosra fáj a Barca foga! - sajtóhír

Spanyol sajtóhírek szerint a katalánok már azt tervezgetik, hogyan erősítik meg a keretet, ha lejár az átigazolási tiltás. A kiszemeltek között van a Juve és a Real Madrid klasszisa is, egyikük könnyen Barca dresszbe öltözhet majd.
Persze tudjuk, hogy a királyiaktól a katalánokhoz igazolni, vagy fordítva igen meredek történet és nem sok precedens volt rá a futballtörténelemben, de azért akadt, így soha se mondjuk, hogy soha. Úgy hírlik, hogy Isco játéka tetszik Enrique mesternek, ahogyan Paul Pogba is a tréner nagy kedvencei közé tartozik, mindkét labdarúgóval szívesen dolgozna együtt. 

Isco nem számít stabil kezdőembernek Madridban, ám kvalitásai vitathatatlanok, de sok szurkoló megjegyzi a hír hallatán, hogy jó és ügyes, de nem egy Xavi, de nem is egy Iniesta. Hát igen, a két ikon igen magasra emelte a lécet, melyet nemhogy megugrani, még felérni is igen lehetetlennek tűnik. Paul Pogba nevének hallatán már vidámabb a katalán szív, sokan többre tartják a Juve francia titánját, mint a Real spanyol válogatott középpályását.

Az, hogy mi lesz, ha letelik a Barca átigazolási eltiltása nem tudni, ahogyan azt sem, hogy Enrique lesz-e még az edző. Ezért ezen hírt mindenki kezelje sajtóhírként, spekulációként. Ez terjed a spanyol sajtóban, biztosan van valóságalapja, de sok víz lefolyik még az Ebrón, míg ezen transzfer tényleg aktuálissá válik. Minden esetre jegyezzük meg...

Őszi Ádám

Top10: Íme a tél legdrágább átigazolásai! - összegző

Pár kivételtől eltekintve lezárult a téli átigazolási piac, a legdrágább transzfert pedig a Chelsea labdarúgócsapata hajtotta végre a kolumbiai Juan Guillermo Cuadrado megszerzésével. Nézzük hogyan fest a top 10-es lista!

1. Juan Cuadrado: A kolumbiai a Fiorentina csapatát és a Serie A-t hagyta a háta mögött, egyben pedig az is eldőlt, hogy egyelőre biztosan nem lesz a Barcelona játékosa. A tél legdrágább transzfere 33,4 millió euróba került, a violáknak pedig "tele" a pénztárcája, a nyáron lehet költekezni...

2. Wilfried Bony: Az Afrika Kupán jelenleg is érdekelt támadó remek produktumával felhívta Pellegrini figyelmét, így a walesi Swansea szép  summát, 32,3 millió eurót tehetett zsebre támadójáért. nem sokon múlott, hogy nem ez lett a tél legdrágább transzfere.

3. André Schürrle: A német világbajnok a dobogó harmadik helyezettje, a Chelsea elköltött egy jó nagy adag pénzt, viszont zsebre is tett, ugyanis a szélső játékjogáért 32 millió eurót tett le az asztalra a Wolfsburg, mely komoly célokat tűzött ki maga elé.

4. Enzo Pérez: Komoly üzlet zajlott le a Benfica és a Valencia között, a portugálok 25 millió eurót tehettek zsebre csapatuk argentin válogatott irányítójának játékjogáért. Úgy fest, hogy Valenciában is komolyan gondolják a stabil spanyol élcsapat titulust...

5. Bernardo Silva: Az ötödik pozícióban aztán egy nagy anyagi zuhanást tapasztalhatunk, ám még itt is nagy pénzekről van szó. A portugál listavezető 20 esztendős támadó középpályását is eladta, az AS Monaco 15,75 millió eurót tett le érte. A Benfica jelen állás szerint vezeti hazája bajnokságát, kérdés, hogy az egység és az erő mennyire csappant meg ezen átigazolások kapcsán. persze 40,75 millió euró az rengeteg pénz.

6. Ricardo Goulart: Íme egy nem európai transzfer, mely mégis bekerült a tízes listába, jelezvén, hogy a kínai pontvadászat nívója és anyagi helyzete egyre fokozódik. A liga jelenlegi "császára" a Guangzhou Evergrande 15 millió eurót fizetett a Cruzeiro remekül teljesítő és európai csapatok által is csábított válogatott támadójáért.

7. Gabriel Paulista: Az Ágyúsok menedzsere Arsene Wenger is belenyúlt a kasszába, a cél a védelem megerősítése volt. A Villareal brazil védőjét végül 15 millió euróért sikerült megszerezni.

8. Seydou Doumbia: Elhagyta a hideg orosz ligát a CSZKA Moszkva elefántcsontparti válogatott támadója, aki jelenleg szintén az Afrika Kupán szerepel, s a tornát követően csatlakozik majd az AS Romához. A felek között 14 millió euró cserélt gazdát.

9. Lucas Silva: A lista utolsó előtti helyén a Real Madrid egyik téli igazolása, a fiatal brazil védekező középpályás a Cruzeirot hátrahagyva 13 millió euró ellenében érkezett meg a spanyol fővárosba. A másik szerzemény Martin Ødegaard ennél jóval olcsóbb volt, a királyiak, mindössze 2,8 milliót fizettek érte.

10. Ryan Bertrand: a listát végül az angol válogatott védő zárja, a Chelsea 12,78 millió euróért adta el a már kölcsönben a Southamptonban szereplő játékosát. A Szentek éltek tehát opciós jogukkal, a londoni kékek pedig pluszosan zárták a téli időszakot. Ilyen is ritkán van...

Őszi Ádám

Zöld utat kapott az AC Milan új stadionja! - Íme a látványtervek

Múlt héten hivatalosan is bejelentették, hogy új saját otthont kap az AC Milan labdarúgócsapata, a Bianconeri 2018-ban a tervek szerint elhagyja a San Siro öltözőjét. A bejelentést most látványtervek követik, igen szép, egyedi és modern lesz az új aréna, kicsit talán angolos és hajaz a Juve ékszerdobozának kialakítására. De mindenképpen egyedi.


Kívülről meg sem lehet mondani, hogy stadion lakozik az az építmény belsejében, mely sokkalta kisebb lesz mint a San Siro, ám a piros-feketék nézőszámát tekintve a 48 ezres befogadóképesség is elegendőnek tűnik. Kérdezheti egy futballszurkoló, hogy hol vannak már a dicső szép idők, nos kiköltöztek a csapat életéből, de ne kételkedjünk benne, lesz még a klub Olaszország, sőt talán még Európa csúcsán is. 

A tervek tehát készen állnak, nemsokára kezdődhetnek a munkálatok. A tervek szerint 2018-ra készül el az új aréna, mely csodás látképet és atmoszférát nyújthat a szurkolóknak.



Őszi Ádám

FA-Kupa: Kiharcolta a továbbjutást a Manchester United

Egy párharc híján teljes az Angol FA-Kupa nyolcaddöntőjének mezőnye, miután kedden három párharcot is újrajátszottak. A Manchester United hazai pályán könnyed győzelmet, mutatott be sokkalta alacsonyabban jegyzett ellenfelével szemben, míg az is kiderült, hogy a Preston lesz Van Gaal tanítványainak ellenfele. Nem hullott Premier League csapat, erről pedig a Sunderland gondoskodott a Fulham ellenében. Szerdán a Bolton és a Liverpool mérkőzésével zárul a 4. forduló.  

Manchester United - Cambridge United  3-0 (2-0)
Helyszín: Manchester, Old Trafford
Gólszerzők: Mata (25.), Rojo (32.), Wilson (73.)  -ill. -
Sárga Lap: - ill. -
Kiállítás: - ill. -

Manchester United: De Gea - McNair, Smalling, Evans, Rojo (Young 81.) - Fellaini, Blind, Rooney, Mata, Di Maria (Herrera 71.) - Van Persie (Wilson 66.). Vezetőedző: Van Gaal

Cambridge United: Dunn - Taylor, Coulson, Nelson, Tait - Chadwick (Morrissey 51.), Champion, McGeehan, Donalds - Elliott, Simpson (Kaikai 61.). Vezetőedző: Money

Erős kezdővel, negyedik ligás ellenfelének esélyt sem hagyva érkezett meg az újrajátszásba a Manchester United, mely kapujához szegezte a vendégeket. A mezőnyfölény a 25. percben érett góllá, ekkor Rojo törte meg a csendet, a párharcot tekintve 115 percet kellett erre várnia az első gólra. Az újrajátszás soha nem jó, plusz kilencven percet jelent, ami a szezon egészét tekintve bizony belekerül a lábakba, így ennek megfelelően minél előbb szerette volna Van Gaal csapata lezárni a párharcot. A 32. percben Van Perise készített elő, Rojo pedig első gólját jegyezte Vörös Ördögként, számára biztosan nagyon emlékezetes marad ez a meccs. A két gólos előny tudatában a United látványosan visszavett az iramból, a második játékrészben már a Cambridge is több helyzetet tudott kialakítani. Ennek ellenére a 73. percben a hazaiak szerezték meg harmadik góljukat, a csereként meccsbe szálló Wilson talált Dunn kapujába. A meccs végén kis híján megvolt a Cambridge becsületgólja, ám egy kicsit pontosabbnak kellett volna lenni. Legjobb tizenhatban a Manchester United, avagy irány Preston!

Fulham (II.) - Sunderland 1-3
G: Rodallega (28.) ill. Bettinelli (61.-öngól), Alvarez (75.), J. Gomez (90+3.)

A gól nélküli első mérkőzést követően összevonva 118 percnyi játék után Rodallega találatával rezgett először a háló. A hazai vezetés azonban nem tartott ki, Bettinelli 61. percben vétett öngóljával visszajött a meccsbe a Sunderland, majd Alvarez gólját követően a 75. minutumban már a vezetés is a vendégek kezében volt. A végjátékban teljesen kinyílt a Fulham védelme, megpróbáltak egyenlíteni a londoniak, ám ez nem sikerült, a túloldalon pedig Gomez tette fel az i-re a pontot. A Sunderland ezzel készülhet a harmadik ligás Bradford elleni nyolcaddöntőre.

Sheffield United (III.) - Preston (III.) 1-3
G: Murphy (38.) ill. Gallagher (63., 73.-büntető), Huntington (69.)

Hiába szerzett hazai pályán vezetést a szebb napokat is megélő Sheffield United, a harmadik ligás csapatok újrajátszásán, Murphy találatára a 63. percben Gallagher válaszolt. Sokat nem kellett várni a fordításra, Huntington révén hat perccel később már a Preston vezetett. Végül Gallagher büntetőből állította be a végeredményt, tíz percnyi rövidzárlat elég volt a vendégeknek. A Preston a következő körben a Vörös Ördögöket fogadja.

FA-Kupa
Íme a nyolcaddöntő párosítása:
Crystal Palace - Liverpool/Bolton Wanderers (II.)
Arsenal - Middlesbrough (II.)
Aston Villa - Leicester City
West Bromwich Albion - West Ham United
Bradford City (III.) - Sunderland
Blackburn Rovers (II.) - Stoke City
Derby County (II.) - Reading (II.)
Preston (III.) - Manchester United

Őszi Ádám