2014. január 16., csütörtök

A francia élvonalba szerződött a lengyel válogatott nagy ígérete

A lengyel labdarúgó-bajnokságot vezető Legia Warszawa túladott egyik legnagyobb ígéretén Dominik Furman személyében. Bár több nagyágyúval is szóba hozták korábban, a választás mégis egy francia középcsapatra esett. A folyamatos játéklehetőség azonban többet érhet, mint egy Arsenal szerződés! 

A 21 esztendős játékmester a középpálya közepén játszik és osztogat a társaknak, igen sokoldalú játékos, sokan a lengyel labdarúgó válogatott jövőjét látják benne. A debütáláson már átesett, két ízben már magára ölthette a címeres mezt.

Korábban sok érdeklődőről lehetett olvasni, szóba hozták a Hamburg és a Stuttgart együttesével, míg angol földről a Tottenham, Arsenal, WBA trió érdeklődött iránta. A választás azonban a francia élvonalban szereplő Toulouse gárdájára esett, mely a hírek szerint 2,7 millió eurót fizetett az ifjú titán játékjogáért.

Irány tehát a francia élvonal (League 1), lehet bizonyítani, ha pedig tényleg akkora tehetség, akkor biztosan jó ugródeszka lesz a francia kaland. Szerződése igen hosszútávú, 2018 nyaráig szól.

Őszi Ádám

Manchester City: Megdöbbentő adatok, számokban a szezon!

Utánanéztünk pár dolognak a Manchester City idei szezonját figyelembe véve! Nos, igen érdekes és megdöbbentő statisztikákra leltünk, mely jelenleg egyedülálló a sztárklubok világában. 

A Blackburn volt a szezonban a hatodik csapat, mely öt vagy annál több gólt kapott a "Polgároktól"! Amit ki kell emelnünk, hogy az összes ilyen arányú diadalt hazai környezetben aratta Pellegrini csapata, így nem csoda, hogy félve járnak a csapatok Manchester kékebbik felébe. Ami pedig a plána, hogy nem csak kis csaptok kaptak nagy zakót, ilyen volt például a Tottenham és az Arsenal, mely egyaránt hatot kapott. Emellett érdemes megjegyezni, hogy nem egy és nem kettő csapat kapott négy, illetve három gólt. Idegenben azonban néha igen bizonytalan a csapat, bár az utóbbi időkben arra sem panaszkodhatnak. A gárda 16 meccses veretlenségi sorozatot fut, melybe csupán 2 döntetlen csúszott bele.
Manchester City - Wigan 5-0 (Ligakupa)
Manchester City - Norwich City 7-0 (Premier League)
Manchester City - CSZKA Moszkva 5-2 (Bajnokok Ligája)
Manchester City - Tottenham 6-0 (Premier League)
Manchester City - Arsenal 6-3 (Premier League)
Manchester City - West Ham 6-0 (Ligakupa)
Manchester City - Blackburn 5-0 (FA Kpua)

A szezon egészét figyelembe véve az eddig lejátszott 33 meccsen 98 gólt lőttek a "Polgárok", mely elképesztő számadat, egy gól híján, meccsenkénti hármas átlag. De hogy kik hozták ezt össze? Nézzük, kik a csapat legeredményesebb játékosai! Összeállítottuk a csapat kanadai-tábláját, melyen az utóbbi időben remekelő Negredo nagyon előkelő helyet foglal el

Íme a csapat háti pontlistája:
Kun Agüero 19 gól és 10 gólpassz = 29 pont
Álvaro Negredo 21 gól és 7 gólpassz = 28 pont
David Silva 7 gól és 12 gólpassz = 19 pont
Edin Dzeko 13 gól és 5 gólpassz = 18 pont
Yaya Toure 13 gól és 4 gólpassz = 17 pont
Jesús Navas 4 gól és 10 gólpassz = 14 pont
James Milner 2 gól és 11 gólpassz = 13 pont
Samir Nasri 5 gól és 7 gólpassz = 12 pont

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy Agüero visszatérésével vajon mennyi lehetőség jut majd Negredo illetve Dzeko számára. Minden esetre jól helyettesítették az argentin klasszist.

Őszi Ádám

Gálázott a Manchester City az FA Kupában!

Igazi örömjátékot mutatott be az újrajátszáson a Manchester City, mely ismételten kiütéses győzelmet aratott a szezon során immáron nem először. A szenvedő fél a Rovers volt, melynek igazán esélye és momentuma sem nagyon volt a meccsen. 

Manchester City - Blackburn Rovers 5-0 (1-0)
G: Negredo (45+1., 47.), Dzeko (67., 79.), Agüero (73.) ill. -

A legnehezebb az első gólt volt megszerezni, ám a gólcsend az első játékrész hosszabbításában megtört, mikor is Negredo talált a kapuba. A spanyol gólzsák egyre jobban magára talál angol földön, ontja a gólokat. A második játékrész elején pedig tovább növelte találatainak számát, mely a 21. gólja volt a "Polgárok" mezében az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve. A stafétát ezt követően Dzeko vette át, aki a 67. percben tudott eredményes lenni, majd jött a várva várt pillanat, Agüero tért vissza sérülését követően. Ha pedig visszatért, akkor egyből, pályáralépése után nem egész egy perccel betalált. Az i-re a pontot Dzeko tette fel a 79. percben, ekkor lett az állás 5-0, mely mint tudjuk a végeredmény lett. A City tehát ott van a 4. fordulóban, ellenfele pedig a Watford lesz. A Blacburn gárdájától már az újrajátszás kiharcolása is hatalmas dolog volt.

Őszi Ádám