2014. szeptember 2., kedd

Hat hétre kidőlt a Real Madrid középpályása

Rossz hír érkezett Madridba, ugyanis a Nathionalelf edzésén megsérült a királyiak német válogatott középpályása Sami Khedira, akire így több hetes pihenő vár. 

Az Argentína elleni szerfai barátságos mérkőzésre készülő német csapat tréningjét a hírek szerint előbb hagyta el Khedira, aki a bal combjában érzett fájdalmat. Az orvosi vizsgálatokat követően a szakemberek 6 hetes pihenőt jósolnak számára, így október második felében térhet vissza valamikor a pályára, ezzel pedig kihagyva a Bajnokok Ligájának rajtját és az Atletico Madrid elleni városi derbit is. Ellenben a Barca elleni mérkőzésre felépülhet, kérdés, hogy milyen formában lesz és lesz-e egyáltalán helye a csapatban.

Ne feledjétek! Holnap a világbajnoki döntő visszavágóját rendezik Németországban, a mérkőzést hazánkban is közvetítik a sportcsatornák.

Arrow 

Dől a lé! Falcao lett a legjobban fizetett Premier League játékos

Bár az összeg nem jelentetett be hivatalosan, több angol forrás is arról számolt be, hogy Falcao álomfizetést kapott a Vörös Ördögöktől, melynek értelmében Rooneyt is lepipálva minden idők legjobban fizetett angol játékosa lett. 

Ami a kolumbiai heti fizetését illeti, a hírek szerint 346 ezer angol fontot keres majd hetente, mellyel magasan felülmúlja Rooney 300 ezer fontos fizetését, ami szintén nem piskóta, az átlag ember számára elérhetetlen és majdhogynem elképzelhetetlen összeg sajnos. Hogy milyen jól is keresnek a labdarúgók!? Leosztottuk Falcao éves fizetését, íme a kapott számok!

A kolumbiai egy év alatt 19,376 millió fontot fog keresni (havonta 1,614 millió font), mely heti szinten tehát 346 ezer font. Egy nap alatt 49428 font, mely órára lebontva igen szép órabért ad 2059 font kerekítve. Falcao percenként szintén kerekítve 34 fontot keres, míg másodpercenként 0,57 fontot tesz zsebre!

Hogy mit jelent ez magyar forintra átváltva, jelenlegi árfolyamon!? /kerekített összegeket írunk/
Évente: 7,45 milliárd forint (tehát több, mint a valaha volt legnagyobb lottó ötös)
Havonta:  621 millió forint
Hetente: 133 millió forint
Naponta: 19 millió forint
Óránként: 792 ezer forint
Percenként: 13 ezer forint
Másodpercenként: 192 forint

Ezek természetesen adózatlan összegek, ám így is és úgy is hatalmas, emberfeletti pénzről van szó. Ilyenkor szokott felsínyleni bennünk a dolog, hogy minden rendjén van-e ebben a világban! Nem, a ló elszaladt, ez abnormális dolog. A tűzoltó, meg a mentő havi szinten alig él meg a fizetéséből, életeket ment és minden nap kockára teszi az életét... (kicsit gondolkodjunk el...)

Arrow

Hivatalos: Welbeck Londonban folytatja pályafutását

Hétfőn este éjfélkor megszólalt a gong, mely a 2014-es nyári átigazolási piac zárását jelentette. Ebben a pillanatban még nem jelentették be sem Falcao, sem pedig Welbeck klubváltását, ám tudjuk, hogy ilyenkor még hosszú időn keresztül kerülnek elő transzferek és részletek, melyek időben megköttettek, csak a nyilvánosság elé még nem érkeztek meg. Így volt ez most is, a pletykák mindkét labdarúgó esetében igaznak bizonyultak. 

Az Emiratesben folytatja pályafutását a Manchester Unitedet elhagy Danny Welbeck, aki végül a hírek szerint nem kölcsönbe, hanem teljes átruházással érkezett az Ágyúsokhoz, akik éjjel két óra környékén jelentették be a transzfert. Részleteket nem árultak el, ám úgy hírlik, hogy egy 4-5 esztendőre szóló kontraktust írtak alá a felek, míg az átigazolási összeg 16 millió fontra rúg.

Emellett Falcao is hivatalos, a kolumbiai egy évre érkezik kölcsönbe az Old Traffordra, majd a szezon végeztével a United élhet opciós jogával és megveheti a kolumbiai támadót, aki a hírek szerint a legjobban fizetett angol játékos lett ezzel, megelőzve a csapatkapitányt Wayne Roonyt.

Szigetországi hír, hogy a Hull Cityben folytatja pályafutását Hatem Ben Arfa, aki a Szarkáktól érkezik kölcsönbe, mindössze fél szezonra.

Az AS Monaco is bejelentett még egy transzfert a utolsó pillanatban, Falcao helyére az Evian 16 esztendős tehetsége érkezett Ilyes Chaibi személyében. A felek 3 éves szerződést firkantottak alá.

Az Atletico Madrid pedig végül túladott védőjén Toby Alderweireld személyében, aki a napot parádésan záró Southamton játékosa lett.

Arrow