2015. szeptember 16., szerda

BL: Pályán a címvédő, az Arsenal és a Bayern egyarán! - előzetes

Kedden megkezdődött, szerdán pedig folytatódik a Bajnokok Ligája 2015/16-os kiírásának 1. fordulója, avagy a mezőny második fele is bemutatkozik. Pályára lép a címvédő FC Barcelona, míg a jelenkor egyik legnagyobb klasszisa Lionel Messi századossá válhat, a mai lehet a századik fellépése a legrangosabb kupában. Emellett többek között bemutatkozik a Bayern München, a Chelsea és az Arsenal egyaránt. 

Kedden voltak meglepetések, Cristiano Ronaldo mesterhármas és egy horrorisztikus sérülés is. Panasz nem lehetett a játéknapra, ám a csúcsmérkőzésnek kikiáltott Manchester City-Juventus mérkőzés nem hozta meg a várt színvonalat, avagy a szezon legjobb meccse még biztosan hátravan. De hogy melyik lesz az, egyelőre nem tudni.

E-csoport
20.45 Bayer Leverkusena - BATE Boriszov
20.45 AS Roma - Barcelona (Tv: M4 Sport)

Pályára lép a címvédő, avagy az FC Barcelona az AS Roma otthonában kezdi meg az idei szezont. Ez lesz Lionel Messi 100. Bajnokok Ligája mérkőzése. A Stadio Olimpico karrierje során sok emlékezetes pillanat helyszíne volt már egy újabb jöhet el ma este. Az örök góllövőlistán azonban CR7 feladta a leckét, tegnapi triplájának köszönhetően már 80 találatnál jár a sorozatban, ezzel pont háromra növelte előnyét Messivel szemben. Este kiderül, hogy az argentin tudja-e tartani a lépést. Vendég részről Dani Alves és Claudio Bravo biztosan hiányozni fog. Van azonban a túloldalon is fájó pont, Pjanic és Strootman biztosan nem erősíti a hazaiakat.

A csoport másik mérkőzésén a fehérorosz BATE idegenben kezdi meg a csoportkört, ám a Leverkusne otthonában az oddsemesterek sok esélyt nem adnak, még a pontszerzésre sem. 

F-csoport
20.45 Dinamo Zagreba - Arsenal (Tv: Sport 2)
20.45 Olympiakos - Bayern München (Tv: Sport 1)

Az Arsenal szurkolói régóta várnak már egy kiugró eredményre, ám csatár nélkül, avagy Giroudot ezzel nem ledegradálni szeretnénk, de előre egyedül az ő kvalitása nem elég. Az Ágyúsok déli szomszédunknál a horvátoknál kezdik meg szereplésüket, s nem lehet kérdés, hogy mi az elvárás az eredményt illetően. Sok magyar, köztük Kovács 'Koko' István és két gyermeke is elutazott a mérkőzésre az ASZK (Arsenal Szurkolói Kör) szervezésében. Arteta, Rosicky, Welbeck és Wilshere is sérült...!

A Bayern München mint minden szezonnak úgy fut neki idén is, hogy a végső győzelem a célkitűzés, Guardiola személyétől ezt egyre inkább elvárják, meglátjuk, hogy majd sikerül-e. Azonban egyről a kettőre kell lépni, nem lehet átugrani mindent. Az első akadály Görögországban tornyosul, az Olympiakos otthonában csakis a győzelem az elfogadható, viszont za már most elkönyvelendő, hogy a hazaiak tizenketten lesznek. Pokoli hangulat várható...! Guardiola öt játékosára sem számíthat, Kirch mellett Badstuber, Boateng, Robben és Ribery is csak a lelátón foglalhat helyet.

G-csoport
20.45 Dinamo Kijev - FC Porto
20.45 Chelsea - Maccabi Tel-Aviv (Tv: AMC)

A G-csoport toronymagas esélyese a Chelsea, mely szenved a Premier Leagueben, ám tegnap a Juventus esetében láthattuk, hogy ez semmit nem jelent. Jose Mourinho csapata otthon kezdi meg a szereplést az izraeli Maccabi ellenében, Zahavi semlegesítésével kihúzhatják a vendégek méregfogát. Courtois sérülés miatt biztosan nem játszik, egyébként legjobb csapatát küldheti pályára a portugál. Egy esetleges pontvesztés be nem látható következményeket hordozhat magában. A tét nyomja a tetőt...!

A kvartett másik meccsén a Porto Ukrajnába látogat, a remek formában lévő Dinamo Kijev lesz Iker Cassilas és társainak ellenfele. Noha a Porto valamivel esélyesebb, remek összecsapásra van kilátás.

H-csoport
20.45 Valencia - Zenit
20.45 Gent - Lyon

Végezetül pedig a mezőny tán legkiegyenlítettebb négyese, ember legyen a talpán, aki megtippeli, a H-csoport végeredményét. A Valencia remekül erősített a nyár folyamán, ám a Zenit játékoskerete is remek, s nem leírandó. A nem túl acélos Lyon a belga bajnok Gent otthonába látogat.

Őszi Ádám