2012. október 23., kedd

BL G-csoport: Alba 94. percben szerzett góljával szerezte meg a Barca a 100. BL győzelmét, öngólos győzelem Moszkvában

Mint arról már korábban beszámoltunk a Szpartak Moszkva a Benfica csapatát fogadta, míg a Barcelona a Celtic együttesét. Egyik mérkőzés sem hozott eszeveszett iramot és kimagaslóan szép játékot, izgalmakat annál inkább...  

A Szpartak Moszkva együttese remekül kezdte a találkozót és Carioca korai góljával már a 3. percben a hazaiaknál volt a vezetés. Többet próbálkoztak a hazaiak, a labdabirtoklás is az ő javukra billent, ám a Benfica kontrái nagyon veszélyesek voltak. A vendégeknek megvolt a válasza Lima szerzett remek fejes találatot a 33. percben úgy, hogy megelőzte védőjét és a kapust is. A Szpartak nyomása góllá érett, igaz nem ők szerezték a találatot, a vendégek védője Jardel juttatta saját kapujába a labdát, így hazai vezetéssel vonultak a felek az öltözőbe. A nagynak mondható Szpartak fölény a második félidő fokozatosan elmúlt és átcsapott az ellenkezőjére. Az utolsó 20 percet végig támadták a portugálok, a Szpartak kósza kontrákat tudott csak vezetni. Sorra dolgozta ki a helyzeteket a Benfica, ám a gól nem jött, pedig nagyon megérdemelték volna. Így a moszkvai együttes megszerezte első győzelmét és feljött a csoport harmadik helyére.

Szpartak Moszkva - Benfica 2-1 (2-1)
Gól: Rafael Carioca (3.), Jardel (43., öngól) ill. Lima (37.)

A csoport másik mérkőzésen, ahogyan azt sejteni lehetett, a Barcelona dominált, a labda csupán másodpercekre volt a skót csapatnál, mely kontrákra rendezkedett be. A labdabirtoklás többször elérte a hihetetlen 80-20 százalékos arányt, de ez semmit nem ért, hiszen a vezetést a vendégek szerezték meg. Az első szabadrúgásukat gólra váltották, a beadást követően Szamarasz csúsztatta a labdát Mascheranora, akiről bement a labda, így öngóllal vezettek a vendégek. Nyomott a Barca de eredménytelenül, míg nem a 45. percben egy remek Messi-Iniesta összjátékot követően utóbbi vette be a remekül védő Forster kapuját. A második játékrészben sem változott a játék képe, mely nem volt túl pörgős, aki fáradt volt, az lehet jót aludt rajta. Volt jó pár nagy helyzete a katalánoknak, illetve a kapufa is a keltákkal volt, de külön ki kell emelni Forster remek védéseit. Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent a 94. percben jött Jordi Alba és eldöntötte a három pont sorsát. Ez azt jelenti, hogy a Barca 9 ponttal vezeti csoportját és ez volt a katalán klub 100. Bajnokok Ligája győzelme.

FC Barcelona (spanyol)-Celtic Glasgow (skót) 2-1 (1-1)
Gól: Iniesta (45.), Jordi Alba (94.) ill. Szamarasz (18.)

Szerző: Őszi ádám

BL G-csoport: Katalánok a Kelták ellen, illetve mire mennek a lisszaboni Sasok a moszkvai hidegben

A mai napon folytatódik a Bajnokok Ligája küzdelemsorozata a harmadik fordulóval. Ezzel a csoportmérkőzések feléhez érünk ma. A G csoportban A Barcelona együttese az eddig meglepően jól szereplő Celtic együttesét fogadja a Nou Camp stadionban. A másik mérkőzés viszont az időzónák miatt 18:00-kor kezdődik, ezen találkozón a lisszaboni Sasok és a Hús becenévre is hallgató Szpartak Moszkva csap össze. Nézzük mire számíthatunk a párharcokkal kapcsolatban. 

Kezdjük akkor a korai találkozóval, ahol nagy kérdés, hogy a Benfica játékosai vajon hogyan reagálnak a moszkvai hideg időjárásra, hiszen náluk otthon süt a nap, még napozni is lehet a tengerparton. Akár hogy is vesszük ez egy csoport rangadó, hiszen két nagyon rosszul kezdő csapat mérkőzik meg, a tét az esély életben tartása. Az a csapat, amelyik kikap minden bizonnyal lemondhat a továbbjutásról és már csak az Európa Ligát érő harmadik hely lehet a reális cél. A Benfica 1, míg a Szpartak Moszkva 0 ponttal áll a csoportban. A Benfica még nem lőtt gólt, a Szpartak négyet is, ám mindkétszer roppant peches volt és 3-2 arányban kikapott. A felek még soha nem mérkőztek meg egymással, ebből a szempontból egy új párharcnak lesznek szemtanúi a nézők. A moszkvaiak zsinórban 3 vereségen vannak túl, a bajnokságban sem szerepelnek túl fényesen, míg a Benfica hazájában azért egész jól menetel. A kérdés, hogy a liszaboni Sasok letudnak-e csapni a "Húsra" Moszkvában.

Szpartak Moszkva - Benfica 18:00 Digiport1

A csoport másik párharca egyértelműnek ígérkezik, a Barcelona együttese hazai pályán fogadja a Celtic csapatát. A Barcelona eddigi mindkét mérkőzésén hozta a kötelezőt, a Szpartak ellen nehezen, de lényeg a 6 pont, mellyel vezetik a csoportot. A Celtic eddigi szereplése némileg meglepő, két meccsen 4 pont és egy bravúros moszkvai győzelem. A Celtic valamilyen féle csodára készül ma este, de ehhez lesz pár szava a katalánoknak is. A Barca mind a bajnokságban, mind pedig a BL-ben remekel eddig, a Celtic is magabiztosan vezeti a skót ligát, bár voltak az elején botlások. A felek eddig 6 alkalommal mérkőztek meg, ezeken a mérleg 3 Barca győzelem, 2 döntetlen és 1 Celtic siker. Az utóbbi két meccsüket 2008-ban a katalánok nyerték. A találkozó egyértelműnek ígérkezik, de mindig vannak meglepetések.

Barcelona - Celtic 20:45

Forma
1.Barcelona22005:26
2.Celtic21103:24
3.Benfica20110:21
4.Szpartak Moszkva20024:60

Szerző: Őszi Ádám