2014. január 7., kedd

Újabb kínos MU vereség, ezúttal a Ligakupában

Az Angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén a bajnokságban sereghajtó Sunderland fogadta a Moyes trenírozta Vörös Ördögöket.  A házigazda nem adta meg magát és egy hajtós, küzdelmes mérkőzésen előnyt szerzett magának a visszavágóra.  

Sunderland - Manchester United 2-1 (1-0)
G: Giggs (45+2.-öngól), Borini (64.-büntető) ill. Vidic (53.)

Kiegyenlített első játékrészt hozott a találkozó, akár úgy is jellemezhettük volna az első felnonást, hogy egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán. Az első igazán nagy lehetőséget Giggs jelentette a hazai kapura, mikor is a 25. percben a felsőlécet találta telibe, mely hosszú másodpercekig mozgott a labdával történő találkozást követően. A 37. percben aztán rezgett a háló, de hiába, az asszisztens ítélete gyanánt annullálta a játékvezető a gólt, lévén Giggs lesen volt a labda elrúgásának pillanatában. Nem maradtunk azonban érvényes gól nélkül az első játékrészben, ugyanis a ráadásban Giggs szerzett öngólt Bardsley hathatós közreműködésével.

A fordulást követően nem változott a játék képe, mindkét félnek megvoltak a maga helyzetei támadásai, míg nem az 53. percben Vidic fejjel egalizálni tudott. Nem volt azonban sokáig döntetlen, tíz perccel később a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak javára, melyet Borini értékesített magabiztosan. A végén rákapcsolt a Moyes csapat, ám hiába a vége ez maradt, így hátrányba került a United, mely hazai környezetben az Old Traffordon próbálkozhat megfordítani a párharcot.

A kétkedők tábora egyre nő, egyre többen követelik Moyes fejét! A United zsinórban harmadik mérkőzésén marad alul. Korábban a Swansea és a Tottenham tudott nyerni az Old Traffordon...

Őszi Ádám

Bosnyák válogatott szélsőt vett a Galatasaray - hivatalos

Keretének megerősítésére törekszik a Galatasaray, mely igyekszik ledolgozni hátrányát hazája bajnokságában, illetve komoly célokat tűzött ki a Bajnokok Ligájában, ahol a Chelsea lesz Drogbáék ellenfele. 

Az első erősítés Svájcból érkezik, a Grashoppers csapatától Izet Hajrovic személyében. A svájci születésű ám bosnyák állampolgársággal is rendelkező szélső 13 esztendő után hagyja el nevelőegyüttesét, melyben profiként eddig 3,5 évet húzott le. A 22 esztendős Izet idén remek formát mutatott, 15 bajnoki meccsen 6 góllal és 4 gólpasszal segítette csapatát.

Ami a válogatottságot illeti, 2012-ben svájci színekben debütált Tunézia ellen egy barátságos meccsen, ám ezt követően nagyot fordult a világ és a bosnyák nemzeti csapatot választotta, melyben immáron négy alkalommal szerepelt.

A Galatasaray ha hinni lehet az elsődleges híreknek 3,5 millió eurót fizetett érte, az új szerződésének hosszát még nem tudni. 

Nem csupán a Galatasaray érdeklődött iránta! A pletykákban számtalan klub neve felmerült...
Íme a lista: Hull City, Genoa, Lazio, Fiorentina, Basel, Schalke, Atletivo Madrid és a Juventus

Őszi Ádám

Szerb tehetséggel erősített a holland bajnokaspiráns

Elhagyja hazája bajnokságát Uros Djurdjevic a szerb Rad támadója. A fiatal tehetség Hollandiába teszi át székhelyét és egyből a bajnoki címért harcolhat, amennyiben játéklehetőséghez jut az első csapatban. 

A mindössze 19 esztendős támadó fiatal kora ellenére igen jelentős tapasztalattal bír a felnőttek között, ugyanis csapatában 2011-ben alig 17 esztendősen debütált és azóta 41 mérkőzésen lépett pályára. A Rad az idei szezonban nagyon gyengén szerepel, 15 mérkőzésen csupán 11 pontot szedett össze és összesen 6 gólt lőtt. Djurdjevic az imént említett találatokból kettőt vállalt magára és két ízben előkészítő szerepkörben tetszelgett, így sokat köszönhet neki csapata.

Tehetségére több nyugati klub is felfigyelt, ám a leggyorsabb a Vitesse volt, mely lecsapott rá és hosszútávú 2018.ig szóló szerződést kötött az ifjú csatárral. Azt, hogy milyen szerepet szánnak Djurdjevic számára nem tudni, hiszen a csapat nagyon egyben van és holtversenyben az Ajax csapatával vezetik a bajnokságot. Egy azonban biztos, nagyon jó helyre került a csatár, a fejlődése pedig garantált. Innentől rajta múlik, hogy él-e azt előtte adódó lehetőségekkel.

A felek nem hozták nyilvánosságra az üzlet anyagi részeit, Uros becsült piaci értéke 1 millió euró. A kérők, illetve érdeklődők közt volt a szintén szerb Partizan, illetve a belga Anderlecht.

Őszi Ádám

Cáfol a MU védője: "Nem kívánok távozni..."

Pár nappal korábban arról számoltunk be, hogy Alexander Büttner a Manchester United holland védője kölcsönszerződéssel a Serie A egyik középcsapatához a Genoa szerződhet. A cáfolat megérkezett, a védő tiszta vizet öntött a pohárba. 

"Nem érdekel, ha az emberek más, a posztomon lévő játékosokról beszélnek! Egyszerűen csak játszani akarom a játékomat, és megmutatni, hogy megállom a helyem ezen a szinten. Tudom, hogy vannak klubok, amelyek akarnak, de boldog vagyok itt, és a Unitedben szeretnék játszani, száz százalékig erre koncentrálok. Nem kívánok távozni, meg akarok küzdeni a helyemért. Fiatal vagyok még, és tudom, mire vagyok képes. Egyszerűen csak várnom kell a lehetőségre, és ki kell használnom azt." - hozta le a 24 esztendős holland védő szavait a Vörös Ördögök hivatalos honlapja.

Mint ismeretes Büttner 2012-ben a Vitesse együttesétől érkezett Manchesterbe, ahol egyenlőre csak epizódszerepeket kapott. Az új edző Moyes "uralkodása" alatt idén eddig 7 meccsen kapott szerepet.

A fiatal játékos hozzáállása kiváló és nagyon szimpatikus, nem futamodik meg egyből, küzdeni akar azért, hogy a világ egyik legjobb klubjának alapembere lehessen. 

Őszi Ádám

Ronaldo hétfőn ott lesz az Aranylabda-gálán

Cristiano Ronaldo a Celta Vigo elleni meccset követően nyilvánvalóvá tette a sajtó emberei előtt, hogy ott lesz az Aranylabda-gálán, melyet szokás szerint Zürichben rendeznek. 

"Ez egy lezárt téma, és nem akarok többet beszélni róla. Minden, amit mondhatok, az az, hogy el fogok menni a gálára. Nem tudom, hogy az enyém, Messié vagy Ribéryé lesz az Aranylabda. Egyszerűen csak teszem a dolgomat, segítem a Real Madridot a góljaimmal és a teljesítményemmel. Ha megnyerem, az nagyszerű, de ha nem, az élet akkor is megy tovább, és ugyanezt fogom csinálni. Természetes, hogy ott leszek. Meglátjuk, mi fog történni." - nyilatkozta a portugál klasszis a hétfő esti bajnoki után.

Nagy kérdés volt, hogy CR7 megjelenik-e a FIFA zürichi gáláján, ugyanis Sepp Blatter FIFA-elnökkel való kapcsolata az utóbbi hónapokban jelentősen megromlott. Jó pár a médián át zajló nem éppen szép üzenetnek lehettünk szemtanúi, illetve sportember és sportvezető a közösségi portáljaikon is nyilvánosságra hozott pár pro és kontra üzenetet.

Evezzünk kicsit kellemesebb vizekre és nézzük, a 21. században eddig kik hódították el a rangos díjat!

2013 ? (Ribery, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi)
2012 Lionel Messi (Barcelona)
2011 Lionel Messi (Barcelona)
2010 Lionel Messi (Barcelona)
2009 Lionel Messi (Barcelona)
2008 Cristiano Ronaldo (Manchester United)
2007 Kaká (AC Milan)
2006 Fabio Cannavaro (Real Madrid)
2005 Ronaldinho (Barcelona)
2004 Andrij Sevcsenko (AC Milan)
2003 Pavel Nedved (Juventus)
2002 Ronaldo (Real Madrid)
2001 Michael Owen (Liverpool)
2000 Luís Figo (Real Madrid)

Őszi Ádám

Chelsea: Higuain után az Inter játékosáról sem sikerült megegyezni

Úgy tűnik Jose Mourinho jelöltlistája fogy, ugyanis múlt héten Higuain 50 millió eurós transzferére mondott nemet a Napoli, most pedig az Interrel akadtak meg a tárgyalások Fredy Guarín játékjogának ügyében. Egy újabb füstbe ment terv? 

Piero Ausilio a milánói fekete-kékek sportigazgatója a Sky Italiának elmondta - "Guarín az Inter játékosa, és örömmel tartjuk meg. Nem tagadhatjuk, hogy volt kapcsolatfelvétel a Chelsea-vel, de itt meg is álltak a tárgyalások." - mondta a klub ügyeiben igen csak jártas szakember.

Fredy Guarín egy kiváló képességű labdarúgó, ehhez kétség sem férhet, nem csoda, hogy Mourinho is szemet vetett rá. A 27 esztendős kolumbiai az Inter középpályájának a szíve, szinte kimozdíthatatlan a csapat tengelyéből. Az idei szezonban 20 meccsen lépett pályára a statisztikákba pedig 3 gól és 11 gólpassz került a neve mellé. Piaci árát a transfermarkt.de 18 millió euróra becsli, melyhez egy 2016-ban lejáró, tehát még igen hosszútávú szerződés párosul.

Úgy tűnik Mourinho haladhat tovább a noteszében, melyben tudjuk, hogy szerepel Rooney, ám félő, hogy ott is kosarat kap a portugál tréner. Hiába, szezon közben vagyunk, ilyenkor nehezebb igazolni, mint nyáron!

Egyet persze ne feledjünk, vannak játékosok akik menekülnének klubjukból a több játéklehetőség érdekében. A vb közeleg, mindenki ott akar lenni...

Őszi Ádám

Futsal: Hatot kapott a Lódi csapat Hollandiában! - felemás félidők

A magyar nemzeti futsalválogatott felkészülési mérkőzésen lépett pályára a hollandiai Sittardban. A mérkőzésben nem volt sok köszönet, az első félidőben eldöntötte a meccset a vendéglátó. 

Hamar, már az első minutumban hátrányba került a magyar válogatott, mely igen indiszponáltan és szokatlanul rosszul játszott. Ennek eredménye az első félidő végére egy 5-0-ás hátrány lett, mely eldöntötte a mérkőzés sorsát.

A fordulást követően, mintha egy másik csapat érkezett volna a parkettra, Lovasék szemében ott volt a tűz és az akarat, mely eredményben is megnyilvánult. A második felvonást Lódi, Lovas és Rábl találataival 3-1-re megnyertük, ám a fordításhoz ez kevés volt, a vendéglátó 6-3-as győzelmet aratott.

A visszavágásra hamar lehetőség nyílik, ugyanis a két együttes kedd este újra összeméri tudását.

"A hollandok egyénileg jobban teljesítettek, hamar vezetést szereztek és több szerencsés gólt is rúgtak. Fontosnak tartom kiemelni, hogy az 5-0-ás félidei hátrány ellenére a csapat nem tört meg, tovább küzdött és szépített az eredményen. A keddi mérkőzésre ugyanúgy készülünk, ahogy eddig is, az mindenképpen előnyt jelent majd, hogy már sokkal jobban ismerjük ellenfelünket." - értékelt a találkozó után Sito Rivera a magyar csapat kapitánya.

Felkészülési mérkőzés:
Hollandia-Magyarország 6-3 (5-0)

Őszi Ádám

Rendesen megtorpedózta ellenfelét a "sárga tengeralattjáró"

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 18. fordulójának zárómeccsén A kieső helyen serénykedő Vallecano fogadta az újoncként igen csak fényes szezont futó Villareal csapatát. A  "sárga tengeralattjáró" ezen az estén nem kegyelmezett, legénysége precíz és kegyetlen volt. 

Vallecano - Villareal 2-5 (0-3)
G: Castillo (66., 90+1.-büntető) ill. Uche (10., 57., 64.), Perbet (12., 41.)

Hiába kezdte sokkalta jobban a meccset a hazai csapat és alakított ki hatalmas mezőnyfölényt, a "sárga tengeralattjáró" nagyon együtt dolgozott és precízen kihasználta az előtte adódó lehetőségeket. A 10. percben Uche kezdte meg a torpedózást, melyet két minutummal később Gomez átadását követően Perbet folytatott, ezzel megadva az alaphangot a meccsnek. A félidő végére fordulva ismét Gomez tetszelgett az előkészítő szerepkörében és ezúttal is Perbet volt a befejező, így három gólos nagyon magabiztos előnnyel vonulhattak az öltözőbe a vendégek.

A fordulást követően sem maradt el a sárga henger, Uche pillanatai következtek. A nigériai gólvágó előbb az 57., majd a 64. percben is eredményes tudott lenni, ezzel pedig mesterhármast ért el. Fontos megjegyezni, hogy 5-0-ás állásnál a statisztikákra tekintve azt állapíthattuk meg, hogy mind az öt kaput találó lövés utat talált a hálóba, ez pedig semmiképpen sem Cobeno kapuvédő érdemeit növeli. A biztos előny tudatában hátradőltek a vendégek, ennek pedig meg is lett a böjtje, előbb a 66. percben talált be Castillo, majd a ráadásban szintén ő tudott duplázni egy megítélt büntetőt követően. Ez azonban már csak szépségtapasznak volt jó...

A 18. forduló korábbi eredményei:
Málaga – Atlético Madrid 0-1
Valladolid – Betis 0-0
Valencia – Levante 2-0
Almería – Granada 3-0
Sevilla – Getafe 3-0
Barcelona – Elche 4-0
Osasuna – Espanyol 1-0
Real Sociedad – Athletic Bilbao 2-0
Real Madrid – Celta Vigo 3-0

A La Liga állása 18 forduló után:
1. Barcelona 49 pont (53-12), 2. Atletico Madrid 49 p. (47-11), 3. Real Madrid 44 p., 4. Athletic Bilbao 33 p., 5. Real Sociedad 32 p., 6. Villareal 31 p., 7. Sevilla 29 p., 8. Valencia 23 p.,... 18. Celta Vigo 16 p., 19. Vallecano 13 p., 20. Betis 11 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 20 gól
2. Diego Costa (Atletico Madrid) 19 gól
3. Grietmann (Real Sociedad) 12 gól
4. Guerra (Valladolid) 11 gól
4. Pedro (Barcelona) 11 gól
4. Sanchez (Barcelona) 11 gól

Őszi Ádám